Cea mai buna suflanta de aer cald electrica

Am modificat articolul ultima data pe: 10.07.20

 

Cum aleg cele mai bune suflante de aer cald electrice

 

Ghidul cumparatorului

Daca ai ajuns sa-ti pui problema achizitionarii unei suflante cu aer cald, nu o sa fie tocmai  lesne sa gasesti produsul perfect pentru tine, mai ales daca nu cunosti cateva notiuni despre acest tip de unealta.

Amintim ca aceste pistoale se folosesc pentru a livra aer fierbinte(cu valori cuprinse intre 0 si 600°C) pe o anumita suprafata, contribuind astfel la: eliminarea vopselei de pe metal, indoirea tevilor(materiale sensibile la caldura, cum ar fi PVC), uscarea lemnului, desurubarea componentelor ruginite, dezinfectarea adaposturilor pentru animale, lucrul cu obiecte din piele, tapiterii, vinil etc.

 

 

Unde gasesc suflanta de aer cald, electrica, la un pret bun, alti mestesugari si care sunt regulile pentru o selectie inspirata, afli din urmatoarele paragrafe.

Vei sti inca de la inceput pentru ce cumperi dispozitivul. Un model ce urmeaza a fi folosit intr-o vopsitorie auto sau intr-un service va fi mai des supus solicitarilor decat unul pentru uz casnic. Din acest motiv, te sfatuim sa alegi aparate profesionale pentru utilizare intensiva si doar variantele hobby sau semiprofesionale pentru a le intrebuinta pe langa casa. Asta te va scuti si de cheltuieli suplimentare, caci e destul de firesc sa nu investesti intr-un aparat pe care mai mult il tii pe raft.

Ia in considerare puterea, respectivul parametru fiind indicat in watti la orice model electirc. Valorile de peste 1800W sunt mai des intalnite la suflantele profesionale, insa prezinta si un nivel de consum mai ridicat.

Pentru acasa, te poti rezuma a a alege un model cu 600 – 1600W. Trebuie sa mentionam ca regula aceasta nu este universal valabila, in comertul romanesc intalnindu-se destule produse din gama hobby, dar care consuma excesiv, sa zicem in jur de 2000W.

Din perspectiva functionalitatii, ai cateva coordonate pe care trebuie sa le bifezi: temperaturile minime si maxime de lucru(daca sunt reglabile in trepte, cu atat mai bine – vei putea sa alternezi valorile utilizate, in functie de materialele cu care lucrezi), prezenta unei trepte de racire, filtru de protectie la motor(oprind impuritatile si putand fi igienizat separat), flux de aer maxim al turbinei(si mai de apreciat, daca este variabil) etc.

Cateva pareri despre cele mai bune suflante de aer cald electrice te sfatuiesc sa iei in calcul si kitul de duze cu care se livreaza pistolul ales. De pilda, accesoriul cu deschidere mare permite distribuirea pe suprafete extinse a jetului cald, cel reductor asigura precizia pe diferite zone, mai inguste, in timp ce duza reflectoare va dirija aerul in jurul tevilor, astfel incat e cea mai potrivita pentru curbarea conductelor.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Bosch GHG 660 LCD 

 

Nu putem alege cea mai buna suflanta de aer cald, electrica, decat daca luam in considerare gama profesioanla pentru acest demers. De aceea, suntem de parere ca un bun punct de plecare in cautarea dispozitivului adecvat este oferta Bosch Professional. Aici poti observa un pistol  cu aer cald care se va manevra foarte usor si va asigura temperatura de lucru de 50 – 660 grade Celsius, valori potrivite pentru orice tip de aplicatii(indoit tevi, eliminare vopsea, uscare piese, dezinfectare,  desurubare etc).

Temperatura poate fi ajustata in trepte zecimale, fiind posibile 4 memorari de setari, astfel incat, in functie de procedeul abordat, sa nu mai fie nevoie sa recalibrezi de fiecare data aparatul. Un display LCD iti usureaza munca, permitand efectuarea de setari precise.

La capitolul fiabilitate, amintim prezenta filtrului de impuritati, treapta cu racire si oprirea automata in caz de supraincalzire, evitand deteriorarea pieselor interne. Cu o putere nominala de 2300W, acest dispozitiv consuma destul, insa este si potrivit pentru cele mai dificile sarcini.

 

 

 

 

 

Skil 8007MA 

 

Pentru utilizare la bricolaje si diverse reparatii prin gospodarie, aceasta oferta semi-profesionala Skil va fi potrivit aleasa. Este un pistol care asigura control electronic la functionare si consuma circa 2000W. Pe baza acestor coordonate, reuseste sa livreze aer la temperaturi de 50 – 650°C, potrivit pentru majoritatea aplicatiilor:  indoire tevi, eliminare vopsea invechita, uscare, dezinfectare.

Pe un display LCD vei analiza setarile facute, fiind posibila memorarea unor coordonate de lucru, pentru ca acestea sa poata fi utilizate ulterior si in alte circumstante. Fluxul de aer cald poate varia in trepte, de la 250, la 500l/min, si astfel il vei alege in raport cu lucrarea pe care o executi.

Desi se livreaza cu un set complet de accesorii, amintim ca pistolul este compatibil si cu duze Bosch. Kitul include: accesoriu plat, reflector(incalzeste in jurul obiectelor cilindrice), duza de protectie pentru sticla(mai ingusta, similara cu cea de concentrare a caldurii), accesoriu reductor(distribuie jetul pe suprafete restranse) si o geanta de transport.

 

 

 

 

 


Alte modele recomandate, momentan indisponibile

 

Makita HG5012K

 

Speram sa nu fii reticent la faptul ca acest dispozitiv a fost fabricat in Romania, intrucat este oferit de un brand respectat si renumit pentru calitatea produselor oferite: Makita. Pistolul se va putea utiliza in regim de munca profesional, permitand uscarea vopselelor, indepartarea acestora de pe piese metalice, aplicarea adezivilor termosensibili si modelarea tuburilor si tevilor.

Suflanta ofera 1600W putere, fiind economica si totodata eficienta, intrucat asigura temperaturi minime de 350 grade Celsius si maxime de pana la 500°C. Fiind construit robust si pozitionat perpendicular pe traseul fluxului de aer, motorul este protejat de supraincalzire. Mai mult, in cazul in care acest proces are loc, un termostat intern opreste activitatea dispozitivului.

Pachetul de livrare vine cu cateva accesorii foarte utile: duza reductoare(precizie), duza reflectoare(indoire tevi), cu deschidere lata(difuzeaza caldura pe suprafata mare), duza speciala si chiar valiza de transport si depozitare. Concluzionand despre aceasta piesa, putem spune, fara ocolisuri, ca este o suflanta de aer cald, electrica,  ieftina si buna.

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status