Cel mai bun aspirator portabil

Am modificat articolul ultima data pe: 13.07.20

 

Cum aleg cele mai bune aspiratoare portabile

 

Ghidul cumparatorului

Aspiratorul portabil este un produs utilizat din ce in ce mai des in casele din Romania. Mic, util si cu un design compact, aspiratorul de mana este prima alegere atunci cand vrei sa indepartezi parul de animale de pe haina sau mobilier, sau atunci cand vrei sa cureti repede interiorul masinii. In acelasi timp poate fi folosit si la birou sau in calatoriile bussines, pentru curatarea rapida a costumelor, sau chiar in spatiile de industrie usoara, pentru eliminarea rapida a reziduurilor de pe masa de lucru. Alegerea produsului care ti se potriveste poate fi dificila. Ca sa iti venim in ajutor, am creat o lista cu principalele caracteristici prezentate de acest aparat. Pe baza ei, poti sa iti ghidezi cautarile in achizitionarea a unuia dintre cele mai bune aspiratoare portabile:

A. Aspiratoare

Mod aspirare: prima caracteristica ce iti ofera cateva informatii despre aspiratoarele potabile, este modul/tipul de aspirare. Pe piata gasesti aparate cu mod de aspirare uscat sau umed. Cea mai utila modalitate este varianta combinata de aspirara, umeda-uscata. Astfel, fie ca ai scapat putin lichid, precum apa sau cafea, sau reziduu solid, aspiratorul poate sa functioneze fara nici o grija. Daca planuiesti sa utilizezi aspiratorul doar pentru aspirarea prafului sau depozitelor solide, orienteaza spre un aparat cu mod de aspirare uscata.

 

Alimentare: nu exista o separare clara a produselor pe baza modului de alimentare, din punct de vedere al avantajelor oferite. Un aspirator wireless va oferi acea mobilitate necesara unui produs portabil, dar in acelasi timp, perioada de incarcare este mare, iar unele produse pot rezista doar cateva minute. In acelasi timp, aspiratorele cu fir functioneaza conectate la o priza casnica, dar va trebui sa iei cu tine tot timpul un prelungitor ca sa cureti tot dintr-un singur timp. Din acest punct de vedere, alege in functie de modul cu planuiesti sa folosesti aspiratorul.

 

Filtru: aerul plin de reziduuri aspirat de aparat va iesi aproape imediat inapoi in camera in care este folosit aspiratorul. Din aceasta cauza, majoritatea producatorilor incorporeaza in aparatele lor un sistem simplu, dar eficient de filtrare. Cel mai popular si utilizat filtru in acest domeniu este filtru HEPA, sau componente asemanatoare lui. Creat dintr-o serie de fibre suprapuse, filtrul HEPA este recunoscut pentru retinerea a pana la 99% din particulele de praf de mici si mari dimensiuni. Nu este obligatoriu ca aspiratorul ales de tine sa prezinte acest filtru, dar este un avantaj major daca il contine.

 

Design: designul aspiratorului influenteaza direct si capacitatea de aspirare a acestuia. Majoritatea aspiratoarelor de mana sunt de mici dimensiuni, compacte si usoare ca greutate, pentru a fi manevrate cu o singura mana. Din aceasta cauza, deseori capacitatea lor nu depasesete 0.5 kilograme. Dar, chiar si asa, avantajul mobilitatii si rapiditatii, impreuna cu o putere de aspirare eficienta, recomanda achizitionarea unui aspirator portabil.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Dirt Devil Gator M137

 

1. Dirt Devil Gator 18V M137Seria Dirt Devil Gator este una dintre cele mai populare tipuri de aspiratoare portabile, cu un mod de aspirare uscata. Modelul de fata, Dirt Devil Gator 18V M137 este un aspirator portabil compact, cu o putere de aspirare de 18W si o capacitate de colectare de 0.2 litri. Reziduurile nu sunt depozitate intr-un sac, ci intr-un container de praf. Dar, aspiratorul poate sa functioneze si cu sac de praf, achizitionat separat.

Din punct de vedere al sistemului de filtrare, aspiratorul prezinta doua filtre, unul amplasat inaintea motorului si unul la evacuarea aerului din aparat. Acest sistem garanteaza retinerea particulelor de praf, indiferent de marimea lor. Filtrul amplasat inaintea motorului are un rol in protejarea motorului  aspiratorului si garanteaza o buna functionarea la fiecare utilizare.

Dirt Devil Gator 18V M137 nu era cel mai bun aspirator portabil daca nu includea si o serie de accesorii. In setul de achizitie gasesti un accesoriu pentru spatii inguste, o perie mica si o perie Turbo pentru aspirarea rapida a reziduurilor solide de mari dimensiuni. Din punct de vedere al autonomiei, dupa o incarcare completa de 16 ore, aspiratorul poate fi utilizat continuu timp de 8 minute. Designul compact si caracteristicile eficiente in aspirare, recomanda acest produs si celor ce au nevoie de o curatare rapida a costumelor sau vestimentatiilor in calatoriile cu scop de afaceri.

 

 

 

 

Fimap FV 9

 

2. Aspirator portabil pentru praf FIMAP FV 9Fimap FV 9 este un aspirator portabil cu caracteristici industriale, ce asigura un mod de aspirare uscat. Produsul are dimensiunile unui aspirator casnic, cu un design alungit si poate fi transportat in spatele utilizatorului cu ajutorul hamului incorporat.

Motorul unic genereaza o putere de 1200W, iar impreuna cu rezervorul colector de praf de 4 litri, este aspiratorul perfect pentru curatarea birourilor, autobuzelor, cabinelor de avion, trenurilor, cinematografelor sau chiar salilor de birouri. In plus, cablul are o lungime de 15 metri, iar impreuna cu furtunul si tubul telescopic, ofera o raza de curatire de pana la 17 metri, dintr-un singur punct de alimentare.

Aspiratorul functioneaza si cu sac de hartie, iar din punct de vedere al sistemului de filtrare, include un filtru pre-motor si unul in punctul de evacuare a aerului din aparat. Ca si accesorii, prezinta o perie standard cu uz universal, un accesoriu pentru spatii inguste, o perie mica si tubul telescopic. Greutatea totala a aspiratorului este de 5.8 kilograme, dar aceasta se poate modifica pe parcurs ce aspiratorul va depozita reziduuri. Per total, FIMAP FV 9 este un aparat cu putere de aspirare mare, perfect pentru a fi utilizat in incaperile mari, oferind doua avantaje majore in acelasi timp: mobilitate si capacitate de depozitare mare.

 

 

 

 

 

Electrolux ZB5003

 

3. Electrolux ZB5003Modelul Electrolux ZB5003 este unul dintre acele aspiratoare ieftine si bune, cu un tip de aspirare uscata. De mici dimensiuni si cu un design compact, Electrolux ZB5003 poate fi utilizat cu usurinta si rapiditate in aspirarea parului de pe haine lasat de animalele de companie, reziduurilor de pe tesaturi si perdele, sau chiar curatarea tastaturii PC-urilor sau laptop-urilor.

Greutatea totala a aspiratorului este mai mica de un kilogram, deci poti sa iti imaginezi ca folosirea si manevrarea sa este extrem de usoara. In designul aparatului au fost incluse si doua roti de mici dimensiuni ce preiau efortul mainilor si bratelor atunci cand aspiratorul este amplasat pe o suprafata plana, orizontala.

Capacitatea maxima de colectare este de 0.5 litri, dar tehnologia speciala de aspirare (flux ciclonic) spulbera praful si il depoziteaza sub forma de bloc in rezervorul de depozitare. Ca si mod de alimentare, aspiratorul contine un acumulator reincarcabil. Incarcat la maxim, Electrolux ZB5003 functioneaza continuu timp de 8 minute.

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status