Cea mai buna scara de aluminiu telescopica

Am modificat articolul ultima data pe: 29.03.20

 

Cum aleg cele mai bune scari de aluminiu telescopice

 

Ghidul cumparatorului

O scara buna, pe care sa te poti baza, va fi intotdeauna un accesoriu potrivit pe care sa il ai in casa, in caz de nevoie. Daca trebuie sa schimbi un bec, sa renovezi sau sa faci mici reparatii pe langa casa, cel mai sigur pentru tine este sa folosesti o scara telescopica, a carei inaltime poate fi ajustata, decat sa risti sa te urci pe scaune sau pe alte suporturi improvizate.

Fiind vorba de siguranta ta, este bine sa faci o alegere informata atunci cand vei cauta cea mai buna scara de aluminiu telescopica pentru planurile tale, iar citind acest ghid vei remarca faptul ca exista cateva criterii pe care ar trebui sa le urmaresti.

Inaltimea scarii ar trebui sa fie in concordanta cu altitudinea zonelor de lucru unde vei dori sa ajungi. Daca vei dori sa utilizezi acest produs in gradina, pentru a curata copacii sau pentru a schimba becuri in casa, o inaltime de 1.8 – 2 metri ar trebui sa fie suficienta.

Daca vei dori, insa, sa realizezi reparatii la nivelul acoperisului sau vei dori sa zugravesti tavanul unei incaperi, poti apela cu incredere la variante de 3 – 4 metri, care sa asigure o inaltare suficienta incat sa nu fie necesar sa te intinzi ca sa ajungi unde ai nevoie, mentinand o pozitie confortabila si sigura in timpul lucrului.

In functie de numarul de elemente componente, in comert poti gasi scari cu unul pana la patru piese. Varianta cea mai simpla, formata dintr-un singur element, va necesita sprijinirea de un perete sau de alt suport stabil si este utilizata, de regula, la reparatiile din jurul casei. Modelele cu 2 sau mai multe piese vor oferi un plus de stabilitate si sunt indicate in lucrarile desfasurate la inaltimi mai mari sau care necesita un efort fizic crescut.

Numarul de trepte poate varia in functie de inaltime, distanta dintre acestea fiind de obicei egala. Multe pareri despre cele mai bune scari de aluminiu telescopice considera ca este important sa urmaresti ca suprafata acestora sa fie suficient de lata pentru a asigura o distributie corecta a greutatii corporale si sa fie acoperite cu un material cu proprietati antiderapante pentru a preveni eventualele accidente.  

Nu in ultimul rand, greutatea maxima suportata trebuie sa fie identificata inainte de a face o achizitie, pentru a fi sigur ca modelul ales de tine te poate sustine in siguranta. Trebuie sa iei in calcul nu doar greutatea ta ci si pe cea a uneltelor pe care le vei utiliza la inaltime. Majoritatea modelelor existente in magazine vor avea o capacitate de incarcare cuprinsa intre 90 si 170 de kilograme.

Acum ca ai luat la cunostinta care sunt cele mai importante criterii de selectie, poti cauta unde gasesc scara de aluminiu telescopica la un pret bun cei care urmaresc sa faca o astfel de achizitie, nu inainte de a arunca o privire pe modelele descrise de noi mai jos.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Telesteps Double 

 

Telesteps Double este o scara de tip telescopic realizata din tuburi din aluminiu anodizat cu fibre de sticla si plastic armat. Este realizata din doua tronsoane, ce pot fi deschise si fixate in unghi ascutit, asigurand un grad inalt de stabilitate in timpul utilizarii.

Treptele sunt late, permitand un sprijin confortabil si pentru un timp de lucru mai indelungat. Materialul antiderapant de pe suprafata acestora asigura o buna aderenta in timpul urcarii, reducand riscul aparitiei accidentelor datorate alunecarii.

Se poate inchide automat, prin actionarea a doua butoane, usurand considerabil manopera de strangere a scarii. Inaltimea maxima ce poate fi obtinuta prin desfacere este de 2.3 metri, suficient pentru a realiza lucrari de intretinere a copacilor in gradina sau pentru mici reparatii in jurul casei. Mecanismul telescopic ajuta la depozitarea si transportarea usoara a scarii chiar si in spatii mai restranse. Dimensiunea acesteia, in stare stransa, este de 0.71 x 0.69 metri, suficient pentru a nu ocupa foarte mult spatiu in zona de depozitare.

 

 

 

 

 

Fieldmann FZZ 4006 

 

Daca ai nevoie de o scara de aluminiu telescopica ieftina si buna, Fieldmann FZZ 4006 poate fi ceea ce cauti. Este formata dintr-un singur tronson extensibil, cu 9 trepte plasate la distanta egala una de alta. Pentru a fi utilizata in siguranta va necesita sprijinirea de un perete sau un alt suport imobil, capacele din material cauciucat cu aderenta crescuta contribuind la cresterea gradului de stabilitate in timpul utilizarii.

Materialul din care este realizata scara este aluminiul, ce asigura o greutate totala redusa a acestui produs, element ce contribuie la mentinerea unui grad de manevrabilitate crescut. Transportarea facila este oferita si de prezenta manerului plasat intre cele doua axe verticale.  

Inaltimea maxima ce poate fi obtinuta este de 4.4 metri, mai mult decat suficient si pentru lucrari de renovare mai complexe, cum ar fi refacerea tavanelor sau reparatii ale acoperisului. Inaltimea minima de 2.2 metri permite depozitarea facila a scarii, fara sa ocupe foarte mult spatiu. Treptele sunt late si sunt acoperite cu un strat de material cu proprietati anti-alunecare, ce asigura o buna stabilitate a utilizatorului si in cazul unei stationari prelungite la inaltime.

 

 

 

 

 

Telesteps ECO Line 

 

Telesteps ECO Line este o scara ce se remarca prin calitatea superioara si mecanismele de folosire orientate spre siguranta utilizatorului. Este realizata din tuburi de aluminiu anodizat cu fibre de sticla si plastic armat, materiale cu o inalta rezistenta la factorii de stres mecanic.

Este compusa dintr-un singur tronson cu 13 trepte, facand necesara sprijinirea pe o suprafata imobila (perete), inainte de utilizare. Inaltimea maxima ce poate fi obtinuta prin extindere ajunge pana la 3.2 metri, altitudine suficienta pentru majoritatea lucrarilor de reparatie si intretinere din jurul casei.

Sistemul de inchidere, imbunatatit cu perne de aer, asigura o strangere usoara in momentul finalizarii lucrului, prin simpla atingere a celor doua butoane existente pe prima treapta. Mecanismul telescopic ajuta la reducerea dimensiunilor totale ale produsului in asa fel incat sa permita transportul si depozitarea facile, chiar si in spatii mai restranse.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
DMCA.com Protection Status