Cea mai buna suflanta de aer cald Bosch

Am modificat articolul ultima data pe: 10.07.20

 

Cum aleg cele mai bune suflante de aer cald Bosch

 

Ghidul cumparatorului

Pistoalele cu aer cald iti vin la indemana cand vrei sa indepartezi vopseaua de pe diferite suprafete, sa sudezi folii, sau sa indoi si sa lipesti tevi. Te ajuta sa dezgheti obiectele sau sa dezlipesti diferite piese metalice intepenite sau ruginite. Bosch este unul dintre brandurile care se bucură de cea mai mare încredere în rândul meșterilor și meseriașilor din domeniul construcțiilor.

 

 

Parcurge cateva pareri despre cele mai bune suflante de aer cald, Bosch si vei vedea ca cel mai adesea, pasionatii de bricolaj se intreaba daca sa opteze pentru un model profesional sau unul semiprofesional, pentru hobby. Diferenta este data, in principal, de puterea motorului. Primele sunt destinate lucrarilor zilnice si au un motor mai puternic, de peste 2.200W. Suflantele pentru santiere ocazionale sunt proiectate pentru un grad de uzura mai redus si au motoare de aproximativ 1.800W. Cumparatorii care le-au achizitionat iti recomanda sa le folosesti pe acestea cam 10 zile pe luna, daca vrei sa le pastrezi mai multi ani.

Setarea temperaturii este o functie importanta, pe care sa o iei in considerare, cand faci achizitia. Suflantele profesionale iti permit sa faci setari de precizie, deoarece opereaza cu 10 praguri diferite de temperatura. Producatorii prezinta aceste modele ca fiind “fara trepte”, deoarece poti stabili valori foarte exacte.

In contrast, majoritatea modelelor pentru hobby au trei trepe de caldura, intre care poti opta. Pentru persoanele pretentioase, exista si modele “hibride”, care integreaza functionalitatea sculelor profesionale. Daca nu lucrezi pe un santier, dar tii la detalii si precizie, atunci opteaza pentru o suflanta semiprofesionala fara trepte de caldura.

Cand te apuci de treaba, trebuie sa stabilesti viteza fluxului de aer in functie de spatiul si materialele cu care ai de-a face. Modelele profesionale iti permit, de obicei, aceeasi precizie ca si in cazul setarii temperaturii. Celelalte integreaza, in general, trei trepte de viteza. Indiferent de varianta, valoarea minima este de 250l pe minut, iar cea maxima, de 600l pe minut.

Toate suflantele Bosch sunt concepute sa se inchida automat, ca sa eviti supraincalzirea. In plus, pot fi folosite chiar si in spatii inguste, deoarece sunt prevazute cu sisteme demontabile de termoprotectie a obiectelor alaturate zonei de lucru.

Cand te intereseaza unde se gasesc suflante de aer cald, Bosch, la un pret bun, ia in calcul modelele de mai jos, care iti permit sa faci setari de finete, ca sa optimizezi timpul de munca, fara sa pierzi siguranta lucrului bine facut.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Bosch GHG 660 LCD 

 

Acest pistol cu aer cald este potrivit pentru lucrari profesionale. Este alimentat electric, iar motorul are puterea de 2.300W. Cea mai buna suflanta de aer cald Bosch iti ofera posibilitatea sa faci reglaje fine, iar acest model este proiectat sa functioneze in 10 trepte de temperatura, de la 50, la 660 de grade Celsius. Poti alege intre tot atatea praguri de viteza, pentru jetul de aer, care porneste de la 250l pe minut si ajunge la 500l pe minut.

In plus, aparatul memoreaza 4 setari diferite, ca sa nu pierzi timpul in etapa de pregatire a lucrului. Informatiile sunt afisate pe un ecran LCD, asa ca nu risti sa activezi o optiune nepotrivita. Pentru interventiile finale, cand folosesti functia de aer rece, temperatura coboara in mai putin de un minut, asa ca minimizezi timpii morti, iar suflanta se inchide automat, la supraincalzire.

Cantareste aproximativ un kilogram, iar designul ergonomic si materialele moi, in care este invelit manerul, asigura confortul in timpul utilizarii si contribuie la diminuarea riscului de accidentare sau defectare. Odata cu aparatul, primesti doua duze, pentru concentrarea jetului de aer si protectia suprafetelor din sticla.

 

 

 

 

 

Bosch PHG 630 DCE IS 

 

Daca iti doresti un pistol cu aer cald semiprofesional, acest model este potrivit pentru lucrari dese, in gospodarie, fiind dotat cu un motor de 2000W. Poti selecta unul dintre cele 10 praguri de temperatura, de la 50, la 630 de grade Celsius, iar valorile sunt afisate pe un ecran LCD, ca sa eviti erorile din neatentie. Odata stabilit un nivel de caldura, acesta este mentinut constant, pe toata durata lucrarii.

Viteza aerului poate fi controlata in functie de 3 praguri, valoarea maxima fiind de 500l pe minut. Daca lucrezi in locuri inguste, aceasta suflanta de aer cald Bosch, ieftina si buna, iti face viata usoara, deoarece este prevazuta cu termoprotectie demontabila.

Manerul integreaza materiale moi si aderente, pentru o utilizare confortabila si sigura, iar suprafata de sustinere iti permite s-o folosesti in regim stationar. Este o unealta adecvata pentru lipire si sudare, sau pentru indepartarea vopselelor si a lacurilor de pe diferite suprafete.

 

 

 

 

 

Bosch PHG 600-3 

 

Pentru lucrari comune, care nu presupun reglajul foarte fin al temperaturii, Bosch iti propune acest model, cu 3 trepte de caldura. Functia de aer rece marcheaza cel mai scazut prag, de 50 de grade Celsius, iar urmatoarea valoare este de 400 de grade. Temperatura maxima atinge 600 de grade, iar suflanta este potrivita pentru uzul in spatii inguste, datorita termoprotectiei demontabile.

Jetul de aer poate fi suflat cu trei viteze diferite, de 250, 350 si, respectiv, 500 de litri pe minut, in functie de specificul zonei in care lucrezi. Cel mai scazut flux este recomandat cand vrei sa eviti incalzirea obiectelor din jur, asupra carora nu actionezi, sau cand lucrezi cu piese usoare, care se pot deplasa daca sunt expuse la jeturi de aer puternice.

Este o suflanta semiprofesionala, cu un motor de 1800W, care inchide automat alimentarea, in cazul suprasolicitarii elementului de incalzire. Cumparatorii o recomanda, in special, pentru lucrari in locuinta proprie, care nu presupun un nivel de complexitate la fel de ridicat precum cele de santier.

 

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status