Cel mai bun ciocan rotopercutor Einhell

Am modificat articolul ultima data pe: 05.08.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cum aleg cele mai bune ciocane rotopercutoare Einhell

 

Ghidul cumparatorului

Alegerea potrivita a unui ciocan rotopercutor Einhell, la un pret bun, o sa va garanteze efectuarea eficienta a sarcinilor de demolare si daltuire pe santierul in care lucrati. Compania germana are grija sa ofere modele pentru orice nevoi, iar daca nu sunteti foarte familiari cu parametrii acestor unelte, si ce relevanta au acestia pentru ce doriti sa faceti cu ele, ghidul de mai jos urmeaza sa va arate cum sa faceti o achizitie cat mai buna din paleta de produse disponibile pe piata.

De-a lungul a cateva decenii, Einhell si-a cladit un renume in domeniul productiei de unelte de santier, constructii si renovari, precum si de echipamente de gradinarit. Cu o cifra anuala de 486 milioane de Euro, compania este una din cele 50 cele mai bune intreprinderi medii din Germania. Daca aveti vreo sarcina de efectuat referitoare la amenajarea gradinii sau gospodariei, aproape sigur veti putea gasi unealta Einhell potrivita pentru a o duce la capat cu succes.

Cand vine vorba de alegerea ciocanelor rotopercutoare, o intrebare extrem de importanta la care trebuie sa raspundeti este: pe ce suprafete veti lucra? Puteti avea nevoie sa spargeti ziduri de beton, sa remodelati pereti de lemn, ori zidarie, sau chiar sa lucrati in otel. Prin urmare, analizati specificatiile fiecarui model Einhell cand vine vorba de suprafata de lucru, intrucat nu este recomandat sa dati mai multi bani pentru un ciocan care sparge otel, lemn, si beton, cand nu aveti decat de lucrat in beton, spre exemplu.

Legati de suprafata de lucru sunt si parametrii puterii si a numarului de percutii si rotatii. Daca numarul de rotatii este mai mic (de ex. 1500), veti da gauri mai incet. Daca numarul de percutii este mai mare, veti sparge si demola mai eficient chiar si in beton armat. Eficienta acestor doua miscari este data si de puterea ciocanului. Un produs de 1600 de Wati va fi mult mai rapid si puternic decat unul de 900 de Wati, mai ales cand este vorba de lucrat in materiale foarte tari.

Tipul de mandrina la ciocanele rotopercutoare poate fi cu cheie (la care strangeti mandrina rotind cheia), fara cheie (la care insurubati mandrina) sau SDS (fara cheie, dar care permite schimbarea extrem de rapida a mandrinei). Acest ultim sistem este cel intalnit in produsele Einhelli, ele fiind gandite pentru a permite un lucru cat mai rapid si eficient.

Multe pareri despre cele mai bune ciocane rotopercutoare Einhell mentioneaza si accesoriile din pachetul produsului ca fiind importante, mai ales daca nu sunteti un profesionist care are probabil deja tot ce ii trebuie in atelier. Puteti intalni produse care au diverse modele de dalta incluse, burghie, manere aditionale, si, de obicei, cutii ori genti speciale pentru transport.

In plus, analizati si diverse functii, precum limitatoarele de adancime (care controleaza adancimea gaurilor efectuate in suprafata de lucru), functia revers (care inverseaza directia de rotatie), opritorele de rotatie si percutie, sau manerele anti-vibratie (care reduc oboseala simtita de utilizator datorita vibratiilor).  

Nu uitati sa nu neglijati si dimensiunile. Modelele de ciocane rotopercutoare semi-profesionale, heavy duty (precum este Einhell BT-DH 1600/1 la 14.3 kg) sunt mult mai grele decat cele de lucrari hobby (precum Einhell TH-RH 900/1 la doar 4,3 kg). Acest aspect va afecta nivelul de efort necesar pentru manevrarea eficienta a produsului. Dupa cum era de asteptat, modelele semi-profesionale sunt mai rezistente si mai puternice, si totodata mai scumpe.

Jos veti citi despre diverse ciocane Einhell pentru aproape orice tip de sarcina. Indiferent daca efectuati lucrari in regim profesionist, ori daca aveti nevoi ocazionale in gospodarie, veti putea gasi unealta optima pentru dumneavoastra, si eventual sa o comandati prin accesarea linkurilor pe care le oferim:

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Einhell BT-DH 1600/1 

 

In caz de lucrati in regim semi-profesionist, Einhell BT-DH se va preta nevoilor dumneavoastra. Ciocanul acesta rotopercutor este echipat cu mandrina SDS de 30 de milimetri, ceea ce asigura schimbarea rapida a daltilor sau burghiurilor.

La 1600 de Wati, este unul din cele mai puternice modele din gama sa de preturi, si este proiectat sa lucreze pe suprafete de beton si zidarie. Numarul maxim este de 1500 percutii pe minut, la 1800 de rotatii pe minut. Greutatea modelului acesta este destul de mare – 14,6 kilograme – ceea ce inseamna ca trebuie sa aveti un anumit nivel de forta si rezistenta pentru a nu obosi atunci cand efectuati sarcini mai dificile.

In pachetul produsului, primiti o dalta plata (de dimensiunea 400 mm pentru lungime si diametru de 30 mm) si una ascutita (aceleasi dimensiuni), precum si un maner suplimentar si o geanta speciala din plastic solid, pentru transportul ciocanului.

 

 

 

Einhell RT-RH 32 

 

Un ciocan de o putere medie (1250 Wati), produsul acesta de la Einhell ofera o viteza maxima de 800 rpm, dar un numar de percutii pe minut destul de mare (4300). Aceste specificatii il fac foarte eficient pentru lucrarile in beton, penetrand ziduri solide destul de repede si fara mult efort.

Sistemul de prindere al mandrinei este SDS+, uneltele precum daltile fiind inlocuite foarte repede si sigur. La 6,1 kilograme, este si destul de usor. Este echipat cu un maner anti-vibratii, pentru o utilizare mai confortabila, si are functie de opritor de rotatie, precum si opritor de percutie, pentru a controla cat mai mult miscarile sale.

In pachet, primiti doua dalti (una plata si una ascutita), si trei burghie (de diametre 8, 10 si 12 mm). Cuplajul de siguranta se va activa automat daca burghiul ramane brusc fixat, pentru a preveni accidentele. Producatorul specifica si nivelul de zgomot relativ redus, la 103 decibeli (teoretic, zogomotele devin dureroase dupa ce depasesc pragul de 110 db).

 

 

 

Einhell TH-RH 900/1 

 

Daca aveti diverse lucrari mai usoare in gospodarie si cautati un ciocan rotopercutor Einhell, ieftin si bun, robust si usor, TH-RH 900/1 este una din cele mai potrivite optiuni pentru dumneavoastra. Chiar daca are un motor relativ slab (900 W), poate genera 4100 de percutii pe minut, la o turatie de 850 rotatii pe minut.

Asta il face potrivit pentru lucrarile in lemn, zidarie, beton si chiar otel. Ca functii, are limitator de adancime si posibilitatea de a inversa sensul rotatiilor, daca dalta ori burghiul cu care lucrati se blocheaza. In plus, veti putea opri atat rotatia cat si percutia, in functie de sarcina efectuata. Mandrina este de tipul SDS+, pentru a schimba uneltele de penetrare foarte repede si sigur.

In pachet, primiti un maner secundar cu nervuri de blocare, un capac pentru colectare praf, si o geanta de plastic pentru transportul si depozitarea aparatului. In plus, la doar 4.3 kilograme, este si unul din cele mai usoare ciocane din gama Einhell.

 

 

Lasa un comentariu

0 COMMENTS

DMCA.com Protection Status