Cel mai bun atomizor de stropit

Am modificat articolul ultima data pe: 27.02.20

 

Cum aleg cele mai bune atomizoare de stropit

 

Ghidul cumparatorului

Ingrijirea plantelor este o activitate pe cat de placuta si relaxanta, pe atat de dificila, mai ales atunci cand acestea trebuie protejate de daunatori. Acest lucru este realizat prin stropirea plantelor cu substante insecticide, iar pentru realizarea unei dispersii eficiente trebuie sa utilizati un echipament adecvat, respectiv un atomizor. Acesta este un aparat de stropit, utilizat pentru substante lichide sau solide de tipul insecticidelor sau ingrasamintelor, atat pentru uz domestic, cat si pentru uz profesional, in vii, livezi sau sere.

Pareri despre cele mai bune atomizoare de stropit veti afla de la toti cei care practica gradinaritul, insa pentru a alege produsul potrivit pentru nevoile dumneavoastra, trebuie sa tineti cont de: tipul aparatului, utilizare,  sistem de siguranta.

Atomizor-de-stropit

Tipul aparatului: poate fi prin compresiune, de mare putere, tip rucsac, sau pe baza de baterie.

Atomizorul prin compresiune este cea mai populara optiune. In cazul acestuia, utilizatorul adauga in rezervorul aparatului o solutie concentrata, care se dilueaza cu apa, solutia fiind dispersata cu ajutorului unui compresor cu aer.

Atomizorul de mare putere se adreseaza utilizatorilor care trebuie sa stropeasca o suprafata mai mare de gradina, deoarece acestea sunt dotate cu rezervoare mari, de pana la 40 de litri, asadar va acoperi o suprafata extinsa intr-un timp scurt.

Atomizorul de tip rucsac este asemanator cu cel prin compresiune, insa este conceput pentru portabilitate. Acesta este transportat in spate si actionat printr-o pompa cu parghie.

Atomizorul cu baterie poate fi similar sau acelasi cu cel de tip rucsac, insa solutia nu este dispersata cu ajutorul pompei cu parghie, ci doar prin apasarea unui buton.

 

Utilizarea: clasifica aceste aparate in trei categorii principale- pentru utilizare domestica, pentru utilizare profesionala si intermediare.

Atomizoarele casnice sunt caracterizate printr-o capacitate mica a rezervorului, intre 8 si 10 litri. De asemenea, acestea au un motor cu putere redusa, de pana la 2 c.p, asadar fluxul de aer va fi slab, avand capacitatea de a dispersa solutia la o distanta de doar 6 metri.

Atomizoarele profesionale se adreseaza celor care au de tropit portiuni extinse de teren, respectiv vie sau livada. Acestea folosesc o pompa de mare presiune, cu o putere a motorului de 4.5-5 c.p., iar dispersia se poate face din toate unghiurile, pe o distanta mare, pana la 18 metri. Totodata, aparatele profesionale pot fi utilizate si pentru imprastierea substantelor solide, precum ingrasaminte, cu ajutorul unor accesorii speciale.

Atomizoarele intermediare sunt semiprofesionale si pot fi folosite atat cu lichide cat si solide, insa puterea motorului, capacitatea rezervorului si distanta de pulverizare sunt ceva mai mici fata de modelele profesionale. De asemenea, acestea pot fi dispersa solutia doar intr-un unghi de 45 de grade, pe cand cele profesionale functioneaza din toate directiile.

 

Conditii de folosire: Produsele discutate sunt masini in general facil de utilizat, insa pentru a fi in deplina siguranta, trebuie luate o serie de precautii. Printre acestea se numara folosirea unui combustibil si ulei de calitate, de preferat cel recomandat de producator, pentru prelungirea duratei de viata, adaugarea combustibilului numai cu motorul oprit si rotirea la viteza redusa.

Odata ce ati stabilit care sunt caracteristcile modelului dorit, trebuie sa aflati raspuns la intrebarea “unde gasesc atomizor de stropit la un pret bun?”. Si pentru ca nu toti avem in apropiere un magazin care sa comercializele astfel de echipamente, va sfatuim sa apelati la Internet, unde veti gasi atomizoare ieftine si bune.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Ruris A103s

 

1.Ruris A103sDaca doriti sa achizitionati cel mai bun atomizor de stropit, modelul Ruris A103s este un candidat potrivit. Acesta este un model semiprofesional, asadar se preteaza atat pentru utilizare domestica, cat si profesionala. Combustibilul utilizat este un amestec de ulei si benzina fara plumb, in raport de 25ml/1L. Acesta va alimenta motorul in 2 timpi de 3 cai putere, care inregistreaza un consum de 0,65 litri pe ora, asadar nu va genera costuri crescute pentru alimentarea cu combustibil.

Rezervorul din dotare are un volum de 14 litri, iar aparatul are o distanta de pulverizare de 12 metri pe lungime si inaltime, deci este un model bun si pentru stropirea pomilor. Pompa de presiune ridicata, respectiv 2,5 bari, are o raza de actiune de 90 de grade, cu functionare in picatura sau in ceata, care se poate realiza in 4 trepte.

Asadar, daca aveti o gradina mare, vie sau chiar livada cu pomi pe care doriti sa le stropiti cu pesticide pentru protejarea de daunatori, puteti utiliza cu succes acest atomizor prevazut cu mai multe duze, care realizeaza un efect de ceata, acoperind o suprafata extinsa intr-un timp scurt.

 

button 2

 

 

 

 

Across GMB3WF-3

 

2.Across GMB3WF-3

Pentru aceia dintre dumneavoastra care nu au o activitate agricola intensa si nu necesita un aparat din gama de varf, sau un cazul in care sunteti constransi de buget, un atomizor de stropit ieftin si bun va este pus la dispozitie de Across, prin intermediul modelului GMB3WF-3.Acesta este pus in functiune printr-un motor in doi timpi, ce inregistreaza o putere maxima de 2,9 cai putere pe benzina, asadar din acest punct de vedere se incadreaza in categoria atomizoarelor pentru uz domestic, avand o raza de actiune de 6-7 metri.

Acesta este un model de purtat in spate, astfel incat va fi extrem de usor de transportat acolo unde aveti nevoie, si este prevazut cu un rezervor de 14 litri, astfel incat va ajuta sa acoperiti o suprafata destul de mare de teren, insa ii creste semnificativ greutatea, astfel ca utilizarea sa poate fi obostitoare, mai ales ca sistemul de pornire este manual.

Cu toate acestea, modelul Across GMB3WF-3 este unui fiabil, apreciat de utilizatori, aflandu-se in topul preferintelor cumparatorilor.

 

button 1

 

 

 

 

Makita PM7651H

 

3.Makita PM7651H

Fiind propulsat de un motor in 4 timpi, cu o putere 3,8 cai putere si o capacitate cilindrica de 75,6 centimetri cubi, atomizorul de stropit Makita PM7651H se incadreaza in categoria echipamentelor profesionale. Acesta este dotat cu un rezervor de solutie cu o capacitate de 15 litri, care este prevazut cu functie de amenstecare a solutiei de stropit, astfel incat nu exista riscul ca anumite componente sa sedimenteze pe fundul aparatului.

Sistemul de pornire al aparatului este de tip manual, parghia oferind posibilitatea de reglare a volumului de substanta dispersat, in 4 pozitii predefinite. De asemenea, rezervorul este dotat cu un vizor lateral, astfel incat veti putea verifica de fiecare data cat amestec mai aveti in atomizor. Pornirea acestuia se realizeaza deosebit de usor, cu ajutorul tehnologiei Easy Start cu decompresie automata, astfel incat utilizarea nu necesita efort.

Modelul acesta este de tip rucsac, fiind pozitionat comod in spate, iar manerul localizat de-a lungul tubului este ergonomic, pentru o manevrare facila. Acest aparat are o raza de actiune de 13 metri.

 

button 2

 

 

 

Alte articole recomandate:

Atomizor electric bun 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status