n n
n
n
▷ Aparate de slefuit lemnul. Analiza comparativa

Cel mai bun aparat de slefuit lemnul

Am modificat articolul ultima data pe: 14.12.19

 

Cum aleg cele mai bune aparate de slefuit lemnul

 

Ghidul cumparatorului

Lemnul este un material elegant si durabil, insa nu este sub nicio forma ferit de efectele trecerii timpului. Slefuirea sa devine prin urmare un proces necesar, iar un aparat proiectat special pentru asta este foarte util in gospodarie.

Pe piata veti intalni modele diferite, fiecare cu particularitatile sale. Cum alegeti cel mai bun pentru nevoile dumneavoastra? Ghidul Clovis intentioneaza sa ofere un raspuns acestei intrebari in randurile ce urmeaza.

 

 

Un prim element care diferentiaza modelele din comert este miscarea prin care se efectueaza slefuirea suprafetei (lemn, piatra, sau alte materiale, caci nu toate sunt proiectate special pentru un singur tip de material).

Multe dispozitive vor opera utilizand o miscare circulara a unei perii metalice ori smirgheluite.

Alte slefuitoare curata prin vibratii (acest sistem se mai numeste si excentric), miscand talpa abraziva cu un numar mare de curse, ceea ce implica un mecanism mai simplu, si astfel scade si greutatea dispozitivului.

Marimea talpii este, de asemenea, un factor care se reflecta in timpul necesar curatarii ori slefuirii unei anumite suprafete.

Dat fiind faptul ca cele mai multe astfel de produse pot fi tinute in mana, discurile abrazive vor avea intre 12 si 15 centimetri in diametru, iar la cele cu perie, o perie cilindrica de 120 x 100 mm reprezinta o dimensiune standard. Daca luati un dispozitiv mai mare, veti termina treaba mai repede, insa acesta va fi si mai greu de manevrat.

Ca functii, posibilitatea de a controla cat mai mult rotatia este un plus pentru un aparat de slefuit lemnul, la un pret bun. Daca turatia sau numarul de vibratii poate fi crescut sau scazut, veti avea mai mult control asupra gradului de slefuire, mai ales cand aveti de-a face cu diverse tipuri de lemn sau alte suprafete ori materiale.

Un dispozitiv cu perie rotativa poate varia intre 900 si 3000 de rotatii pe minut, spre exemplu, iar cele cu vibratii pot ajunge si la peste 9000 de miscari pe minut in timpul efectuarii sarcinii, si chiar mai mult cand ruleaza in gol. Controlul vitezei, prin urmare, asigura protejarea materialului slefuit.

Puterea este alt aspect care va poate hotari sa alegeti un produs de acest tip. Se pot gasi si dispozitive de 250 de wati, dar si de 1,3 kilowati.

Pe langa consumul mai ridicat de curent, un motor mai puternic este, de regula, mai mare, ceea ce se reflecta intr-o greutate mai ridicata pentru scula respectiva.

Este bine sa incercati si manerul dispozitivului. Multe pareri despre cele mai bune aparate de slefuit lemnul insista asupra importantei unei apucari ferme in executarea lucrarilor, iar un maner anti-alunecare si confortabil este unul din cele mai cautate elemente in aceasta privinta.

Printre alte functii, dispozitivele mai performante ofera si racord pentru conectarea la aspiratoare, pentru a limita praful eliminat in timpul actiunii de slefuire. Acest fapt inseamna un mediu de lucru mai curat si sanatos. Fireste, si pretul va fi mai ridicat la aparatele care includ asa ceva, insa multi utilizatori vor recunoaste cat de important este sa aspiri praful produs.

Pentru a beneficia si de exemple concrete de dispozitive de slefuit, in sectiunea de mai jos vi se vor prezenta si cateva din modelele ce se pot gasi in acest moment pe piata:

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Bosch GEX 150 AC

 

Compania germana Bosch si-a stabilit un loc important in domeniul aparaturii pentru constructii si intretinere, iar acest dispozitiv de slefuit reflecta foarte bine acest statut al firmei.

Echipat cu un dispozitiv cu excentric, aparatul de 2.1 kg ofera un numar de miscari al talpii de slefuire de pana la 24.000/minut cand lucreaza in gol, insa puteti limita turatia chiar si pana la 4500 miscari/min in functie de nevoile sarcinii pe care o doriti efectuata. Vibratia talpii este generata de un motor electric de 340 de wati, iar diametrul discului este de 150 de milimetri. Cu ajutorul unui dispozitiv de franare, uzura se minimizeaza, iar discul poate beneficia de o viata mai lunga. Foile abrazive care iau contactul cu suprafata lucrata se pot prinde si schimba usor printr-un sistem cu arici (velcro).

Datorita designului, aparatul poate fi utilizat eficient si de dreptati si de stangaci, si pentru a mentine un mediu curat, include si un racord pentru conectarea unui aspirator. Acest racord este inclus in pachet alaturi de un set de hartii de slefuit de granulatie 80.

 

 

 

 

Metabo FSX 2000

 

Un aparat de slefuit lemnul, ieftin si bun, acest model este atractiv pentru cumparatorii care, ocazional, fac lucrari de intretinere a suprafetelor lemnoase din casa ori gospodarie. Ca mod de actiune, utilizeaza vibratiile, la mersul in gol atingand si 11.000 de oscilatii pe minut.

Designul este placut si elegant, iar greutatea este foarte mica, la doar 1,3 kilograme. Se conecteaza la priza iar motorul are o putere de 240 de wati. Marimea talpii de slefuit este de 12,5 centimetri in diametru, deci per total dispozitivul este compact si poate fi folosit cu usurinta.

Totodata, printre celelalte avantaje se observa manerul cauciucat ce ofera un plus de confort si control, precum si racordul ce permite cuplarea la un aspirator pentru praf. In pachet mai este inclus un filtru, un sac pentru colectarea prafului, si o geanta speciala pentru depozitarea si transportul dispozitivului.

 

 

 

 

FarTools REX120B

 

Acest aparat pentru slefuirea, curatarea si polizarea lemnului dar si a altor suprafete se bazeaza pe utilizarea unor perii rotative de diverse texturi pentru a face fata unei game vaste de sarcini. Motorul electric este destul de puternic pentru abordarea unor materiale cat mai variate (1300 wati este puterea maxima).

Mai mult, utilizatorului ii este oferita posibilitatea de a seta viteza la care se lucreaza: puteti opta sa il setati de la 900 la 3200 de rotatii pe minut. Daca aveti nevoie sa le inlocuiti, periile folosite au dimensiunea de 120 x 100 milimetri, in comert gasindu-se in diverse texturi si materiale abrazive cu care puteti lucra. In ceea ce priveste greutatea, la 5.25 kilograme, dispozitivul este mai greu decat alte aparate de slefuit, insa designul ii permite o manevrare confortabila si sigura, iar comenzile se afla la indemana utilizatorului, imediat langa zonele de apucare.

Versatilitatea si posibilitatea folosirii unei game largi de perii fac, prin urmare, din acest produs o optiune foarte potrivita pentru marea majoritate a sarcinilor de lustruire ce pot aparea in casa ori gospodarie.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status