Cel mai bun ciocan rotopercutor ieftin

Am modificat articolul ultima data pe: 05.06.20

 

Cum aleg cele mai bune ciocane rotopercutoare ieftine

 

Ghidul cumparatorului

Un mester care are destula experienta cu bormasinile si ciocanele rotopercutoare n-o sa fie foarte impresionat de un articol pe aceasta tema, dar daca te integrezi mai curand in tagma celor care nu stiu foarte multe despre uneltele de mare putere, s-ar putea sa consideri ca sunt utile sfaturile pe care le prezentam mai departe, mai cu seama faptul ca vei afla si unde gasesc ciocan rotopercutor ieftin (la un pret bun) altii.

 

Utilitatea unui astfel de dispozitv nu mai poate fi contestata – face ceea ce nu poate indeplini o bormasina cu percutie, in sensul  ca poate obtine diametre de gaurire mai mari in caramizi, beton si BCA. Mai mult, poate fi util si excluzand functia de percutie sau pentru simpla insurubare.  Pentru ca e esential sa iti stabilesti un sistem de selectie pertinent, iata ce criterii ii pot fi integrate:

Alimentarea dispozitvului se va face pe baza de acumulator sau direct conectat la reteaua electrica. Din punct de vedere al costurilor de achizitie, un model portabil, cu baterii, poate fi deseori comercializat mai costisuitor, decat varianta cu fir. Mai mult, iti reamintim ca pe masura ce se epuizeazra rezerva de energie, puterea de lucru poate sa scada, in timp ce un model constant alimentat in retea va reusi sa ofere oricand acelasi randament.

Daca, totusi, esti gata sa pui bani la bataie, te sfatuim sa cauti modele cu acumulator de 18 – 36V  pentru lucrari profesionale, la fel, pentru dispozitivele clasic alimentate, o putere de peste 800W este de dorit cand te pregatesti de lucrari mai complicate. Nu in ultimul rand, daca folosesti ocazional aparatul, te poti multumi si cu 500 – 700W putere, dar nu uita ca un motor mai puternic rezista si mai bine la uzura.

Unele pareri despre cele mai bune ciocane rotopercutoare ieftine iti vor impune sa cauti modele cu mandrina SDS. Acest tip de accesoriu iti permite schimbarea rapida a burghielor. Totusi, daca privim din perspectiva “cel mai ieftin”, va trebui sa te multumesti cu o piesa care are mandrina cu cheie.

Coordonatele de lucru iti impun sa alegi produse destul de rapide si cu un numar mare de percutii, mai ales cand realizezi lucrari profesionale. Pentru munci prin gospodarie si diverse reparatii, chiar si modele mai “lente” cu circa 800rpm sunt suficiente.

Avertizam ca produsele mai putin performante au tendinta sa se comercializeze mai convenabil, iar asta inseamna ca, din punct de vedere al nivelului de profesionalism, modelele hobby vor fi cele mai avantajoase, urmate de produsele din gama semiprofesionala si abia pe ultimul loc(mai costisitoare), cele profesionale.

Pentru tine, ca viitor utilizator ocazional, cel mai bun ciocan rotopercutor ieftin va fi cel care poate realiza gauri cu diametrele dorite, in special in beton, pentru ca este deseori luat ca material de referinta. Consideram destul de bine ales un produs care obtine diametre de circa 32mm si ofera o energie de impact de 1.5 – 5.5J – cele mai intalnite valori in cazul pieselor pentru intrebuintare casnica.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Bosch PBH 2100 

 

In eventualitatea in care esti interesat sa cumperi o unealta semiprofesionala de la Bosch, atunci consideram ca acest model este una dintre cele mai ieftine alternative pe care le ai in categoria ciocane rotopercutoare. Dispozitivul se recomanda pentru utilizare in regim moderat de uzura, avand o putere totala de 550W, estimata ca putere utila de 270W. Cu o forta de percutie de 1.7J, este cu precadere recomandat in lucrari prin gospodarie.

Fiind un aparat alimentat la priza, ofera constant aceleasi valori, avand precizie maxima, pe baza sistemului Bosch Electronic. Mai mult, mecanismul de percutie este pneumatic, garantand fiabilitate superioara, fata de cazul ciocanelor cu percutie mecanica.Te va ajuta sa gauresti, sa daltuiesti si sa insurubezi, deci va fi foarte util prin gospodarie, la bricolaje si reamenajari.

Se prezinta cu design ergonomic, beneficiind de un maner soft grip(antialunecare), alaturi de unul auxiliar, care garanteaza mai multa siguranta la manevrare. Limitatorul de adancime asigura efectuarea tuturor perforatiilor la aceleasi dimensiuni. Se livreaza cu 2 biti, 2 dalte si o valiza din plastic, avand astfel un kit standard de utilizare. Pentru cei mai pretentiosi, amintim ca tara de fabricatie este China.

 

 

 

 

 

Steinhaus PRO-RH1500 

 

Cauti un aparat cu forta mare de percutie? – Ei bine – daca verifici recenziile despre acest model Steinhaus, ai sa vezi de ce il putem si noi recomanda printre cele mai avantajoase oferte. Sub aspect tehnic, este o piesa hobby, deci se preteaza pentru lucrari casnice, dar nu si pentru a raspunde unor solicitari mai complexe.

Include motor de 1500W, care dezvolta o forta de percutie de 5.5J, suficient incat sa perforeze beton, caramizi si alte materiale la fel de dure. Principalele procedee abordate vor include gaurirea simpla, cu percutie si daltuirea(de pilda, cand trebuie sa dai jos placi de faianta de pe pereti). Diametrul maxim al gaurilor ce pot fi obtinute in beton este de 32mm, indicand performante adecvate pentru uz conventional.

Dat fiind ca este echipat cu mandrina SDS Plus, reuseste sa asigure schimbarea foarte rapida a accesoriilor. Poate ca cel mai mare avantaj al produsului aici prezentat este faptul ca se caracterizeaza ca fiind un ciocan rotopercutor ieftin si bun, comercializandu-se cu un pret aproape in jumatate, fata de alte modele semiprofesionale sau din gama hobby.

 

 

 

 

 

Heinner ROH12 

 

Ca sa cheltui o suma minima, atunci cand decizi sa-ti cumperi un dispozitiv pentru utilizare la domiciliu, acest ciocan rotopercutor Heinner poate fi o alegere destul de buna. E repartizat in gama hobby si are motor de 650W, fiind util in diverse aplicatii: sa gauresti in lemn, metal si chiar in beton, sa daltuiesti placile de ceramica si faianta.

Cu o energie de impact de 2.2J, isi face treaba relativ eficient, dar te sfatuim sa faci pauze dese, pentru a evita supraincalzirea. Pentru sustinere sigura, are maner suplimentar, garantand manevrare in deplina siguranta. Butonul de blocare pentru functionarea continua si cel de selectie a modului de lucru iti vor usura munca, fara sa mai trebuiasca sa il controlezi cu o singura mana.

Se livreaza cu 3 burghie, un spit si o dalta, astfel incat este gata de utilizare, imediat ce l-ai primit. Reamintim cititorilor ca este un dispozitiv indicat pentru utilizare limitata, deci nu va face nicidecum fata folosirii in regim de munca semiprofesional sau profesional; pentru lucrari de rutina prin gospodarie, va fi adecvat. Asta reiese si pe baza costului de comercializare, foarte scazut.

 

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status