Cea mai buna slefuitoare de glet

Am modificat articolul ultima data pe: 30.07.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cum aleg cele mai bune slefuitoare de glet

 

Ghidul cumparatorului

Ca esti un mester independent sau ca ai hotarat sa te ocupi singur de tencuiala casei, sigur ai nevoie de un slefuitor cu care sa obtii pereti fini si fara denivelari, pe care varul sa prinda bine si uniform. In cele ce urmeaza, iti prezentam cateva oferte de produse la preturi avantajoase, dar si cateva sfaturi de cumparare, asa incat sa-ti fie usor sa identifici un slefuitor de glet, la un pret bun.

 

 

Inainte de toate, trebuie sa hotarasti ce fel de finisare vei executa. Slefuitoarele sunt aparate electrice, ce folosesc discuri cu grade variate de abraziune prin intermediul carora curata peretii de urme de tencuiala, ii finiseaza pe cei din rigips, elimina adezivul si resturile de tapet etc.

Pentru rezultate de mare finete, poti investi intr-un slefuitor pentru finisare umeda. Acesta foloseste apa si bureti, care pot avea actiune fina sau grosiera. Iti atragem atentia ca au preturi insemnat mai mari decat piesele amintite anterior.

Eficienta cu care vei lucra depinde de puterea aparatului. Asadar, pentru renovari pe care le faci la tine acasa, poti folosi un model hobby, ce consuma 700-800W. Pentru suprafete mai mari si lucrari ocazionale, e suficient si un model semi-profesional, ce are in jur de 1000W. Pentru lucrari de anvergura, ori pentru meseriasii care stiu ca vor uza slefuitorul, mai potrivit e un model profesional, capabil sa execute un numar mai mare de rotatii pe minut.

Unele piese pot fi setate la diferite trepte de putere. Insa, pentru a putea adapta viteza discurilor, in timp real, in functie de materialul netezit, poate fi mai eficient ca marirea si descresterea vitezei sa se regleze progresiv.

Nu doar puterea e un garant al eficientei, ci si dimensiunea discurilor sau paletelor. Cu cat mai mare, cu atat acopera o portiune mai larga si, deci, treaba se termina mai rapid. De aceea recomandam un accesoriu de 180 – 200mm.

Avand in vedere ca te vei afla intr-un mediu plin de praf si nesanatos, e imperativ sa alegi un dispozitiv cu aspirator, care va colecta reziduurile pe masura ce raschetezi. Dispozitivele sunt conectate, printr-un furtun, la un recipient colector, ce ar trebui sa aiba o capacitate potrivita pentru performanta cu care se lucreaza. Pentru un model semi-profesional, de exemplu, un container de 3 l e suficient de incapator.

Un produs ergonomic va avea maner soft grip, ce asigura o manuire usoara si confortabila si un maner suficient de lung sau telescopic, cu care sa ajungi si la partea superioara a peretilor si pe tavan. De asemenea, pentru ca mana sa nu-ti oboseasca prea curand, e necesar ca dispozitivul sa nu fie prea greu (3-5 kg).

Acum ca ai consultat cateva pareri despre cele mai bune slefuitoare cu glet, arunca un ochi si pe produsele pe care le-am selectat pentru tine. Fac parte din game de performante si preturi diferite, asa ca sigur vei gasi ceva potrivit.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Matrix DWS 710

 

Sa cumperi un slefuitor de glet, ieftin si bun, nu e imposibil, mai ales daca optezi pentru un model pentru lucrari de nivel hobby, dupa cum demonstreaza produsul Matrix DWS 710. Cu acesta, iti poti face linistit treaba prin casa, mai ales daca ai hotarat sa te ocupi singur de reconditionarea peretilor.

Discurile slefuitoare pot lucra tavane, pereti si rigips, iar setul include pana la 6 accesorii de finisare, fiecare cu granulatii diferite (P80, P100, P120, P150, P180, P240). Trebuie spus ca dispozitivul are o putere de 700W, ce furnizeaza pana la 1700 de rotatii pe minut. Asta inseamna ca va lasa portiuni bine finisate in urma, dar si ca trebuie sa mentii sesiuni mai scurte de lucru, pentru a nu-l suprasolicita. De mentionat ca discurile au un diametru de 210m, iar turatia acestuia poate fi reglata.

Manerul este telescopic si poate fi lungit de la 0,7 m, la 1,7m. Asadar, ajungi usor la inaltimi mari, depunand mai putin efort. In plus, e mai simplu de depozitat in forma restransa.

 

 

 


Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

Imer Speedy

 

Imer Speedy este un slefuitor pentru finisari umede, pe care il poti folosi pe suprafete pe care gletul si zugraveala s-a aplicat in mod mecanizat. Produsul este livrat cu un burete grosier, care se prinde cu ajutorul unui sistem cu arici. De asemenea, daca doresti un accesoriu capabil de o finisare mai fina, poti oricand achizitiona un burete din gama.

Este insotit de o unitate de alimentare, care e suficient de grea, cantarind 15 kg (are dimensiuni de 300x300x360 mm), si care e prevazuta si cu un bidon pentru apa, cu o capacitate de 3l. Slefuitorul propriu-zis are 6 kg, fiind mai usor sa il manuiesti pe suprafata peretilor.

Puterea nominala a aparatului e de 800W, iar paletele au un diametru mare, de 370 mm, acoperind portiuni generoase, ceea ce eficientizeza intregul proces de lucru. Trebuie spus ca executa 100 rpm, astfel ca nu va stropi la fel de tare precum te astepti. E un produs dintr-o gama superioara de pret, insa costurile sunt justificate de tehnologia performanta si de calitatea aparatului.

 

 

Bosch PWR 180 CE SET

 

Bosch e un producator recunoscut si apreciat pentru calitatea aparatelor si utilajelor scoase pe piata, de aceea iti recomandam cu incredere si acest set de slefuire, conceput pentru prelucrarea suprafetelor mari. Modelul e incadrat in gama semi-profesionala, insa are avantajul de-a face fata la procese precum indepartarea tencuielii, curatarea adezivului de pe placile ceramice, slefuirea celor din gips carton si chiar prelucrarea materialelor lemnoase.

Ii poti atasa atat placi de slefuire, cat si alte accesorii, precum perii sau un perforator. De mentionat ca e livrat cu 3 hartii abrazive cu variate granulatii, dar si cu un disc. E puternic, consumand 1010W(eficient), iar viteza poate fi reglata liber si in mod constant, in functie de materialul intalnit.

E echipat cu aparatoare demontabila, intrand usor si pe langa margini. Esti protejat in timpul schimbarii accesoriilor, intrucat axul poate fi blocat. De asemenea, e accesorizat cu filtru, rezervor pentru colectarea prafului, cheie si un furtun static.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 COMMENTS

DMCA.com Protection Status