n n
n
n
▷ Pompe submersibile ieftine. Analiza comparativa

Cea mai buna pompa submersibila ieftina

Am modificat articolul ultima data pe: 12.12.19

 

Cum aleg cele mai bune pompe submersibile ieftine

 

Ghidul cumparatorului

Pentru alimentarea cu apa de consum, menajera sau pentru irigatii, o pompa submersibila este extrem de eficienta la aducerea la suprafata din diverse surse de adancime (fantani, puturi, lacuri). Este de asemenea utila la golirea subsolurilor sau a rezervoarelor inundate. Pentru uz in gospodarii, majoritatea specialistilor iti vor recomanda, cel mai probabil, o pompa submersibila ieftina si practica.

Inainte de a explica ce criterii sunt esentiale pentru alegerea unui produs adecvat nevoilor gospodariei tale, poate fi util sa precizam diferenta dintre hidrofor si pompa submersibila: primul aspira din adancime apa, in timp ce a doua o impinge la suprafata; aceasta atinge adancimi si presiuni mai mari (in functie de model) si nu necesita amorsare.

Insa pentru a opta pentru piesa potrivita, este necesar sa iei in vedere unele aspecte, precum puritatea apei, adancimea la care se afla, cantitatea de apa necesara pentru a acoperi nevoile tale.

Asadar, in functie de puritatea apei, exista pompe care lucreaza cu apa curata si pompe care proceseaza si apa impura (puturi, rezervoare murdare); la acestea din urma, e obligatoriu sa verifici dimensiunea particulelor de impuritati admisa, asa cum arata si destule pareri despre cele mai bune pompe submersibile ieftine.

In functie de adancimea sursei de apa, putem distinge intre pompe in sistem hidrofor (lacuri, rezervoare)  ori pompe de adancime mare (puturi, fantani). Primele ating adancimi intre 5 si 9 metri, iar daca ai nevoie de valori mai mari de 10 metri, opteaza pentru un model de adancime, cu ejector.

Randamentul unui dispozitiv este direct legat de presiunea maxima de lucru – specialistii iti recomanda un calcul simplu: la fiecare 10 metri de apa ce trebuie impinsa la suprafata, ai nevoie de o presiune de macar 1 bar (asadar, pentru un produs ce atinge adancimea de 10 m, ai nevoie de presiune de 1 bar, pentru unul ce atinge doar 5 m, de minim 0.5 bar).

Cantitatea adusa la suprafata este indicata de catre debitul de defulare; pentru a obtine suficienta apa menajera intr-o gospodarie obisnuita, dar care nu presupune si utilizarea apei la irigatii, o valoare intre 1 si 3 mc/h este considerata suficienta. Daca nevoile de consum sunt ridicate (gospodarii foarte mari, irigatii), te vei orienta spre un model cu debit intre 3 si 5 mc/h.

Iata un calcul simplu: numara cati consumatori si cati robineti (plus dus, toaleta) exista in casa si inmulteste numarul cu 10 litri/minut. Orientativ, daca ai un numar de 5 robineti, obtii 50 litri/min, asadar 3000 litri/h, ce inseamna 3 mc/h (ca valoare maxima).

Alimentarea unei pompe utilizate in gospodarii se face in general prin reteaua electrica; exista si modele cu un debit mic, cu alimentare prin acumulatorul auto sau panouri solare, potrivite pentru folosirea in caz de inundatii sau pentru rezervoare la nivelul solului.

In final, verifica existenta presostatului, ce iti indica nivelul presiunii si cea a plutitorului (flotor), ce detecteaza scaderea nivelului de apa, asa incat pompa sa nu functioneze in gol.

Nu ramane acum decat sa raspundem la intrebarea: “unde se gasesc pompe submersibile ieftine, la un pret bun?”. Noi recomandam ofertele disponibile online, care sunt avantajoase si variate.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Wasserkonig WTP250 

 

Daca ai nevoie de cea mai buna pompa submersibila ieftina, adecvata pentru folosirea in gospodarie, unul dintre modelele pe care le putem recomanda este Wasserkonig WTP 250, o piesa utila atat pentru evacuarea apei din subsoluri inundate sau din rezervoare, cat si pentru aducerea apei din surse cu adancime relativ mica (fantani/lacuri/puturi).

Datorita constructiei robuste, cu un corp din plastic dur si etansare cu simering, poate fi utilizata in instalatii temporare si fixe, pentru apa curata, dar si pentru lichid cu particule in suspensie de maximum 5 mm. Atinge o adancime de aspirare de 5 m, avand presiunea de 0.5 bar.

Este dotata cu un flotor electric cu intrerupator de siguranta, asa incat pompa sa se opreasca atunci cand nivelul apei este prea scazut. Cu cablu de alimentare la reteaua electrica de 10 metri, are un debit de refulare maxim de 5100 l/h (5.1 mc/h), asadar acopera fara probleme nevoile de apa intr-o gospodarie cu 2 bai, fiind chiar potrivita pentru irigarea unei gradini mici.

 

 

 

 

 

Technik PSP250-5 

 

Vrei o pompa submersibila, ieftina si buna, indicata atat pentru transferul apei din/in rezervoare, containere, demisoluri inundate, piscina, cat si pentru alimentare cu apa din lacuri ori fantani de adancime scazuta? Poti lua in vedere acest model de la Technik, care are o adancime maxima de aspirare de 5 metri.

Apa procesata poate fi curata, sau cu particule de impuritati de 5 mm. Cu alimentare la retea, are o putere de 250 W, iar cablul are o lungime de 10 metri. Debitul atinge 4800 l/h, asadar 4.8 mc/h, presiunea maxima fiind de 0.6 bar. Acopera asadar necesitatile de apa in orice gospodarie. Are protectie termica auto-resetabila si un condensator de pornire.

Dotata cu un flotor (plutitor) de siguranta, pompa se opreste in cazul in care nivelul apei atinge valoarea minima, pentru a nu pompa in gol. Corpul si carcasa motorului sunt fabricate din tehnopolimer, avand etansare cu garnitura mecanica. Este simplu de manevrat si depozitat in cazul folosirii la instalatii temporare, cu greutatea de 4.1 kg si dimensiuni de 200 x 320 mm.

 

 

 

 

 

Ruris Aqua 10 

 

Modelul Ruris Aqua 10 e o pompa submersibila de adancime, potrivita pentru aducerea la suprafata a apei din puturi, fantani, lacuri, cu o adancime maxima de absorbtie de pana la 18 metri. Poate fi astfel utilizata in instalatii permanente pentru alimentarea locuintelor, dar si pentru irigare.

Lucreaza doar cu apa curata, nefiind recomandata in cazul celei din puturi murdare. Puterea este mare, de 750 W, fiind un dispozitiv electric, cu cablu de alimentare de 15 metri. Debitul atins este de 3 mc/ora (50 de litri/minut), suficient pentru nevoile de consum intr-o casa ori vila sau pentru irigarea gradinii.

E de asemenea utila la drenarea apei din mine sau la evacuarea apei in caz de inundatii. Este o piesa compacta, rezistenta, cu o etanseitate optima, cu carcasa fabricata din aluminiu si bobinaj 100% cupru. Ca un mic dezavantaj, nu are flotor (care ar asigura oprirea cand apa nu are un nivel suficient). Este insa o pompa practica si eficienta, care va acoperi nevoile domestice de apa.

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status