fbpx

Cei mai buni transpaleti manuali

Am modificat articolul ultima data pe: 16.10.19

 

Cel mai bun transpalet manual – Recomandarile noastre pentru 2019

 

Transpaletul manual se numara printre cele mai utile instrumente de lucru folosite in fabrici si depozite. Asigura fluxul constant de marfuri intre punctele de descarcare/incarcare si zonele de distributie si utilizare si necesita o alegere atenta, indiferent ca vorbim despre mari companii care detin flote intregi de astfel de aparate sau un mic atelier care il achizitioneaza pe primul. Daca esti la prima decizie de acest fel, te invitam sa afli mai multe despre aceste produse din ghidul de mai jos. Pentru cei care au deja experienta in domeniu si sunt in criza de timp, recomandam direct doua modele performante care au atras atentia echipei noastre. Decargo DF1016 este un model potrivit pentru cei care au de mutat cantitati mici de marfa, stivuita pe mai multe niveluri. Lucreaza cel mai bine in hale, depozite sau fabrici cu pardoseala nivelata, in care deplasarea siletntioasa reprezinta un avantaj. Pentru cei care doresc o versiune cu cantar integrat, recomandam ca alternativa Amv TRM009.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Decargo DF1016
Click aici pentru pret!

Versiune de capacitate mica, cu posibilitate de ridicare a furcilor pana la 1.6m, potrivita pentru depozite mici si medi de marfuri sau afaceri cu hale de dimensiuni reduse. Are roti durabile si cu aderenta buna pe suprafete netede si lucioase, fiind confectionate din poliuretan, si este compatibil cu paletii de tip Epal si cei conceputi dupa standardele englezesti.

Nu face parte din categoria dispozitivelor care includ in zona furcilor cantar pentru evaluarea marfurilor in timpul transportului.

Transpalet eficient si performant pentru ateliere de productie si hale cu flux redus de marfuri, siletions si potrivit pentru podele nivelate.

A 2-A OPTIUNE!

Amv TRM009
Click aici pentru pret!

Model cu roti din poliuretan, recomandat pentru zone de depozitare cu pardoseli netede, aflate in apropierea clientilor, care necesita utilaje silentioase. Pune la dispozitie o capacitate medie de incarcare, de 2000kg si o inaltime de ridicare de 200mm, care permite transportul eficient al marfurilor din punctele de primire in cele de pastrare sau distributie.

Este o versiune fara cantar, care nu ofera functia integrata de evaluare a greutatii incarcaturii utila in gestionarea inventarului.

Transpalet de categorie medie, pentru incarcarea, transportul si descarcarea marfurilor si materiilor prime in ateliere, fabrici si depozite.

Total Lift DF25
Click aici pentru pret!

Versiune potrivita pentru activitatile care necesita o capacitate ridicata de incarcare si un ritm rapid de lucru. Este dotata cu sistem hidraulic care imbunatateste semnificativ productivitatea, poate transporta pana la 2500kg si este prevazuta cu roti din poliuretan care o recomanda pentru zonele de lucru cu podea amenajata profesional.

Inaltimea maxima de ridicare este de 200mm, acest model nefiind potrivit pentru situatiile in care este necesara aplasarea pe verticala a paletilor.

Model de transpalet compatibil UE si UK, pentru hale, magazine si fabrici care necesita productivitate crescuta in etapa de manevrare a marfurilor si a materiei prime.

 

 

Cum alegi un transpalet manual bun

 

Ghidul cumparatorului

Dintre toate modelele existente pe piata, transpaletii manuali sunt cei mai simpli din punct de vedere tehnic, dar si cei mai utilizati. Sunt formati in principal din doua furci cu ajutorul carora se incarca, se muta si se descarca paletii, un sistem care permite ridicarea greutatii la inaltime, roti rezistente si un volan cu ajutorul caruia se coordoneaza miscarea dispozitivul pe teren. Difera insa destul de mult ca si caracteristici constructive si functionale si este bine sa stii foarte clar ce anume iti trebuie.

Informatiile din acest ghid au rolul de a-ti oferi suficiente puncte de reper in ceea ce priveste dimensiunile, capacitatea de transport, tipurile de roti, inaltimea de ridicare si optiunile suplimentare disponibile, pentru a putea alege cel mai bun transpalet manual pentru spatiul in care vrei sa il folosesti.

 

 

Dimensiuni: Ceea ce conteaza in primul rand, atunci cand alegi un model, este ca dimensiunile furcilor sa fie compatibile cu tipul de paleti pe care ii vei avea de transportat. Vei gasi astfel, in principal, doua categorii de transpaleti.

Modelele potrivite paletilor europeni au furcile mai inguste, cu latime de 520 sau 540mm si lungime de 1000 sau 1150mm, in timp ce optiunile construite pentru a lucra cu paleti din Marea Britanie sunt ceva mai late,de 680 – 685mm. Ceea ce trebuie sa retii este faptul ca, in timp ce variantele EU pot fi utilizate pentru paleti mai mari, de tip UK, reciproca nu este valabila.

Daca lucrezi in domeniul editurilor, e bine sa stii ca pentru acest domeniu exista versiuni speciale de astfel de dispozitive, care sunt ceva mai inguste decat versiunile UK, avand latimea furcilor de 450mm.

 

Capacitate: Desi nivelul maxim disponibil pentru aceasta versiune de aparat este de 3000 kg, cei mai multi transpaleti manuali la preturi bune vor permite ridicarea unor cantitati de 2000 – 2500kg, cel mai adesea suficient pentru depozitele de marfuri. Exista si optiuni mai mici, care pot cara pana la 1 – 1.5 tone.

Alegerea intre versiuni tine in acest caz de tipul de materiale cu care lucrezi si greutatea lor specifica si de nivelul de productivitate de care ai nevoie si de bugetul disponibil. Regula de baza recomanda selectarea unui model care sa poata duce in siguranta cu 15% mai mult decat incarcatura cu care lucrezi in mod obisnuit. Deci daca stii ca fiecare transport inseamna pentru tine o medie de 2T, opteaza pentru o versiune de 2.5 sau chiar 3T.

 

Roti: In evaluarea acestui element component va trebui sa tii cont de materialul din care sunt confectionate, marime si numar.

Materialele din care sunt realizate rotile se impart in mare in doua categorii: nailon si polipropilena/cauciuc. Cele din nailon au o textura dura si rezistenta si sunt potrivite pentru fabrici sau depozite in care podeaua are mici denivelari, este acoperita cu diverse resturi de materiale, chiar si metalice sau patata cu diverse substante chimice, la care pot face fata destul de usor. Pentru ca sunt ceva mai dure decat alte variante, sunt insa si mai zgomotoase, nefiind recomandate in locatiile in care zona de manevrare a marfurile este in apropierea celei de acces a clientilor sau in oric alt tip de context in care zgomotul poate fi o problema.

Pentru zonele linistite si lucru discret, iti recomandam sa alegi un transpalet manual, la un pret bun, cu roti realizate din cauciuc sau poliuretan, care sunt mai potrivite pentru podele drepte, nivelta, fine, acoperite cu materiale de calitate (gresie, parchet etc.), netede pentru care textura mai moale a acestora sigura un nivel optim de protectie impotriva zgarieturilor si aderenta buna pe zonele lucioasae sau alunecoase. Retine ca aceste versiuni se uzeaza mai repede decat cele din nailon, in special daca sunt folosite pe suprafata neuniforma si pot face incarcaturile grele mai greu de deplasat.

In industria grea, cele mai potrivite sunt modelele realizate din otel sau fier, care sunt intra-devar mai zgomotoase si nu trebuie utilizate pe podele sensibile, dar ofera o foarte buna rezistenta in timp si o durata lunga de viata la utilizare intensiva.

Daca intentionezi sa folosesti aparatul pe un teren accidentat, iti recomandam sa alegi modele de dimensiuni mai mari care sa se poata adapta usor la diferentele de nivel si sa poata depasi eventualele piedici de pe traseu. In acest caz, este de asemenea recomandat sa optezi pentru versiuni cu roti duble, care asigura o viteza mai buna de deplasare.

 

Distanta fata de sol: Atunci cand analizezi inaltimea unui astfel de dispozitiv, trebuie sa iei in considerare doua elemente: inaltimea fata de sol in pozitia de baza, care iti spune cat de jos pot fi coborate furcile pentru a fi introduse sub palet, si nivelul maxim la care acestea pot fi ridicate.

Exista versiuni de liza manuala cu garda foarte joasa, ale caror furci sunt amplasate la 3 – 4cm, cu garda joasa (5 – 5.5cm) si inalta, caz in care nivelul minim este undeva la 7 – 8cm. Numeroase pareri despre cei mai bun transpaleti manuali recomanda alegerea versiunilor joase si foarte joase in situatiile in care se lucreaza pe suprafete drepte, pentru ca ofera mai multa libertate de miscare la introducerea furcilor sub paleti si in plus, protejeaza picioarele de accidentari. Daca modelul de aparat ales va fi insa utilizat pe terenuri accidentate, va fi mai eficienta o versiune la care nivelul minim al furcilor este mai sus.

 

Inaltimea de ridicare: Majoritatea modelelor de transpaleti pe care ii vei gasi la vanzare sunt focusati pe transportul paletilor dintr-un loc in altul si mai putin pe stivuirea acestora pe inaltime. Motiv pentru inaltimea de ridicare maxima va fi de aproximativ 20cm. Exista insa si versiuni care pot ridica marfa pana la niveluri de 1.6m, utilizate in depozitele in care este necesara asezarea pe verticala a materialelor.

 

 

Optiuni speciale: Dintre variantele disponibile poti alege optiuni care au cantar integrat in segmentul furcilor, ce permite cantarirea automata a marfii in timpul transportului. Poti opta de asemenea pentru modele cu sistem hidraulic care permit ridicarea mai rapida si mai usoara a paletilor si sunt deosebit de utile in cazul versiunilor care ajung la inaltimi mai mari de 20cm si/sau sunt achizitionate pentru utilizare in fabrici in care productivitatea este foarte importanta si timpul necesar fiecarei actiuni este foarte atent evaluat.

Nu stii unde sa mergi pentru a achizitiona un astfel de produs? Iti putem da vesti bune in acest sens, pentru ca te poti ocupa de achizitie, fara a-ti parasi biroul. Desi sunt produse destinate clientilor persoane juridice, aceste aparate sunt disponibile in magazinele online, unde poti evalua usor toate versiunile si compara preturi si caracteristici tehnice. Poti incepe chiar acum analizand exemplele selectate de noi din topul celor mai populare modele, pe care le gasesti prezentate in randurile de mai jos.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Decargo DF1016 

 

Acest model de la Decargo face parte din categoria modelelor cu inaltime ceva mai mare de ridicare, putand aduce furcile pana la nivelul de 1.6m, caracteristica foarte utila pentru lucrul in depozitele cu paleti aranjati pe mai multe niveluri. Este asadar un transpalet stivuitor manual care poate ridica pana la 1T, fiiind o versiune de capacitate redusa, potrivita pentru transportul marfurilor usoare sau fabricile mici in care nu este necesara mutarea rapida de cantitati mari de materii prime.

Din punctul de vedere al latimii furcilor, este un model de tip european, potrivit pentru paleti de tip Epal cu dimensiunea de 550mm, care poate fi folosit fara probleme si pentru a transporta versiuni realizate dupa standardele englezesti.

Are rotile confectionate din poliuretan, material potrivit pentru lucrul in hale cu podea dreapta si neteda si contexte in care deplasarea silentioasa reprezinta un avantaj. Este dotat cu doua roti directoare de 180 x 50mm si doua in zona furcilor de 74 x 70mm.

Avantaje

Model de capacitate redusa potrivit pentru afacerile mici.

Nivel maxim de ridicare a furcilor de 1.6m, ideal pentru depozitele de marfuri.

Face parte din categoria transpaletilor compatibil Epal, care pot fi utilizati si pentru paleti UK.

Este dotata cu roti silentioase si rezistente din poliuretan, potrivite pentru podele drepte si netede.

Dezavantaje

Nu include cantar, optiune utila care poate reduce timpul de receptie marfuri.

 

 

Amv TRM009

 

Pentru cei care au nevoie de un model performant cu cantar integrat, care sa economiseasca din timpul de receptie prin evaluarea concomitenta a greutatii marfurilor, recomandam aceasta versiune de la AMV, ideala pentru activitatile care necesita in dotare transpaleti de capacitate medie. Poate transporta pana la 2000kg, cu o inaltime maxima de ridicare de 20cm, deci desi vei putea transporta usor marfurile pe distante variate, acest aparat nu iti ofera si posibilitatea de amplasare pe rafturi.

Dispune de furci cu latimea de 570mm si lungimea de 1150mm, confectionate din otel rezistent, material care face ca aceasta versiune sa fie potrivita si pentru contextele in care este necesara igienizarea periodica, cum sunt depozitele din sectorul de alimentatie publica.

Rotile sunt confectionate din poliuretan rezistent si silentios, care ofera aderenta buna pe pardoseli netede si rotejeaza suprafetele de zgarieturi. Iti atragem atentia ca pentru a functiona, cantarul integrat are nevoie de baterii.

Avantaje

Versiune de capacitate medie, potrivita pentru hale si depozite.

Structura realizata din otel cu rezistenta buna in timp.

Este dotat cu cantar integrat care permite evaluarea greutatii in momentul incarcarii.

Are roti din poliuretan care protejeaza podelele nivelate si netede.

Dezavantaje

Caracteristicile tehnice nu il recomandam pentru suprafete accidentate sau spatii de lucru din industria grea.

 

 

Total Lift DF25

 

In fabricile care lucreaza cu materii prime ceva mai grele si in care activitatea presupune o viteza mai ridicata de lucru, isi poate gasi cu succes loc acest model cu capacitate de ridicare de 2500kg si sistem hidraulic care scurteaza semnificativ timpul de incarcare si descarcare. Se numara printre cei mai buni transpaleti manuali disponibili la acest nivel de pret si poate completa usor flotele profesionale din orice hala sau depozit.

Cu o latime a furcilor de 550mm si o lungime de 1150mm, acest produs se incadreaza in tipologia compatibila cu paleti conceputi dupa standardele europene, dar poate fi de asemenea utilizat si cu cei realizati dupa tipar UK.

Permite ridicarea furcilor pana la inaltimea de 200mm, fiind deci un model creat special pentru transportul materialelor de volume mari intre doua puncte, si mai putin pentru stivuirea pe inaltime. Este o versiune usoara, cu greutate de 55kg si roti si role realizate din poliuretan, care functioneaza excelent pe pardoseli nivelate si netede, avand o aderenta buna pe suprafetele lucioase si deplasandu-se silentios.

Avantaje

Varianta tehnica de capacitate medie – ridicata, care permite incarcaturi de pana la 2500kg.

Transpaletul este dotat cu sistem hidraulic care imbunatateste eficienta.

Datorita rotilor din poliuretan este un model potrivit pentru depozite de magazine si hale cu pardoseala de calitate.

Este compatibil cu paleti UE si UK.

Dezavantaje

Este o versiune cu inaltime redusa de ridicare, care nu ofera caracteristicile tehnice necesare si pentru aranarea marfurilor pe verticala.

 

 

Decargo 1516 

 

Daca ai nevoie de un dispozitiv care sa te ajute atat sa transporti marfa in incinta, cat si sa o depozitezi pe rafturi aflate la mai multe nivele, iti recomandam sa iei in considerare acest transpalet manual, la un pret bun, de la Decargo, cu functie de stivuitor. Permite ridicarea furcilor pana la inaltimea de 1.6m, suficient pentru a putea aranja marfa intr-un mod eficient si poate sustine incarcaturi de pana la 1.5T.

Furcile au o latime de 550mm si o lungime de 1150mm, caracteristici tehnice care il incadreaza in tipologiile standard de dispozitive compatibile cu paletii europeni si care ii permita sa lucreze fara dificultati si cu alte tipuri de formate, precum cei realizati dupa standardele englezesti.

Si acest model are rotile confectionate din poliuretan, ceea ce inseamna ca este bine sa il alegi daca va fi folosit pe teren drept, cu suprafata neteda, pentru a evita deteriorarea rapida si necesitatea schimbarii frecvente a rotilor.

Avantaje

Model tip stivuitor, cu inaltime de ridicare de 1.6m, potrivita pentru aranjarea paletilor pe verticala.

Ajuta la transportul eficient al materialelor in cadrul depozitelor si fabricilor.

Este dotat cu roti din poliuretan potrivite pentru teren neted.

Face parte din categoria transpaletilor compatibili cu paletii EU.

Dezavantaje

Nu este prevazut cu sistem hidraulic de ridicare, avand o viteza mai mica de lucru decat optiunile cu astfel de functie.

 

 

Liftex Basic 20-2 T-P1-P2 

 

Daca esti in cautarea unui model de transpalet manual, ieftin si bun, potrivit pentru afaceri mici si mijlocii, ateliere sau depozite, te sfatuim sa acorzi cateva minute si pentru analiza acestei versiuni cu capacitate medie de incarcare, care poate transporta in siguranta pana la 2000kg.

Este confectionat din metal rezistent, are 60kg si o latime de 550mm care il clasifica drept versiune compatibila cu paletii standard europeni. Poate ridica marfurile si materiile prime pana la inaltimea de 20cm si este dotat cu maner cu levier care are in configuratie trei pozitii de lucru: ridicare, deplasare si coborare, usor de controlat, care permit transportul rapid si eficient al incarcaturii.

Rotile sunt acoperite cu strat de poliuretan care asigura o deplasare silentioasa si sigura pe pardoseala neteda si lucioasa. Designul include role duble de sustinere a furcilor, care fac fata mai usor si la terenuri cu denivelari si role suplimentare pe varfurile furcilor care ajuta la urcarea mai rapida a paletilor pe suprafata acestora.

Avantaje

Transpalet cu capacitate medie, accesibil la pret, potrivit pentru afaceri mici si medii.

Accepta incarcaturi cu greutatea de pana la 2000kg.

Este compatibil cu paletii realizati dupa standardele europene.

Furcile sunt dotate cu role suplimentare care ajuta la incarcarea mai usoara a materialelor.

Dezavantaje

Este un model pentru transport, care nu permite stivuirea pe verticala.

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status