Cel mai bun compresor de aer profesional

Am modificat articolul ultima data pe: 25.09.20

 

Cum aleg cele mai bune compresoare de aer profesionale

 

Ghidul cumparatorului

Indiferent la ce iti trebuie aer comprimat, fie ca pentru a umfla anvelope, fie ca e vorba despre saltele si obiecte gonflabile sau ai nevoie sa poti propulsa tot felul de scule pneumatice, utilitatea unui compresor de aer nu poate fi contestata.

In atelierele auto si service-uri e important ca modelele alese sa fie profesionale, adica sa ofere capabilitati avansate, presiuni de lucru ridicate si debit de aer pe masura. Pe de alta parte, aceste variante de produs vor fi mai costisitoare decat cele hobby sau conventionale, asa ca, celor ce doresc sa descopere usor unde gasesc compresor de aer profesional la un pret bun le sugeram cateva indicii:a-compresor-aer-profesionalConstructia unui astfel de obiect trebuie sa fie cat mai robusta, intrucat va fi des solicitat, deci si uzura va avea un caracter accentat. Motorul trebuie sa aiba o putere cat mai mare, valori de 2 – 3kW fiind necesare la o piesa profesionala. Daca mergi pe varianta cu pompa pe ulei, asteapta-te sa necesite intretinere, deci oprienteaza-te bine, sa stii ce ai de facut. Pompele fara ulei sunt mai putin pretentioase ca mentenanta, dar produc un zgomot infernal.

Volumul rezervorului va fi de peste 100l, aspect indicat de nenumarate pareri despre cele mai bune compresoare aer profesionale, iar cei mai importanti parametri de functionare pe care e util sa-i ai in vizor raman presiunea generata si debitul.

Presiunea de 10-12bar este valoarea minima necesara(utila si cand ai de conectat unelte pneumatice), iar debitul asigurat trebuie sa aiba valori de minim 200l/min pentru utilizatori casnici si 200 – 500l/min pentru ateliere auto. Nu trebuie sa lipseasca manometrul si presostatul din componenta dispozitivului.

Din moment ce putem identifica online oferte mai convenabile decat s-ar putea sa intalnesti in magazine, propunem cateva exemple profesionale pe care le poti analiza prealabil, pentru a te edifica.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Fiac AB300/515

 

1-fiac-ab300-515-270-l-4-cpUn candidat incontestabil la titlul de cel mai bun compresor de aer profesional Fiac ramane acest dispozitiv. Este propulsat de un motor electric monofazat, cu putere totala de 2.9kW, incorporand doua pistoane si transmisie prin curea.

Principala recomandare de achizitie pentru aceasta oferta o facem pentru atelierele auto si de vulcanizare, pentru cele de vopsit si chiar in tot felul de intreprinderi mici sau mijlocii. Cu o presiune de 10bar, dispozitivul poate oferi propulsie pneumatica diverselor unelte astfel configurate.

La aceasta se adauga un debit mare de aer generat, cu valori de 510l/min, obtinut atat pe baza puterii motorului, cat si prin prisma rezervorului, cu un volum net de 270l. Dispozitivul este complet echipat, avand manometru, supapa de retinere, presostat si filtru de aspiratie. Fiabilitatea si rezistenta in timp devin astfel avantaje demonstrate. Este relativ zgomotos, producand 80dB, iar alimentarea de face conventional, la priza.

 

button 1

 

 

 

 

Fini MK103-150-3M

 

2-fini-mk103-150-3mMK103-150-3M este un compresor profesional de la Fini recomandat in special pentru lucrari pe perioade indelungate. Se va integra excelent in cadrul unui atelier de vulcanizat sau in vopsitorii.

Performantele oferite, dupa cum vom vedea in cele ce urmeaza, ii permit sa fie util la vopsit, reconditionare de mobila sau in propulsia celor mai multe dintre uneltele pneumatice. Este configurat cu un motor electric de 2.2kW putere, doua pistoane, curea pentru actionare si se alimenteaza direct la priza.

Butelia incorporata are o capacitate de 150l, iar turatia atinsa va fi de 1375rpm. Aceste aspecte cumulate permit obtinerea unor valori de presiune de 10bar si un debit de aer furnizat de cel mult 228l/min. Este prevazut cu filtru, ventilatie fortata, placa de supapa din duraluminiu, demonstrandu-si usor robustetea si durabilitatea. Datorita rotilor de transport si manerului solid, poate fi mutat in functie de necesitatile de utilizare.

 

button 1

 

 

 

 

Airmaster AIR3SHU10100

 

3-airmaster-air3shu10100Airmaster iti propune sa dai o sansa acestui compresor de aer profesional ieftin si bun, recomandandu-l pentru vulcanizare in ateliere specializate, vopsire sau reconditionare de mobila si ateliere de intretinere auto de orice fel.

Ca toate dispozitivele profesionale, acesta are integrat un motor electric, cu alimentare la priza, monofazat si caracterizat printr-o putere de 2.2kW. Include 2 pistoane, pompa cu ulei si curea, iar rezervorul de aer are o capacitate de 100l(considerata suficienta).

Furnizeaza circa 200l/min de aer, la presiuni de maxim 10bar, deci unele scule pneumatice vor putea fi usor gestionate, in limita respectivelor valori. Fiabilitatea rezulta din protectia termica, ventilatia fortata, manometrul, robinetul de purjare a condensului,  regulatorul de presiune si placa portsupapa realizata din otel. Nu este un produs prea voluminos, iar pentru mobilitate si transport facil include roti strategic distribuite si un maner rezistent. La pretul acesta, consideram coordonatele de lucru adecvate.

 

button 1

 

 

 

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status