Cea mai buna pompa submersibila, de apa murdara

Am modificat articolul ultima data pe: 20.09.20

 

Cum aleg cele mai bune pompe submersibile, de apa murdara

 

Ghidul cumparatorului

Cand te pregatesti sa cumperi un dispozitiv pentru extragerea apei din puturi, piscine sau iazuri, esti pe cale sa faci o alegere importanta, daca nu vrei sa ai parte de inundatii si accidente pe care nu le poti tine sub control, pana la interventia echipei tehnice.

Citeste mai multe pareri despre cele mai bune pompe submersibile, de apa murdara si te vei convinge ca cea mai mare greseala este sa alegi un dispozitiv nepotrivit pentru lichidele pe care vrei sa le deversezi. Unele modele sunt adaptate pentru fluide incarcate de impuritati, precum iazurile mlastinoase. Acestea permit pomparea apei cu impuritati de 30-50mm. Pentru fose septice, puturi si beciuri, sunt potrivite si dispozitivele concepute pentru lichide care contin in suspensie, corpuri de 15-20mm. Pentru puturi relativ curate si pentru piscine, poti achizitiona o pompa care extrage fluide cu particule mai mici de 9mm.

Odata ce-ai evaluat calitatea apei pe care vrei s-o extragi, estimeaza daca vei avea nevoie de o cantitate semnificativa, in functie de marimea locuintei sau gospodariei tale. In cazul in care vrei sa folosesti pompa pentru irigarea gradinii de legume sau a livezilor, opteaza pentru un model cu debit maxim mai mare 15.000l pe ora. Daca nu ai decat cateva straturi de flori sau gazon, in preajma casei, atunci este mai mult decat suficient un debit maxim de aproximativ 6000l pe ora.

Un alt indicator pe care trebuie sa-l ai in vedere tine de adancimea de la care este extras lichidul si, respectiv, inaltimea maxima a punctului de deversare. Majoritatea modelelor sunt gandite pentru adancimi de 5m si pot ridica apa la o inaltime similara. Daca iti propui sa alimentezi rezervoarele dintr-o casa cu doua etaje, atunci cauta o pompa care impinge apa la o inaltime mai mare de 10m. De asemenea, presiunea cu care este pompat lichidul influenteaza puterea jetului de apa, in functie de locul deversarii. La presiunea de 1 bar, poti iriga o suprafata de pana la 10m, din jurul sursei de apa.

Tine cont si de materialul din care este fabricat corpul pompei. Turbina este, de obicei, facuta din fonta, dar corpul poate integra inox sau plastic dur. Daca alegi un model cu carcasa din plastic, informeaza-te suplimentar in legatura cu rezistenta sa.

Cand ajungi sa calculezi bugetul pentru investitia ta, fa un tur de magazine online, unde se gasesc pompe submersibile de apa murdara, la un pret bun. Ca sa nu navighezi la nesfarsit, iti recomandam modelele de mai jos, pe care cumparatorii le-au apreciat pentru raportul calitate-pret.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Technik PSI1100-35 

 

Pompa submersibila de la Technik se recomanda prin debitul maxim de 15.200l pe ora, la presiunea de 1.1 bari. Este potrivita in locuinte cu un consum ridicat de apa si chiar pentru irigarea gradinilor si a pomilor fructiferi. Aspira fluidele de la 5 metri adancime, asa ca o poti conecta la cisterne si puturi de mica adancime.  Deoarece impinge apa pana la 11 metri, este alegerea potrivita pentru case etajate sau pentru gradini medii.

Dotata cu un motor de 1100W si o turbina tip Vortex, face fata cu brio la impuritati si particule in suspensie de 35mm, asa ca nu trebuie sa-ti faci griji daca utilizezi o sursa mlastinoasa. In plus, are un cablu de alimentare de 10m, asa ca este usor de integrat in orice spatiu ambiental. Deoarece cantereste doar 7.5kg, poate fi manevrata fara eforturi.

Cea mai buna pompa submersibila de apa murdara trebuie sa-ti ofere sisteme de protectie, ca sa o poti folosi fara sa apelezi la sprijinul specialistilor, in cazul in care scade nivelul lichidului in rezervor sau put. Acest model este prevazut cu un intrerupator cu flotor, asa ca aparatul se opreste si porneste automat, in functie de rezervele de apa. Corpul pompei este fabricat din inox, fiind deosebit de rezistent.

 

 

 

 

 

JOKA JKP400 

 

Pentru ape murdare, din iazuri artificiale, subsoluri sau containere, aceasta pompa este adaptata pentru lichide in care impuritatile nu depasesc 25mm. Functioneaza perfect pentru extragerea fluidelor din puturi, beciuri sau fose septice. Debitul maxim este de 7.500l pe ora, la presiunea de 0.7 bari. Pompeaza apa de la 8 metri, adancime si o deverseaza la distanta maxima de 5 metri.

Pentru deversari in spatii mai indepartate, debitul isi pierde, treptat, din putere si nu este indicat sa folosesti furtune mai lungi de 7m. Dotata cu un motor de 400W, este o pompa submersibila de apa murdara, ieftina si buna, adaptata pentru uz casnic. Carcasa este fabricata din plastic rezistent, fiind un model potrivit pentru gospodarii, dar nerecomandat pe santiere.

Dispozitivul cantareste doar 3 kilograme si este prevazut cu un cablu de alimentare lung de 10m, fiind usor de manevrat. Intrerupatorul cu flotor te asigura ca poti folosi pompa in siguranta, chiar daca nu ai foarte multe cunostinte tehnice.  

 

 

 

 

 

Wasserkonig WTP250 

 

Daca preferi o pompa pentru ape semi-murdare, cu impuritati de cel mult 5mm, din containere, puturi sau piscine, atunci Wasserkonig iti propune acest model deosebit de durabil. Atat carcasa motorului, cat si corpul dispozitivului sunt fabricate din inox, iar turbina este din fonta.

Extrage lichidele de la 5m adancime si le deverseaza la o distanta de pana la 6.5m, asa ca este o pompa potrivita pentru umplerea rezervoarelor din locuinte etajate. Producatorii o recomanda si pentru irigatii usoare, pentru peluza sau gradini cu flori. Asigura un debit maxim de 7000l pe ora, la presiunea de 0.65 bari, fiind dotata cu un motor de 400W. Se opreste cand scade nivelul lichidelor, datorita intrerupatorului cu flotor si reporneste automat odata ce creste nivelul apei.

Cablul de 10 metri iti permite sa alimentezi pompa de la prize destul de indepartate de sursa de apa, iar dispozitivul cantareste mai putin de 5kg, asa ca il poti transporta usor.

 

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status