Cea mai buna pompa submersibila, de adancime

Am modificat articolul ultima data pe: 05.03.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cum aleg cele mai bune pompe submersibile, de adancime

 

Ghidul cumparatorului

Pentru extragerea apei din puturi si bazine subterane, trebuie sa folosesti o pompa submersibila pentru fluide curate. Doua valori iti vor atrage atentia cand selectezi produsul dorit – debitul si inaltimea coloanei de apa, care trebuie sa fie potrivite pentru nevoile tale.

Debitul este cantitatea de apa pompata intr-un anumit interval de timp. In general, dupa cum arata mai multe pareri despre cele mai bune pompe submersibile, de adancime, pentru o locuinta cu patru persoane, ai nevoie de un dispozitiv care asigura un debit de 1000-2000l, pe ora. In cazul in care vrei sa folosesti produsul si pentru gradina, debitul trebuie sa atinga cel putin 3000l, pe ora.

Inaltimea coloanei de apa iti vorbeste despre distanta de-a lungul careia, pompa poate sa intretina fluxul constant. In fisa tehnica vei putea citi valoarea sugerata de producatori, pentru distanta de deversare. Cu cat putul este situat la o adancime mai mare, cu atat trebuie sa alegi produse cu valori mai ridicate. Vei dori sa intretii curgerea pana la ultimele puncte de varsare, iar majoritatea modelelor multumitoare asigura un circuit de cel putin 50m. In calculul acestei distante intra atat adancimea la care este situat rezervorul subteran, cat si lungimea conductelor de suprafata.

Nu este nici o nenorocire daca vrei sa transporti fluidul pe o distanta mai mare decat cea specificata, dar trebuie sa tii cont ca va scadea presiunea, deci si debitul de apa. In general, pentru fiecare bar, ai o putere de transport de 10m. Daca pompa functioneaza la presiunea de 3.5 bari, de exemplu, dupa 35 de metri, debitul va incepe sa scada, proportional.

Odata ce ti-ai clarificat aceste valori, tine cont si de optiunea de-a integra pompa intr-un sistem hidrofor, in cazul in care nevoile tale depasesc cu mult performantele modelelor accesibile pentru tine.

Este important sa verifici si materialele de fabricatie, care trebuie sa includa inoxul si bronzul, precum si lungimea cablului. Cu cat este mai lung, cu atat vei avea mai multa flexibilitate cand vrei sa pornesti dispozitivul.

Nu este dificil sa afli unde se gasesc pompe submersibile, de adancime, la un pret bun, daca pornesti cautarea plecand de la modelele de jos. Au fost recomandate pentru durata extinsa de viata si fiabilitate.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Ruris Aqua 790 

 

O pompa submersibila, de adancime, ieftina si buna, trebuie sa poata ajunge la panze freatice situate mai jos de 50m, sub nivelul solului. Ruris iti propune acest model, care extrage fluidul din paturi de apa de 15m si asigura deversarea pe o distanta de 60m.

Pompa poate fi integrata in orice sistem hidrofor, prin care sa prelungesti circuitul lichidului. Debitul maxim de 3000l/ora este suficient si pentru lucrari in gradina, si pentru alimentarea locuintelor, fiind asigurat in mod constant, la presiunea de 6 bari.

Este o pompa potrivita pentru ape curate, cu impuritati mai mici de 0.5mm. Motorul cu bobinaj este confectionat din cupru, iar carcasa este realizata din inox, ceea ce garanteaza o durata extinsa de viata.

Panoul de control si cablul lung, de 25m, iti permit s-o manevrezi cu usurinta. Cumparatorii au apreciat produsul, indeosebi pentru raportul dintre debit si consum, avand un randament optim, din punct de vedere energetic.

 

 

 

 

 

Wasserkonig WKM5600-80/3.5 

 

Pentru persoanele care cauta cea mai buna pompa submersibila, de adancime, Wasserkonig propune modelul acesta, care asigura presiunea de 8 bari, suficienta pentru fluxuri care trebuie intretinute pe distante de aproximativ 80 de metri.

Dispozitivul patrunde in paturi freatice de 15m si ofera un debit de 5600l pe ora, care asigura necesarul de apa atat pentru locuinta, cat si pentru livada sau gradina. Durata de viata este extinsa prin materialele folosite pentru carcasa si corpul de refulare, dar si prin condensatorul de pornire incorporat si protectia termica, autoreglabila.

Carcasele – cea exterioara si cea care protejeaza motorul- sunt confectionate din otel inoxidabil, iar corpul de refulare este din bronz.

Este un model multietajat, cu turbina din noryl, un material plastic desebit de rezistent, care face fata temperaturilor foarte inalte. Pompa este prevazuta cu un cablu lung, de 15 metri, ca sa o poti pune in functiune usor, in preajma putului de extractie.

 

 

 

 

 

Technik 4SKM-100 

 

Daca nu trebuie sa asiguri irigarea unei gradini, pentru alimentarea locuintelor poti opta cu incredere pentru acest model, produs de Technik, care asigura un debit de 2400l, pe ora. Pompa asigura presiunea de 6.1 bari, fiind potrivita pentru distribuirea apei pe o distanta de 61 de metri. Producatorii o recomanda pentru extragerea fluidelor curate, din puturi situate la 55m, adancime.

Dispozitivul beneficiaza de protectie termica si de un condensator de pornire, dar fabricantii te avertizeaza ca durata indelungata de viata depinde de atentia ta, de-a evita s-o pui in functiune cand putul sau rezervorul in care o imersezi,  a secat.

Tevile la care o conectezi trebuie sa aiba diametrul de 2.54cm si nu este recomandat sa improvizezi, folosind racorduri de alte dimensiuni.

Pompa este prevazuta cu un cablu de 10m, asa ca este potrivita cu precadere, in spatiile rezidentiale, unde rezervoarele de apa se afla in relativa apropiere a unei surse de energie electrica.

 

 

 

 

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

 

Cum aleg cele mai bune pompe submersibile Grundfos

 

Ghidul cumparatorului

Sistemul de distributie al apei nu este pus la punct in toate zonele, tocmai de aceea trebuie sa iei in calcul achizitionarea unor dispozitive care sa asigure apa menajera necesara zi de zi. Pompele submersibile Grundfos pot fi o optiune, insa nu poti cumpara pana nu cunosti mai multe despre oferta acestui producator. Pentru a te scuti de cautari, acest ghid iti prezinta informatiile necesare.

 

Grundfos a luat nastere in 1945, in Olanda. Aceasta companie se ocupa cu producerea de dispozitive utile pentru irigatii si apa menajera. Pe langa pompele submersibile, brandul mai produce si pompe de circulatie sau centrifugare. De asemenea, realizeaza si motoare electrice sau diferite piese de schimb, pe care le comercializeaza individual.

Inainte de toate, trebuie sa stabilim care este diferenta dintre o pompa submersibila si un hidrofor.

Primul dispozitiv are capacitatea de a impinge apa la suprafata, pe cand al doilea aspira apa. De asemenea, pompa se adapteaza in functie de particularitatile sursei de apa, avand functia de automorsare, pe cand hidroforul necesita un personal specializat pentru modificarea parametrilor de functionare

Aceste dispozitive se pot diferentia si in functie de modul de functionare.

Pompele cu ejector au o presiune mare de impingere a apei la suprafata, de aceea sunt utile pentru a extrage lichidul cu o vascozitate mare, fiind des intalnite in spatiile aflate la demisol (JP Booster).

Cele cu turbina au o presiune de lucru ridicata si un debit generos, tocmai de aceea sunt recomandate pentru fantanile adanci. Aceste dispozitive pot asigura apa necesara atat pentru locuinte, cat si pentru irigatii (SQ 2-35 MS 3).

Dispozitivele submersibile cu plutitor pot fi de doua tipuri: pentru suprafata (si functioneaza prin centrifugare) sau de adancime. Primele sunt utile in cazul in care vrei sa elimini apa dintr-un bazin sau in cazul inundatiilor, iar cele din a doua categorie pot asigura necesarul de apa pentru o locuinta (SB).

In functie de tipul apei utilizate pentru pompare, dispozitivele se pot imparti in pompe pentru  apa curata sau pompe pentru apa murdara.

Daca stii ca vei intentiona sa folosesti apa din put sau din fantana, atunci poti utiliza un dispozitiv din prima categorie. Acestea nu dispun de filtru pentru eliminarea impuritatilor si se pot utiliza in cazul inundatiilor numai daca apa este curata. Atunci cand alegi un asemenea produs, trebuie sa te asiguri ca in lichid nu exista impuritati, deoarece acestea pot duce la degradarea motorului. Un astfel de model pot gasi in gama produselor SQ.

Exista si dispozitive care au un filtru destinat eliminarii impuritatilor existente. Acestea pot fi folosite de catre cei care intentioneaza sa foloseasca apa murdara existenta in iazuri sau lacuri. Un astfel de model este adaptabil situatiei, deoarece il poti folosi si pentru ape fara noroi sau mizerii. Plus ca, motorul este protejat de niste sigilii, care impiedica ruginirea acestuia, ceea ce face ca produsul sa fie mai durabil. Totusi, inainte de achizitionarea unui asemenea dispozitiv, este indicat sa analizezi specificatiile producatorului cu privire la marimea impuritatilor admise. Daca vrei sa cumperi o astfel de pompa, analizeaza gama Unilift a producatorului.

Adancimea apei este un alt criteriu dupa care putem diviza aceste dispozitive.

Pentru cele care nu depasesc mai mult de 8-9 m (asemeni iazurilor sau lacurilor), nu are rost sa alegi un dispozitiv cu motor puternic, ci poti sa te indrepti catre cele care folosesc sistemul hidrofor. Acestea pot asigura fara nici o problema necesarul de apa, iar consumul de energie electrica este mai mic. Astfel de produse poti gasi in gama DP.

O pompa submersibila Grundfos (la un pret bun), care functioneaza pe baza de ejector este utila pentru extragerea lichidului de la o distanta mai mare de 10 m (JP Booster), dar daca suprafata dintre casa si dispozitiv depaseste 20m, este indicat sa analizezi oferta produselor care functioneaza pe baza de turbina, deoarece acestea iti pot oferi necesarul de apa fara intreruperi. Un astfel de dispozitiv poti gasi in gama SQ.

Conform parerilor despre cele mai bune pompe submersibile Grundfos ale specialistilor in domeniu, eficienta unui astfel de dispozitiv este determinata de nivelul de presiune. Aceasta se masoara de regula in bari. Potrivit datelor, teoretic, pentru fiecare 10m adancime, din care pompezi apa, pe verticala, vei avea nevoie de 1bar presiune.

Un alt indicator al eficientei este debitul de defulare.

Acesta reprezinta cantitatea de apa pe care dispozitivul o aduce la suprafata, fiind exprimat in metri cubi/ora. Pentru a stii ce produs trebuie sa alegi, este necesar sa cunosti nevoile propriei locuinte.

Pentru familiile care nu obisnuiesc in mod frecvent sa faca irigatii si au nevoie de apa doar pentru activitatiile zilnice, o pompa care ofera un debit de 1-2mc/h poate fi un dispozitiv potrivit. Pe de alta parte, daca uzi in mod obisnuit culturile sau diverse suprafete, ar fi indicat sa alegi o pompa cu un debit de cel mult 3mc/h, deoarece aceasta va putea asigura fara probleme necesarul de apa.

Stim ca nu ai timp de pierdut in cautarea produsului potrivit, tocmai de aceea iti spunem sa analizezi si modelele existente pe internet. Mai jos, iti vom prezenta cateva astfel de exemple.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Grundfos SQ 3-65

 

Daca esti in cautarea unui dispozitiv cu ajutorul caruia sa asiguri apa necesara pentru intreaga gospodarie, te poti indrepta catre acest model, deoarece asigura un debit de 3mc/h, cantitate suficienta atat pentru irigatii, cat si pentru utilizare menajera in cazul unei case cu 2 bai si o bucatarie.

Plus ca, fiind un model multietajat, vei avea in permanenta apa necesara, chiar daca mai multe robiete functioneaza concomitent, pentru ca turbina asigura o presiune ridicata. Avand in vedere ca, modelul nu dispune de un filtru performant, dimensiunea impuritatilor nu trebuie sa depaseasca 50g/mc. Produsul nu este destinat apelor murdare, ci doar celor provenite din put sau fantana, si daca il folosesti pentru extractia apelor rezultate in urma inundatiilor, motorul se poate deteriora.

Produsul poate scoate la suprafata apa de la o adancime de cel mult 65m, astfel dispozitivul nu este potrivit pentru extragerea lichidului dintr-un bazin, ci este indicat pentru puturile adanci cu ape limpezi.

 

 

 

Grundfos SQ 1-35

 

Iata o pompa submersibila Grundfos (ieftina si buna), cu ajutorul careia poti asigura fara nici o problema apa necesara unui spatiu format din baie si bucatarie, deoarece ofera un debit maxim de 1mc/h. Totusi, in cazul in care irigi in mod frecvent culturile sau serele, exista posibilitatea sa intampini dificultati, mai ales daca si celelalte robinete functioneaza concomitent.

Produsul poate fi utilizat pentru apa menajera, dar daca continutul de nisip din apa depaseste 50g/mc, motorul se poate strica, deoarece nu are filtru destinat apelor murdare.

Tocmai de aceea, pompa nu este indicata, daca intentionezi sa extragi apa acumulata in urma inundatiilor sau cea existenta in rauri si iazuri. Aceasta trebuie amplasata la o adancime de cel mult 35m (conform specificatiilor producatorului), deoarece are o presiune de 3.5 bari, iar daca nu respecti indicatiile, exista posibilitatea ca apa sa nu aiba suficienta putere pentru a face fata necesitatilor tale zilnice.

 

 

 

Grundfos SQE 5-70

 

Acest model poate fi o varianta optima pentru cei care iriga serele sau detin echipamente care necesita o cantitate mare de apa, deoarece are un debit maxim de 5mc/h, volum suficient atat pentru activitatile suplimentare, cat si pentru consumul zilnic. Produsul este destinat apelor curate, cu impuritati care nu depseste 50g/mc (conform celor spuse de producator).

Daca aceste valori sunt mai mari, durata de viata a motorului se reduce, iar riscul de infundarea al pompei este mai ridicat. Avand in vedere ca cei care aleg un astfel de produs au nevoie in mod continuu de apa, dispozitivul prezinta diverse protectii, astfel incat acesta sa nu se supraincalzeasca in timpul utilizarii.

Produsul are o turbina care are drept scop cresterea presiunii, pentru a nu exista momente in care este sistata furnizarea apei, chiar daca functioneaza concomitent toate robinetele existente. Avand o presiune de 7 bari, dispozitivul poate fi amplasat la o adancime de 70m, ceea ce inseamna ca este destinat puturilor sau fantanilor.

 

» Ascunde recomandarile anterioare

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status