Cel mai bun aparat de spalat cu presiune Bosch

Am modificat articolul ultima data pe: 06.04.20

 

Cum gasesc cele mai bune curatitoare cu presiune de la Bosch

 

Chiar daca sunt create de acelasi producator, aparatele de spalat sub presiune de la Bosch pot fi foarte diferite intre ele. Desi la baza prezinta acelasi principiu de functionare, tot trebuie sa iei in considerare o serie de caracteristici, ce, la prima vedere, nu iti vor atrage atentia. Parametrii, modul de operare si utilizare, accesoriile si recomandarile producatorului sunt doar cateva elemente ce trebuie luate in considerare atunci cand esti in cautarea a uneia dintre cele mai bune masini de curatat cu presiune.

Ca sa iti venim in ajutor, am creat o scurta lista cu cele mai importante caracteristici ale unui curatitor cu presiune. Fie ca il cumperi nou nout sau second hand, acest ghid te va informa in privinta a cateva necunoscute:

A. Masini de curatat cu presiune

Presiunea: presiunea se refera la forta cu care apa iese din aparat. In randul produselor casnice si profesionale, aceasta valoare este cuprinsa intre 70 si pana la 275-300 bari. Din acest punct de vedere, aparatele de spalat sub presiune ar putea fi impartite in 3 categorii: usoare, medii si semi-profesionale.

Aparatele usoare au o presiune de maxim 140 bari si sunt recomandate pentru spalarea caroseriei masinilor, camionetelor, curatarea bicicletelor, mobilei de lemn interioara sau exterioara, pavajelor si trotuarelor de gradina. Cele medii au o presiune cuprinsa intre 140 si 200 bari.

Ele sunt recomandate pentru curatirea mobilei, trotuarului, podeaua garajului si a holurilor des utilizate, gardurilor, puntilor si scarilor. Aparatele de spalat cu presiune semi-profesionale genereaza o presiune a apei cuprinsa intre 170 si 300 bari si sunt recomandate pentru suprafetele des folosite precum trotuarele, podeaua garajului, gardurile, mobilierul de terasa, scarile, podelele exterioare si interioare si puntile.

Dupa cum probabil te asteptai, exista si o categorie profesionala  a acestor aparate, ce genereaza o presiune a apei de peste 300 bari. Acestea sunt recomandate in spalatoriile profesionale si deseori sunt folosite in curatarea completa a gospodariei, luand in considerare pereti, garduri de metal, podele si scari.

Ia in considerare ca, un aparat cu o presiune mare poate sa si strice ceea ce intentionezi sa cureti. Din aceasta cauza, nu este recomandata utilizarea aparatelor semi-profesionale sau profesionale pentru curatarea masinilor, cum acestea pot indeparta vopseaua.

 

Accesorii: avantajul unui astfel de aparat este redat de numarul de accesorii. Este indicat ca produsul ales de tine sa contine mai multe duze pentru spalat si indepartat murdaria. Printre altele, enumeram duza cu jet plat, pistol de inalta presiune si lancea de spalare, cateva dintre cele mai populare accesorii pentru curatitorul cu presiune.  

 

Raza: daca tot investesti intr-un astfel de aparat, ar fi bine sa iti ofere si o mobilitate crescuta. In general, producatorii prezinta in descrierile produselor lungimea furtunului si a cablului de alimentare. Este indicat ca totalul acestora sa fie de cel putin 8 m, luand in considerare nevoia de a te muta intr-un punct in altul atunci cand ai inceput sa cureti gospodaria. Mai putem adauga faptul ca deseori, unele aparate au incluse in design doua roti ce usureaza deplasarea sa.

 

 

Bosch AQUATAK 33-10

 

1. Bosch AQUATAK 33-10Modelul Bosch AQUATAK 33-10 este un aparat de spalat cu o presiune maxima a apei de 100 bari. Direct din aceasta caracteristica poti sa iti dai seama ca acest aparat este perfect pentru spalarea masinilor, bicicletelor, mobilierului de lemn si de terasa, pavajelor sau trotuarele de gradina. Motorul genereaza o putere de 1300W, iar in consecinta, debitul de apa va fi de aproximativ 330 litri pe ora.

Designul este mic si compact, simplu de deplasat dintr-un punct in altul, iar manevrarea sa este foarte usoara, datorita greutatii reduse – 4.15 kg. In plus, corpul aparatului integreaza si cateva sloturi speciale pentru depozitarea accesoriilor. Din acest punct de vedere, Bosch AQUATAK 33-10 include o duza fixa cu jet plat, un pistol de inalta presiune si o lance Vario-Jet-Fan.

Lungimea furtunului de 3 m, impreuna cu lungimea cablului de 5 m, vor oferi o raza de actiune a aparatului de pana la 8 metri, dintr-un singur punct de alimentare. Dar, cu ajutorul lancei Vario-Jet-Fan inclusa in setul de livrare, aceasta distanta poate fi marita cu inca un metru. Daca iei in considerare si pretul, poti spune ca ai gasit un curatitor cu presiune perfect pentru bugetul tau.

Mai multe detalii puteti citi vizitand eMAG.ro

 

 

 

Bosch AQUATAK 35-12

 

3. Bosch AQUATAK 35-12Bosch AQUATAK 35-12 este un curatitor cu presiune pentru cei cu un buget mai restrans. Dar asta nu inseamna ca produsul a fost realizat cu o calitate mai scazuta, dimpotriva. Motorul genereaza o putere de 1500W si ofera astfel un debit de apa de 350 litri, la o presiune de 120 bari. Poti curati cu ajutorul acestui aparat tot ce tine de accesorii si componente in gradina, mobilier de terasa sau chiar masina si bicicleta personala, fara sa existe riscul de a indeparta vopseaua.

Designul aparatului este compact si practic, unde, corpul acestui model incorporeaza si un suport pentru accesoriile incluse in setul de livrare. Pistolul de inalta presiune, lancea si duza 3 in 1, pot fi atasate toate de corpul curatitorului. In plus, cablul de racordare la retea, impreuna cu furtunul de inalta presiune, ofera o arie de lucru de 10 metri, dintr-un singur punct de alimentare.

Greutatea de doar 5.53 kg a aparatului, impreuna cu rotile incluse in design, vor asigura o deplasare usoara de la un punct de lucru la altul.

Mai multe detalii puteti citi vizitand eMAG.ro

 

 

 


Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

Bosch GHP 5-14

 

2. Bosch GHP 5-14Bosch GHP 5-14 este un aparat de curatat sub presiune cu presiune medie, ce genereaza 150 bari, ca presiune maxima a apei. Conform producatorilor, presiunea medie de lucru oferita este de 140 de bari, iar aceasta caracteristica recomanda produsul sa fie folosit atat in uz casnic, cat si in scopuri profesionale.

Poate curata cu usurinta mobilierul si pavajele de gradina dar si masina personala sau bicicleta de munte. In uz profesional, multi utilizatori folosesc acest aparat in spalarea autobuzelor si microbuzelor pentru firmele de transport public. Versatilitatea acestui aparat a fost tot timpul un avantaj demn de luat in considerare.

Puterea motorului este de 2400W, iar acesta va genera un debit maxim de apa de 520 de litri pe ora. Din acest punct de vedere trebuie sa fii tot timpul  atent si la consumul de apa produs pe perioada utilizarii. Aparatul include o pompa axiala, iar pistoanele sunt realizate din otel. Astfel, aparatului ii este garantata o viata lunga, indiferent de frecventa cu care va fi utilizat. Greutatea totala a produsului este de 23 kg, dar pentru a usura deplasarea sa de la un punct la altul, in designul sau sunt incluse si doua roti. Per total, daca iei in considerare si reducerea de pret oferita de producator, poti spune ca ai in fata cel mai bun aparat de spalat cu presiune Bosch.

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
DMCA.com Protection Status