Cel mai bun aparat de taiat gresia si faianta

 

Cum aleg cele mai bune aparate de taiat gresia si faianta

 

Daca ai decis sa pui faianta sau gresie fie in baie, fie in bucatarie, si doresti sa te ocupi singur de acest lucru, intrucat asta ar insemna sa economisesti ceva banuti, achizitionarea unui aparat de taiat gresia si faianta reprezinta primul pas ce trebuie facut. Mai apoi, daca nu stii sa-l folosesti, vei invata cu siguranta sa o faci, caci adevarata problema consta in alegerea celui potrivit. Asadar, este important sa tii cont de cateva caracteristici.

aparat-de-taiat-gresie

In primul rand, trebuie sa ai in vedere tipologia aparatului. Un model manual este recomandat pentru lucrari de tip semi-profesional, fiind accesibil ca pret si permitand realizarea unei taieturi pe o suprafata ingusta, multumita presiunii mari exercitate. Acesta poate avea un rupator mobil (permite taierea placilor ceramice pe diagonala) sau unul fix (ingaduie doar taierea dreapta a placilor). Oricum, marele avantaj al unui astfel de dispozitiv consta in faptul ca nu exista posibilitatea ca materialul sa fie spart gresit. Masina de taiat gresia si faianta motorizata este mai voluminoasa, deci mai greu de transportat, si mai costisitoare. Se deosebeste de cea dintai prin prezenta unui disc rotativ diamantat, multumita caruia se pot prelucra rapid cantitati mari de placi.

In al doilea rand, pentru ca un astfel de instrument se foloseste pentru a decupa placile cu pricina la dimensiunile necesare,  multe pareri despre cele mai bune aparate de taiat gresia si faianta recomanda ca lungimea masinii sa fie mai mare decat cea a placilor de taiat. De pilda, in cazul modelelor motorizate, alege unul cu un disc de cel putin 200 mm diametru exterior, daca vrei ca precizia taieturii sa fie una foarte buna.

In al treilea rand, trebuie sa ai in vedere baza de ghidaj, daca nu vrei ca placile de faianta sau gresie sa fie compromise. Altfel spus, asigura-te ca aparatul de taiat beneficiaza de o suprafata stabila pe care sa fixezi placile cu pricina. Totodata, pentru un randament optim, dimensiunea acesteia si numarul ghidajelor cu masuratori trebuie numaidecat verificate.

 

Internetul te poate ajuta sa gasesti produsul potrivit pentru tine, intrucat mediul online a devenit locul unde gasesc aparate de taiat gresia si faianta la un pret bun toti mestesugarii.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Norton Clipper TR 201 E

 

1-norton-clipper-tr-201-e-900w-200mmDaca vrei sa-ti imbraci baia in gresie portelanata, poti opta pentru o masina profesionala de taiat pe baza de apa. Modelul prezent permite taierea curata si precisa a placilor, multumita faptului ca este proiectat cu pompa de apa si dispune de un disc diamantat, al carui diametru este de 200 x 24,5 mm. Acest lucru garanteaza o buna precizie mai ales cand se pune problema taieturilor la unghi de 45°.

Fiind un dispozitiv proiectat pentru folosirea profesionala de atelier, se bucura de o viteza de rotatie mare (3.000 rot/min) si de o limita de lungime la sectiunile efectuate de 650 mm. In ceea ce priveste adancimea la taiere, aceasta este de 35 mm la 90° si 25 mm la 45°. Suprafata de lucru este stabila, multumita picioarelor de sustinere cu balamale, care o fac si usor de transportat. Pretul avantajos ii poate aduce titlul de cel mai bun aparat de taiat gresia si faianta.

 

button 2

 

 

 

Strend Pro ML524W-3

 

2-strend-pro-ml524w-3-lungime-de-taiere-600-mmCand spui “aparat de taiat gresia si faianta ieftin si bun”, spui indirect Strend Pro ML524W – 3. Este un model profesional, avand in vedere ca lungimea maxima de taiere suportata este de 600 de mm si ca beneficiaza de un ghidaj central culisant profilat pe aceeasi axa cu rola taietoare (ø22mm – ø11 mm). In plus, suportul din tabla indoita de 3 mm si masa (600 x 160 mm) prevazuta cu suporti de cauciuc garanteaza o stabilitate optima in timpul procesului de lucru.

Altfel spus, suprafata de taiere cu burete presat promite ca placa ce trebuie prelucrata nu se va deteriora. In cazul in care se doreste taierea pe unghi a acesteia, dispozitivul dispune de rigla si raportor pentru un astfel de procedeu, deci placile vor incapea perfect in locul destinat lor. Manerul este ergonomic, intrucat beneficiaza de protectie de cauciuc si nu aluneca, astfel ca permite o manevrabilitate usoara. Pretul e accesibil.

 

button 2

 

 

 

Strend Pro MT516-2

 

3-strend-pro-mt516-2-lungime-de-taiere-400-mmCei care-si doresc un aparat de taiat gresia si faianta pe care sa-l foloseasca pentru lucrari de interior in locuinte, pot alege cu incredere acest model. Lungimea maxima de taiere de 400 de mm este suficienta pentru atunci cand doresti sa-ti renovezi baia, iar ghidajul culisant pe doua coloane si rola taietoare din dotare (ø22 mm – ø6 mm)asigura nu doar o precizie optima, ci si taieri in unghi si sectionari pe diagonala, ceea ce inseamna ca dispozitivul va face fata oricarui tip de dificultate.

In plus, suportul din tabla ambutisata cu burete presat, al carui rol este acela de a preveni deteriorarea placilor ceramice, asigura o buna stabilitate pe toata durata lucrului. Mai mult decat atat, dimensiunile mesei (400 x 160 mm) permit versatilitate in timpul folosirii. Pretul este avantajos, iar masina de taiat poate fi folosita atat in scop profesional, cat si de utilizatorii ocazionali care-si doresc forme standard.

 

button 2

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status