Cei mai buni transpaleti

Am modificat articolul ultima data pe: 08.08.20

 

Cel mai bun transpalet  – Recomandarile noastre pentru 2020

 

Fie ca lucrezi intr-un depozit sau intr-o gara, vama, port sau supermarket, cu siguranta ai nevoie sa muti colete si chiar paleti de marfa fie dintr-un loc in altul, fie in sau din masini de transport. Pentru a-ti usura si eficientiza munca iti recomandam sa achizitionezi un transpalet. Totusi, vei vedea ca exista mai multe tipuri, destul de diferite, fiecare fiind mai util pe un anumit sector. Pentru inceput, noi iti sugeram ca prima optiune Decargo DF1016, un utilaj cu operare manuala, avand comenzi direct pe maner, dar cu sistem de functionare hidraulic ce permite ridicarea unor greutati de pana in 1000 de kilograme, pana la o inaltime maxima de 1.6 metri. Vei fi surprins de cat de ergonomic este acest aparat si usor de folosit, chiar si intre rafturile cu produse (1980×715 mm), avand roti din poliuretan si grilaj metalic de protectie pentru utilizator. Daca preferi o varianta mai simpla, pe locul doi iti recomandam AMV TRM009.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Decargo DF1016
Click aici pentru pret!

Este un transpalet cu sistem hidraulic de ridicare a marfii, ce poate opera cu pana la o tona greutate, aceasta fiind inaltata la niveluri situate intre 85 si 160 cm, cu dimensiuni ale furcilor optime (1150x550 mm) pentru paleti si masuri externe (1980x715 mm) ideale pentru o manevrare usoara printre rafturi.

Este bine sa tii cont de faptul ca operarea utilajului poate fi putin anevoioasa si inceata, din cauza faptului ca trebuie facuta manual.

Daca detii un depozit si ai nevoie sa incarci, descarci sau sa muti frecvent paleti cu marfa, dar totusi nu necesiti un utilaj care sa poata ridica la inaltimi mari, atunci acest produs te va ajuta sa iti faci treaba in mod eficient.

A 2-A OPTIUNE!

AMV TRM009
Click aici pentru pret!

Este un utilaj cu comenzi manuale si cantar incorporat, prevazut cu 6 roti (4 sub furci), cu care vei putea muta marfa dintr-o parte intr-alta a unui depozit, dar vei putea si sa incarci paleti de pana in doua tone, in masinile prevazute cu rampa, intrucat aparatul poate ridica decat pana la o inaltime de 200 mm.

Din pacate, cu acest tip de transpalet nu vei putea ridica coletele pana la nivelul rafturilor, ci doar putin deasupra solului.

Daca ai un depozit in care ai nevoie de solutii care sa iti permita o manevrare rapida, simpla si facila a marfii, dar si aprecierea sau verificarea greutatii acesteia pentru incarcarea in masinile de transport, atunci poti opta pentru acest transpalet.

A 3-a Optiune!

Totallift DF25 
Click aici pentru pret!

Este un transpalet foarte accesibil, care poate ridica la inaltimi de pana in 200 mm, greutati de maxim 2500 kg, cu furci de 1150x550 mm, compatibile cu tipurile standard de paleti, cu sistem hidraulic de functionare si comenzi manuale prezente pe maner, foarte manevrabil datorita celor 6 roti integrate.

Acest tip de transpalet este potrivit doar pentru mutarea marfii la un nivel situat usor deasupra solului, nu si pe rafturi.

Daca detii un depozit care nu are marfuri situate pe rafturi sau la inaltime, atunci poti alege acest palet care te va ajuta sa muti paletii cu marfa dintr-un loc intr-altul, dar si sa ii incarci sau descarci in masinile dotate cu rampa.

 

 

Cum aleg un transpalet bun

 

Ghidul cumparatorului

Fie ca ai nevoie sa muti diferite obiecte pe langa casa sau poate ai o mica afacere secondata de un depozit, poate ca detii o hala de aprovizionare sau lucrezi intr-un hipermarket, port, gara sau aeroport, unul dintre cele mai utile utilaje de care vei avea nevoie este transpaletul. Cu ajutorul acestuia vei putea muta coletele si paletii de marfa atat dintr-un loc in altul, cat si din sau in masinile de transport sau containere. Totusi, pentru a fi sigur ca produsul ales este intr-adevar cel de care ai nevoie si nu investesi prea mult in mod nejustificat, ar fi bine sa tii cont de cateva elemente de selectie.

 

 

Sarcina: Daca ai de lucru doar pe langa casa sau intr-un mic atelier, atunci te vei descurca de minune cu un transpalet, la un pret bun, care poate sa ridice undeva intre 90 si 350 de kg. Totusi, daca ai de lucru cu incarcaturi mai mari de atat, nu iti va fi greu sa gasesti variante care pot sa manevreze de la 1000 kg, pana la 3.5 tone. Bineinteles ca acestea din urma vor fi si cele mai costisitoare si mai complexe, ca mecanism de functionare. Tocmai de aceea, este bine sa stii de dinainte cu ce sarcini va trebui sa lucrezi, pentru a nu cheltui inutil pe un aparat scump.

 

Inaltimea de ridicare: La acest capitol, exista cateva variante oarecum standard. Prima categorie nu va reusi sa ridice coletele decat putin deasupra solului (20 cm), doar atat cat sa iti permita sa le manevrezi. Cu acestea vei putea incarca sau descarca tirurile, dar doar daca acestea sunt prevazute cu o rampa.

A doua gama de produse permite ridicarea paletilor pana la inaltimi de 100-160 cm, astfel incat vei putea lucra si cu marfa depozitata pe rafturi joase, pe care o vei putea transporta inclusiv in masina clientului.

O alta clasa de transpaleti, la preturi bune, sunt acelea care permit ridicarea paletilor pana la o inaltime de 3 metri, acestea fiind cele mai potrivite pentru depozitele din hiper si supermarketuri, magazinele cu materiale pentru constructii sau bricolaj, care au de obicei rafturi multiple, situate la niveluri inalte.

 

Sistem de functionare: Vei gasi trei mari game de transpaleti, fiecare fiind destinata unui anumit tip de utilizare.

Cei manuali sunt si cei mai simpli, ieftini, ganditi pentru sarcini usoare (pana in 350 kg). Ne referim aici la acele modele cu cadru din otel inoxidabil, care au de obicei furci scurte ce trebuie introduse sub palet, pentru o operare si manevrare integral manuale. Acestea nu iti vor permite sa muti marfa decat pe distante scurte, inclusiv in spatii inguste, dar pot fi foarte solicitante pentru utilizator, motive pentru care nu sunt recomandate decat pentru uzul pe langa casa sau in atelierele mici. O versiune speciala este reprezentata de acele utilaje care se ridica pe principiul foarfecii, avand cate doua brate asezate in X, care culiseaza in sus si in jos.

A doua categorie este cea a utilajelor manuale, dar echipate cu sistem de functionare hidraulic. Acestea pot fi mai simple sau mai complexe, primele permitand ridicarea incarcaturii la 20 cm deasupra solului, in timp ce ultimele permit manevrarea coletelor chiar si pe rafturi situate la 1.6-2.5 metri. Acestea nu sunt la fel de solicitante, pot lucra cu sarcini cuprinse intre 1000 si 2000 kg. Bineinteles, va trebui sa tii cont si de faptul ca ele sunt mai scumpe, necesita lucrari periodice de intretinere, dar pot fi utilizate si in spatii inguste.

Multe pareri despre cei mai buni transpaleti considera ca variantele electrice sunt cele mai fiabile. Totusi, acestea pot reprezenta o investitie serioasa, care nu se justifica decat daca lucrezi intr-o hala sau depozit. In plus, ele vor necesita lucrari de mentenanta mai dese, iar utilizatorul va trebui sa primeasca un instructaj special. Avantajele sunt insa pe masura, aceste utilaje permitand ridicare unor incarcaturi de pana la 3500 kg, la inaltimi de pana la 6.3 m, ceea ce inseamna ca vei putea lucra si cu marfa de pe rafturile superioare. Nu in ultimul rand, acestea nu vor fi la fel de manevrabile, necesitand spatii mai largi.

 

Cantar: Daca te intereseaza sa stii exact cu ce sarcina lucrezi sau poate vrei sa verifici incarcatura primita de la furnizor, atunci un instrument util va fi chiar un transpalet dotat cu cantar incorporat. Acesta te va ajuta sa eviti situatiile in care greutatea depaseste limita maxima, devenind solicitanta atat pentru utilizator, cat si pentru utilaj. Totusi, o astfel de facilitate va determina si un pret usor mai mare.

 

Dimensiuni furci: Acestea pot fi de trei feluri. Exista variantele foarte scurte, specifice transpaletilor simpli, cu operare manuala. Acestea nu permit ridicarea propriu-zisa a paletilor, decat daca acestia sunt foarte usor, ci sunt facute pentru obiecte mai compacte.

Produsele cu furci scurte sunt cele ale caror brate masoara 800 mm, fiind destinate utilizarii in spatii inguste si ridicarii unor colete mai mici. Cel mai bun transpalet ramane totusi cel cu furci normale, care masoara 1150 mm, acestea fiind gandite pentru paletii clasici, pe care ii pot prelua de dedesubt, fara riscul de a-i dezechilibra sau rasturna.

De asemenea, pentru categoriile speciale de incarcaturi, mai mari sau mai voluminoase decat in mod normal, vei gasi si utilaje cu brate de pana la 2 metri. Totusi, acestea pot fi mai greu de gasit si pot fi si mai scumpe.

 

Dimensiuni transpalet: Acestea vor determina partial gradul de manevrabilitate a produsului si posibilitatea de a-l folosi inclusiv in spatii inguste, precum culoarele dintre rafturi. Dimensiunile pot varia de la 190×240 mm pentru cele mici, pana la 540×1150 mm pentru cele hidraulice simple, 715×1980 mm pentru cele mai complexe sau electrice.

 

Manevrabilitate: Aceasta caracteristica va fi determinata pe de-o parte de dimensiunea sasiului (cu cat e mai mic, cu atat vei putea manipula mai usor produsul), iar pe de alta parte de numarul de roti (intre 2 si 6), sistemul de functionare, gradul de rotire al manerului si comenzile integrate (mult mai complexe la variantele hidraulice scumpe sau la cele electrice).

 

 

Tipuri speciale: Nu in ultimul rand, trebuie mentionat faptul ca exista cateva tipuri de transpaleti special gandite pentru a facilita transportul unor obiecte cu forma speciala. In acest sens, mentionam utilajele pentru anvelope, capabile sa fixeze si sa mute pana la 8 astfel de produse sau cele pentru butoaie, acestea fiind prevazute fie cu brate curbate, fie cu un lant cu care se poate fixa eficient o forma cilindrica.

Daca te intereseaza detalii tehnice despre unele tipuri de produse, iti recomandam sa incepi cautarile in mediul online, unde vei putea gasi o gama larga de transpaleti. In continuare, iti propunem sa citesti si descrierile realizate de noi pentru cateva din aceste utilaje.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Decargo DF1016 

 

Acesta este un transpalet care se va dovedi util in orice tip de depozit, atata timp cat nu ai nevoie sa ridici marfa mai sus de 1.6 metri (functioneaza in parametri optimi de la 85 de cm, pana la 160 cm, chiar daca se poate inalta pana la 2 metri). Este un aparat cu actionare manuala, dar care functioneaza pe principiul hidraulic, acesta permitand ridicarea unor greutati de pana intr-o mie de kilograme.

Latimea utilajului este de 715 mm, iar lungimea este de 1980 mm, dimensiuni care vor face posibila strecurarea acestuia printre rafturile cu produse, fara a le deranja sau rasturna, dar si efectuarea de intoarceri pe culoare (rotile sunt din poliuretan). Furcile masoara 1150×550 mm, fiind potrivite inclusiv pentru paleti de marfa.

Vei putea folosi acest utilaj fie pentru a urca sau cobora diferite colete pe rafturi, dar si pentru a le incarca sau descarca din masina de marfa sau pur si simplu, pentru a reorganiza depozitul.

Avantaje

Este un aparat ce functioneaza pe principiul hidraulic, avand deci un sistem fiabil ce poate ridica greutati mari.

Poti opera cu incarcaturi de pana la o tona.

Este un aparat util pentru incarcarea si descarcarea tirurilor si masinilor cu marfa, putand ridica de la 85 cm, pana la 160 cm.

Dimensiunile produsului (1150x550 mm) permit o operare si manevrare usoara.

Dezavantaje

Operarea comenzilor se face manual si poate fi oarecum anevoioasa.

 

 

AMV TRM009 

 

Acesta poate fi considerat unul dintre cei mai buni transpaleti, mai ales daca luam in considerare faptul ca are inclus si un cantar cu care vei putea aprecia greutatea marfii depuse pe furci, cu o rata de eroare de 0.1%. Este un utilaj cu operare manuala, util pentru mutarea produselor voluminoase dintr-un loc in altul, dar si pentru incarcarea lor in masini prevazute cu rampa.

Aparatul poate opera cu o greutate de maxim 2000 de kilograme (fiind potrivit pentru gresie, faianta sau pavele). Latimea si lungimea furcilor (1150×570 mm) sunt potrivite, permitand transportul paletilor fara riscul dezechilibrarii sau rasturnarii.

Transpaletul este echipat cu 6 roti din poliuretan, din care 4 sunt mai mici si situate sub furci, iar celelalte doua sunt mai mari si plasate in zona sistemului de operare. Manerul ergonomic include comenzile manuale si permite rotirea utilajului cu usurinta, astfel incat iti va fi usor sa il manevrezi printre rafturi.

Avantaje

Permite ridicarea unor produse de pana in 2 tone.

Are inclus un cantar cu care poti aprecia greutatea incarcaturii.

Ofera multiple posibilitati de manevrare prin cele 6 roti integrate si manerul ergonomic.

Comenzile manuale pot fi invatate cu  usurinta de catre orice lucrator comercial.

Dezavantaje

Nu ofera posibilitatea de a ridica coletele la inaltimea rafturilor.

 

 

Totallift DF25 

 

Daca ceea ce cauti pentru depozitul tau este un transpalet, la un pret bun, atunci este posibil sa-l fi gasit. Acesta este un produs cu un cost accesibil, foarte practic si fiabil, cu operare manuala, dar sistem hidraulic integrat ce permite ridicarea unor colete cu o greutate maxima de pana in 2500 kg.

Utilajul se va dovedi foarte usor de manevrat, datorita celor sase roti, din care patru atasate furcilor si manerului rotativ cu comenzi. Il vei putea utiliza pentru a ridica paletii de la sol, pana la o inaltime maxima de 200 mm, pentru a-i muta apoi acolo unde ai nevoie sau pentru a-i incarca in masinile de marfa echipate cu rampa.

Latimea si lungimea furcilor sunt compatibile cu majoritatea tipurilor de paleti, acestea fiind de 1150×550 mm si vor permite transportul acestora fara risc de dezechilibrare sau rasturnare. In plus, elementele componente sunt durabile (sasiu intarit, roti din poliuretan) si vor face fata utilizarilor repetate cu sarcini mari.

Avantaje

Permite manevrarea unor incarcaturi de pana in doua tone si jumatate.

Este foarte manevrabil, putand fi utilizat inclusiv printre rafturi.

Furcile au dimensiuni compatibile cu tipurile standard de paleti (1150x550 mm).

Are un pret de achizitie foarte accesibil.

Dezavantaje

Nu poate fi utilizat pentru ridicarea si coborarea marfii pe si de pe rafturi.

 

 

Vallift VL-TRM25 

 

Acesta este un transpalet ieftin si bun, fabricat din otel inalt rezistent la torsiune, care poate manevra marfuri cu o greutate de pana in 2500 de kilograme. Este compus din furcile de 1100×550 mm, ideale pentru transportul paletilor cu format standard, timona cu maner cauciucat si sistem hidraulic.

Toate piesele sunt gandite pentru a face fata utilizarilor repetate, fara a da semne premature de uzura. Vei putea ridica incarcatura pana la 200 mm deasupra solului, ceea ce iti va permite transportul ei fie in camion (utilizand rampa), fie afara din acesta sau dintr-o zona intr-alta a depozitului.

Comenzile manuale vor fi usor de invatat si operat, iar manevrabilitatea produsului te va surprinde, aceasta datorandu-se gresorului de pe axul central si celor 6 roti din poliuretan (din care 4 mai mici, plasate sub furci). In plus, sasiul este ranforsat, astfel incat sa nu isi modifice forma, nici chiar atunci cand se lucreaza cu o sarcina maxima.

Avantaje

Este un produs cu un raport pret-calitate foarte avantajos.

Permite ridicarea a pana la 2500 de kilograme o data.

Poate fi utilizat si de catre incepatori, datorita comenzilor manuale simple si manevrabilitatii ridicate.

Componentele sunt special construite pentru a rezista in timp (pompa galvanizata, sasiu ranforsat).

Dezavantaje

Nu vei putea utiliza acest produs pentru incarcarea/descarcarea marfii din masinile care nu sunt dotate cu rampa.

 

 

Decargo 1516     

 

Iata si un transpalet hidraulic, destul de costisitor, dar foarte practic pentru depozite, vami sau porturi, care permite ridicarea coletelor cu marfa pana la nivelul unor rafturi mai joase, de maxim 1.6 metri. Vei putea lucra cu produse care au o greutate maxima de 1500 kilograme.

Furcile masoara 1150×550 mm, pretandu-se pentru marea majoritate a paletilor, pe care ii vor putea ridica fara ricul de a-i rasturna sau dezechilibra. Dimensiunile totale ale aparatului sunt de 1980×715 mm, fiind potrivit inclusiv pentru lucrul intre rafturi.

In plus, vei putea folosi acest utilaj si pentru operatiunile de incarcare-descarcare din tiruri prevazute cu rampa, dar si in cele care nu au aceasta facilitate. Manevrabilitatea este una optima, mai ales datorita timonei cu comenzi pe maner, a celor sase roti din poliuretan si a sistemului rotativ. Nu in ultimul rand, pentru protectia utilizatorului (in eventualitatea rasturnarii marfii), transpaletul este prevazut cu un grilaj metalic inspre zona in care acesta va sta.

Avantaje

Este prevazut cu un sistem hidraulic ce va asigura ridicarea fara probleme chiar si a unor sarcini mai grele.

Permite operarea cu greutati de pana in 1500 kg.

Poate fi folosit pentru manevrarea paletilor situati la o inaltime de pana in 1.6 m.

Are un grilaj metalic ce va proteja utilizatorul de eventualele colete rasturnate.

Dezavantaje

Are un cost de achizitie destul de piperat.

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status