Cel mai bun aparat de sudura Stern

Am modificat articolul ultima data pe: 29.09.20

 

Cum aleg cele mai bune aparate de sudura de la Stern

 

Ghidul cumparatorului

Fie ca esti incepator, iti place sa mesteresti si tocmai ai descoperit ca ai nevoie in gospodarie de un aparat de sudura, care sa te ajute sa dai curs proiectelor tale, fie ca ai deja ceva experienta in utilizarea unui astfel de dispozitiv si vrei sa il schimbi pe cel vechi cu unul mai performant, alegerea unui aparat de sudura Stern poate fi dificila.

Exista o varietate destul de mare de modele, iar daca tot ceea ce cunosti despre sudura la ora actuala este rezultatul final asteptat, inseamna ca e cazul sa te informezi putin in ceea ce priveste dedesubturile procesului, pentru ca asteptarile sale sa nu fie inselate de noua achizitie pe care te pregatesti sa o faci. Iata principalele caracteristici pe care trebuie sa le ai in vedere.

A.1 Aparat de sudura Stern

Brandul: Stern Austria a fost fondat in anul 1998, fiind un furnizor relativ recent, daca este sa il comparam cu alte nume grele. In ciuda acestui fapt, a impresionat si inca uimeste prin calitatea produselor sale si prin functionalitatea lor deosebita. Pretul extrem de prietenos reprezinta un alt motiv pentru care atat profesionistii cat si amatorii prefera produsele acestui brand.

Daca adaugam si faptul ca toate produsele sunt in prealabil testate de firme independente de renume, care garanteaza ca au fost respectate toate standardele internationale in vigoare privind calitatea si siguranta produselor, devine din ce in ce mai clar ca Stern este una dintre cele mai bune alegeri pe care le poti face. Multe pareri despre cele mai bune aparate de sudura Stern sustin ca randamentul lor este unul de invidiat.

 

Principiul de functionare: exista in prezent doua tipuri mari de aparate de sudura Stern: transformatoare si invertoare. Transformatoarele sunt grele, dificil de transportat, dar extrem de durabile, facand fata la solicitari extrem de mari.

Investitia initiala intr-un transformator este mai mica, insa costurile de utilizare pe termen lung sunt ceva mai mari. Invertoarele sunt usoare, transportabile, sunt mai eficiente deoarece produc un arc mai stabil.

Fiind o tehnologie relativ nou aparuta pe piata, longevitatea lor nu este bine cunoscuta inca. Pretul de achizitie este mai mare decat al transformatoarelor, dar costurile de exploatare ulterioare sunt mult mai mici.

 

Randamentul: depinde de pretul de achizitie, consumul de energie si rezultatele obtinute. Un aparat de sudura cu invertor are un consum mai mic de energie, lucreaza cu orice tip de electrod si genereaza putere mare de topire.

Daca nu doresti sa faci o investitie initiala importanta, vei opta penru un aparat care utilizeaza electrozi rutilici si functioneaza doar in curent alternativ.

 

Materialul de sudat: atunci cand cumperi un asemenea aparat trebuie sa ai o idee despre ce anume intentionezi sa sudezi. Daca lucrezi cu otel, poti achizitiona orice tip de aparat, dar daca vei suda frecvent aluminiu – unul dintre cele mai dificile materiale – vei opta pentru un aparat care functioneaza in curent alternativ si foloseste metoda TIG – WIG(cu mediu protector gazos).

 

Probabil ca acum te intrebi unde gasesc aparat de sudura Stern la un pret bun alti cumparatori. Daca da, te sfatuim sa urmaresti oferta magazinelor online de specialitate. O alta idee este sa consulti micul nostru ghid care prezinta trei dintre cele mai reprezentative aparate de sudura Stern disponibile pe piata romaneasca.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Stern WM-200INVB

 

1.Stern WM-200INVBCel mai bun aparat de sudura Stern daca e sa luam in calcul raportul calitate / pret este invertorul WM-200INVB. Acest dispozitiv are dimensiuni mici, cantarind putin peste 5 kg. In consecinta este usor de transportat si de manipulat. Aparatul este capabil sa sudeze toate tipurile de metal, inclusiv otel carbon, oteluri aliate, fonta, inox si asa mai departe. Diametrul electrodului este cuprins intre 1.6 si 4 mm, curentul de sudura maxim avand 200A.

Aparatul este dotat cu mecanism de autoprotectie la suprasarcina si supraincalzire. Mai mult, este dotat cu ventilator de racire si maner de transport, ceea ce il face sigur si usor de manevrat. Pachetul include si accesoriile de baza necesare: masca, perie de sarma si ciocan, cleste de impamantare si cablul aferent si un portelectrod.

Fie ca esti incepator sau avansat in arta sudurii, acest dispozitiv face fata cu brio oricaror pretentii, distingandu-se prin calitatea superioara si usurinta in utilizare. Aceste trasaturi, combinate cu pretul de achizitie competitiv, il recomanda oricarui cumparator.

 

button 2

 

 

 

 

Stern WM-200C1

 

2.Stern WM-200C1Un aparat de sudura Stern ieftin si bun este modelul WM-200C1, un dispozitiv dotat cu transformator echipat cu un comutator pentru selectarea tensiunii 230 / 400 V, care rezista mai bine la variatiile de tensiune. Curentul de sudura maxim este de 200A, diametrul maxim al electrodului fiind de 2-4 mm.

Greutatea aparatului este una mare, de aproape 20 kg, ceea ce il face destul de greu de deplasat. Pe de alta parte, el se caracterizeaza printr-o durabilitate si eficienta spectaculoase, fiind potrivit pentru lucrul intensiv in conditii grele. Clasa de izolatie a transformatorului este H, aparatul dispunand de un sistem automat de protectie care include si o alarma vizuala.

Transformatorul este prevazut cu un sistem de ventilatie,iar cablurile portelectrodului sunt conectate la transformator cu ajutorul unor cleme de tip baioneta cu manere izolate. In pachetul care contine aparatul de sudura propriu-zis sunt incluse si accesoriile: cablu cu suport pentru electrozi, cleste electrod, masca de protectie pentru sudura, perie de zgura si ciocanel pentru finisaj.

 

button 2

 

 

 

 

Stern WM-180C1

 

3.Stern WM-180C1Un alt aparat de sudura Stern cu transformator este modelul WM-180C1, care se distinge in primul rand prin durata de viata net superioara oricaror alte aparate similare ale altor producatori. Modelul include comutatoare de 220/380 V, cu compensare incorporata pentru a contracara eventualele fluctuatii de tensiune.

Sistemul automat de protectie este dublat de o alarma vizuala. Pentru un plus de siguranta, circuitul de alimentare al acestor modele include un sistem de ventilare a transformatorului. Electrozii sunt usor detasabili si se conecteaza cu ajutorul clamelor tip baioneta cu manere suplimentare, bine izolate. Curetul de sudura are o intensitate de 60-180 A, electrozii avand dimensiuni cuprinse intre 2 si 4 mm. Greutatea aproximativa a produsului este de 21 kg, ceea ce il face greu de deplasat.

Garantia oferita de producator este de 24 de luni. Setul livrat cuprinde, ca si in cazul celorlalte produse Stern, cleste masa, cleste electrod, masca de sudura si ciocanel si perie de zgura. Recomandam acest model in special persoanelor care lucreaza mult cu un asemenea aparat, datorita duratei de viata lunga.

 

button 2

 

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status