Cel mai bun cleste de sertizat papuci electrici

Am modificat articolul ultima data pe: 29.10.20

 

Cum aleg cei mai buni clesti de sertizat papuci electrici

 

Ghidul cumparatorului

Daca lucrati cu cabluri ce se conecteaza prin papuci electrici, calitatea operatiunilor de sertizare, dezgolire si taiere este esentiala, mai ales in cazul in care sunteti un electrician profesionist. Uneltele de sertizat de pe piata variaza in calitate, pret si functii, iar pentru cei dintre dumneavoastra care sunt inca nesiguri ce model sa aleaga, randurile de mai jos contin indicatii de cumparare cu ajutorul carora sa efectuati achizitia optima pentru nevoile si bugetul de care dispuneti:

 

 

Un cleste de sertizat papuci electrici, la un pret bun, va indeplini una sau (in cele mai dese cazuri) mai multe operatiuni, precum taierea cablului (cu ajutorul unei lame de tip foarfece), dezgolirea sa (adica indepartarea stratului protector de cauciuc, fara a afecta sarba de cupru de la interior) si, bineinteles, sertizarea acestuia (introducerea in conectorul tip papuc).

Uneltele multifunctionale ofera posibilitatea efectuarii tuturor acestor manevre, pe unul sau mai multe tipuri de cabluri. Astfel, verificati si ce tipuri de cabluri puteti sertiza cu produsele respective.

De exemplu, clestele MRG 0121 poate fi folosit cu cabluri intre 0,2 si 6 milimetri in grosime (10 – 24 pe scara AWG) la taiere, si pana la 8 milimetri la crimpare si sertizare. Ca profil, il puteti utiliza si cu cabluri rotunde, dar si cu cabluri plate (cu doua fire inauntru) cu sectiuni intre 1,5 si 2,5 milimetri patrati. In plus, poate lucra si cu papuci izolati, si cu papuci neizolati.

Alte produse, precum Knipex 975233, pot opera cabluri cu sectiuni mai mari, de pana la 10 mm patrati, ori puteti gasi clesti heavy-duty, ce pot taia terminatii neizolate de pana la 50 mm patrati.

Butoanele si sigurantele asigura o operare eficienta si fara riscuri. De exemplu, puteti intalni produse cu butoane de reglare a falcilor, care sa ajusteze precizia in functie de diametrul cablurilor cu care lucrati. Butoanele de siguranta, in schimb, vor mentine falcile inchise, pentru ca sa nu atingeti accidental taisul lamelor de dezgolit, taindu-va la mana.

Nu uitati sa analizati si materialele si designul. Manere cu priza ferma, de cauciuc, bine izolate impotriva sarcinilor, sunt esentiale. In plus, cand lucrati cu unelte heavy-duty, pentru cabluri groase, acestea vor trebui sa reduca forta necesara sectionarii acestora. Potrivit multor pareri despre cei mai buni clesti de sertizat papuci electrici, manerele lungi sunt de dorit, intrucat actioneaza ca niste parghii eficiente in amplificarea fortei bratelor. Prin urmare, efortul necesar taierii va fi mai mic.

Iata si cateva modele diferite de astfel de clesti de sertizat, fiecare cu specificatiile sale. Le puteti comanda online, daca aveti nevoie, si noi va oferim descrieri detaliate asupra modurilor de utilizare si echipamentele la care puteti lucra cu ele:

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

MRG 0121 

 

Cei ce cauta un cleste de sertizat papuci electrici, ieftin si bun, cu multiple functii, se pot opri la acest model, care poate fi utilizat pentru a dezizola, taia si sertiza/crimpa cabluri de diverse marimi.

Pentru a oferi cifre, la taiere se descurca cu diametre intre 0,2 si 6 milimetri patrati (10 – 24 pe scara AWG), iar la cablurile plate (cu doua fire) poate taia sectiuni intre 1,5 si 2,5 mm patrati. Ca sertizare, poate opera cu papuci pentru diametre intre 0,5 si 6 milimetri patrati, mergand pana la 8 mm diametru. Reglarea lungimilor repetabile este posibila, pe cablul dezizolat, si butonul de reglare va extinde domeniul de dimensiuni pana la 8 mm patrati, daca este nevoie.

Partile de metal ale produsului sunt din otel carbon, iar manerele sunt din cauciuc izolant, de calitate ridicata. Arcul de metal va mentine falcile inchise, actionand ca un sistem de siguranta.

 

 

 

Knipex 975233 

 

Cu ajutorul uneltei prezentate aici, veti putea dezveli si sertiza papuci electrici pentru cabluri de la 0,5 la 10 milimetri patrati in diametrul sectiunii, alegand spatiul dintre falci destinat marimii respective.

De la margine inspre manere, aveti patru zone de dezgolit: intre 0,5 si 1,5 mm, intre 1,5 si 2,5 mm, intre 4,0 si 6,0 mm si intre 6,0 si 10,0 milimetri. Manerele cu mansoane ergonomice asigura un efort redus si un control bun in operarea produsului, si mecanismul cu clichet va permite deschiderea falcilor dupa ce a fost efectuat un ciclu complet de crimpare. In plus, include si blocare a falcilor, pentru siguranta.

Acest cleste de sertizat papuci electrici este o unealta relativ medie ca dimensiuni, la 22 cm lungime si 478 de grame, insa constructia sa solida si rezistenta, precum si calitatea materialelor (otel oxidat si cauciuc) poarta marca calitatii germane.

 

 

 

Troy 24009 

 

Pentru cei ce au nevoie sa lucreze cu cabluri foarte groase, si cauta o unealta se sertizat solida, pentru sarcini grele, clestele acesta este o solutie optima. Lung de 38 centimetri, are brate suficient de lungi pentru a amplifica considerabil forta utilizatorului, intrucat este nevoie de presiune mare ca sa se sertizeze cabluri intre 16 si 50 de milimetri patrati in suprafata sectiunii.

Rotind manual partile de la capetele de aplicare a fortei, veti putea selecta cu precizie diametrul de cablu cu care lucrati. In plus, designul falcilor permite si rotirea manerelor, fara a pierde priza, pentru a suci papucul pe capatul cablului, sporind astfel puterea prinderii.

Tipul de presa este hexagonala, si utilizand ambele maini la aplicarea presiunii, veti putea sertiza chiar si cablurile pentru papuci de mari dimensiuni. Fireste, la aproape 40 de centimetri lungime, are si o greutate pe masura (1400 de grame), insa nu se putea altfel, fara a sacrifica rezistenta materialelor (corpul este din crom vanadiu, cu manere simple din plastic).

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status