Cei mai buni transpaleti manuali

Am modificat articolul ultima data pe: 24.10.20

 

Cel mai bun transpalet manual – Recomandarile noastre pentru 2020

 

Transpaletul manual se numara printre cele mai utile instrumente de lucru folosite in fabrici si depozite. Asigura fluxul constant de marfuri intre punctele de descarcare/incarcare si zonele de distributie si utilizare si necesita o alegere atenta, indiferent ca vorbim despre mari companii care detin flote intregi de astfel de aparate sau un mic atelier care il achizitioneaza pe primul. Daca esti la prima decizie de acest fel, te invitam sa afli mai multe despre aceste produse din ghidul de mai jos. Pentru cei care au deja experienta in domeniu si sunt in criza de timp, recomandam direct doua modele performante care au atras atentia echipei noastre. Decargo DF1016 este un model potrivit pentru cei care au de mutat cantitati mici de marfa, stivuita pe mai multe niveluri. Lucreaza cel mai bine in hale, depozite sau fabrici cu pardoseala nivelata, in care deplasarea siletntioasa reprezinta un avantaj. Pentru cei care doresc o versiune cu cantar integrat, recomandam ca alternativa Amv TRM009.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Decargo DF1016
Click aici pentru pret!

Versiune de capacitate mica, cu posibilitate de ridicare a furcilor pana la 1.6m, potrivita pentru depozite mici si medi de marfuri sau afaceri cu hale de dimensiuni reduse. Are roti durabile si cu aderenta buna pe suprafete netede si lucioase, fiind confectionate din poliuretan, si este compatibil cu paletii de tip Epal si cei conceputi dupa standardele englezesti.

Nu face parte din categoria dispozitivelor care includ in zona furcilor cantar pentru evaluarea marfurilor in timpul transportului.

Transpalet eficient si performant pentru ateliere de productie si hale cu flux redus de marfuri, siletions si potrivit pentru podele nivelate.

A 2-A OPTIUNE!

Amv TRM009
Click aici pentru pret!

Model cu roti din poliuretan, recomandat pentru zone de depozitare cu pardoseli netede, aflate in apropierea clientilor, care necesita utilaje silentioase. Pune la dispozitie o capacitate medie de incarcare, de 2000kg si o inaltime de ridicare de 200mm, care permite transportul eficient al marfurilor din punctele de primire in cele de pastrare sau distributie.

Este o versiune fara cantar, care nu ofera functia integrata de evaluare a greutatii incarcaturii utila in gestionarea inventarului.

Transpalet de categorie medie, pentru incarcarea, transportul si descarcarea marfurilor si materiilor prime in ateliere, fabrici si depozite.

A 3-a Optiune!

Total Lift DF25
Click aici pentru pret!

Versiune potrivita pentru activitatile care necesita o capacitate ridicata de incarcare si un ritm rapid de lucru. Este dotata cu sistem hidraulic care imbunatateste semnificativ productivitatea, poate transporta pana la 2500kg si este prevazuta cu roti din poliuretan care o recomanda pentru zonele de lucru cu podea amenajata profesional.

Inaltimea maxima de ridicare este de 200mm, acest model nefiind potrivit pentru situatiile in care este necesara aplasarea pe verticala a paletilor.

Model de transpalet compatibil UE si UK, pentru hale, magazine si fabrici care necesita productivitate crescuta in etapa de manevrare a marfurilor si a materiei prime.

 

 

Cum alegi un transpalet manual bun

 

Ghidul cumparatorului

Dintre toate modelele existente pe piata, transpaletii manuali sunt cei mai simpli din punct de vedere tehnic, dar si cei mai utilizati. Sunt formati in principal din doua furci cu ajutorul carora se incarca, se muta si se descarca paletii, un sistem care permite ridicarea greutatii la inaltime, roti rezistente si un volan cu ajutorul caruia se coordoneaza miscarea dispozitivul pe teren. Difera insa destul de mult ca si caracteristici constructive si functionale si este bine sa stii foarte clar ce anume iti trebuie.

Informatiile din acest ghid au rolul de a-ti oferi suficiente puncte de reper in ceea ce priveste dimensiunile, capacitatea de transport, tipurile de roti, inaltimea de ridicare si optiunile suplimentare disponibile, pentru a putea alege cel mai bun transpalet manual pentru spatiul in care vrei sa il folosesti.

 

 

Dimensiuni: Ceea ce conteaza in primul rand, atunci cand alegi un model, este ca dimensiunile furcilor sa fie compatibile cu tipul de paleti pe care ii vei avea de transportat. Vei gasi astfel, in principal, doua categorii de transpaleti.

Modelele potrivite paletilor europeni au furcile mai inguste, cu latime de 520 sau 540mm si lungime de 1000 sau 1150mm, in timp ce optiunile construite pentru a lucra cu paleti din Marea Britanie sunt ceva mai late,de 680 – 685mm. Ceea ce trebuie sa retii este faptul ca, in timp ce variantele EU pot fi utilizate pentru paleti mai mari, de tip UK, reciproca nu este valabila.

Daca lucrezi in domeniul editurilor, e bine sa stii ca pentru acest domeniu exista versiuni speciale de astfel de dispozitive, care sunt ceva mai inguste decat versiunile UK, avand latimea furcilor de 450mm.

 

Capacitate: Desi nivelul maxim disponibil pentru aceasta versiune de aparat este de 3000 kg, cei mai multi transpaleti manuali la preturi bune vor permite ridicarea unor cantitati de 2000 – 2500kg, cel mai adesea suficient pentru depozitele de marfuri. Exista si optiuni mai mici, care pot cara pana la 1 – 1.5 tone.

Alegerea intre versiuni tine in acest caz de tipul de materiale cu care lucrezi si greutatea lor specifica si de nivelul de productivitate de care ai nevoie si de bugetul disponibil. Regula de baza recomanda selectarea unui model care sa poata duce in siguranta cu 15% mai mult decat incarcatura cu care lucrezi in mod obisnuit. Deci daca stii ca fiecare transport inseamna pentru tine o medie de 2T, opteaza pentru o versiune de 2.5 sau chiar 3T.

 

Roti: In evaluarea acestui element component va trebui sa tii cont de materialul din care sunt confectionate, marime si numar.

Materialele din care sunt realizate rotile se impart in mare in doua categorii: nailon si polipropilena/cauciuc. Cele din nailon au o textura dura si rezistenta si sunt potrivite pentru fabrici sau depozite in care podeaua are mici denivelari, este acoperita cu diverse resturi de materiale, chiar si metalice sau patata cu diverse substante chimice, la care pot face fata destul de usor. Pentru ca sunt ceva mai dure decat alte variante, sunt insa si mai zgomotoase, nefiind recomandate in locatiile in care zona de manevrare a marfurile este in apropierea celei de acces a clientilor sau in oric alt tip de context in care zgomotul poate fi o problema.

Pentru zonele linistite si lucru discret, iti recomandam sa alegi un transpalet manual, la un pret bun, cu roti realizate din cauciuc sau poliuretan, care sunt mai potrivite pentru podele drepte, nivelta, fine, acoperite cu materiale de calitate (gresie, parchet etc.), netede pentru care textura mai moale a acestora sigura un nivel optim de protectie impotriva zgarieturilor si aderenta buna pe zonele lucioasae sau alunecoase. Retine ca aceste versiuni se uzeaza mai repede decat cele din nailon, in special daca sunt folosite pe suprafata neuniforma si pot face incarcaturile grele mai greu de deplasat.

In industria grea, cele mai potrivite sunt modelele realizate din otel sau fier, care sunt intra-devar mai zgomotoase si nu trebuie utilizate pe podele sensibile, dar ofera o foarte buna rezistenta in timp si o durata lunga de viata la utilizare intensiva.

Daca intentionezi sa folosesti aparatul pe un teren accidentat, iti recomandam sa alegi modele de dimensiuni mai mari care sa se poata adapta usor la diferentele de nivel si sa poata depasi eventualele piedici de pe traseu. In acest caz, este de asemenea recomandat sa optezi pentru versiuni cu roti duble, care asigura o viteza mai buna de deplasare.

 

Distanta fata de sol: Atunci cand analizezi inaltimea unui astfel de dispozitiv, trebuie sa iei in considerare doua elemente: inaltimea fata de sol in pozitia de baza, care iti spune cat de jos pot fi coborate furcile pentru a fi introduse sub palet, si nivelul maxim la care acestea pot fi ridicate.

Exista versiuni de liza manuala cu garda foarte joasa, ale caror furci sunt amplasate la 3 – 4cm, cu garda joasa (5 – 5.5cm) si inalta, caz in care nivelul minim este undeva la 7 – 8cm. Numeroase pareri despre cei mai bun transpaleti manuali recomanda alegerea versiunilor joase si foarte joase in situatiile in care se lucreaza pe suprafete drepte, pentru ca ofera mai multa libertate de miscare la introducerea furcilor sub paleti si in plus, protejeaza picioarele de accidentari. Daca modelul de aparat ales va fi insa utilizat pe terenuri accidentate, va fi mai eficienta o versiune la care nivelul minim al furcilor este mai sus.

 

Inaltimea de ridicare: Majoritatea modelelor de transpaleti pe care ii vei gasi la vanzare sunt focusati pe transportul paletilor dintr-un loc in altul si mai putin pe stivuirea acestora pe inaltime. Motiv pentru inaltimea de ridicare maxima va fi de aproximativ 20cm. Exista insa si versiuni care pot ridica marfa pana la niveluri de 1.6m, utilizate in depozitele in care este necesara asezarea pe verticala a materialelor.

 

 

Optiuni speciale: Dintre variantele disponibile poti alege optiuni care au cantar integrat in segmentul furcilor, ce permite cantarirea automata a marfii in timpul transportului. Poti opta de asemenea pentru modele cu sistem hidraulic care permit ridicarea mai rapida si mai usoara a paletilor si sunt deosebit de utile in cazul versiunilor care ajung la inaltimi mai mari de 20cm si/sau sunt achizitionate pentru utilizare in fabrici in care productivitatea este foarte importanta si timpul necesar fiecarei actiuni este foarte atent evaluat.

Nu stii unde sa mergi pentru a achizitiona un astfel de produs? Iti putem da vesti bune in acest sens, pentru ca te poti ocupa de achizitie, fara a-ti parasi biroul. Desi sunt produse destinate clientilor persoane juridice, aceste aparate sunt disponibile in magazinele online, unde poti evalua usor toate versiunile si compara preturi si caracteristici tehnice. Poti incepe chiar acum analizand exemplele selectate de noi din topul celor mai populare modele, pe care le gasesti prezentate in randurile de mai jos.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Decargo DF1016 

 

Acest model de la Decargo face parte din categoria modelelor cu inaltime ceva mai mare de ridicare, putand aduce furcile pana la nivelul de 1.6m, caracteristica foarte utila pentru lucrul in depozitele cu paleti aranjati pe mai multe niveluri. Este asadar un transpalet stivuitor manual care poate ridica pana la 1T, fiiind o versiune de capacitate redusa, potrivita pentru transportul marfurilor usoare sau fabricile mici in care nu este necesara mutarea rapida de cantitati mari de materii prime.

Din punctul de vedere al latimii furcilor, este un model de tip european, potrivit pentru paleti de tip Epal cu dimensiunea de 550mm, care poate fi folosit fara probleme si pentru a transporta versiuni realizate dupa standardele englezesti.

Are rotile confectionate din poliuretan, material potrivit pentru lucrul in hale cu podea dreapta si neteda si contexte in care deplasarea silentioasa reprezinta un avantaj. Este dotat cu doua roti directoare de 180 x 50mm si doua in zona furcilor de 74 x 70mm.

Avantaje

Model de capacitate redusa potrivit pentru afacerile mici.

Nivel maxim de ridicare a furcilor de 1.6m, ideal pentru depozitele de marfuri.

Face parte din categoria transpaletilor compatibil Epal, care pot fi utilizati si pentru paleti UK.

Este dotata cu roti silentioase si rezistente din poliuretan, potrivite pentru podele drepte si netede.

Dezavantaje

Nu include cantar, optiune utila care poate reduce timpul de receptie marfuri.

 

 

Amv TRM009

 

Pentru cei care au nevoie de un model performant cu cantar integrat, care sa economiseasca din timpul de receptie prin evaluarea concomitenta a greutatii marfurilor, recomandam aceasta versiune de la AMV, ideala pentru activitatile care necesita in dotare transpaleti de capacitate medie. Poate transporta pana la 2000kg, cu o inaltime maxima de ridicare de 20cm, deci desi vei putea transporta usor marfurile pe distante variate, acest aparat nu iti ofera si posibilitatea de amplasare pe rafturi.

Dispune de furci cu latimea de 570mm si lungimea de 1150mm, confectionate din otel rezistent, material care face ca aceasta versiune sa fie potrivita si pentru contextele in care este necesara igienizarea periodica, cum sunt depozitele din sectorul de alimentatie publica.

Rotile sunt confectionate din poliuretan rezistent si silentios, care ofera aderenta buna pe pardoseli netede si rotejeaza suprafetele de zgarieturi. Iti atragem atentia ca pentru a functiona, cantarul integrat are nevoie de baterii.

Avantaje

Versiune de capacitate medie, potrivita pentru hale si depozite.

Structura realizata din otel cu rezistenta buna in timp.

Este dotat cu cantar integrat care permite evaluarea greutatii in momentul incarcarii.

Are roti din poliuretan care protejeaza podelele nivelate si netede.

Dezavantaje

Caracteristicile tehnice nu il recomandam pentru suprafete accidentate sau spatii de lucru din industria grea.

 

 

Total Lift DF25

 

In fabricile care lucreaza cu materii prime ceva mai grele si in care activitatea presupune o viteza mai ridicata de lucru, isi poate gasi cu succes loc acest model cu capacitate de ridicare de 2500kg si sistem hidraulic care scurteaza semnificativ timpul de incarcare si descarcare. Se numara printre cei mai buni transpaleti manuali disponibili la acest nivel de pret si poate completa usor flotele profesionale din orice hala sau depozit.

Cu o latime a furcilor de 550mm si o lungime de 1150mm, acest produs se incadreaza in tipologia compatibila cu paleti conceputi dupa standardele europene, dar poate fi de asemenea utilizat si cu cei realizati dupa tipar UK.

Permite ridicarea furcilor pana la inaltimea de 200mm, fiind deci un model creat special pentru transportul materialelor de volume mari intre doua puncte, si mai putin pentru stivuirea pe inaltime. Este o versiune usoara, cu greutate de 55kg si roti si role realizate din poliuretan, care functioneaza excelent pe pardoseli nivelate si netede, avand o aderenta buna pe suprafetele lucioase si deplasandu-se silentios.

Avantaje

Varianta tehnica de capacitate medie – ridicata, care permite incarcaturi de pana la 2500kg.

Transpaletul este dotat cu sistem hidraulic care imbunatateste eficienta.

Datorita rotilor din poliuretan este un model potrivit pentru depozite de magazine si hale cu pardoseala de calitate.

Este compatibil cu paleti UE si UK.

Dezavantaje

Este o versiune cu inaltime redusa de ridicare, care nu ofera caracteristicile tehnice necesare si pentru aranarea marfurilor pe verticala.

 

 

Decargo 1516 

 

Daca ai nevoie de un dispozitiv care sa te ajute atat sa transporti marfa in incinta, cat si sa o depozitezi pe rafturi aflate la mai multe nivele, iti recomandam sa iei in considerare acest transpalet manual, la un pret bun, de la Decargo, cu functie de stivuitor. Permite ridicarea furcilor pana la inaltimea de 1.6m, suficient pentru a putea aranja marfa intr-un mod eficient si poate sustine incarcaturi de pana la 1.5T.

Furcile au o latime de 550mm si o lungime de 1150mm, caracteristici tehnice care il incadreaza in tipologiile standard de dispozitive compatibile cu paletii europeni si care ii permita sa lucreze fara dificultati si cu alte tipuri de formate, precum cei realizati dupa standardele englezesti.

Si acest model are rotile confectionate din poliuretan, ceea ce inseamna ca este bine sa il alegi daca va fi folosit pe teren drept, cu suprafata neteda, pentru a evita deteriorarea rapida si necesitatea schimbarii frecvente a rotilor.

Avantaje

Model tip stivuitor, cu inaltime de ridicare de 1.6m, potrivita pentru aranjarea paletilor pe verticala.

Ajuta la transportul eficient al materialelor in cadrul depozitelor si fabricilor.

Este dotat cu roti din poliuretan potrivite pentru teren neted.

Face parte din categoria transpaletilor compatibili cu paletii EU.

Dezavantaje

Nu este prevazut cu sistem hidraulic de ridicare, avand o viteza mai mica de lucru decat optiunile cu astfel de functie.

 

 

Liftex Basic 20-2 T-P1-P2 

 

Daca esti in cautarea unui model de transpalet manual, ieftin si bun, potrivit pentru afaceri mici si mijlocii, ateliere sau depozite, te sfatuim sa acorzi cateva minute si pentru analiza acestei versiuni cu capacitate medie de incarcare, care poate transporta in siguranta pana la 2000kg.

Este confectionat din metal rezistent, are 60kg si o latime de 550mm care il clasifica drept versiune compatibila cu paletii standard europeni. Poate ridica marfurile si materiile prime pana la inaltimea de 20cm si este dotat cu maner cu levier care are in configuratie trei pozitii de lucru: ridicare, deplasare si coborare, usor de controlat, care permit transportul rapid si eficient al incarcaturii.

Rotile sunt acoperite cu strat de poliuretan care asigura o deplasare silentioasa si sigura pe pardoseala neteda si lucioasa. Designul include role duble de sustinere a furcilor, care fac fata mai usor si la terenuri cu denivelari si role suplimentare pe varfurile furcilor care ajuta la urcarea mai rapida a paletilor pe suprafata acestora.

Avantaje

Transpalet cu capacitate medie, accesibil la pret, potrivit pentru afaceri mici si medii.

Accepta incarcaturi cu greutatea de pana la 2000kg.

Este compatibil cu paletii realizati dupa standardele europene.

Furcile sunt dotate cu role suplimentare care ajuta la incarcarea mai usoara a materialelor.

Dezavantaje

Este un model pentru transport, care nu permite stivuirea pe verticala.

 

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

 

Cel mai bun transpalet hidraulic – Recomandarile noastre pentru 2020

 

In ghidul pe care urmeaza sa il cititi aici, abordam tema alegerii transpaletilor hidraulici, care sunt foarte utili pentru transportul de marfuri in depozite, supermarketuri sau ateliere de tot felul. Principiile de functionare ale acestor ustensile sunt destul de simple, insa este mereu important ca siguranta si rezistenta la greutati sa fie cat mai ridicate. In privinta ofertei de modele de pe piata actuala, atentia ne-a fost atrasa de transpaletul Decargo DF1016, ce poate fi utilizat pentru a ridica cu eficienta greutati de pana la 1000 de kilograme, la inaltimi de pana la 160 de centimetri, ceea ce il face extrem de folositor la descarcarea si incarcarea camioanelor de marfa. Pentru transportul marfurilor asezate pe paleti, dintr-un loc in altul, fara nevoia de a le ridica foarte sus, putem recomanda Totallift DF25, care se face remarcat prin faptul ca sustine pana la 2500 de kilograme, datorita sasiului ranforsat si a rotilor poliuretanice extrem de solide.

 

 

Cum alegi un transpalet hidraulic bun

 

Ghidul cumparatorului

Utilizarea pe scara larga a paletilor cu dimensiuni standardizate a reprezentat o importanta decizie pentru usurarea transportului de marfa. Atat motostivuitoarele, cat si transpaletii hidraulici sunt create pentru a manevra cu eficienta europaletii, iar in ceea ce priveste specificatiile modelelor ce pot fi achizitionate pe piata, exista o serie de aspecte care vor trebui luate in considerare de potentialii cumparatori, in functie de nevoile lor, care se axeaza in special pe greutatea si pe inaltimea de ridicare. Mai jos, detaliem modurile in care fiecare factor poate influenta o achizitie:

 

 

 

Tip de produs (stivuitor, transportor): exista multe modele de transpaleti hidraulici, la preturi bune, ce pot fi gasite pe piata. Insa, in ceea ce priveste designul si principiul de functionare, putem sa le impartim pe acestea in doua mari categorii de produse: cele de tip stivuitor si cele de tip stransportor. Ca prima diferenta, putem spune ca stivuitoarele pot efectua functia de transportor, insa transportoarele nu pot efectua functia de stivuitor.

Pentru a detalia mai mult, un transpalet hidraulic de tip stivuitor nu doar muta o greutate din loc in loc, pe plan orizontal, ci o si ridica la o anumita inaltime, pentru ca aceasta sa poata fi asezata pe un loc inalt (cum ar fi pe un alt obiect) sau pentru a fi introdusa intr-un camion (sau data jos dintr-un camion). Decargo DF1016 este un stivuitor, ridicand sarcina transportata la inaltimi de pana la 160 de centimetri, mai mult decat suficient pentru lucrul cu camioane, tiruri ori alte platforme.

Pe de alta parte, Totallift DF25 este un transpalet hidraulic, la un pret bun, destinat doar transportului. Poate ridica la doar 20 de centimetri de sol, pentru a salta europaletul de pe podea, in vederea transportului. Cand se ajunge la destinatie, platforma se coboara, pentru a fi trasa de sub europalet.

 

Greutate ridicata: intre 1000 si 2500 de kilograme. In ceea ce priveste sarcina maxima, aici este nevoie sa aveti o parere destul de clara asupra marfurilor cu care lucrati, in ce tip de pachete sunt livrate si daca puteti organiza cat mai eficient greutatile pe europaletii de transport, pentru a reduce povara totala asupra transpaletului.

Modelele din comert pornesc de la 1000 de kilograme ca limita de greutate (cum este in cazul lui Decargo DF1016), insa puteti gasi transpaleti ce pot duce 1500 de kilograme (Decargo 1516), 2000 de kilograme (Liftex Basic 20-2 T-P1-P2), respectiv 2500 de kilograme (Totallift DF25 sau Einhell 2022530).

De observat este faptul ca modelele de tip transportor, care nu ridica greutatea la inaltime, au o limita mai mare de greutate, intrucat platforma lor se sprijina pe doua puncte (rotile mici si roata mare de la capatul cu maner), fata de un punct, ca la modelele stivuitor.     

 

Inaltimea la care ridica: aici vom trata in special modelele de tip stivuitor. Pentru a asigura nevoile de incarcare la camioane, de exemplu, transpaletii de acest design vor trebui sa ridice la cel putin 100 de centimetri inaltime – partea buna este ca cele mai multe modele vor ridica povara la macar 140 – 160 de centimetri inaltime.

Pentru unii din cumparatorii potentiali, chiar si zece centimetri conteaza, acestia fiind dispusi sa dea un ban in plus pentru unul din aceste piese. La modelele de tip transportor, inaltimea de ridicare variaza de la 80 la 200 de milimetri, cu mici variatii de la transpalet la transpalet.

Avand in vedere ca dimensiunile standard ale unui europalet sunt 1200 x 800 x 145 de milimetri, inaltimea de ridicare va trebui sa fie de cel putin 145 de milimetri pentru ca acesta sa nu mai fie in contact cu solul.

 

Dimensiuni utilaj: am mentionat la punctul anterior si dimensiunile standardizate ale europaletilor (1200 x 800 x 145 de milimetri), iar cat despre marimea transpaletilor, nu exista multa variatie cu privire la lungimea si latimea platformei (mai ales daca vorbim despre modelele de tipul transportor).

Insa multe pareri despre cei mai buni transpaleti hidraulici spun ca, la modelele stivuitor, inaltimea maxima merita mentionata. Astfel, veti putea sa fiti mai atenti, de exemplu, la tocurile usilor, atunci cand treceti prin ele cu platforma ridicata, ori la alte circumstante asemanatoare.

Inaltimea maxima a acestor transpaleti nu depaseste 2000 de milimetri (cat o usa standard de apartament), iar vestea buna este ca aceasta se poate si reduce, daca coborati platforma cu ajutorul sistemului hidraulic.

 

 

Numar/material roti: platforma de ridicare a transpaletilor hidraulici se va sprijini pe o serie de roti.

La modele de tipul transportor, furcile de ridicare sunt direct sprijinite pe acestea – iar asta inseamna ca sunt doua puncte de sustinere pe sol – acesta fiind unul din motivele pentru care transpaletii de tip transportor pot duce greutati mai mari decat cei de tip stivuitor, ale caror platforme se sprijina doar de un singur punct, in partea dinspre sistemul de ridicare.

Ca observatie in ceea ce priveste trenul de rulare, este bine sa alegeti modele cu cat mai multe roti, preferabil cu diametre cat mai mari. Astfel, greutatea va fi imprastiata mai mult, iar asta va duce la mai multa trainicie pentru rulmentii lor si prin urmare la o durata de viata mai mare pentru produs.

Materialul pentru rotile din capatul furcii este, de regula, poliuretanul, iar pentru cele dintre maneta de tragere si ridicare, cauciucul este in multe cazuri preferat, pentru a amortiza socurile, atunci cand transpaletul este manevrat in spatiul exterior.

In partea a doua a ghidului, in care prezentam detaliat cateva din cele mai recomandate modele de transpaleti de pe piata, vom face referinta la factorii de alegere prezentati mai sus, incercand sa explicam atat puncte forte, cat si dezavantaje pentru fiecare produs. Astfel, daca cautati cel mai bun transpalet hidraulic, veti putea efectua o alegere bine informata. In plus, punem la dispozitie si butoane pentru a facilita comenzile online, pentru cei dintre dumneavoastra ce preferea aceasta modalitate de achizitionare:

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Decargo DF1016 

 

Fiind construit sa ridice greutati de pana la o mie de kilograme, stivuitorul Decargo DF1016 se afla printre cei mai buni transpaleti hidraulici de pe piata, datorita calitatii constructiei sale. Sistemul de ridicare este garantat de catre producator la 3 ani de utilizare intensa, iar inaltimea maxima la care poate opera este de 160 de centimetri, mai mult decat suficient pentru lucrul cu platforme de incarcare la camioane sau depozite.

Rotile furcilor sunt din poliuretan, cate una per furca si doua in capatul cu sistemul de prindere. Designul furcilor de ridicare este gandit pentru a menaja sistemul de ridicare impotriva uzurii cauzate de greutatea de o tona ridicata. Inaltimea maxima a utilajului este de 200 de centimetri.

O posibila obiectie ce ar putea aparea la unii potentiali cumparatori este limita de greutate, pe piata existand transpaleti de tip stivuitor care sunt proiectati sa faca fata la incarcaturi de 1500 de kilograme, sau mai mult. In orice caz, daca nu aveti astfel de necesitati, puteti fi siguri de fiabilitatea modelului Decargo DF1016, in cele mai multe situatii in care este nevoie de transportul sigur si eficient al marfei pe europaleti.

Avantaje

Are o constructie de calitate, cu un sistem hidraulic garantat la peste 3 ani de utilizare intensa.

Rotile de poliuretan sunt incorporate in furcile de rulare, ceea ce coboara inaltimea minima la doar 85 de milimetri.

Poate ridica incarcatura la 160 de centimetri inaltime, cel mai mult din tipul acesta de produse.

Inaltimea maxima variaza destul de mult, intre 80 si 2000 de milimetri.

Dezavantaje

Limita de incarcare de 1000 de kilograme poate fi joasa pentru unii potentiali cumparatori.

 

 

Totallift DF25 

 

Acest transpalet hidraulic, ieftin si bun, se afla, in contrast cu pretul avantajos, printre modelele cele mai rezistente la incarcaturi grele, de pe intreaga piata. Limita de greutate pe care o puteti amplasa pe furcile sale este de 2500 de kilograme! In plus, rotile de poliuretan din interiorul furcilor se pot rabata, sporind inaltimea de ridicare cu inca 12 centimetri.

Acest fapt il face foarte potrivit pentru lucrul in mediul exterior (curti de depozite, parcari si asa mai departe), unde pot exist denivelari care sunt greu de abordat atunci cand transpaletul este foarte jos. Pentru mai multa protejare a rotilor, acestea sunt echipate cate doua pentru fiecare din furci.

Inaltimea maxima de ridicare pe care o ofera este de 200 de milimetri, suficient pentru a salta de pe sol un europalet de dimensiuni standard (145 de milimetri grosime). Greutatea totala a produsului este de 55 de kilograme, iar sasiul sau este intarit cu strat aditional de metal. Pompa sa hidraulica este garantata la cinci ani de utilizare.

Avantaje

Se comercializeaza la preturi foarte avantajoase pentru cumparatori.

Are o limita ridicata de incarcare, de 2500 de kilograme.

Rotile i se pot rabata in jos, crescand astfel inaltimea la sol cu circa 12 centimetri, fapt ce il face usor de utilizat si in spatiul exterior, cu denivelari.

Pompa sa este garantata la cinci ani de utilizare intensa.

Dezavantaje

Este un transpalet de tip transportor, prin urmare nu poate ridica la inaltime, ca cele de tip stivuitor.

 

 

Decargo 1516 

 

Transpaletul hidraulic Decargo 1516, de tip stivuitor, nu dezamageste in ceea ce priveste capacitatea sa de ridicare, de 1500 de kilograme. Pentru categoria sa, este destul de mult, intrucat multe alte stivuitoare hidraulice se limiteaza la 1000 de kilograme. Inaltimea maxima la care puteti ridica furcile este de 160 de centimetri, de asemenea mai mult decat suficienta pentru a incarca camioane sau pentru a lucra cu rampe de descarcare la depozite.

Intreaga instalatie hidraulica si designul sau sunt proiectate pentru a rezista mai mult de cinci ani de utilizare fara reparatii sau intretinere intensa. Limita minima de coborare a furcii este de 85 de milimetri, iar inaltimea intregului cadru de metal este de 200 de centimetri, echivalentul unei usi standard de casa ori apartament.

Cel mai proeminent dezavantaj al sau este pretul – notabil mai mare decat la multe alte modele din aceeasi categorie.

Avantaje

Pentru un model de tip stivuitor, are o capacitate maxima ridicata, la 1500 de kilograme.

Are o limita de inaltime potrivita pentru aproape orice situatie de incarcare-descarcare (160 centimetri).

In ceea ce priveste sistemul hidraulic, este oferita garantie de 5 ani la utilizare intensa.

Rotile directoare de 18 centimetri in diametru sunt incorporate la capatul unor picioare, distribuind mai bine sarcina si imbunatatind stabilitatea.

Dezavantaje

Pentru ce ce cauta un transpalet hidraulic, la un pret bun, modelul acesta s-ar putea sa fie cam scump.

 

 

Einhell 202530 

 

Liza manuala Einhell 202530 pe care o prezentam aici poate ridica 2500 de kilograme la o inaltime de 190 de milimetri, ceea ce o face utila pentru transportul marfurilor pe europaleti in depozite sau parcari.

Datorita rotilor duble pe furci, care se rabateaza, se poate ridica furca cu inca circa 12 centimetri de la sol, astfel transportul facilitandu-se in mediile exterioare, unde pot exista denivelari. Intregul cadru de sustinere este din otel sudat cu furcile ranforsate, garantand o trainicie a produsului de peste cinci ani. Manerul de siguranta cu parghie selectoare  permite o repozitionare usoara in orice pozitie de ridicare, neutra sau de coborare.

Este inclusa si o functie de resetare automata a manerului in pozitie verticala. Toate aceste elemente reflecta atentia oferita de compania Einhell produselor pe care le pune pe piata, brandul respectiv avand deja o reputatie solida printre multiple ramuri de industrie si administratie.

Avantaje

Are sase roti in total, distribuind eficient greutati de pana la 2500 de kilograme.

Manerul are functie de resetare in pozitia verticala, pentru o manevrare mai precisa.

Sistemul hidraulic este echipat cu parghie pentru selectia a trei pozitii: ridicare, coborare si pozitia neutra.

Rotile sale se rabateaza, ridicand cu inca circa 12 centimetri garda la sol.

Dezavantaje

Este relativ scump (desi nu cu mult) in comparatie cu alte lize hidraulice asemanatoare.

 

 

Liftex Basic 20-2 T-P1-P2 

 

Liftex Basic 20-2 T-P1-P2 este simplu si usor de utilizat, un transpalet de tip liza care poate sa mute marfuri asezate pe europaleti, in greutate totala de pana la 2000 de kilograme. Aceasta limita de incarcare este mai mica decat la alte lize hidraulice, prin urmare modelul despre care vorbim se adreseaza clientilor care nu au de mutat marfuri extrem de grele deodata.  

Manerul cu levier are trei pozitii diferite de lucru, pentru deplasare, ridicare, respectiv coborare, iar rotile din partea pompei sunt mai mari decat la alte modele (20 de centimetri in diametru, in timp ce alti transpaleti au roti de 18 centimetri).

Acest diametru sporit le imbunatateste durata de viata, iar acoperirea cu poliuretan face transportul mai ferit de socurile cauzate de denivelarile din curtile depozitelor, spre exemplu. Rola de sprijin se afla pe varful furcilor, astfel fiind facilitata intrarea in palet din partea laterala.

Avantaje

Sistemul de operare hidraulica este foarte robust, producatorul spunand ca nu are nevoie de mentenanta.

Rotile de la maner au 20 de centimetri, diametrul mare sporindu-le trainicia.

Manerul are trei pozitii de lucru, ce faciliteaza ridicarea, coborarea si deplasarea.

Rotile au poliuretan atat pe interior, cat si pe exterior, protejand impotriva zdruncinaturilor.

Dezavantaje

Limita de incarcare este de 2000 de kilograme, in timp ce multe alte lize hidraulice de tip transportor au limite de 2500 kilograme.

 

» Ascunde recomandarile anterioare

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status