Cel mai bun despicator de lemne electric

Am modificat articolul ultima data pe: 27.07.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cum aleg cele mai bune despicatoare de lemne, electrice

 

Ghidul cumparatorului

Taiatul manual al lemnelor e o abilitate din ce in ce mai rara. Nu numai ca necesita un efort fizic considerabil pentru manevrarea toporului, precum si precizie in lovirea corecta a butucului, ci este si destul de riscant pentru cei fara experienta. Din acest motiv despicatoarele de lemne au aparut ca o solutie pentru procesarea bustenilor pentru a fi arsi in sobe si seminee. Piata ofera multe modele, iar daca sunteti interesati sa cuparati unul, iata ce trebuie sa faceti:

 

 

Mai intai, verificati ce specifica producatorul modelelor in materie de dimensiunile de busteni ce pot incapea pe platforma de despicare. Dupa cum veti vedea, puterea fiecarui model depinde si de cat de tare este lemnul, dar si de marimea bucatilor pentru care este proiectat.

Astfel, daca aveti in gospodarie buturugi mari de spart, nu prea veti avea cum sa le despicati cu utilaj care se descurca doar cu bucati mai mici de lemn. De regula, sunt specificate lungimea si diametrul maxime. Unele modele pot fi reglate si pe trepte, ridicand platforma ce impinge butucul in lama de despicare (cum este la BSR VL 800).

Puterea motorului electric (exprimata in Wati) pune in functiune sistemul hidraulic, care genereaza forta de apasare (exprimata in tone). Aceasta ultima valoare este mai importanta cand evaluati cat de eficient este produsul, iar puterea in W reflecta mai bine consumul din retea.

In general, daca aveti de spart busteni mai mari (de ex. peste 70 cm in lungime si 25 cm diametru), valori de peste 6 tone sunt necesare. In caz contrar, va puteti orienta catre un despicator de lemne electric, la un pret bun, ce genereaza forte de apasare de sub 5 tone, cum este Raider RD-LGS01.

Esenta lemnului este si ea relevanta: cele tari (frasin, mesteacan, fag) vor necesita presiuni ridicate, insa pentru mar sau tei, nu va fi nevoie ca despicatorul sa fie foarte puternic.

Orientarea este alt factor de alegere: sunt destule pareri despre cele mai bune despicatoare de lemne, electrice, care spun ca designul vertical este caracteristic utilajelor mai puternice, iar cele orizontale sunt mai potrivite nevoilor ocazionale, pentru busteni mici. Asta deoarece cele verticale pot fi si adesea reglate in trepte, pentru a acomoda cat mai bine bustenii in cele mai stabile pozitii.

In plus, despicatoarele verticale ocupa mai putin spatiu orizontal, ceea ce este un element destul de relevanta atunci cand va ganditi unde veti tine utilajul.

Ar mai fi de analizat si elemente precum greutatea, manevrabilitatea si siguranta utilizarii. Un produs heavy-duty poate cantari si 100 de kilograme, ceea ce il face mai greu de mutat decat un despicator de capacitate mica, care poate avea chiar si sub 40 kg. Prin urmare, nu cumparati utilaje puternice daca nu aveti nevoie absoluta de ele, si daca va va fi greu sa le mutati sau sa le incarcati.

Mediul online este, si in cazul acestor piese de echipament, un loc propice pentru a efectua achizitii. Vom oferi mai jos descrieri ale unor cateva despicatoare ce difera in puteri si capacitati, si va invitam sa accesati cu incredere linkurile de comanda, odata ce identificati unul care sa se potriveasca cu propriile nevoi:

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

BSR VL 800 

 

BSR VL 800 este un utilaj mediu ca nivel de putere si capacitate de spargere. Nu se adreseaza nici celor care au nevoie de a procesa cantitati enorme de butuci masivi, dar nici celor care au de despicat doar ocazional lemnele de foc pentru gospodarie.

Prin urmare, ofera un echilibru care il face atragator in ochii cumparatorilor care au de pregatit lemnele pentru familii sau comunitati medii ca marime si nevoi. Forta sa de apasare este de opt tone, si este generata de un motor electric de 3000 de Wati. Aceasta este suficienta pentru lemnele de diverse esente, in butuci de maximum 1060 milimetri in lungime si 40 de centimetri in diametru.

Mai mult decat atat, platforma verticala care impinge butucul in lama se poate fixa in diverse trepte, pentru un plus de stabilitate. Treptele sunt la 1060, 770, si 580 mm distanta sub tais. Greutatea totala a utilajului este de 98 de kilograme, intrucat are un motor puternic, dar designul sau il face sa ocupe mai mult loc vertical decat orizontal, prin urmare stocarea sa va fi mai usoara, fata de despicatoarele paralele cu solul.

 

 

 

AL-KO KHS 5204 

 

Despicatorul electric AL-KO KHS 5204 ofera o amplasare orizontala atat la inaltime (cu picioarele lungi atasate) cat si jos, aproape de nivelul podelei (daca ii scoateti picioarele). Acest design are, desigur, si influenta asupra modurilor in care puteti sa il amplasati in sopron ori atelier.

Cu o forta de despicare de 5000 kg, veti putea taia pentru foc busteni de pana la 52 centimetri in lungime si 25 cm in diametru fara probleme, indiferent de cat de tare este esenta. Puterea motorului electric care pune in miscare sistemul hidraulic este de 2200 de Wati, ceea ce va ofera o idee asupra facturilor la curent ce vor veni dupa ce achizitionati aparatul.

Cadrul sau ii ofera o stabilitate foarte buna, in ambele pozitii de amplasare, iar dispunerea orizontala permite incarcarea usoara si sigura, cu ambele maini. Impingerea platformei se efectueaza prin apasarea unui buton aflat langa motor, pentru a minimiza sansele de accidente.

 

 

 

Raider RD-LGS01 

 

Cei dintre dumneavoastra ce doar ocazional au nevoie de un despicator de lemne electric, care sa fie ieftin si bun, si cu o putere adecvata bustenilor mici de pus pe foc, vor fi atrasi de acest model de la firma Raider.

Mic, usor de transportat, cu un consum destul de redus de curent, il veti putea pastra chiar si intr-o debara atunci cand nu il folositi. Consuma 1500 Wati pe ora atunci cand este pus in functiune, iar puterea generata este de 4 tone, potrivita pentru spargerea butucilor de maximum 37 de centimetri in lungime si 25 cm in grosime.

Amplasarea busteanului este orizontala, iar o posibila obiectie ar fi faptul ca trebuie sa va aplecati putin pentru a potrivi bucata de lemn pe platforma. In rest, la o greutate de doar 38 de kilograme, este un utilaj usor de mutat, mai ales datorita rotilor si manerelor cu care este echipat.

 

 

Lasa un comentariu

0 COMMENTS

DMCA.com Protection Status