Cel mai bun ciocan rotopercutor Stern

Am modificat articolul ultima data pe: 27.07.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cum aleg cele mai bune ciocane rotopercutoare Stern

 

Ghidul cumparatorului

Ciocanele rotopercutoare sunt scule folosite atat de mesterii profesionisti, cat si de amatori, fiind deosebit de utile intr-o serie de lucrari de constructii, amenajari, demolari, avand functii de gaurire, de gaurire cu percutie (necesara in cazul betonului, otelului, caramizii, BCA-ului), de insurubare sau daltuire. In functie de complexitatea lucrarilor efectuate, dar si de frecventa utilizarii, te poti orienta spre modele hobby, semiprofesionale sau profesionale, iar pentru a face o investitie avantajoasa, iti recomandam gama de ciocane rotopercutoare Stern.

 

Stern este un brand cunoscut pentru oferta variata de scule si unelte electrice care imbina calitatea cu pretul rezonabil. Alegerea unei scule adecvate va trebui sa tina insa cont de unele criterii practice. O prima delimitare o reprezinta cea dintre aparatele cu cablu de alimentare la reteaua electrica si cele fara fir, cu acumulator ce trebuie incarcat.

Primele sunt modele cu putere si performante superioare, potrivite lucrarilor complexe si uzului frecvent, singurul neajuns fiind dependenta de sursa de alimentare.

Cele cu acumulator permit lucrul independent si sunt si adesea mai usor de manevrat, fiind adecvate lucrarilor mai simple si utilizarii casnice. Autonomia acumulatorului va fi, la aceste modele, un criteriu de interes (cel de tip Li-Ion ofera o perioada mai extinsa de functionare).

Puterea este un alt factor esential pe care trebuie sa-l iei in considerare, asigurand atat rezistenta la uzura, cat si performantele de lucru pe diferite suprafete. La un aparat cu acumulator, te vei ghida dupa voltaj: o valoare de peste 10V este considerata optima pentru un model hobby.

La cele cu alimentare la retea, un dispozitiv hobby va avea intre 400 si 800 W, iar unul semiprofesional se va apropia sau chiar va depasi 1000 W. Pentru gauri cu diametru mai mare in materiale groase si dure, o putere de 1200 W sau mai mult va fi optima, asa cum arata si unele pareri despre cele mai bune ciocane rotopercutoare Stern.

O astfel de scula va avea, cum s-a spus, diferite functii (gaurire, gaurire cu percutie, insurubare/desurubare, daltuire). Viteza de lucru este indicata de numarul de rotatii pe minut, ce poate atinge 1300 rpm si de numarul de percutii pe minut, ce poate ajunge la 4-5000 la o scula semiprofesionala. Este important sa afli ce diametru de gaurire permite modelul in functie de suprafata de lucru: ciocanul Stern PRRH26-1 poate face, de exemplu, gauri de 30 mm in lemn, de 26 mm in beton si doar de 13 mm in otel.

Pentru schimbarea rapida si simpla a burghielor, sistemul SDS al mandrinei este foarte util. Daca vrei cel mai bun ciocan rotopercutor, verifica existenta unor optiuni, precum comutator variabil de viteza, blocare si operare continua, reglare a adancimii, sistem de amortizare a vibratiilor, maner ergonomic anti-alunecare si un maner suplimentar de control.

Acum, ca stii ce criterii sunt importante pentru o achizitie inspirata, noi iti aratam unde se gasesc ciocane rotopercutoare Stern, la un pret bun si iti prezentam trei modele tip hobby care au castigat aprecierea utilizatorilor.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Stern RH32A 

 

Ciocanul rotopercutor Stern RH32A este o scula electrica din gama hobby cu o putere ridicata de 1250 W, fapt ce-i ofera atat o rezistenta mare la uzura, cat si performante optime pe cele mai variate suprafete de lucru (lemn, beton, zidarie, chiar si otel).

Cu functii de gaurire, percutie, gaurire cu percutie, daltuire, este un aparat practic, cu cablu de alimentare la reteaua electrica la 230V. Capacitatea maxima de gaurire este de 32 mm in diametru, iar turatia in gol atinge 800 rpm. Setul include dalta, spit si burghie de schimb.

Sistemul de prindere este unul eficient, de tip SDS Plus, iar atasarea adaptorului ofera posibilitatea de folosire a mandrinei cu 3 falci si a burghielor si fara acest sistem. Are un nivel de zgomot rezonabil, de 106 dB si o greutate de 8.63 kg, iar manevrarea e facilitata de catre manerul suplimentar cu rotatie la 360 grade, ce se fixeaza in orice pozitie.

 

 

 

 

 

Stern RH26G+ 

 

Daca esti in cautarea unui ciocan rotopercutor Stern ieftin si bun, de tip hobby, iti recomandam modelul RH26G+, o unealta electrica utila la o serie de lucrari: gaurire lemn, ziduri, metale, materiale plastice; spart BCA, tencuiala, ziduri sau chiar beton si piatra.

Cu alimentare la retea si o putere de 800 W, o viteza maxima de 1100 rpm (rotatii pe minut) si 5100 percutii pe minut, este o scula ce permite operarea fara efort pe diferite suprafete, asigurand rezultate cat mai rapide. Are un grad crescut de rezistenta la uzura.

Se utilizeaza in siguranta, controlul fiind usurat de un maner principal si unul secundar rabatabil la 360 grade, din material anti-aderent, iar nivelul de zgomot nu depaseste 104 dB, o valoare rezonabila pentru acest tip de scule electrice. Poate opera cu percutie sau fara, fiind in mod deosebit apreciat de catre mesterii amatori pentru performantele la lucrul in beton. Cantareste 6 kg si are sisteme de prindere SDS Plus si mecanic.

 

 

 

 

 

Stern PRRH26-1 

 

Ciocanul rotopercutor PRRH26-1 din gama hobby de la Stern poate fi utilizat intr-o varietate de lucrari de catre mesterii amatori si chiar pe santiere, in cazul unor operatiuni de daltuire sau de gaurire mai simple. Este un model rezistent si destul de performant, cu puterea de 800 W.

Scula se preteaza diferitelor suprafete de lucru, fiind capabila sa efectueze gauri cu diametru de 68 mm in zidarie, de 30 mm in lemn, de 26 mm in beton si de 13 mm in otel. Este astfel util atat pentru gaurire cu percutie, cat si pentru spart zidarie, tencuiala, BCA.

Mandrina are sistem de prindere SDS Plus, care asigura o inlocuire simpla a accesoriilor de lucru. Viteza maxima ajunge la 1150 rpm, cu un numar de 5100 percutii/minut. Cantarind doar 3.2 kg, este un model usor de manevrat de catre mesterii amatori, ce ofera un bun control datorita celor 2 manere cu sistem anti-alunecare. Include o garantie de 2 ani.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 COMMENTS

DMCA.com Protection Status