n n
n
n
▷ Clesti ieftini pentru sertizat. Analiza comparativa

Cel mai bun cleste de sertizat ieftin

Am modificat articolul ultima data pe: 08.12.19

 

Cum aleg cei mai buni clesti de sertizat, ieftini

 

Ghidul cumparatorului

Clestii de sertizate sunt utili pentru a pregatirea cablurilor, atunci cand vrei sa faci conexiuni noi, adaugand calculatoare sau telefoane in locuinta, sau cand vrei sa repari reteaua deja existenta. Sunt instrumente usor de folosit de catre amatori, mesteri si profesionisti, dar ceva mai dificil de ales de catre cei care nu cunosc foarte bine domeniul. Daca ai nevoie de un produs din aceasta categorie, parcurge ghidul de mai jos si afla care sunt principalele criterii de care trebuie sa tii cont la achizitionare.

Pentru o lucrare de buna calitate iti recomandam sa cauti un cleste de sertizat ieftin, la un pret bun, universal, care iti permite sa lucrezi cu majoritatea tipurilor de conectori sau specializat, potrivit cu tipul de  mufe cu care lucrezi

Cele mai populare categorii de conectori pe care le vei intalni sunt din seria RF (F-, BNC-, RCA-) utilizate pentru transmiterea de unde radio si microunde, de regula retele de televiziune prin cablu sau satelit si sisteme radio.

Daca pui la punct o retea electrica vei avea nevoie de un dispozitiv compatibil cu mufe IEC-, iar pentru telefonie si retele Ethernet, trebuie sa cauti variante modulare sau RJ (RJ48, RJ45, RJ12, RJ11, RJ10, RJ9).

Tipul de presare depinde tot de conectorul pe care vrei sa il montezi. Cele mai populare sunt cu dorn (sant) si hexagonal.

Primul este indicat pentru conductori compacti si fini si ofera rezistenta buna la tractiune si eficienta electrica ridicata, daca montarea este executata cum trebuie.

Optiunea hexagonala este cea mai utilizata, pentru ca presupune aplicarea de presiune uniforma constanta pe intreaga suprafata a cablului prevenind deteriorarea accidentala si creeaza conectori rezistenti mecanic.

Vei mai gasi de asemenea in magazine optiuni cu presare patrat, trapezoidala si ovala care se folosesc pentru categorii speciale de conectori precum cei folositi pentru legarea calculatorului la video proiector.

Dimensiunea tubului pe care vrei sa fixezi mufa este un alt factor care influenteaza compatibilitatea cu clestele. Suprafata sectiunii poate varia de la 0.1mmp si pana la 35mm, in functie de domeniul de utilizare. Majoritatea dispozitivelor au spatii create special pe niveluri de dimensiune care permit presarea corecta a cablului din fiecare categorie de marime.

In ceea ce priveste materialul din care este confectionat, cele mai multe pareri despre cei mai buni clesti de sertizat ieftini recomanda variantele din metal, care au rezistenta si durabilitate superioara fata de cele realizate din plastic.

Daca preconizezi volume mari de lucru, cauta un model cu maner ergonomic si optiuni suplimentare precum sectiune pentru dezizolarea cablurilor si margine ascutita pentru sectionat conectori.

Cu aceste informatii la indemana, poti evalua usor ofertele disponibile online, printre care se incadreaza si modelele de mai jos, selectate de specialistii nostri pe baza popularitatii si aprecierilor clientilor.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

OEM 772268 

 

Daca ai nevoie de un cleste pentru conectarea de cabluri electrice sau pentru transmiterea de semnal audio si video iti recomandam sa iei in considerare aceasta optiunei care permite lucrul cu mufe de tip F-/BNC-/RCA- si IEC-, conectori care se folosesc de regula cu cabluri din categoria RG-6/U sau RG-59/U cu care acest dispozitiv este compatibil.

Este confectionat din metal rezistent la utilizari frecvente, cu maner acoperit cu strat de plastic izolator pentru siguranta in folosire, priza buna si un grad ridicat de confort. Face parte din categoria clestilor semi-profesionali, cu actionare manuala, fiind apreciat in ateliere de reparatii TV si folosit de catre electricieni.

Aplicarea conectorilor pentru fiecare dintre profilele compatibile se face prin compresie pe cablul utilizat, dispozitivul incluzand trei profile de fixare adaptate la tipul mufei. Il vei primi ambalat in blister de plastic pentru protectie impotriva factorilor de mediu si deteriorarii mecanice in timpul transportului.

 

 

 

OEM Sertizare RJ45/12/11

 

Pentru cei care instaleaza retele de telefonie si de Internet, am inclus in lista de recomandari acest model de la OEM cu profile pentru conectori de tip RJ10 (4P4C, 4P2C), RJ11 (6P4C), RJ12 (6P6C) si RJ45 (8P8C). Este un model profesional care face parte din trusa de unelte a meseriasilor care lucreaza in domeniul retelisticii, asigurand adaptarea la cele mai populare tipuri de cabluri si mufe folosite in aceasta industrie.

Include sectiune cu lame care permit dezizolarea cablurilor pentru montarea mai usoara a conectorilor si care poate fi de asemenea utilizata si pentru taiere. Corpul si bratele sunt confectionate din material metalic rezistent, iar manerele sunt acoperite cu strat de plastic, cu format ergonomic care previne alunecarea, asigura priza buna si o pozitie confortabila pentru maini in timpul lucrului.

Este prevazut cu arc de revenire care ajuta la deschiderea mai rapida a clestelui dupa fixarea mufelor prin compresie pe cabluri.

 

 

 

Gembird T-WC-01

 

Cauti un cleste de sertizat ieftin si bun pentru instalarea cablurilor telefonice? Gembird T-WC-01 se numara printre cele mai potrivite variante. Este confectionat din otel durabil, rezistent la utilizare intensiva si are manere acoperite cu strat de ABS pentru a preveni alunecarea si obosirea mainilor in timpul folosirii. In zona posterioara a falcilor este prevazut cu lame pentru sectionare si dezizolare care ajuta la pregatirea rapida a cablurilor pentru mufare, fara a necesita si alte instrumente suplimentare.

Este compatibil cu mufe modulare de tip RJ45(8P8C) utilizate pentru conectarea calculatoarelor la retele Ethernet si RJ12 (6P6C), RJ11 (6P4C), 4P4C si 4P2C pentru pregatirea cablurilor de telefonie.

Se utilizeaza pentru cabluri de tip UTP (Unshielded Twisted Pair) specifice pentru domeniul telecomunicatiilor, fiind usor de folosit atat de amatorii care doresc sa-si rezolve singuri problemele de conexiune la reteaua de Internet, cat si de profesionistii care lucreaza la firmele de profil.

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status