Cel mai bun aparat de sudura MMA

Am modificat articolul ultima data pe: 21.09.20

 

Cum aleg cele mai bune aparate de sudura MMA

 

Ghidul cumparatorului

Metoda de sudura cea mai frecvent intrebuintata pentru aplicatii conventionale in constructii si industriale a ramas deocamdata MMA(Manual Metal Arc). Practic, vorbim de sudura manuala, in care se utilizeaza un electrod invelit ca material de adaos. Procedeul este cel mai frecvent intalnit, pentru ca se preteaza excelent pentru confectii din metal, obiecte din fier forjat si este util pentru lucrari in cazul cailor ferate etc. Totodata, din moment ce productivitatea de lucru este una ridicata, iar sudorul nu va avea nevoie de foarte multe accesorii suplimentare pentru indeplinirea sarcinilor, sudura MMA se foloseste foarte frecvent pe santiere de tot felul.

Din pacate, ca dezavantaj major putem mentiona concentrarea energiei dezvoltate pe suprafete extinse, ceea ce determina obtinerea unei bai de metal topit cam greu de controlat. De aceea, o recomandam profesionistilor si semi-profesionistilor, iar daca vrei sa stii si tu unde gasesc aparat de sudura MMA la un pret bun acestia, iata ce repere va trebui sa urmaresti:

A.1-Aparat-de-sudura-MMA

Tehnologia de functionare: imparte dispozitivele in transformatoare si invertoare.

Daca te intereseaza un model de care sa te bucuri o perioada indelungata si preferi sa cheltui o suma minima pe achizitionarea acestuia, atunci iti trebuie un transformator. Aceasta tipologie e varianta clasica de aparat de sudura. Intr-adevar, modelul este cel mai rezistent in timp si s-a folosit pana nu demult la scara larga, insa are si niste mici dezavantaje: arcul electric obtinut nu este unul foarte stabil, de aici rezultand fluctuatii de productivitate, iar dimensiunile indica un gabarit voluminos, de multe ori dificil de transportat.

Pe de alta parte, cand iti doresti sa beneficiezi de portabilitate mai mare si sa lucrezi eficient, indiferent de metoda abordata, mai bine cumperi un aparat de sudura MMA tip invertor. Aceste modele sunt relativ nou aparute si sunt preferate de multi profesionisti pentru faptul ca lucreaza cu orice tip de voltaj si pentru ca sunt mici si compacte. In acelasi timp, au o productivitate buna, datorita posibilitatii de a genera un arc electric foarte stabil. In plus, si consumul de putere nu este la fel de mare ca in cazul unui transformator. Dezavantajul principal pe care il putem mentiona este un cost ceva mai ridicat la cumparare.

 

Electrozii: Te va interesa nu numai diametrul maxim al acestora, ci si tipul de material din care pot fi facuti. Exista 3 variante des intrebuintate: electrozi rutilici, celulozici si bazici. Cand vrei sa finalizezi prin suturi foarte fine, e indicat sa poti utiliza piese rutilice. Daca preferi sudura conventionala, unde nu te preocupa foarte mult aspectul estetic, te multumesti cu varianta bazica. In eventualitatea in care trebuie sa lucrezi in constructii si sa conectezi sau sa sigilezi diverse tevi, e recomandat sa intrebuintezi electrozi celulozici. Avantajul unei versiuni de aparat invertor este tocmai posibilitatea universala de a accepta orice tip de electrozi.

 

Kitul de livrare: Multe pareri despre cele mai bune aparate de sudura MMA cad de acord ca un pachet de accesorii bine pus la punct poate fi un avantaj pe care orice sudor trebuie sa-l urmareasca. Oferta standard trebuie sa includa clestii si cablurile de conectare ale aparatului, iar cea suplimentata(bonus) va avea si masca de protectie la sudura. Din pachet nu trebuie sa lipseasca, de asemenea, ciocanelul si peria pentru zgura.

Daca vrei sa iesi si ieftin la achizitie, te sfatuim sa apelezi la metoda comenzii de pe Internet. De aceea, am selectat cateva modele de produse din categoria discutata, ca sa iti oferim si niste puncte de plecare bine reprezentate.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Proweld MMA 250 PI

 

1.Proweld MMA 250 PI

Cel mai bun aparat de sudura MMA pe care l-am identificat intr-o categorie de pret accesibila oricarui tip de cumparator poate fi considerat acest model de la Proweld. Initial, trebuie sa mentionam ca utilizeaza tehnologie de invertor de ultima generatie, Insulated-Gate Bipolar Transistor(IGBT), care permite micsorarea dispozitivului pentru a se obtine un grad de portabilitate extins, fara ca randamentul posibil oferit sa aiba de suferit.

Produsul este monofazat si se va folosi in curent continuu, cu electrozi de toate tipurile, inclusiv din inox, si de marimi cuprinse in intervalul 1.6 – 5mm diametru. Vei putea prelucra eficient multiple tipuri de material: fonta, aluminiu, otel si chiar si cupru. Poate fi luat pe santier, la constructii, sau poate fi intrebuintat intr-un atelier personal. Piesa include o carcasa rezistenta(din plastic) si o banda de umar, cu ajutorul careia va fi usor transportata.

Este un aparat de sudura MMA de 250A curent maxim , incluzand si ventilare fortata, pentru o racire optima si rapida. Cantarind doar 7Kg, acest obiect se transporta usor. Kitul oferta iti furnizeaza nu numai accesoriile obligatorii, ci si o masca de protectie aferenta.

button 2

 

 

 

 

MMA MMA-200

 

2.MMA MMA-200

Fiind special selectat de catre specialistii nostri pentru persoanele care cauta un aparat de sudura MMA ieftin si bun, acest model va demonstra niste caracteristici foarte utile. Ca tehnologie de proiectare, modelul MMA 200 lucreaza in regim invertor. Asta demonstreaza nu numai posibilitatea unei economii energetice clare, pe baza consumului scazut, ci si capacitatea de a lucra cu mai multe feluri de electrozi.

Asadar, utilizatorul va intrebuinta fara probleme piese rutilice, bazice, celulozice si chiar confectionate din inox. Curentul maxim pentru sudura va fi de 190A, cu o productivitate moderata si acceptand astfel un diametru maxim de 4mm la electrod. Modelul incurajeaza o mare stabilitate a arcului electric, in conditiile in care tensiunea de alimentare poate fluctua periculos. Dispozitivul nu prezinta un risc de supraincalzire, intrucat este si ventilat fortat.

Nu se recomanda pentru utilizarea profesionala, dar pentru incepatori si in regim semi-profesional, consideram ca acest aparat este potrivit. In kitul oferit de producator vei mai gasi: cablul de masa si cel pentru sudura, ambele accesorizate cu clestii de rigoare, cablul de alimentare, cutia pentru transportul facil si accesoriile indispensabile(perie si ciocanel). In plus, masca de sudura din pachet se va dovedi foarte utila, scutindu-te de cheltuieli suplimentare.

button 1

 

 

 

 

Telwin Nordika 2160

 

3.Telwin Nordika 2160Iata si un transformator de sudura monofazat, care va lucra in curent alternativ. Este oferit de firma Telwin si se comercializeaza la un pret scazut, motiv pentru care a fost integrat in topul acesta. Desi are tehnologie clasica de functionare, putem spune ca e relativ usor portabil, datorita unei greutati de 17.20Kg si a rotilor incluse pentru transport. Va lucra numai cu electrozi rutilici, permitand deci si obtinerea suturilor mai fine.

Diametrul acestora va putea varia intre 2 si 4mm, iar gama de curent reglat extinzandu-se intre 55 – 160A. Randamentul astfel demonstrat este unul moderat, iar piesa e fiabila si robusta, necesitand conditii minime pentru mentenanta.

Este posibila reglarea contina a curentului de sudare, iar pentru functionarea optima si in siguranta, aparatul este ventilat fortat. Include, de asemenea, si protectie termostatica in acest scop. In setul de livrare identificam cablurile de conexiune, prevazute cu capetele specifice, dar si peria cu ciocanelul de zgura, alaturi de o masca de protectie simpla, standard.

button 2

 

 

 

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status