fbpx

Cel mai bun cazan de tuica, din cupru, de 60 litri

Am modificat articolul ultima data pe: 24.06.19

 

Cum aleg cele mai bune cazane de tuica, din cupru, de 60 litri

 

Ghidul cumparatorului

Daca ai adunat deja roadele pomilor fructiferi din curte, stii probabil ca, pe langa dulceata si compot, cel mai bun lucru pe care il mai poti face din ele e tuica. Nu-ti trebuie decat recipientul potrivit cu care sa obtii bautura, iar urmatoarele pareri despre cele mai bune cazane de tuica, din cupru, de 60 l te vor ajuta sa faci o alegere corecta.

In primul rand, trebuie sa stii ca volumul de 60 l e potrivit pentru productia domestica de fructe. Apoi, recipientul, chiar daca e incapator pentru nevoile tale, nu necesita atentia a doua persoane. Asadar, il poti manevra singur, fara ajutorul unui prieten.

In ceea ce priveste materialul, cuprul e cea mai buna alegere pe care ai putea-o face. Fiind un excelent conducator de caldura, pana si peretii vasului se vor incalzi rapid si uniform, distilarea producandu-se eficient.

Totodata, are rezistenta crescuta la acizii din fructe si are si proprietati anti-bacteriene. In plus, aroma si gustul acestora se pastreaza mai intense, iar lichidul, mai curat, daca e sa ne luam dupa specialisti.

Mai trebuie sa alegi si modelul: cu basculanta sau cu evacuare laterala, ambele sunt potrivite pentru uz individual.

In cazul primelor variante, cazanul e instalat in focar (unitatea de incalzire) si e prevazut cu un sistem basculant ce conduce spre racitor, un rezervor aparte. Sunt preferate datorita modului facil de umplere si golire(prin devarsare).

Celelalte sunt cunoscute si sub denumirea de alambic. Sunt formate din cazanul de distilare, dispus deasupra unitatii de incalzire, un recipient pentru colectarea alcoolului, iar intre ele se afla o serpentina de racire. Multumita formei sferice, lichidul se afla in continua miscare, chiar si cel mai dens, precum cel obtinut din borhot de pruna de exemplu.

Nu in ultimul rand, trebuie sa verifici si ce sursa de foc accepta cazanul. Nu toate modelele functioneaza pe lemne, chiar daca e sursa cea mai preferata, intrucat tuica iese mai tare si mai aromata, conform cunoscatorilor. Exista si variante cu gaz, la care flacara e constanta, iar efortul depus e mai mic.

Ca preferi un model basculant sau unul stabil, un lucru e cert: important e sa fie un cazan de tuica, din cupru, de 60 de litri, la un pret bun. Mai jos, ti-am pregatit cateva exemple, pe care le poti achizitiona din magazinele online.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

AgroLand 60

 

AgroLand 60 e un model de cazan basculant, perfect pentru uz intr-o gospodarie unde a fost recoltata o cantitate medie de fructe. Alimentarea se va face prin deschizatura dispusa in partea superioara, iar golirea e si mai simpla, ea producandu-se prin devarsare.

Sursa de cladura poate fi obtinuta prin combustibil solid, insa daca detii o butelie, poti realiza conexiunea intre foc si acceasta. Cazanul de cupru este asezat deasupra focarului, care la randul lui este confectionat din tabla metalica cu laminare rece. Intrucat fructele fermentate sunt continute de suprafata din cupru, se va obtine o puritate a tuicii de 99,9%. Aburii de alcool se pastreaza, multumita sistemul de etansare eficient, prezent atat la coroana cazanului, cat si la celelalte imbinari pe unde ar putea avea loc scapari.

Vasul racitor are o capacitate de 300 l, astfel ca poti face mai multe ture. In el este instalata serpentina din 5 filete, precum si un sistem de evacuare a apei, asa incat bautura sa nu fie diluata deloc. Trebuie mentionat ca racitorul e unul solid, confectionat din otel galvanizat si este echipat cu un suport inaltator de sustinere. Produsul nu e dintre cele mai ieftine, insa merita investitia, daca avem in vedere calitatea constructiei. De asemenea, comanda este livrata gratuit.

 

 

 

Al-Ambiq 60

 

In cazul in care esti interesat mai degraba sa cumperi un cazan de tuica, din cupru, de 60 de litri, ieftin si bun, credem ca ti-ar placea acest model alambic. Nu doar ca investitia va fi una prietenoasa cu bugetul tau, insa toate piesele cazanului sunt confectionate din cupru alimentar 99,9%, astfel ca stii deja ca produsul final va fi unul pur, aromat si tare, indiferent din ce tip de fructe extragi tuica.

Continutul de fructe nu va ajunge la baza cazanului, iar datorita formei sale sferice, borhotul va fierbe si se va misca in mod continuu. Dupa cum vezi, nici nu e nevoie sa stai cu un bat si sa mesteci in continut. Puritatea alcoolului se datoreaza si formei cazanului: vasul de fierbere are un capac tip cupola, in care aburul se ridica si se strecoara printr-o portiune tot mai ingusta, dupa care se dilata si se raceste, iar componentele nocive din aceasta se intorc inapoi in borhot.

Alambicul poate fi folosit si cu lemne, insa e preferabil gazul, intrucat e mai usor de controlat flacara. Ca la toate cazanele de acest tip, etanseitatea se realizeaza printr-un amestec de apa si faina, cu care va trebui sa ungi spatiul de imbinare dintre capac si corpul recipientului, precum si pe cel dintre teava de legatura si serpentina din recipientul de racire.

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status