Cel mai bun aerator de gazon ieftin

Am modificat articolul ultima data pe: 18.01.20

 

Cum aleg cele mai bune aeratoare de gazon ieftine

 

Ghidul cumparatorului

Pentru ca stratul de gazon din gradina ta sa ramana mereu verde si sa-si pastreze aspectul ingrijit, trebuie sa realizezi cateva manopere de intretinere periodice. Indepartarea buruienilor, a stratului de materie vegetala uscata si afanarea solului asigura accesul apei si nutrientilor pana la nivelul radacinilor firelor de iarba. Aerarea poate fi obtinuta prin smulgerea plantelor daunatoare sau prin realizarea unor orificii la nivelul solului.

 

Utilajele folosite pentru a realiza aceste manopere nu implica, in mod obligatoriu, costuri ridicate de achizitie. Ofertele disponibile in magazinele online unde gasesc aerator de gazon ieftin la un pret bun gradinarii pot fi uneori mai avantajoase decat cele din cadrul locatiilor conventionale.

Multe dispozitive ofera si posibilitatea scarificarii gazonului, in afara de cea a aerarii, si sunt incluse in categoria utilajelor de tip 2 in 1. Utilajele de aerare pot fi utilizate, atunci cand nu este necesara scarificarea sau atunci cand exista deja in gospodarie un scarificator functional.

In functie de modul de utilizare, aceste dispozitive pot fi actionate manual, prin tragere sau impingere, sau motorizate. Prima varianta este utila in gospodaria proprie, atunci cand suprafata de prelucrat este mai redusa, dar va necesita o forta fizica mai mare din partea utilizatorului, pentru a fi actionata.

Modelele motorizate, desi implica un cost mai mare la achizitie, pot asigura o prelucrare mai rapida a unei suprafete cu dimensiune mai mare. Acest lucru este de dorit mai ales in cazul gradinarilor profesionisti.

Aeratoarele si scarificatoarele motorizate pot functiona pe baza electricitatii, atunci cand sunt alimentate prin acumulator sau fir, sau pe baza de combustibil fosili – motorina sau benzina.  

In cazul dispozitivelor alimentate prin fir, va trebui sa te asiguri ca lungimea acestuia va fi suficient de mare pentru a putea prelucra intreaga suprafata a gradinii tale.

Multe pareri despre cele mai bune aeratoare de gazon ieftine indica varianta cu alimentare pe baza de benzina ca fiind cea mai indicata in cazul in care doresti sa lucrezi intr-o gradina cu o dimensiune mai ampla.

Puterea motorului, masurata in Watti (in cazul motoarelor electrice) sau in CP (cai putere – motoare cu combustibil fosil), poate oferi o indicatie in legatura cu dimensiunea gazonului ce poate fi aerat si intervalul de timp necesar pentru a finaliza suprafata de lucru. Un utilaj cu putere de 1000W va fi suficient pentru o gradina cu suprafata medie sau redusa, dar in cazul in care preconizezi ca vei folosi aeratorul mai frecvent, poti opta pentru un model profesional, cu un motor de putere de cel putin 1600W.

Anumiti parametri de functionare pot oferi o indicatie in legatura cu timpul necesar prelucrarii unei suprafete de o anumita dimensiune, asa ca te poti orienta dupa acestia atunci cand vei cauta cel mai bun aerator de gazon ieftin pentru tine. Lungimea si latimea campului de prelucrare si dimensiunea sacului de colectare pentru plantele smulse sunt doua dintre elementele ce pot fi urmarite.

Poti gasi cu usurinta un aerator de gazon bun pentru gradina ta, urmarind caracterele tehnice enumerate. Mai jos, poti vedea descrierea catorva dispozitive pe care le-am remarcat atunci cand am verificat oferta magazinelor online.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Einhell GC-ES 1231

 

Einhell GC-ES 1231 este un dispozitiv complex, de tip 2 in 1, ce include functia de scarificare si aerare a gazonului. Astfel, prin integrarea a doua functii intr-un singur aparat, timpul de lucru va fi scurtat prin executarea simultana a doua manevre de intretinere. Este un dispozitiv ce poate fi inclus in grupa utilajelor profesionale, prin puterea motorului de 1200W, ce asigura un flux continuu de lucru, inclusiv in cazul plantelor dese, cu tulpini mai groase.

Carcasa este robusta, realizata din material plastic dur ce ii ofera un grad bun de rezistenta la uzura si in cazul socurilor mecanice accidentale, cauzate de pietre sau alte denivelari ale terenului. Producatorul recomanda utilizarea acestui aparat pentru suprafete de lucru de pana la circa 300 de metri.

Adancimea orificiilor de aerare poate ajunge pana la 9 milimetri, suficient pentru a asigura o buna circulatie a aerului la nivelul straturilor superioare ale solului. Tamburul cu 8 cutite duble, din metal de inalta calitate, asigura suficienta forta pentru a indeparta din radacina buruieni sau muschi cu densitate mai mare.

 

 

 

 

Wolf Garten UR-M 3

 

Daca inca nu ai gasit un aerator de gazon ieftin si bun, poti incerca varianta propusa de Wolf Garten UR-M 3, cu o structura a cozii ce face parte din sistemul Multi-Star. Este un dispozitiv actionat manual, eficienta sa fiind influentata si de forta fizica a utilizatorului si poate fi inclus in categoria de utilaje de tip hobby.

Greutatea redusa, insa, de doar 2 kilograme, permite manevrarea acestui dispozitiv pentru o perioada mai indelungata, fara sa produca un nivel ridicat de discomfort. Chiar si pe terenuri mai accidentate, acest utilaj poate fi manipulat cu usurinta, datorita rotilor mari, de cauciuc.

Cutitele speciale, realizate din metal de inalta calitate, permit o utilizare indelungata, fara sa necesite reascutirea. Latimea de lucru este de 30 de centimetri, suficient pentru a asigura o prelucrare rapida a gazonului, cu un numar cat mai redus de treceri necesare.

 

 

 

 

 


Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

Makita UV3200

 

Makita UV3200 este un dispozitiv de tip 2 in 1, care ofera, pe langa optiunea aerarii gazonului, si posibilitatea scarificarii acestuia. Astfel, vei putea utiliza un singur aparat care sa asigure realizarea a doua manopere simultan, reducand semnificativ timpul de lucru.

Poate fi introdus in seria dispozitivelor de uz profesional, cu un motor cu o putere de 1400W, suficient de puternic incat sa faca fata unei suprafete de gazon mai mare. Greutatea, de 14 kilograme, permite utilizatorului o manevrare destul de usoara, iar rotile mari, cu rulmenti cu bile, reduc din puterea fizica necesara.

Manerul ergonomic este acoperit cu un strat moale, de tip soft grip, ce asigura o priza sigura in timpul utilizarii. Pentru a preveni accidentele, intrerupatorul de siguranta poate opri dispozitivul, in cazul in care acesta este scapat de sub control. Sacul de colectare are un volum generos, de 30 de litri, suficient de mare pentru a nu fi necesare opriri dese pentru golirea acestuia. Astfel, timpul de lucru nu va fi prelungit mai mult decat este necesar.

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status