Cea mai buna scara de aluminiu cu 3 tronsoane

Am modificat articolul ultima data pe: 01.04.20

 

Cum aleg cele mai bune scari de aluminiu cu 3 tronsoane

 

Ghidul cumparatorului

Daca preferi sa te bazezi doar pe fortele proprii atunci cand te ocupi de treburile casnice, atunci in mod cert vei dori sa dispui si de propria ta scara. Aceasta iti va permite sa te ocupi in siguranta de lucrarile ce necesita o inaltime de lucru mai mare – schimbarea becurilor, renovari sau mici reparati pe langa casa. Alegand o scara din aluminiu, vei putea beneficia de rezistenta crescuta a materialului si de greutatea totala redusa a acestei piese, ce iti va permite sa o muti exact acolo unde vei avea nevoie de ea.

Varianta cu 3 tronsoane va asigura o pozitie stabila, care sa ofere un grad de suport ridicat,prin desfacerea sa in triunghi. Pentru a face o alegere informata, in ceea ce priveste cea mai buna scara de aluminiu cu trei tronsoane pentru tine, va fi necesar sa urmaresti cativa parametri functionali.

 

 

Inaltimea scarii trebuie sa fie selectata in functie de lucrarile pe care urmeaza sa le desfasori. Daca vrei sa poti schimba un bec sau te gandesti sa toaletezi coroana arborilor cu inaltime medie, poti opta pentru o varianta de 1.8 – 2 metri, care sa iti asigure accesul fara sa fii nevoit sa te intinzi. Lucrarile de renovare, care pot include si manopere realizate la nivelul tavanului si al acoperisului vor necesita o inaltime de lucru mai mare, care poate fi obtinuta folosind o scara de 3 – 4 metri.

Numarul de trepte poate varia, in functie de inaltimea piesei selectate, dar ele ar trebui sa fie plasate la distanta egala una de alta, reducand riscul dezechilibrarii in timpul urcarii. Multe pareri despre cele mai bune scari de aluminiu cu 3 tronsoane atrag atentia asupra faptului ca suprafata fiecarei trepte ar trebui sa fie acoperita cu un material care sa asigure o aderenta buna. Latimea acestora ar trebui sa fie indeajuns de mare incat sa asigure o distributie egala a greutatii utilizatorului, in asa fel incat riscul accidentelor datorata dezechilibrarii sa fie minimizat.

Greutatea maxima ce poate fi suportata de fiecare scara ar trebui sa fie mentionata in specificatiile fiecarui produs din magazinele unde gasesc scara de aluminiu cu 3 tronsoane la un pret bun mesterii. Atunci cand vei face o alegere, trebuie sa iei in calcul nu doar propria ta greutate, ci si pe cea a materialelor sau instrumentelor pe care le vei lua cu tine la inaltime. Majoritatea modelelor vor avea o capacitate maxima de incarcare de pana la 170 de kilograme.

Siguranta utilizatorului poate fi imbunatatita prin adaugarea unor accesorii la structura de baza a scarii. Curelele de sustinere cu puncte de prindere in cel putin doua locuri vor oferi un grad suplimentar de suport, util mai ales in momentul cand va trebui sa iti folosesti ambele maini pentru a lucra.

Pentru a preveni alunecarea scarii atunci cand este plasata pe o suprafata mai lucioasa, aceasta ar trebui sa dispuna de capace de plastic aderent care sa ofere un plus de stabilitate. Unele modele pot dispune de fixatori care sa asigure mentinerea pozitiei scarii dupa atingerea unghiului de deschidere dorit, in asa fel incat aceasta sa nu se poata inchide accidental.

Mai jos, vei gasi cateva produse care ne-au atras atentia atunci cand am verificat oferta existenta pe piata la ora actuala. Poti arunca o privire si peste produsele din magazinele online, doarece acolo poti gasi uneori o gama mai variata de produse decat in unitatile de desfacere conventionale.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Alverosal Eurostil

 

Alverosal Eurostil este o scara universala cu 3 tronsoane ce poate fi utilizata in sedii de firme, in depozite, in locuinte sau pentru lucrarile din curte. Construita din aluminiu, dispune de rezistenta si durabilitatea specifica acestui material. Greutatea de 18.7 kilograme permite mutarea acestui dispozitiv in orice loc, acolo unde este necesara folosirea sa.

Greutatea maxima suportata este de 150 de kilograme si este oferita de grosimea constanta a aluminiului in toata structura scarii. Astfel, poti sti ca scara va putea sustine atat greutatea ta, cat si a echipamentelor de care ai putea avea nevoie.

Structura in 3 tronsoane si marginile cu aderenta crescuta asigura o pozitionare stabila, indiferent de tipul de suprafata de sprijin. Fiecare tronson dispune de cate 11 trepte plasate la distante egale, cu latime indeajuns de mare incat sa asigure o distributie echilibrata a greutatii utilizatorului. Inaltimea maxima ce poate fi atinsa utilizand scara este de 7.11 metri, mai mult decat suficient pentru a ajunge la crengile copacilor mai intalti sau pe acoperis. In pozitie inchisa, aceasta piesa ajunge la dimensiunea de 3.15 x 0.9 metri, facand posibila depozitarea acesteia in camera destinata atelierului.

 

 

 

 

 

Alverosal

 

Daca inca nu ai gasit o scara de aluminiu cu 3 tronsoane ieftina si buna, poti arunca o privire asupra modelului Alverosal. Este un dispozitiv robust, cu lonjeroane si trepte din aliaj de aluminiu extrudat, material recunoscut pentru rezistenta sa, dar si pentru greutatea sa redusa. Inaltimea scarii, atunci cand este plasata in forma literei A poate ajunge pana la 2300 mm, iar in cazul pozitionarii in forma literei Y intors, ajunge pana la 3700 mm. Inaltimea totala extinsa ajunge pana la 5,1 metri, inaltime suficienta pentru a permite accesul la crengile cele mai inalte ale copacilor din gradina.

Treptele cu dimensiuni generoase asigura o distributie egala a greutatii utilizatorului, oferindu-i un grad ridicat de stabilitate in timpul lucrului. Stratul de material antialunecare aplicat pe suprafata treptelor reduce sansa producerii accidentelor prin alunecare.

La baza, scara are montat un stabilizator cu dimensiunea de 80 de centimetri, cu capete acoperite cu mansoane de cauciuc ce nu permit alunecarea scarii indiferent de tipul de suprafata pe care este plasata aceasta. Chingile din poliester nu permit deschiderea scarii mai mult decat distanta maxima permisa de cursa balamalei, astfel ca riscul producerii accidentelor datorate hiperextensiei este mult redus.

 

 

 

 

 

Strend Pro Classik CLT3-9

 

Strend Pro Classik CLT3-9 este o scara robusta, realizata din aluminiu, material recunoscut pentru rezistenta sa crescuta la uzura. Este compusa din trei tronsoane, cu cate 9 trepte fiecare, indeajuns de late incat sa asigure o distributie egala a greutatii utilizatorului.

Inaltimea maxima ce poate fi atinsa este de 5.4 metri, mai mult decat suficienta pentru a asigura un acces facil la zonele mai inalte ce necesita manopere de intretinere, cum ar fi tavanul sau acoperisul. In stare restransa, scara are o lungime de 2.64 metri, fiind astfel posibila depozitarea facila a acesteia intr-un spatiu mai ingust.

Greutatea piesei este de 13.4 kilograme, suficient de redusa incat sa permita mutarea scarii oriunde este necesara utilizarea ei. Pentru a avea o pozitie stabila, indiferent de suprafata pe care este plasata, scara dispune de dopuri cauciucate cu aderenta crescuta, plasate la capetele suportilor de sprijin.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
DMCA.com Protection Status