n n
n
n
▷ Transpaleti hidraulici, - Ghid, Clasament si Recenzii

Cei mai buni transpaleti hidraulici

Am modificat articolul ultima data pe: 18.11.19

 

Cel mai bun transpalet hidraulic – Recomandarile noastre pentru 2019

 

In ghidul pe care urmeaza sa il cititi aici, abordam tema alegerii transpaletilor hidraulici, care sunt foarte utili pentru transportul de marfuri in depozite, supermarketuri sau ateliere de tot felul. Principiile de functionare ale acestor ustensile sunt destul de simple, insa este mereu important ca siguranta si rezistenta la greutati sa fie cat mai ridicate. In privinta ofertei de modele de pe piata actuala, atentia ne-a fost atrasa de transpaletul Decargo DF1016, ce poate fi utilizat pentru a ridica cu eficienta greutati de pana la 1000 de kilograme, la inaltimi de pana la 160 de centimetri, ceea ce il face extrem de folositor la descarcarea si incarcarea camioanelor de marfa. Pentru transportul marfurilor asezate pe paleti, dintr-un loc in altul, fara nevoia de a le ridica foarte sus, putem recomanda Totallift DF25, care se face remarcat prin faptul ca sustine pana la 2500 de kilograme, datorita sasiului ranforsat si a rotilor poliuretanice extrem de solide.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Decargo DF1016
Click aici pentru pret!

Acest utilaj reuseste sa atinga un echilibru pret-calitate destul de atractiv, pentru capacitatea de 1 tona si ridicare pana la 160 de centimetri. Constructia sa este destul de sigura, iar sistemul hidraulic fiabil, garantat la trei ani de utilizare intensa.

Ca in cazul oricarui transpalet hidraulic, limita de greutate este un factor de alegere semnificativ. Utilizatorii care au de mutat obiecte de peste 1000 de kilograme vor fi, asadar, atrasi de alte modele.

Este dispozitivul optim pentru incarcat si descarcat camioane de marfa la supermarket-uri si depozite. Se utilizeaza facil si usureaza mult atat ridicarea, cat si mutarea poverilor.

A 2-A OPTIUNE!

Totallift DF25
Click aici pentru pret!

Duce pana la 2500 de kilograme, iar asta il face printre cele mai rezistente modele de transpaleti hidraulici de pe piata. Calitatea sistemului hidraulic elimina necesitatea menajarii acestuia.

Este un model de utilizat doar pentru transportarea in plan orizontal a paletilor de marfa. Cei care cauta un transpalet care sa si ridice la inaltimi greutatile respective vor fi interesati de piese speciale pentru astfel de sarcini.

Recenziile despre acest transpalet sunt favorabile, citand eficienta in utilizare atat in spatiile interioare, cat si in cele exterioare. In plus, la 55 de kilograme, este si usor ca greutate proprie.

La o capacitate de 1500 de kilograme, acest transpalet este printre cele mai rezistente din categoria produselor de ridicare a sarcinilor pana la 160 de centimetri inaltime.

Calitatea constructiei si a materialelor vin la un pret pe masura, iar cei ce doresc sa faca economie ar putea sa fie descurajati de aspectul costului ridicat.

Daca sunteti in cautarea unuia din cei mai buni transpaleti pentru incarcarea si descarcarea camioanelor, sau pentru stivurirea marfurilor, si nu va uitati la costuri, optati fara ezitare pentru modelul acesta.

 

 

Cum alegi un transpalet hidraulic bun

 

Ghidul cumparatorului

Utilizarea pe scara larga a paletilor cu dimensiuni standardizate a reprezentat o importanta decizie pentru usurarea transportului de marfa. Atat motostivuitoarele, cat si transpaletii hidraulici sunt create pentru a manevra cu eficienta europaletii, iar in ceea ce priveste specificatiile modelelor ce pot fi achizitionate pe piata, exista o serie de aspecte care vor trebui luate in considerare de potentialii cumparatori, in functie de nevoile lor, care se axeaza in special pe greutatea si pe inaltimea de ridicare. Mai jos, detaliem modurile in care fiecare factor poate influenta o achizitie:

 

 

 

Tip de produs (stivuitor, transportor): exista multe modele de transpaleti hidraulici, la preturi bune, ce pot fi gasite pe piata. Insa, in ceea ce priveste designul si principiul de functionare, putem sa le impartim pe acestea in doua mari categorii de produse: cele de tip stivuitor si cele de tip stransportor. Ca prima diferenta, putem spune ca stivuitoarele pot efectua functia de transportor, insa transportoarele nu pot efectua functia de stivuitor.

Pentru a detalia mai mult, un transpalet hidraulic de tip stivuitor nu doar muta o greutate din loc in loc, pe plan orizontal, ci o si ridica la o anumita inaltime, pentru ca aceasta sa poata fi asezata pe un loc inalt (cum ar fi pe un alt obiect) sau pentru a fi introdusa intr-un camion (sau data jos dintr-un camion). Decargo DF1016 este un stivuitor, ridicand sarcina transportata la inaltimi de pana la 160 de centimetri, mai mult decat suficient pentru lucrul cu camioane, tiruri ori alte platforme.

Pe de alta parte, Totallift DF25 este un transpalet hidraulic, la un pret bun, destinat doar transportului. Poate ridica la doar 20 de centimetri de sol, pentru a salta europaletul de pe podea, in vederea transportului. Cand se ajunge la destinatie, platforma se coboara, pentru a fi trasa de sub europalet.

 

Greutate ridicata: intre 1000 si 2500 de kilograme. In ceea ce priveste sarcina maxima, aici este nevoie sa aveti o parere destul de clara asupra marfurilor cu care lucrati, in ce tip de pachete sunt livrate si daca puteti organiza cat mai eficient greutatile pe europaletii de transport, pentru a reduce povara totala asupra transpaletului.

Modelele din comert pornesc de la 1000 de kilograme ca limita de greutate (cum este in cazul lui Decargo DF1016), insa puteti gasi transpaleti ce pot duce 1500 de kilograme (Decargo 1516), 2000 de kilograme (Liftex Basic 20-2 T-P1-P2), respectiv 2500 de kilograme (Totallift DF25 sau Einhell 2022530).

De observat este faptul ca modelele de tip transportor, care nu ridica greutatea la inaltime, au o limita mai mare de greutate, intrucat platforma lor se sprijina pe doua puncte (rotile mici si roata mare de la capatul cu maner), fata de un punct, ca la modelele stivuitor.     

 

Inaltimea la care ridica: aici vom trata in special modelele de tip stivuitor. Pentru a asigura nevoile de incarcare la camioane, de exemplu, transpaletii de acest design vor trebui sa ridice la cel putin 100 de centimetri inaltime – partea buna este ca cele mai multe modele vor ridica povara la macar 140 – 160 de centimetri inaltime.

Pentru unii din cumparatorii potentiali, chiar si zece centimetri conteaza, acestia fiind dispusi sa dea un ban in plus pentru unul din aceste piese. La modelele de tip transportor, inaltimea de ridicare variaza de la 80 la 200 de milimetri, cu mici variatii de la transpalet la transpalet.

Avand in vedere ca dimensiunile standard ale unui europalet sunt 1200 x 800 x 145 de milimetri, inaltimea de ridicare va trebui sa fie de cel putin 145 de milimetri pentru ca acesta sa nu mai fie in contact cu solul.

 

Dimensiuni utilaj: am mentionat la punctul anterior si dimensiunile standardizate ale europaletilor (1200 x 800 x 145 de milimetri), iar cat despre marimea transpaletilor, nu exista multa variatie cu privire la lungimea si latimea platformei (mai ales daca vorbim despre modelele de tipul transportor).

Insa multe pareri despre cei mai buni transpaleti hidraulici spun ca, la modelele stivuitor, inaltimea maxima merita mentionata. Astfel, veti putea sa fiti mai atenti, de exemplu, la tocurile usilor, atunci cand treceti prin ele cu platforma ridicata, ori la alte circumstante asemanatoare.

Inaltimea maxima a acestor transpaleti nu depaseste 2000 de milimetri (cat o usa standard de apartament), iar vestea buna este ca aceasta se poate si reduce, daca coborati platforma cu ajutorul sistemului hidraulic.

 

 

Numar/material roti: platforma de ridicare a transpaletilor hidraulici se va sprijini pe o serie de roti.

La modele de tipul transportor, furcile de ridicare sunt direct sprijinite pe acestea – iar asta inseamna ca sunt doua puncte de sustinere pe sol – acesta fiind unul din motivele pentru care transpaletii de tip transportor pot duce greutati mai mari decat cei de tip stivuitor, ale caror platforme se sprijina doar de un singur punct, in partea dinspre sistemul de ridicare.

Ca observatie in ceea ce priveste trenul de rulare, este bine sa alegeti modele cu cat mai multe roti, preferabil cu diametre cat mai mari. Astfel, greutatea va fi imprastiata mai mult, iar asta va duce la mai multa trainicie pentru rulmentii lor si prin urmare la o durata de viata mai mare pentru produs.

Materialul pentru rotile din capatul furcii este, de regula, poliuretanul, iar pentru cele dintre maneta de tragere si ridicare, cauciucul este in multe cazuri preferat, pentru a amortiza socurile, atunci cand transpaletul este manevrat in spatiul exterior.

In partea a doua a ghidului, in care prezentam detaliat cateva din cele mai recomandate modele de transpaleti de pe piata, vom face referinta la factorii de alegere prezentati mai sus, incercand sa explicam atat puncte forte, cat si dezavantaje pentru fiecare produs. Astfel, daca cautati cel mai bun transpalet hidraulic, veti putea efectua o alegere bine informata. In plus, punem la dispozitie si butoane pentru a facilita comenzile online, pentru cei dintre dumneavoastra ce preferea aceasta modalitate de achizitionare:

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Decargo DF1016 

 

Fiind construit sa ridice greutati de pana la o mie de kilograme, stivuitorul Decargo DF1016 se afla printre cei mai buni transpaleti hidraulici de pe piata, datorita calitatii constructiei sale. Sistemul de ridicare este garantat de catre producator la 3 ani de utilizare intensa, iar inaltimea maxima la care poate opera este de 160 de centimetri, mai mult decat suficient pentru lucrul cu platforme de incarcare la camioane sau depozite.

Rotile furcilor sunt din poliuretan, cate una per furca si doua in capatul cu sistemul de prindere. Designul furcilor de ridicare este gandit pentru a menaja sistemul de ridicare impotriva uzurii cauzate de greutatea de o tona ridicata. Inaltimea maxima a utilajului este de 200 de centimetri.

O posibila obiectie ce ar putea aparea la unii potentiali cumparatori este limita de greutate, pe piata existand transpaleti de tip stivuitor care sunt proiectati sa faca fata la incarcaturi de 1500 de kilograme, sau mai mult. In orice caz, daca nu aveti astfel de necesitati, puteti fi siguri de fiabilitatea modelului Decargo DF1016, in cele mai multe situatii in care este nevoie de transportul sigur si eficient al marfei pe europaleti.

Avantaje

Are o constructie de calitate, cu un sistem hidraulic garantat la peste 3 ani de utilizare intensa.

Rotile de poliuretan sunt incorporate in furcile de rulare, ceea ce coboara inaltimea minima la doar 85 de milimetri.

Poate ridica incarcatura la 160 de centimetri inaltime, cel mai mult din tipul acesta de produse.

Inaltimea maxima variaza destul de mult, intre 80 si 2000 de milimetri.

Dezavantaje

Limita de incarcare de 1000 de kilograme poate fi joasa pentru unii potentiali cumparatori.

 

 

Totallift DF25 

 

Acest transpalet hidraulic, ieftin si bun, se afla, in contrast cu pretul avantajos, printre modelele cele mai rezistente la incarcaturi grele, de pe intreaga piata. Limita de greutate pe care o puteti amplasa pe furcile sale este de 2500 de kilograme! In plus, rotile de poliuretan din interiorul furcilor se pot rabata, sporind inaltimea de ridicare cu inca 12 centimetri.

Acest fapt il face foarte potrivit pentru lucrul in mediul exterior (curti de depozite, parcari si asa mai departe), unde pot exist denivelari care sunt greu de abordat atunci cand transpaletul este foarte jos. Pentru mai multa protejare a rotilor, acestea sunt echipate cate doua pentru fiecare din furci.

Inaltimea maxima de ridicare pe care o ofera este de 200 de milimetri, suficient pentru a salta de pe sol un europalet de dimensiuni standard (145 de milimetri grosime). Greutatea totala a produsului este de 55 de kilograme, iar sasiul sau este intarit cu strat aditional de metal. Pompa sa hidraulica este garantata la cinci ani de utilizare.

Avantaje

Se comercializeaza la preturi foarte avantajoase pentru cumparatori.

Are o limita ridicata de incarcare, de 2500 de kilograme.

Rotile i se pot rabata in jos, crescand astfel inaltimea la sol cu circa 12 centimetri, fapt ce il face usor de utilizat si in spatiul exterior, cu denivelari.

Pompa sa este garantata la cinci ani de utilizare intensa.

Dezavantaje

Este un transpalet de tip transportor, prin urmare nu poate ridica la inaltime, ca cele de tip stivuitor.

 

 

Decargo 1516 

 

Transpaletul hidraulic Decargo 1516, de tip stivuitor, nu dezamageste in ceea ce priveste capacitatea sa de ridicare, de 1500 de kilograme. Pentru categoria sa, este destul de mult, intrucat multe alte stivuitoare hidraulice se limiteaza la 1000 de kilograme. Inaltimea maxima la care puteti ridica furcile este de 160 de centimetri, de asemenea mai mult decat suficienta pentru a incarca camioane sau pentru a lucra cu rampe de descarcare la depozite.

Intreaga instalatie hidraulica si designul sau sunt proiectate pentru a rezista mai mult de cinci ani de utilizare fara reparatii sau intretinere intensa. Limita minima de coborare a furcii este de 85 de milimetri, iar inaltimea intregului cadru de metal este de 200 de centimetri, echivalentul unei usi standard de casa ori apartament.

Cel mai proeminent dezavantaj al sau este pretul – notabil mai mare decat la multe alte modele din aceeasi categorie.

Avantaje

Pentru un model de tip stivuitor, are o capacitate maxima ridicata, la 1500 de kilograme.

Are o limita de inaltime potrivita pentru aproape orice situatie de incarcare-descarcare (160 centimetri).

In ceea ce priveste sistemul hidraulic, este oferita garantie de 5 ani la utilizare intensa.

Rotile directoare de 18 centimetri in diametru sunt incorporate la capatul unor picioare, distribuind mai bine sarcina si imbunatatind stabilitatea.

Dezavantaje

Pentru ce ce cauta un transpalet hidraulic, la un pret bun, modelul acesta s-ar putea sa fie cam scump.

 

 

Einhell 202530 

 

Liza manuala Einhell 202530 pe care o prezentam aici poate ridica 2500 de kilograme la o inaltime de 190 de milimetri, ceea ce o face utila pentru transportul marfurilor pe europaleti in depozite sau parcari.

Datorita rotilor duble pe furci, care se rabateaza, se poate ridica furca cu inca circa 12 centimetri de la sol, astfel transportul facilitandu-se in mediile exterioare, unde pot exista denivelari. Intregul cadru de sustinere este din otel sudat cu furcile ranforsate, garantand o trainicie a produsului de peste cinci ani. Manerul de siguranta cu parghie selectoare  permite o repozitionare usoara in orice pozitie de ridicare, neutra sau de coborare.

Este inclusa si o functie de resetare automata a manerului in pozitie verticala. Toate aceste elemente reflecta atentia oferita de compania Einhell produselor pe care le pune pe piata, brandul respectiv avand deja o reputatie solida printre multiple ramuri de industrie si administratie.

Avantaje

Are sase roti in total, distribuind eficient greutati de pana la 2500 de kilograme.

Manerul are functie de resetare in pozitia verticala, pentru o manevrare mai precisa.

Sistemul hidraulic este echipat cu parghie pentru selectia a trei pozitii: ridicare, coborare si pozitia neutra.

Rotile sale se rabateaza, ridicand cu inca circa 12 centimetri garda la sol.

Dezavantaje

Este relativ scump (desi nu cu mult) in comparatie cu alte lize hidraulice asemanatoare.

 

 

Liftex Basic 20-2 T-P1-P2 

 

Liftex Basic 20-2 T-P1-P2 este simplu si usor de utilizat, un transpalet de tip liza care poate sa mute marfuri asezate pe europaleti, in greutate totala de pana la 2000 de kilograme. Aceasta limita de incarcare este mai mica decat la alte lize hidraulice, prin urmare modelul despre care vorbim se adreseaza clientilor care nu au de mutat marfuri extrem de grele deodata.  

Manerul cu levier are trei pozitii diferite de lucru, pentru deplasare, ridicare, respectiv coborare, iar rotile din partea pompei sunt mai mari decat la alte modele (20 de centimetri in diametru, in timp ce alti transpaleti au roti de 18 centimetri).

Acest diametru sporit le imbunatateste durata de viata, iar acoperirea cu poliuretan face transportul mai ferit de socurile cauzate de denivelarile din curtile depozitelor, spre exemplu. Rola de sprijin se afla pe varful furcilor, astfel fiind facilitata intrarea in palet din partea laterala.

Avantaje

Sistemul de operare hidraulica este foarte robust, producatorul spunand ca nu are nevoie de mentenanta.

Rotile de la maner au 20 de centimetri, diametrul mare sporindu-le trainicia.

Manerul are trei pozitii de lucru, ce faciliteaza ridicarea, coborarea si deplasarea.

Rotile au poliuretan atat pe interior, cat si pe exterior, protejand impotriva zdruncinaturilor.

Dezavantaje

Limita de incarcare este de 2000 de kilograme, in timp ce multe alte lize hidraulice de tip transportor au limite de 2500 kilograme.

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status