n n
n
n
▷ Capsatoare electrice ieftine. Analiza comparativa

Cel mai bun capsator electric ieftin

Am modificat articolul ultima data pe: 22.11.19

 

Cum aleg cele mai bune capsatoare electrice ieftine

 

Ghidul cumparatorului

O trusa completa pentru bricolaj, indiferent daca o folosesti doar pentru reparatii sau si pentru a construi ceva, ar trebui sa cuprinda, printre altele, si un capsator electric care poate reduce simtitor timpul petrecut lucrand. Utilizarea unui astfel de dispozitiv va reduce simtitor forta manuala necesara pentru a fixa capse sau cuie in suprafetele de prelucrare, acestea fiind introduse prin actionarea unei parghii de control.

Nu este obligatoriu ca un astfel de dispozitiv sa fie costisitor, astfel ca, daca vei arunca o privire pe ofertele magazinelor unde gasesc capsator electric ieftin, la un pret bun, mesterii, vei observa ca exista modele variate, cu specificatii bune si care pot fi incadrate in diverse categorii de pret.

 

 

In functie de tipul de alimentare cu energie electrica, capsatoarele pot functiona cu acumulatori – modele cu portabilitate crescuta, in detrimentul puterii de functionare, sau pot fi conectate la reteaua centrala de furnizare a energiei prin fir. Prima varianta va oferi un grad de autonomie ce poate varia in functie de capacitatea bateriilor, in timp ce al doilea tip va permite desfasurarea unor activitati ce implica o durata de functionare continua mai extinsa.

In functie de puterea lor, capsatoarele pot fi indicate uzului profesional – atunci cand vrei sa asamblezi piese de mobilier sau vrei sa realizezi lucrari ce necesita o putere crescuta si un interval prelungit de functionare continua, semiprofesional sau de tip hobby.

Ultimele doua tipuri pot fi utilizate pentru a fixa materiale textile, carton, piele sau lemn de esenta moale. Pot fi alimentate fie prin acumulatori de 3.6V, fie prin fir, cu conectare la o priza de 220V, si dezvolta o putere de insertie mica sau medie, suficienta pentru a realiza unele reparatii in casa sau in cadrul proiectelor de bricolaj.

Viteza de functionare poate varia, iar multe pareri despre cele mai bune capsatoare electrice ieftine indica faptul ca o viteza mai mare, de 100 capse/minut, este indicata in cazul utilizarii in spectrul de activitate profesional. Modelele semiprofesionale si cele destinate activitatilor de tip hobby au o viteza de lucru de 20 – 30 capse/minut, suficienta pentru eventualele proiecte la care lucrezi in timpul liber.

Este indicat ca, in momentul achizitiei, pachetul sa contina pe langa dispozitivul in sine si un numar de consumabile. Unele capsatoare pot folosi doar capse, in timp ce alte modele permit utilizarea cuielor sau a scoabelor, oferind optiunea fixarii unui spectru mai larg de materiale.

Acum ca stii cateva din criteriile de selectie, poti incerca sa cauti cel mai bun capsator electric ieftin pentru planurile tale, aruncand o privire si pe oferta disponibila in magazinele online. Uneori, aici poti gasi alternative de pret mai avantajoase, iar, in caz ca nu te poti acomoda cu dispozitivul ales, poti face retur. Mai jos am descris cateva modele care ar putea sa ti se para interesante.

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Skil 8200AA 

 

Skil 8200AA este o varianta ce merita luata in considerare atunci cand cauti un capsator electric ieftin si bun, destinat uzului casnic. Este un dispozitiv alimentat printr-un cablu cu o lungime generoasa, de 6 metri, ce asigura un grad bun de mobilitate fata de sursa de curent electric. Astfel, poti lucra fara probleme la proiectele tale atat in casa, cat si in curte.

Permite utilizarea capselor, dar si a cuielor, oferind optiunea fixarii usoare a unei palete largi de materiale. Optiunea de control a percutiei asigura posibilitatea utilizatorului de a ajusta forta de impact in functie de densitatea materialelor de perforat. Viteza de lucru este de 20 de percutii/minut, astfel ca vei putea lucra rapid si precis.

Manerul este acoperit cu un strat moale, cu aderenta crescuta, ce asigura o prindere sigura in timpul lucrului. Astfel, riscul accidentelor este redus. Declansatorul dispune de un sistem de siguranta – piedica, ce previne actionarea accidentala a acestuia.

 

 

 

 

 

Meister MET14-16 

 

Meister MET14-16 este un capsator electric incadrat in categoria de dispozitive de tip hobby. In cadrul ofertei existente pe piata la ora actuala, iese in evidenta datorita dimensiunilor reduse, a designului compact si datorita usurintei utilizarii. Poate fi folosit pentru fixarea materialelor textile, a pielii, dar si a placajelor din lemn.

Este alimentat printr-un fir cu o lungime de 3.5 metri, oferind un grad bun de mobilitate fata de sursa fixa de curent electric – priza clasica. Astfel, te poti ocupa de micile reparatii din casa si din curte, fara sa fie necesar sa apelezi la prelungitoare.

Este compatibil atat cu capsele cat si cu unele modele de cuie, aspect tradus prin posibilitatea fixarii materialelor mai groase, cum ar fi placajul din lemn. Viteza de tragere ajunge pana la 20 de percutii/minut, astfel ca majoritatea operatiunilor vor putea decurge rapid si fara complicatii. Capacitatea magaziei este de 100 de bucati, astfel ca nu vei fi nevoit sa te opresti frecvent pentru a o realimenta. Tragerile accidentale sunt prevenite datorita prezentei mecanismului de siguranta ce nu permite actionarea dispozitivului in gol.

 

 

 

 

 

Einhell BT-EN 30 E 

 

Einhell propune modelul de capsator electric BT-EN 30 E, ce iese in evidenta prin desgnul compact si greutatea redusa ce permite o manevrare usoara si sigura. Poate fi incadrat in categoria dispozitivelor de tip hobby, fiind suficient de puternic pentru a fi utiliza la reparatii casnice sau in proiecte de bricolaj de o amploare mai redusa.

Este alimentat prin fir si poate fi conectat la priza clasica. Puterea de impact poate fi reglata electronic, permitand adaptarea fortei la materialele ce urmeaza sa fie fixate – textile, piele, placaj de lemn. Forma ergonomica si manerul structurat incat sa permita o priza ferma asigura o reducere a riscului de accidentare prin scapare in timpul utilizarii.

Pot fi intrebuintate capse si cuie, incluse in pachetul de achizitie, in functie de necesitatile utilizatorilor. Magazia dispune de un indicator de nivel ce permite realimentarea cu elemente fixatoare in timp util. Comutatorul de pornire/oprire si capul de siguranta asigura protectia fata de descarcarile accidentale.

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status