fbpx

Cel mai bun detector cabluri electrice ieftin

Am modificat articolul ultima data pe: 17.10.19

 

Cum aleg cele mai bune detectoare cabluri electrice, ieftine

 

Ghidul cumparatorului

Planuiesti sa fixezi un tablou pe perete sau sa montezi o etajera cu holsuruburi rezistente si nu stii foarte sigur pe unde trec cablurile de curent la tine in casa? Poti afla rapid si simplu cu un detector specializat, pe care il poti achizitiona din magazinele online. Daca nu stii exact ce caracteristici ar trebui sa aiba, le poti afla din randurile de mai jos.

 

 

Cele mai multe modele pot fi utilizate atat pentru detectarea cablurilor sub tensiune, cat si pentru metale feroase si neferoase sau elemente din lemn, prezente in pereti, tavan si podea. Vei gasi modele pasive, care identifica campurile magnetice emise de curentul electric alternativ la trecerea prin instalatie  si care nu pot distinge intre mai multe tipuri de linii din aceeasi zona. Acestea sunt recomandate pentru amatori sau pentru mici lucrari de reparatii sau amenajari prin locuinta, pentru care informatiile oferite sunt suficiente.

Exista de asemenea si versiuni cu localizare activa care determina crearea campului electromagnetic receptat. Acestea pot fi directe (cu legare la retea) sau indirecte (cu semnal transmis de la distanta). Pot diferentia, in functie de frecventa emisa, tipuri de materiale si se folosesc in principal pentru activitati de intretinere si reparatii.

Detectarea cablurilor sau tevilor se face prin intermediul frecventei radio emise. Poti achizitiona un detector cabluri electrice ieftin, la un pret bun, care functioneaza pe un sigur segment de unde sau pe mai multe.

Modelele care lucreaza cu o singura frecventa nu pot evalua distanta la care se afla obiectul identificat si functioneaza de obicei la peste 40kHz, nivel la care zonele aglomerate de tevi si cabluri pot determina confuzii in rezultatele oferite pentru ca aparatul nu poate face diferenta intre ele.

Cele cu frecvente multiple au avantajul de a putea indica distanta pana la cabluri sau tevi si de a putea fi adaptate conform necesitatilor. Undele electromagnetice din intervalul 128Hz – 1kHz, sunt usor de focusat asupra unui anumit element pe care il pot urmari prin perete fara a fi influentate de prezenta altor obiecte. Functioneaza insa bine doar pentru straturile de suprafata, la distanta mica si sunt afectate de prezenta garniturilor, fisurilor si a materialelor rezistente la trecerea curentului electric.

Cele medii ( 4 -40kHz) sunt mai putin sensibile la prezenta altor obiecte in apropiere si sunt recomandate pentru detectarea circuitelor electrice in stare buna de functionare, dar care se afla la o distanta mai mare de suprafata (cea mai utilizata valoare – 8kHz).

Pentru ca materialele se comporta diferit la anumite frecvente, aceasta categorie de dispozitive poate distinge de exemplu intre elementele de fier, cupru si aluminiu.

Printre functiile pe care trebuie sa le aiba un astfel de aparat se numara alerta de detectie, care poate fi sonora, vizuala sau mixta, pe doua trepte (prezenta sau absenta elementului cautat)  sau trei (prezenta cablu, cablu in vecinatate, zona sigura pentru spart).

Iti va fi de asemenea de ajutor sa stii si distanta aproximativa la care se afla firele sau tevile – mai ales daca vrei sa faci reparatii sau modificari. Functia de avertizare speciala pentru prezenta tensiune previne accidentele de munca aratand ca in spatele straturilor de zidarie este un cablu de curent electric.

Numeroase pareri despre cele mai bune detectoare cabluri electrice ieftine recomanda o optiune cu oprire automata care economiseste bateria ce alimenteaza detectorul. In cazul in care alegi un model cu alimentare la priza, un buton de On/Off simplu de utilizat este suficient.

Pentru a evalua mai usor variantele disponibile pe Internet, am selectat pentru tine cateva exemple dintre cele mai populare, impreuna cu detaliile de functionare.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

StarFinder LaserLiner 080.970A 

 

Acest dispozitiv electronic poate fi folosit pentru detectarea conductorilor electrici, a obiectelor din metal si din lemn din interiorul peretilor, tavanului sau podelei, pentru a asigura conditiile optime de efectuare a operatiilor de reparare, modificare sau imbunanatire pe care doresti sa le desfasori.

Include sistem de oprire automata pentru a asigura o durata de viata cat mai mare a bateriei si alarma de voltaj care se activeaza ori de ori se detecteaza un cablu sub tensiune, functionala chiar si atunci cand aparatul este setat pe modul de cautare a altor elemente (panouri lemn, tevi metalice).

Are o distanta de identificare de maxim 4cm pentru conductori si 2-6cm pentru restul materialelor si ofera posibilitatea setarii profunzimii de detectare pe trei niveluri pentru lemn si metale (Normal – 2cm, In adancime – 4cm si Super – 6cm). Poate localiza cabluri electrice sub placi de rigips, panouri din lemn sau alte materiale nemetalice.

 

button 2

 

 

 

 

Emos  M0501 

 

Daca te-ai pus pe reamenajat locuinta si ai de dat si cateva gauri in perete, iti recomandam sa apelezi la un astfel de detector cabluri metalice, ieftin si bun, pentru a te asigura ca nu nimeresti in reteau electrica si nu deteriorezi fara sa vrei alte elemente importante din perete, precum tevile de apa.

Emos M0501 este un model de uz casnic, multifunctional, care poate fi utilizat pentru localizarea conductorilor si a obiectelor din metal sau lemn. Are o adancime maxima de detectie de 50mm pentru liniile electrice, pentru care foloseste o frecventa cuprinsa intre 50 – 60Hz, de maxim 30mm pentru tevi confectionate din metal cu diametrul  de aproximativ 25mm si elemente din lemn cu latura de 30mm.

Include functie de oprire automata care economiseste energia bateriei de 9V prin care se asigura alimentarea si care este inclusa in pachetul de livrare. Functioneaza cel mai bine la o temperatura cuprinsa intre -7oC si 40oC in conditii de umiditate de maxim 75%.

 

button 2

 

 

 

 


Alte produse recomandate, momentan indisponibile

 

Bosch PMD 7 

 

Model cu calibrare automata si utilizare simpla prin intermediul unui singur buton, Bosch PMD 7 este dispozitivul potrivit pentru pasionatii care prefera sa-si faca singuri reparatiile si imbunatatirile din casa si vor sa se asigure ca nu strapung peretii in locuri periculoase sau in care pot genera stricaciuni importante.

Este o varianta profesionala, care detecteaza atat cabluri electrice, cat si metale feroase si neferoase, anuntand eficient identificarea obstacolelor prin semnale vizuale si sonore de timp semafor, cu trei trepte (prezenta obiect, detectie de cabluri sau tevi in vecinatate, absenta – se poate lucra).

Acest aparat este capabil sa detecteze tevile din otel pana la o distanta in perete de maxim 70mm, pe cele din cupru pana la 60mm si cablurile electrice pana la 50mm. Alimentarea este asigurata prin intermediul a trei baterii de tip AAA (LR03) si pentru economisirea energiei include functie de dezactivare automata care opreste dispozitivul dupa 10 minute.

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status