Cel mai bun amestecator pentru adeziv

Am modificat articolul ultima data pe: 09.07.20

 

Cum aleg cele mai bune amestecatoare pentru adeziv

 

Ghidul cumparatorului

Fie ca lucrezi in constructii, sau esti pasionat de bricolaj, un amestecator pentru adeziv este o piesa indispensabila, care poate fi intrebuintata pentru mai multe sarcini. Acest dispozitiv are o constructie asemanatoare cu cea a unui mixer de bucatarie, insa este mult mai puternic, mai voluminos si proiectat pentru a amesteca tot felul de materiale lichide, semi-lichide si vascoase.

In comert se intalnesc o multitudine de modele, dar daca vrei sa achizitionezi un amestecator pentru adeziv, la un pret bun, ar fi bine sa urmaresti ghidul nostru.

 

 

In primul rand vei vedea ca se gasesc doua tipuri de amestecatoare.

Primul se gaseste sub forma unei mini betoniere si este recomandat pentru firmele de constructii. Un astfel de mixer poate amesteca cantitiati de peste 50kg de material, dar sunt voluminoase si greu de transportat si depozitat.

Al doilea tip este cel manual, asemanator cu o bormasina si e recomandat pentru lucrari casnice. Acest format are o greutate redusa, este portabil si foarte usor de intrebuintat, sigurul dezavantaj este capacitatea mica de procesare (pana la 45 – 50kg de material).

Trecem apoi la nivelul de profesionalism.

Daca vrei sa intrebuintezi destul de rar acest aparat, inseamna ca nu-ti trebuie o unealta foarte costisitoare, ci una care sa isi faca treaba bine. Recomandam aparatele de putere mica (850W) sau moderata (1200W), cu un numar mic de rotatii (550 – 800 RPM) si posibilitati de a amesteca mai putin de 20l de material odata.

Daca esti pasionat de tot felul de modificari sau ai casa in constructie, dar nu esti ajutat de o echipa de lucratori, vei putea efectua si singur sarcinile cu un model semiprofesional. In aceasta gama se incadreaza aparatele cu putere moderata (1200W), cu capacitati de a lucra destul de frecvent.

Puterea este impartita pe clase diferite: redusa, moderata si extinsa.

In cazul amestecatoarelor de tip hobby se recomanda o putere de aproximativ 850W, care va fi suficienta pentru a face motorul rezistent la utilizare redusa. Se gasesc destul de rar astfel de echipamente, majoritatea fiind etichetate ca semi-profesionale.

Pentru uz casnic vom recomanda un amestecator de adeziv incadrat in clasa de mijloc, care asigura intre 850W si 1200 – 1300W. Profesionistii vor avea nevoie de ustensile pe masura, ce dezvolta puteri cu valori mai mari de 1500 – 1600W.

Turatia este numarul de rotatii pe minut si se imparte in valori minime, medii si mari.

Daca planuiesti sa amesteci substante vascoase, iti trebuie o turatie redusa, si vei alege un aparat cu 250 – 550rpm la mersul in gol.

Vopselele si adezivii au o consistenta mai lichida, insa nu sunt substante indeajuns de diluate pentru a putea fi imprastiate de paleta rotativa; conform unor pareri despre cele mai bune amestecatoare pentru adeziv, la aceste materiale sunt adecvate si turatii de pana in 700rpm.

La amestecul de mortar mai poti intalni turatii foarte mari, insa in special la dispozitivele profesionale, care pot atinge si valori de 1000rpm.

Cantitatile prelucrate se coreleaza cu dimeniunile paletelor. Pentru o cantitate de maxim 30kg de adeziv vei alege o paleta de 120mm, iar pentru cantitati de pana la 50 kg vei alege o paleta de 220mm.

Acum trebuie doar sa vezi unde gasesti amestecatorul potrivit pentru tine si, ca sa te ajutam, am facut o mica lista cu produse ce te pot interesa.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Makita MT M6600

 

Iti propunem ca exemplu o masina de amestecat semi-profesionala, care chiar daca nu se numara printre cele mai ieftine, merita toata increderea. Cei de la Makita au conferit acestui dispozitiv capabilitati moderate, incorporand un motor de 800W, care se alimenteaza prin cablu direct la orice priza. Se poate utiliza si pentru alte materiale, nu numai pentru adeziv, datorita celor doua viteze de lucru, cu trepte de 0 – 250rpm si 0 – 450rpm.

Cantitatea maxima care va putea fi amestecata este 50Kg, iar controlul vitezei se realizeaza electronic. Sistemul da atasare al accesoriilor este cel M14, cunoscut ca fiind unul specific uneltelor cu schimbare rapida. Se accepta palete cu acelasi sistem de conexiune, indiferent ca au 120mm sau 220mm in diametru. Cele doua manere asigura o buna manevrabilitate.

Manerele anti-alunecare, din cauciuc, viteza reglata electronic, greutatea de 3kg si forma compacta sunt avantajele folosirii acestui amestecator. Pretul ceva mai extins decat cel al produselor competitorilor poate fi un mic inconvenient al acestui model.

 

 

 

 

 

Skil 1016 AA

 

Produsul de la Skil constituie un amestecator ce se recomanda aproape pentru orice tip de material, oferind o putere de 1200 W si 800rpm ca turatie. Pe baza acestor valori, vei putea prelucra cu ajutorul sau vopsea, adezivi si chiar mortar. Manerul iti permite apucarea cu ambele maini, demonstrand utilizare confortabila si un bun control al procesului de amestecare.

Include un sistem tip M14, care asigura conectarea usoara a accesoriilor, permitand schimbarea celor standardizate, fara a necesita alte unelte. Tototdata, acesta permite ca puterea degajata de motor sa fie transmisa integral. Aici mai mentionam pornirea electronica, ce va impiedica imprastierea materialului.

Viteza poate fi prealabil selectata iar butonul de blocare asigura o amestecare continua fara a-ti obosi mana. Carcasa durabila, facuta din aluminiu, asigura rezistenta optima la socuri, iar manerele de plastic ofera grip bun. Prezenta in pachet a unei palete universale si a unei chei pentru schimbare sunt doua avantaje, dar nivelul de zgomot de 98 dB produs va fi deranjant, necesitand casti de protectie.

 

 

 

 

 

Stern MX950A

 

Daca ai nevoie de un amestecator pentru adeziv ieftin si bun, modelul MX950A de la Stern este potrivit pentru tine. Pretul este destul de accesibil, deoarece este un produs din gama hobby, dar cu proprietati semi-profesionale.

Aparatul se alimenteaza la priza, la 230V si incorporeaza un motor de 950W, care este suficient de puternic, incat sa furnizeze o turatie de 1100rpm. Viteza este variabila, iar in acest fel vei decide ce turatii folosesti, in functie de fiecare material amestecat.

Dispozitivul este modelat ca o masina pentru amestecat cu doua manere. Astfel se usureaza manevrarea, chiar daca modelul are o greutate de 3,8kg ce poate deveni obositoare.Padela oferita ca accesoriu are un diametru conventional, de 120mm, putand lucra cu cantitati de pana la 30Kg de adeziv. Controlul este plasat pe manerele secundare, asigurand blocarea la viteza dorita si mentinerea acesteia constante.

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status