Cel mai bun compresor de aer cu surub

Am modificat articolul ultima data pe: 08.04.20

 

Cum aleg cele mai bune compresoare de aer cu surub

 

Ghidul cumparatorului

Compresoarele de aer cu surub pot asigura o functionare continua, cu un consum redus de energie si ulei, fiind recomandate, in special, aplicatiilor industriale. In cazul in care vrei sa achizitionezi un aparat, poti afla mai multe despre avantajele acestor produse in textul de mai jos.

compresor-de-aer-cu-surub-task-1

Un prim aspect pe care trebuie sa il cunosti despre aparate este ca acestea au un ciclu de functionare fara oprire, prin care pot furniza un volum mare de aer de inalta presiune, de aceea sunt preferate celor cu piston, conform numeroaselor pareri despre cele mai bune compresoare de aer cu surub. Asta inseamna ca sunt utile la alimentarea unor unelte de mare putere, precum polizoare, masini de gaurit si insurubat sau ciocane de abataj, dar se preteaza si la aplicatii industriale, in fabrici de mobila, vopsitorii, instalatii de ambalat si impachetat, in industria petrochimica sau in statiile de extractie a petrolului si gazelor, printre altele. Trebuie sa stii ca produsele nu emit vibratii si sunt foarte silentioase, iar consumul de ulei si de energie este redus.

Indiciile care ne arata performantele unui produs sunt debitul de aer si presiunea maxima de lucru atinsa, iar diferitele dispozitive pot avea o presiune de 5 -14 bari si asigura un debit de pana la 12500 l/min. Poti alege intre un aparat cu ulei sau fara, cu turatie fixa sau variabila etc., pe care le gasesti in gama  unor producatori precum Fini sau Kaeser. De exemplu, daca aplicatia cere un debit constant, iti trebuie un aparat cu viteza fixa, in timp ce o turatie variabila e mai indicata pentru un necesar de debit cu variatii scurte.

Costurile de cumparare sunt mai ridicate, insa in timp ele vor fi amortizate, datorita fiabilitatii ridicate si mententantei reduse. In aceste conditii, daca te intrebi unde gasesc compresor de aer cu surub, la un pret bun, alti cumparatori, inevitabil, iti vom indica Internetul.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Atlas Copco GA 7 VSD+ FF

 

2-atlas-copco-ga-7-vsd-ffCumparatorii care cauta cel mai bun compresor de aer cu surub si uscator, trebuie sa stie ca e nevoie sa  scoata o suma mai mare din buzunar, insa investitia poate fi justificata usor, prin achizitionarea unui model precum cel de la Atlas , care se bucura de un randament foarte ridicat.

Acesta este un aparat cu turatie variabila, ce poate asigura un debit de aer cuprins intre 420 si 1302 l/minut. De asemenea, presiunea de lucru este de 13 bari, ceea ce indica o eficienta ridicata in furnizarea aerului de inalta presiune, potrivita in special aplicatiilor mai exigente.

Nivelul de presiune poate fi urmarit prin intermediul manometrului incorporat, iar aparatul este dotat cu supapa de retinere si de siguranta, precum si de un filtru de aspiratie. Are o functionare silentioasa, de 62 dB, iar designul compact si dimensiunile de 630 x 985 x 1420 mm si iti permit sa-l amplasezi la perete, asa incat sa nu incurce.

button 1

 

 

 

 

 


Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

Rotair EN 15b

 

3-rotair-en-15bStii deja ca pretul acestor produse tinde sa fie mai ridicat, insa, cu toate acestea, iti putem prezenta un compresor de aer cu surub, ieftin si bun, sub forma produsului Rotair EN 15b. Nu mai e nevoie sa spunem ca poate fi folosit la aplicatii ce necesita o putere mare de presiune a aerului.

Presiunea maxima de lucru pe care o atinge dispozitivul e de 9,5 bari, iar debitul de aer furnizat e de pana la 1,76 mc/minut. Fiind un aparat electric, are o putere de consum de 15 KW, ceea ce inseamna ca este eficient energetic, chiar si este utilizat la parametrii maximi.

Permite o mentenanta usoara, datorita designului inteligent, ce permite accesul la fiecare componenta interioara. De asemenea, eficienta promisa este sustinuta si de dotarea cu un sistem de racire si de ventilatie, ce permit functionarea la temperaturi cuprinse intre 0 si 45°C. Produsul are dimensiuni de 780 x 575 x 1330 mm.

 

 

Rotair EN 15c

 

1-rotair-en-15cProdusul oferit de Rotair este un compresor de aer cu surub, trifazat, care vine impreuna cu un rezervor cu un volum mare, de 500l, precum si cu un uscator pentru racirea aerului rezultat. Este destinat lucrarilor de tip profesional, iar in ceea ce priveste parametrii de lucru, trebuie spus ca presiunea atinsa este de 22, 5 bari, in timp ce debitul de aer furnizat e de 1,56 mc/minut.

Putem spune ca ceea ce impresioneaza la aparat este faptul ca e capabil de randamentul amintit, in timp ce necesita un consum de energie foarte mic, dispozitivul avand o putere de 15W. De asemenea, este silentios, nivelul de zgomot atins fiind de doar 66 dB, foarte redus in comparatie cu majoritatea compresoarelor cu piston.

Asa cum e de asteptat, are o fiabilitate ridicata, iar siguranta in exploatare e asigurata de sistemul de racire si de ventilatie, ce permit functionarea la temperaturi ambientale cuprinse in  0 si 45°C.

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
DMCA.com Protection Status