fbpx

Cea mai buna pompa submersibila Grundfos

Am modificat articolul ultima data pe: 16.10.19

 

Cum aleg cele mai bune pompe submersibile Grundfos

 

Ghidul cumparatorului

Sistemul de distributie al apei nu este pus la punct in toate zonele, tocmai de aceea trebuie sa iei in calcul achizitionarea unor dispozitive care sa asigure apa menajera necesara zi de zi. Pompele submersibile Grundfos pot fi o optiune, insa nu poti cumpara pana nu cunosti mai multe despre oferta acestui producator. Pentru a te scuti de cautari, acest ghid iti prezinta informatiile necesare.

 

 

Grundfos a luat nastere in 1945, in Olanda. Aceasta companie se ocupa cu producerea de dispozitive utile pentru irigatii si apa menajera. Pe langa pompele submersibile, brandul mai produce si pompe de circulatie sau centrifugare. De asemenea, realizeaza si motoare electrice sau diferite piese de schimb, pe care le comercializeaza individual.

Inainte de toate, trebuie sa stabilim care este diferenta dintre o pompa submersibila si un hidrofor.

Primul dispozitiv are capacitatea de a impinge apa la suprafata, pe cand al doilea aspira apa. De asemenea, pompa se adapteaza in functie de particularitatile sursei de apa, avand functia de automorsare, pe cand hidroforul necesita un personal specializat pentru modificarea parametrilor de functionare

Aceste dispozitive se pot diferentia si in functie de modul de functionare.

Pompele cu ejector au o presiune mare de impingere a apei la suprafata, de aceea sunt utile pentru a extrage lichidul cu o vascozitate mare, fiind des intalnite in spatiile aflate la demisol (JP Booster).

Cele cu turbina au o presiune de lucru ridicata si un debit generos, tocmai de aceea sunt recomandate pentru fantanile adanci. Aceste dispozitive pot asigura apa necesara atat pentru locuinte, cat si pentru irigatii (SQ 2-35 MS 3).

Dispozitivele submersibile cu plutitor pot fi de doua tipuri: pentru suprafata (si functioneaza prin centrifugare) sau de adancime. Primele sunt utile in cazul in care vrei sa elimini apa dintr-un bazin sau in cazul inundatiilor, iar cele din a doua categorie pot asigura necesarul de apa pentru o locuinta (SB).

In functie de tipul apei utilizate pentru pompare, dispozitivele se pot imparti in pompe pentru  apa curata sau pompe pentru apa murdara.

Daca stii ca vei intentiona sa folosesti apa din put sau din fantana, atunci poti utiliza un dispozitiv din prima categorie. Acestea nu dispun de filtru pentru eliminarea impuritatilor si se pot utiliza in cazul inundatiilor numai daca apa este curata. Atunci cand alegi un asemenea produs, trebuie sa te asiguri ca in lichid nu exista impuritati, deoarece acestea pot duce la degradarea motorului. Un astfel de model pot gasi in gama produselor SQ.

Exista si dispozitive care au un filtru destinat eliminarii impuritatilor existente. Acestea pot fi folosite de catre cei care intentioneaza sa foloseasca apa murdara existenta in iazuri sau lacuri. Un astfel de model este adaptabil situatiei, deoarece il poti folosi si pentru ape fara noroi sau mizerii. Plus ca, motorul este protejat de niste sigilii, care impiedica ruginirea acestuia, ceea ce face ca produsul sa fie mai durabil. Totusi, inainte de achizitionarea unui asemenea dispozitiv, este indicat sa analizezi specificatiile producatorului cu privire la marimea impuritatilor admise. Daca vrei sa cumperi o astfel de pompa, analizeaza gama Unilift a producatorului.

Adancimea apei este un alt criteriu dupa care putem diviza aceste dispozitive.

Pentru cele care nu depasesc mai mult de 8-9 m (asemeni iazurilor sau lacurilor), nu are rost sa alegi un dispozitiv cu motor puternic, ci poti sa te indrepti catre cele care folosesc sistemul hidrofor. Acestea pot asigura fara nici o problema necesarul de apa, iar consumul de energie electrica este mai mic. Astfel de produse poti gasi in gama DP.

O pompa submersibila Grundfos (la un pret bun), care functioneaza pe baza de ejector este utila pentru extragerea lichidului de la o distanta mai mare de 10 m (JP Booster), dar daca suprafata dintre casa si dispozitiv depaseste 20m, este indicat sa analizezi oferta produselor care functioneaza pe baza de turbina, deoarece acestea iti pot oferi necesarul de apa fara intreruperi. Un astfel de dispozitiv poti gasi in gama SQ.

Conform parerilor despre cele mai bune pompe submersibile Grundfos ale specialistilor in domeniu, eficienta unui astfel de dispozitiv este determinata de nivelul de presiune. Aceasta se masoara de regula in bari. Potrivit datelor, teoretic, pentru fiecare 10m adancime, din care pompezi apa, pe verticala, vei avea nevoie de 1bar presiune.

Un alt indicator al eficientei este debitul de defulare.

Acesta reprezinta cantitatea de apa pe care dispozitivul o aduce la suprafata, fiind exprimat in metri cubi/ora. Pentru a stii ce produs trebuie sa alegi, este necesar sa cunosti nevoile propriei locuinte.

Pentru familiile care nu obisnuiesc in mod frecvent sa faca irigatii si au nevoie de apa doar pentru activitatiile zilnice, o pompa care ofera un debit de 1-2mc/h poate fi un dispozitiv potrivit. Pe de alta parte, daca uzi in mod obisnuit culturile sau diverse suprafete, ar fi indicat sa alegi o pompa cu un debit de cel mult 3mc/h, deoarece aceasta va putea asigura fara probleme necesarul de apa.

Stim ca nu ai timp de pierdut in cautarea produsului potrivit, tocmai de aceea iti spunem sa analizezi si modelele existente pe internet. Mai jos, iti vom prezenta cateva astfel de exemple.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Grundfos SQ 3-65

 

Daca esti in cautarea unui dispozitiv cu ajutorul caruia sa asiguri apa necesara pentru intreaga gospodarie, te poti indrepta catre acest model, deoarece asigura un debit de 3mc/h, cantitate suficienta atat pentru irigatii, cat si pentru utilizare menajera in cazul unei case cu 2 bai si o bucatarie.

Plus ca, fiind un model multietajat, vei avea in permanenta apa necesara, chiar daca mai multe robiete functioneaza concomitent, pentru ca turbina asigura o presiune ridicata. Avand in vedere ca, modelul nu dispune de un filtru performant, dimensiunea impuritatilor nu trebuie sa depaseasca 50g/mc. Produsul nu este destinat apelor murdare, ci doar celor provenite din put sau fantana, si daca il folosesti pentru extractia apelor rezultate in urma inundatiilor, motorul se poate deteriora.

Produsul poate scoate la suprafata apa de la o adancime de cel mult 65m, astfel dispozitivul nu este potrivit pentru extragerea lichidului dintr-un bazin, ci este indicat pentru puturile adanci cu ape limpezi.

 

 

 

 

 

Grundfos SQ 1-35

 

Iata o pompa submersibila Grundfos (ieftina si buna), cu ajutorul careia poti asigura fara nici o problema apa necesara unui spatiu format din baie si bucatarie, deoarece ofera un debit maxim de 1mc/h. Totusi, in cazul in care irigi in mod frecvent culturile sau serele, exista posibilitatea sa intampini dificultati, mai ales daca si celelalte robinete functioneaza concomitent.

Produsul poate fi utilizat pentru apa menajera, dar daca continutul de nisip din apa depaseste 50g/mc, motorul se poate strica, deoarece nu are filtru destinat apelor murdare.

Tocmai de aceea, pompa nu este indicata, daca intentionezi sa extragi apa acumulata in urma inundatiilor sau cea existenta in rauri si iazuri. Aceasta trebuie amplasata la o adancime de cel mult 35m (conform specificatiilor producatorului), deoarece are o presiune de 3.5 bari, iar daca nu respecti indicatiile, exista posibilitatea ca apa sa nu aiba suficienta putere pentru a face fata necesitatilor tale zilnice.

 

 

 

 

 

Grundfos SQE 5-70

Acest model poate fi o varianta optima pentru cei care iriga serele sau detin echipamente care necesita o cantitate mare de apa, deoarece are un debit maxim de 5mc/h, volum suficient atat pentru activitatile suplimentare, cat si pentru consumul zilnic. Produsul este destinat apelor curate, cu impuritati care nu depseste 50g/mc (conform celor spuse de producator).

Daca aceste valori sunt mai mari, durata de viata a motorului se reduce, iar riscul de infundarea al pompei este mai ridicat. Avand in vedere ca cei care aleg un astfel de produs au nevoie in mod continuu de apa, dispozitivul prezinta diverse protectii, astfel incat acesta sa nu se supraincalzeasca in timpul utilizarii.

Produsul are o turbina care are drept scop cresterea presiunii, pentru a nu exista momente in care este sistata furnizarea apei, chiar daca functioneaza concomitent toate robinetele existente. Avand o presiune de 7 bari, dispozitivul poate fi amplasat la o adancime de 70m, ceea ce inseamna ca este destinat puturilor sau fantanilor.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 voturi, media: 4.75 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status