Cel mai bun bec LED E14

 

Cum aleg cele mai bune becuri LED E14

 

Ghidul cumparatorului

Utilizarea becurilor tip LED in locul celor clasice prezinta cateva avantaje incontestabile. Practic, in afara costului de achizitie, care este ceva mai ridicat decat al altor modele, durata de viata este net superioara, de pana la 10 ani, consumul este mult mai mic, iar puterea este similara. Multe piese de iluminat functioneaza cu becuri tip LED E14, indicativul reprezentand tipul de soclu cu care este echipat dispozitivul. Dar iata de ce anume sa mai tii cont atunci cand alegi.

 

 

Numeroase pareri despre cele mai bune becuri LED E14 sustin ca primul parametru care merita atentia ta este puterea de iluminare. Ea este exprimata in lumeni; daca la variantele standard, cu incandescenta,  puterea consumata este echivalentul luminii produse, la becurile LED, mult mai economice, trebuie sa fii capabil sa realizezi o echivalenta raportata la performantele modelelor conventionale cu care esti obisnuit. Un bec LED de 450 – 800 lumeni are echivalentul unui bec incandescent de 40 – 60 W; un bec de tavan, de 1600 lumeni, produce la fel de multa lumina ca 100W cu incandescenta. Pentru o incapere extrem de mare, sau in diverse situatii speciale care necesita o lumina foarte intensa, poti alege un model de 2600 lumeni – vechiul 150 W.

Eficienta deosebita a becurilor LED se datoreaza in parte si faptului ca lumina emisa de ele este directionata preferential, dupa forma bulbului, acesta reprezentand un alt criteriu de selectie. Ai de ales intre becuri tip reflector, spotlight, lumanare, bulb clasic sau auto, in functie de scopul urmarit, locul de montare si particularitatile estetice.

O facilitate pe care o ofera becurile LED este reprezentata de gama extrem de variata de culori disponibile. Vei alege in functie de “temperatura” luminii oferite (in jur de 3000 Kelvini da o lumina calda si galbuie, in timp ce la 5000 Kelvini lumina e alb stralucitoare), de fidelitatea de redare a culorilor (maximum 85 in cazul becurilor LED) si de culoarea efectiva a luminii: alba, galbena, verde, violet, albastra, etc.

Dupa cum e firesc, probabil ca te intrebi unde gasesc becuri LED E14, la un pret bun, alti cumparatori; stii ca de fiecare data iti venim in ajutor cu cateva sugestii de produse, disponibile pe piata online, care e mai avantajoasa.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Philips Warmglow 

 

Probabil ca cel mai bun bec LED E14 cu lumina cu intensitate variabila este modelul de forma clasica Warmglow de la Philips. Discutam despre un produs cu un consum de doar 6W, echivalentul unui bec cu incandescenta de 40W ca si lumina oferita.

Durata medie de viata indicata de catre producator pentru acest model este de 15.000 ore. Fluxul luminos este unul de 470 lumeni, temperatura de culoare fiind de 2700 K. Multumita consumului energetic redus, produsul este incadrat in clasa de eficienta energetica A+. Garantia oferita de catre producator este de 24 de luni, dovada a calitatii.

Reglarea intensitatii iti permite obtinerea unei lumini din ce in ce mai calde; forma familiara asociata acestei functii are ca rezultat un produs agreat pentru orice incapere, ce poate fi acum personalizata in functie de activitatea pe care o desfasori. O recomandam pentru veioze, holuri sau lampi de perete in incaperi mari, in care exista mai multe surse de lumina.

 

 

 

 

 

General Electric 6 Kit 

 

Pentru cei interesati de un bec LED E14, ieftin si bun, General Electric pune la dispozitie un set care include 6 bucati de piese in forma de lumanare, perfecte pentru veioze, candelabre sau lustre cu abajururi inguste.

Ajutand la o reducere cu pana la 80% a consumului, acest set este inclus in clasa de eficienta energetica A+. Puterea individuala este de 3.5W, ceea ce ofera o intensitate luminoasa de 250 lumeni. Lumina oferita este una calda, cu o temperatura de culoare de 2700 K. Acesti parametri il fac potrivit fie pentru alimentarea individuala a unei veioze de noptiera sau amplasata la capul patului, fie intr-un living cu un dispozitiv de iluminat cu multe socluri.

In cazul in care ai un corp de iluminat cu o forma foarte particulara, cunoasterea dimensiunilor fiecarui bec din acest set iti va permite sa afli daca ele sunt sau nu compatibile. Este vorba despre un diametru maxim de 35 mm si o lungime de 104 mm, greutatea totala fiind de doar 33 g.

 

 

 

 

 

Hepol Ecoline A45 

 

O alta sugestie pe care o avem pregatita pentru persoanele care cauta un bec LED cu forma clasica de glob si cu o lumina calda este modelul oferit de Hepol Ecoline: A45. Este vorba despre un produs performant, usor de montat si compatibil cu toate corpurile de iluminat care functioneaza cu becuri cu incandescenta, cu acelasi tip de dulie.

Puterea produsului este de 5W – echivalentul becului de 50W de odinioara. Lumina oferita este una calda, placuta, cu o buna fidelitate de redare a culorilor. Durata de viata este evaluata de catre producator la aproximativ 30.000 ore de functionare.

Diametrul maxim al becului este de 4.5 cm, iar inaltimea completa este de 8.3 cm. Il recomandam pentru iluminarea unor incaperi mici de tipul camarilor sau al debaralelor, sau in combinatie cu alte surse de lumina pentru camere in care doresti sa beneficiezi de multiple posibilitati de personalizare a gradului si zonelor de iluminare.

 

 

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status