Cea mai buna suflanta cu aer cald ieftina

Am modificat articolul ultima data pe: 20.01.20

 

Cum aleg cele mai bune suflante cu aer cald ieftine

 

Ghidul cumparatorului

Un pistol cu aer cald este o piesa utila in trusa unui gospodar migalos, avand o plaja larga de intrebuintari: indepartarea straturilor de vopsea sau lac, uscarea celor noi, reparatiile si modelarea materialelor moi, lipire si dezlipire, dezghetare conducte, deblocare piese metalice.

 

 

Aceasta unealta emana un flux de aer cu temperaturi de la 50 si pana la 600 grade Celsius, iar pentru mesterii amatori, marii producatori ofera astazi modele de suflante cu aer cald ieftine, portabile si usor de utilizat.

Acestea pot fi de tip hobby – sunt destinate folosirii ocazionale si simplu de manevrat; sau semiprofesionale – sunt concepute pentru utilizarea ceva mai frecventa, fiind mai rezistente si mai puternice.

Majoritatea acestor produse pentru uz casnic sunt electrice, cu alimentare la retea, desi exista si unele modele care functioneaza pe baza de baterii (ofera mai multa portabilitate, dar sunt de obicei ceva mai grele).

Mai exista unele piese care au ca sursa de caldura radiatii IR ce inlocuiesc aerul cald (acestea nu depasesc temperaturi de peste 300 grade Celsius, dar pot fi preferate la indepartarea unor vopsele chimice, deoarece nu degajeaza, la incalzire, vapori toxici).

Un pistol cu aer cald electric poate avea puterea incadrata intre 1000 si 2000 W: cele semiprofesionale ar trebui sa depaseasca valoarea de 1500 W, pentru randament crescut si rezistenta la uzura, dupa cum arata si unele pareri despre cele mai bune suflante cu aer cald, ieftine. Legat de rezistenta unei piese, este recomandat sa cauti una cu elementi de incalzire ceramici, cei mai durabili.

In ceea ce priveste temperatura atinsa, dupa cum s-a mentionat, un model hobby sau semiprofesional rareori depaseste 600 grade Celsius (temperatura trebuie sa fie reglabila). Fluxul de aer cald poate avea un debit cuprins intre 350 si 500 l/min, iar optiunea de reglaj in trepte este deosebit de utila.

Pentru o utilizare cat mai facila, anumite criterii sunt de interes: controlul electronic al reglajelor, protectie la supraincalzire, o forma ergonomica a manerului cu functie anti-alunecare, butoane usor de accesat, stand pentru pozitionarea corecta. Verifica greutatea produsului, lungimea firului de alimentare si duzele de lucru incluse in oferta.

Si pentru ca multi nu stiu unde se gasesc suflante cu aer cald ieftine, la un pret bun, noi iti recomandam ofertele magazinelor online, ce-ti pun la dispozitie o varietate de modele avantajoase, cu posibilitate de returnare.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Skil F0158003DC 

 

Ai nevoie de cea mai buna suflanta cu aer cald ieftina, din gama hobby? Noi iti recomandam acest model de la Skil, util pentru o serie diversa de operatii: uscarea sau indepartarea vopselelor sau autocolantelor, dezghetarea pieselor metalice, dezinfectarea unor suprafete, lipire.

Unealta are o putere de 2000 W, practic valoarea maxima pentru un produs de tip hobby sau semiprofesional, ce-i garanteaza performantele si rezistenta la utilizarea frecventa. Are un mecanism ce controleaza constant caldura, cu rol de a impiedica supraincalzirea in timpul folosirii. In functie de aplicatii, dispune de 3 setari de temperatura, iar debitul de aer cald este reglabil pe 2 trepte: 350 si 550 l/min.

Are un comutator cu 4 pozitii simplu de accesat, amplasat in spatele manerului, iar pozitia stationara permite lucrul in siguranta, fara maini. Manerul are forma ergonomica si ofera o priza buna, ce usureaza manevrarea. Setul include o geanta de depozitare si 4 accesorii: duza plata, duza de reductie, duza reflector si o duza de protectie din sticla.

 

 

 

 

 

Bosch PHG 500-2 IS 

 

Pistolul cu aer cald Bosch PHG 500-2 IS este o unealta de tip semiprofesional, cu alimentare la reteaua electrica. Ofera performante ridicate si durabilitate extinsa, fiind destinata utilizarii destul de frecvente, datorita puterii de 1600 W. Este o piesa usoara, de doar 750 g, asa incat o poti folosi o perioada indelungata fara a obosi.

Atinge temperaturi de lucru de 500 de grade Celsius, pe 2 trepte reglabile: 300 si 500 grade, iar debitul de aer cald este, de asemenea, ajustabil pe 2 niveluri, de 240 l/min si de 450 l/min. Astfel, este o piesa utila pentru diferite activitati, printre care uscare, dezlipire si lipire materiale, indepartare vopsea sau lac.

Functia Termostop asigura deconectarea automata a aparatului electric in caz de suprasarcina. Poate fi folosita in regim stationar in siguranta si stabilitate deplina, datorita bazei de sustinere. Manerul inchis are design ergonomic si softgrip, facilitand manevrarea suflantei fara dificultate. Duzele de lucru trebuie comandate separat.

 

 

 

 

 

Stern HG2000V 

 

Aceasta suflanta cu aer cald, ieftina si buna, de la Stern este o piesa din categoria hobby, care te va ajuta la o diversitate de lucrari la domiciliu: uscarea stratului de vopsea/lac/tencuiala, indepartarea straturilor vechi, deblocarea suruburilor intepenite, dezghetarea conductelor, indoirea si modelarea materialelor moi.

Este o unealta simplu de manevrat chiar si pentru un incepator, cu maner ergonomic si butoane de reglaj usor accesibile si cu o greutate totala de 1, 54 kilograme, destul de putin pentru un pistol de acest tip. Functioneaza pe baza de alimentare la retea, fiind un aparat electric cu fir.

Puterea mare, de 2000 de W, este un indicator al rezistentei crescute, fiind un pistol ce se preteaza folosirii indelungate. Temperatura poate fi reglata, atingand valori incadrate intre minim 80 de grade si maxim 600 de grade Celsius (nu are insa trepte presetate). Fluxul de aer are 2 trepte diferite: 350 si 500 l/min. Include o cutie pentru depozitare cu accesoriile necesare.

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status