Cel mai bun compresor de aer de 200l

Am modificat articolul ultima data pe: 30.07.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cum aleg cele mai bune compresoare de aer de 200l

 

Ghidul cumparatorului

Utilitatea unui compresor de medie sau mare capacitate(100 – 200l) in cadrul unui garaj de reparatii auto sau a unei benzinarii nu mai reprezinta un aspect discutat, din moment ce este deja confirmata. Daca detii o mica firma de constructii, propulsia sculelor pneumatice se va face tot cu ajutorul acestui dispozitiv, deci e important sa determini in avans unde gasesc compresor aer de 200l la un pret bun restul utilizatorilor. Ca sa iti organizezi mai bine procesul de achizitie, iata cateva sugestii:

compresor-aer-200l-task

 

Orienteaza-te sa stii cu ce pompa vine echipat compresorul, caci daca este fara ulei, vei plati ceva mai mult, dar nu trebuie sa te preocupe intretinerea aparatului foarte des. In schimb, cand pompa este din categoria cu ulei, platesti mai putin, insa trebuie sa inveti sa o cureti si sa completezi uleiul periodic. E lesne de inteles ca un model cu rezervor al carui volum atinge 200l are o portabilitate scazuta, dar asta nu inseamna ca nu va putea fi transportat pe distante mici. In acest scop, produsul ales trebuie sa includa doua roti mari, un suport de montare pe suprafete orizontale si un maner rezistent cu ajutorul caruia sa poata fi dirijat.

Nu uita sa analizezi presiunea de lucru si debitul de aer asigurat, pentru a intui cam cu ce unelte pneumatice se cuvinte sa-l intrebuintezi. Asa cum declara multe pareri despre cele mai bune compresoare de aer 200l, majoritatea modelelor de acest tip ofera presiuni de lucru moderate, de 10  -12bar si debit de aer de peste 300l/min, ceea ce inseamna ca pot propulsa aproape toate variantele de scule pneumatice de mana, inclusiv pistoale de vopsit cu aer comprimat.

Nu strica sa analizezi materialele din structura dispozitivului, puterea motorului, necesitatile de alimentare si ce alte functii utile are de oferit. Consideram manometrul si regulatorul de presiune doua aspecte indispensabile chiar si la un compresor de aer second hand de 200 l.

In continuare, iata cateva oferte selectate in functie de popularitate, ca exemple.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Airmaster AIR5.5SHU10200

 

2-airmaster-air5-5shu10200Produsul aici analizat e echipat cu un motor puternic, de 5.4CP, din gama celor electrice trifazate. Produce un nivel redus de zgomot, avand turatie de 2850rpm si protectie ampermetrica. Va furniza 10bar presiune si un debit de aer de 550l/min, aspecte pe baza carora ne dam seama ca ofera suport solid pentru propulsia celor mai multe scule din gama pneumatica.

Include deopotriva presostat si manometru, alaturi de o supapa de siguranta foarte utila pentru protectia dispozitivului la presiuni inalte. Necesita mentenanta pentru uleiul de rodaj si inlocuirea acestuia la fiecare 6 luni.

Filtrul facut din hartie microporoasa trebuie curatat frecvent, la fel cum rezervorul trebuie purjat saptamanal. In afara de aceste conditii de mentenanta, nu vedem alte aspecte problematice. Nu lipsesc rotile mari, utile in transport, si nici un manerul solid de tractiune/impingere.

 

button 2

 

 

 

 

Stager HM-V-0.6/200

 

3-stager-hm-v-0-6-200Considerand coordonatele de functionare si punandu-le in raport cu pretul de achizitie, putem declara ca acest produs este un compresor de aer de 200l ieftin si bun. Se remarca motorul de 5.5CP, cu turatie limitata(950rpm), care va asigura un randament optim, lucrand relativ silentios. Poate propulsa unelte de mana din seria pneumatica si, la fel de bine, echipamente de vopsit sau sa umfle anvelope.

Spunem asta pentru ca furnizeaza 8bar presiune si un debit de 600l/min. Manometrul incorporat iti va arata constant presiunea inregistrata, iar supapa de retinere constituie un elemente de siguranta indispensabil.

Ca aspect suplimentar al fiabilitatii, este asigurat cu un grad de protectie IP 20. Produsul se va transporta relativ usor, caci include roti, masoara 128 x 48 x 103cm si are o greutate de 95Kg. Garantia cu valabilitate pe 2 ani confirma o exploatare indelungata fara dificultati.

 

button 2

 

 

 

 


Alte modele recomandate, momentan indisponibile:

 

ABAC PRO A39B 270 CT4

 

1-abac-pro-a39b-270-ct4Daca te intereseaza un model profesional pentru categoria cel mai bun compresor aer de 200l, va fi extrem de util sa analizezi acest dispozitiv. Incorporeaza motor de 4CP cu o turatie de 1300rpm si va aspira un debit de 476l/min. Cu ajutorul acestor performante, reuseste sa ofere presiune de 10bar si debit efectiv de 364l/min, insemnand ca poate propulsa foarte multe modele de scule de mana.

Include piston si un regulator de presiune standard, alaturi de motorul cu protectie termica si pornire automata, ceea ce indica o exploatare usoara si fiabila. Un manometru atasat iti ofera mereu valorile corecte de presiune inregistrate in interior.

Mai are in componenta un presostat si o supapa pentru descarcarea aerului, mecanisme ce asigura pornirea rapida a motorului si lucrul in functie de presiunea interna. Cele 4 roti favorizeaza deplasare usoara, alaturi de manerul din dotare.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 COMMENTS

DMCA.com Protection Status