n n
n
n
▷ Pompe submersibile, de adancime. Analiza comparativa

Cea mai buna pompa submersibila, de adancime

Am modificat articolul ultima data pe: 06.12.19

 

Cum aleg cele mai bune pompe submersibile, de adancime

 

Ghidul cumparatorului

Pentru extragerea apei din puturi si bazine subterane, trebuie sa folosesti o pompa submersibila pentru fluide curate. Doua valori iti vor atrage atentia cand selectezi produsul dorit – debitul si inaltimea coloanei de apa, care trebuie sa fie potrivite pentru nevoile tale.

Debitul este cantitatea de apa pompata intr-un anumit interval de timp. In general, dupa cum arata mai multe pareri despre cele mai bune pompe submersibile, de adancime, pentru o locuinta cu patru persoane, ai nevoie de un dispozitiv care asigura un debit de 1000-2000l, pe ora. In cazul in care vrei sa folosesti produsul si pentru gradina, debitul trebuie sa atinga cel putin 3000l, pe ora.

Inaltimea coloanei de apa iti vorbeste despre distanta de-a lungul careia, pompa poate sa intretina fluxul constant. In fisa tehnica vei putea citi valoarea sugerata de producatori, pentru distanta de deversare. Cu cat putul este situat la o adancime mai mare, cu atat trebuie sa alegi produse cu valori mai ridicate. Vei dori sa intretii curgerea pana la ultimele puncte de varsare, iar majoritatea modelelor multumitoare asigura un circuit de cel putin 50m. In calculul acestei distante intra atat adancimea la care este situat rezervorul subteran, cat si lungimea conductelor de suprafata.

Nu este nici o nenorocire daca vrei sa transporti fluidul pe o distanta mai mare decat cea specificata, dar trebuie sa tii cont ca va scadea presiunea, deci si debitul de apa. In general, pentru fiecare bar, ai o putere de transport de 10m. Daca pompa functioneaza la presiunea de 3.5 bari, de exemplu, dupa 35 de metri, debitul va incepe sa scada, proportional.

Odata ce ti-ai clarificat aceste valori, tine cont si de optiunea de-a integra pompa intr-un sistem hidrofor, in cazul in care nevoile tale depasesc cu mult performantele modelelor accesibile pentru tine.

Este important sa verifici si materialele de fabricatie, care trebuie sa includa inoxul si bronzul, precum si lungimea cablului. Cu cat este mai lung, cu atat vei avea mai multa flexibilitate cand vrei sa pornesti dispozitivul.

Nu este dificil sa afli unde se gasesc pompe submersibile, de adancime, la un pret bun, daca pornesti cautarea plecand de la modelele de jos. Au fost recomandate pentru durata extinsa de viata si fiabilitate.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Ruris Aqua 790 

 

O pompa submersibila, de adancime, ieftina si buna, trebuie sa poata ajunge la panze freatice situate mai jos de 50m, sub nivelul solului. Ruris iti propune acest model, care extrage fluidul din paturi de apa de 15m si asigura deversarea pe o distanta de 60m.

Pompa poate fi integrata in orice sistem hidrofor, prin care sa prelungesti circuitul lichidului. Debitul maxim de 3000l/ora este suficient si pentru lucrari in gradina, si pentru alimentarea locuintelor, fiind asigurat in mod constant, la presiunea de 6 bari.

Este o pompa potrivita pentru ape curate, cu impuritati mai mici de 0.5mm. Motorul cu bobinaj este confectionat din cupru, iar carcasa este realizata din inox, ceea ce garanteaza o durata extinsa de viata.

Panoul de control si cablul lung, de 25m, iti permit s-o manevrezi cu usurinta. Cumparatorii au apreciat produsul, indeosebi pentru raportul dintre debit si consum, avand un randament optim, din punct de vedere energetic.

 

 

 

 

 

Wasserkonig WKM5600-80/3.5 

 

Pentru persoanele care cauta cea mai buna pompa submersibila, de adancime, Wasserkonig propune modelul acesta, care asigura presiunea de 8 bari, suficienta pentru fluxuri care trebuie intretinute pe distante de aproximativ 80 de metri.

Dispozitivul patrunde in paturi freatice de 15m si ofera un debit de 5600l pe ora, care asigura necesarul de apa atat pentru locuinta, cat si pentru livada sau gradina. Durata de viata este extinsa prin materialele folosite pentru carcasa si corpul de refulare, dar si prin condensatorul de pornire incorporat si protectia termica, autoreglabila.

Carcasele – cea exterioara si cea care protejeaza motorul- sunt confectionate din otel inoxidabil, iar corpul de refulare este din bronz.

Este un model multietajat, cu turbina din noryl, un material plastic desebit de rezistent, care face fata temperaturilor foarte inalte. Pompa este prevazuta cu un cablu lung, de 15 metri, ca sa o poti pune in functiune usor, in preajma putului de extractie.

 

 

 

 

 

Technik 4SKM-100 

 

Daca nu trebuie sa asiguri irigarea unei gradini, pentru alimentarea locuintelor poti opta cu incredere pentru acest model, produs de Technik, care asigura un debit de 2400l, pe ora. Pompa asigura presiunea de 6.1 bari, fiind potrivita pentru distribuirea apei pe o distanta de 61 de metri. Producatorii o recomanda pentru extragerea fluidelor curate, din puturi situate la 55m, adancime.

Dispozitivul beneficiaza de protectie termica si de un condensator de pornire, dar fabricantii te avertizeaza ca durata indelungata de viata depinde de atentia ta, de-a evita s-o pui in functiune cand putul sau rezervorul in care o imersezi,  a secat.

Tevile la care o conectezi trebuie sa aiba diametrul de 2.54cm si nu este recomandat sa improvizezi, folosind racorduri de alte dimensiuni.

Pompa este prevazuta cu un cablu de 10m, asa ca este potrivita cu precadere, in spatiile rezidentiale, unde rezervoarele de apa se afla in relativa apropiere a unei surse de energie electrica.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 voturi, media: 4.71 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status