Cel mai bun creste de sertizat RJ45

Am modificat articolul ultima data pe: 26.10.20

 

Cum aleg cei mai buni clesti de sertizat RJ45

 

Ghidul cumparatorului

Clestii de sertizat cabluri de retea de tipul RJ45 sunt esentiali oricarei persoane ce lucreaza cu echipamente LAN. De la taiat cablul, la mufarea sa si chiar si la izolarea acestuia, aceste instrumente efectueaza orice procedura de management al firelor de diverse tipuri. In acest ghid, veti afla ce functii si ce caracteristici pot avea diferiti clesti pentru sertizat nu numai firele standard RJ45 (cu 8 pini), ci si alte tipuri asemanatoare de profiluri. Astfel, procesul de cumparare va fi usurat considerabil, iar alegerea o sa va fie mult mai eficienta.

 

 

Procedurile pe care le puteti afectua cu un cleste de sertizat RJ45, la un pret bun, sunt un prim criteriu de evaluare al acestor produse.

Puteti intalni produse care sa permita taierea cablului, si introducerea acestuia in mufa speciala, in mod eficient si rapid, insa este util sa vedeti si daca puteti dezgoli cablul in vederea mufarii.

Unele ustensile mai simple ofera doar operatiuni de baza (taiere, mufare), altele au si un cutit special pentru dezvelire, iar modelele mai complexe pot si izola cabluri (cum este clestele Value 19.06.1048., ce poate fi utilizat la izolarea cablurilor de tip panglica, prin strangere).

Desi am decis sa ne axam in special pe tipul de cablu RJ45 in acest ghid (cablu cu 8 pini, cel mai adesea utilizat in retelistica IT), nu strica sa evaluati si daca puteti efectua operatiuni de sertizat si cu alte feluri de profile.

Clestii pentru nevoile profesionistilor sunt, in majoritatea cazurilor, proiectati si pentru profilurile RJ11 si RJ 12 (cu 6 pini, specifice retelelor de telefon). Exista si modele care pot opera cu RJ14, profil cu 4 pini. Evident, alegerea in acest caz este determinata de nevoile dumneavoastra, si de cat de diverse sunt acestea.

Sistemele de deblocare urmeaza, fiind un alt criteriu de selectie. Multe pareri despre cei mai buni clesti de sertizat RJ45 citeaza acest avantaj esential in cazurile in care ati aplicat incorect cablul, si doriti sa il scoateti pentru a reincerca procedura de mufare, fara a deteriora profilul. Aceasta functie este atractiva in special pentru utilizatorii profesionisti.

In plus, este bine sa verificati sisteme de siguranta care sa tina falcile inchise – acestea vor preveni atingerea accidentala a lamei de dezgolire, care poate taia pielea cu usurinta.

Cunoscand aceste aspecte despre clestii de sertizat, ar trebui sa aveti o idee mai clara asupra produsului de care aveti nevoie. In plus, daca nu sunteti dispus/a sa cautati personal prin magazinele de specialitate uneltele, optiunea de comanda online vi se va parea mai confortabila. Pentru a facilita astfel de comenzi, includem si linkuri catre magazinele partenere, pentru fiecare dintre clestii descrisi mai jos:

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Value 19.06.1048 

 

O sa o spunem din prima: clestele prezentat aici se afla printre cei mai buni de pe piata, gandit special pentru nevoile de zi cu zi ale profesionistilor ce lucreaza in amenajarea de retele LAN si de telefon.

Pretul sau este, comparativ cu alte unelte de sertizat, vizibil mai mare, insa acesta reflecta calitatea lucrarilor la care poate fi utilizat: taierea cablurilor, dezgolirea acestora de invelisul de cauciuc, fixarea lor in conectori, si chiar si izolarea profilorulor de tip cablu-panglica. Veti putea efectua operatiunile respective la cablul de tip RJ45 (8 pini), RJ11 si RJ12 (cu 6 pini), si RJ14 (cu 4 pini).

In cazul in care ati fixat gresit capatul in mufa, sistemul de deblocare de urgenta va permite sa salvati componentele, pentru a reincerca din nou conectarea. Prin urmare, aceasta unealta reprezinta una din cele mai bune optiuni pentru trusa unui expert in cablaje.

 

 

 

Value 25.99.8792 

 

Echilibrul dintre pret si calitate este unul din atuurile principale ale produsului prezentat aici. Cu o constructie robusta, si un mod de folosire usor si intuitiv, clestele acesta se adreseaza in primul rand utilizatorilor amatori, care au de ajustat cablajele de retea si de telefonie acasa.

Asta nu inseamna, desigur, ca este o unealta inadecvata profesionistilor, putand face fata provocarilor si cerintelor acestora intr-un mod destul de eficient. Puteti taia, dezgoli si fixa in conectori cablurile standard de retea IT (RJ45 cu 8 pini), dar si cele de telefon (RJ11 si RJ12, cu 6 pini).

Lama de dezgolire este plasata intr-un loc cu deschidere mica, deci sansele sa va taiati cand cautati unealta in cutia de scule sunt mici. In plus, designul falcilor permite si aplicarea unei forte suficiente pentru taiere, folosind cat mai putin efort din partea utilizatorilor.

 

 

 

Value 25.99.8791-5 

Daca va aflati in ipostaza in care aveti nevoi ocazionale acasa (sau la locul de munca, de ce nu?) de a ajusta sau reconecta cablurile de retelistica, si nu faceti multe pretentii in ceea ce priveste echipamentul necesar satisfacerii acestor nevoi, acesta este unul din produsele care vi se potriveste.

Un cleste de sertizat RJ45, ieftin si bun, cu o constructie foarte simpla, el va va ajuta sa sectionati cablurile in mod eficient, sa le dezgoliti de cauciuc, si sa le introduceti ferm si corect in conectorii cu 8 pini caracteristici retelelor LAN (ce mai poarta si numele de UTP).

Pentru a asigura protectie impotriva taierii accidentale la degete in lama de dezgolire, unealta include si un buton de blocare a falcilor, foarte util inclusiv atunci cand aveti copii acasa, care ar cauta lucruri cu care sa se joace in cutia de scule. Nu ofera posibilitatea de deblocare de urgenta, insa la pretul sau foarte accesibil, ramane o varianta atractiva utilizatorilor amatori.

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status