Cel mai bun aspirator industrial

Am modificat articolul ultima data pe: 20.06.18

 

Cum gasesc cele mai bune aspiratoare industriale

 

Ghidul cumparatorului

Chiar daca este unul dintre cele mai populare electrocasnice, sa alegi un aspirator industrial nu este usor. Plecand de la acest simplu principiu de functionare, multi producatori au creat dispozitive specializate, cu uz industrial, adica pe un anumit tip de suprafete si deseuri de aspirat.

Sa gasesti cel mai potrivit aspirator profesional pentru tine poate fi greu din mai multe puncte de vedere. Pe langa pret, trebuie sa iei in considerare si puterea, capacitatea si forma aparatului, daca ar fi sa enumeram cateva. Ca sa iti venim in ajutor, am creat un ghid practic ce iti poate raspunde la cateva intrebari, pentru a fi pregatit si informat despre cum sa achizitionezi oferta potrivita nevoilor tale:

A. Aspirator industrial

Putere: Puterea nominala a unui aspirator industrial ofera o informatie clara si asupra posibilitatii de aspirare a aparatului. Pe piata, gasesti produse ce asigura valori cuprinse intre 800 si 1700 W, dar in cazul aspiratoarelor industriale, cifrele pot fi mai mari.

Din acest punct de vedere alege in functie de suprafetele pe care urmeaza sa le cureti, dar si al materialelor sau deseurilor ce vor fi aspirate. Intr-un loc cu mult praf, sau pe podele acoperite cu un material textil (covor sau mocheta), un aspirator cu o putere de 1000-1300 W va fi de ajuns. Daca planuiest sa aspiri impuritati de dimensiuni mai mari, din lemn sau metalice, orienteaza-te spre aspiratoarele cu putere de 1500 W sau mai mare.

 

Filtru: Aerul ce intra in aspirator va fi eliminat, dupa filtrare, in aceeasi incapere. De aceea este important ca aspiratoarele sa fie concepute cu un sistem de filtrare profesional. In domeniul aspiratoarelor casnice, dar si a celor industriale, cel mai cunoscut, eficient si folosit filtru este cel HEPA. Chiar daca exista si alte forme sau materiale de filtrare disponibile, filtrul HEPA este recunoscut pentru eficienta sa in a purifica aerul de pana la 99% din particulele de praf, conform testelor efectuate. Nu este un dezavantaj major daca aspiratorul ales de tine contine alt sistem de filtrare, dar este recomandat ca acesta sa fie HEPA.

 

Capacitate: Alege capacitatea aspiratorului in functie de numarul si de marimea suprafetelor ce trebuie aspirate. Pe piata gasesti aspiratoare cu o capacitate a recipientului de deseuri cuprinsa intre 0.5 litri si 50 de litri, sau chiar mai mult. Te sfatuim sa optezi pentru circa 5 – 10 litri cand alegi produsul pentru efectuarea curateniei in sediul unei firme si dubla sau chiar tripla, pentru hale si cladiri cu birouri.

 

Accesorii: Componentele de curatare ale unui aspirator sunt cele ce diferentiaza un produs de celalalt, in plan secundar. Printre altele, este recomandat ca aspiratorul sa prezinte duze pentru aspirare in mediu uscat, in mediu umed, o perie pentru suprafete textile, o duza pentru spatii inguste sau chiar o duza specializata (turbo sau cu perii speciale pentru captarea prafului).

 

 

Modele recomandate in 2018

 

 

Bosch GAS 25

 

1. Bosch GAS 25Produsul de fata este realizat de unul dintre cei mai de succes creatori de aparate electro-casnice, Bosch. Modelul GAS 25 este un aspirator industrial compact, cu o capacitate totala a recipientului  de 25 de litri.

Aspiratorul poate absorbi atat deseuri uscate, cat si pe cele umede. Din acest punct de vedere, rezervorul net de apa este de 16 litri, cel de praf este de 20 de litri, iar capacitatea sacului de praf este de 9 litri. Toate aceste caracteristici ce privesc capacitatea aspiratorului, recomanda acest produs pentru a fi folosit in spatiile mici-medii, precum spatiile cu birouri sau salile de conferinta.

Din punct de vedere al sistemului de filtrare, aspiratorul incorporeaza un filtru categoria BIA M, componenta folosita deseori in realizarea aspiratoarelor industriale. Puterea motorului este de 1200W, iar aceasta ofera un debit maxim de aer absorbit de 61 litri pe secunda. Aceasta caracteristica recomanda modelul Bosch GAS 25 ca fiind unul dintre cele mai bune aspiratoare industriale. Designul aparatului include si un set de 4 roti, amplasate la baza, care se rotesc independent, in functie de directia de miscare. Cu o greutate totala de 12.7 kg, aspiratorul va putea fi transportat cu foarte mare usurinta de la un punct la altul de curatare.

Pentru mai multe detalii, preturi si pareri, click aici!

 

 

==========================================================

Alte produse recomandate, momentan indisponibile

 

 

Makita 440

 

2. Makita 440Makita 440 este un aspirator industrial ce include un motor de 1000W cu doua turbine. Asta inseamna ca motorul aspiratorului se raceste cu ajutorul unui ventilator separat si nu cu aerul aspirat. Acest mod exclude riscul ca in motor sa intre particule de praf ce ar scade eficienta si puterea de aspirare a aparatului.

In acelasi timp, puterea nominala asigura un debit maxim de aer de 55 litri pe secunda. Daca iei in considerare si capacitatea neta a sacului de praf de 30 de litri, poti spune ca ai gasit cel mai bun aspirator pentru spatiile medii-mari. Fie ca e vorba de un spatiu de birouri, sau un spatiu industrial, aspiratorul va fi la fel de eficient si util.

Designul aparatului este unul clasic, alungit, cu un panou de comanda amplasat la nivelul mainii utilizatorului, usor de accesat. Greutatea de doar 11 kg, impreuna cu rotile amplasate la baza, vor asigura transportarea cu usurinta a aspiratorului de la un punct la celalalt de curatenie. Ca si filtru, aparatul prezinta un sistem de categoria BIA H, filtru special pentru materialele nepericuloase. Iar din punct de vedere al accesoriilor, aspiratorul include duze pentru suprafete lucioase, o perie pentru covoare si mochete si un accesoriu pentru spatii inguste.

 

 

SKIL 1.500W

 

3. SKIL 1.500WModelul de fata este cunoscut drept unul dintre cele mai puternice aspiratoare industriale de mici dimensiuni, cu o putere de aspirare de 1500W. Aparatul permite doua moduri de aspirare, uscata si umeda, caracteristica utila intr-un spatiu industrial. In acelasi timp, producatorul pune la dispozitie si doua filtre special create in functie de ce este aspirat (materiale uscate sau lichide).

Debitul de aer aspirat asigurat de motor este de 60 de litri pe secunda. Daca iei in considerare si capacitatea recipientului de 60 de litri, poti spune ca ai in fata unul dintre cele mai eficiente aspiratoare din domeniul industrial.

La iesirea aerului absorbit din motor, aspiratorul are incorporat un filtru HEPA. Acest filtru realizat din tesaturi suprapuse asigura retinerea a pana la 99% din particulelor de praf, indiferent de marimea lor. Din punct de vedere al accesoriilor, aspiratorul prezinta o duze speciala pentru umed si uscat, o duza crevasa si o perie rotunda pentru suprafetele textile precum covoarele sau mochetele. Iar daca ai in vedere si pretul, poti spune ca ai in fata unul dintre acele aspiratoare ieftine si bune.

 

 

Alte articole recomandate:

 

Aspirator portabil bun 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (29 votes, average: 4.66 out of 5)
Loading...