n n
n
n
▷ Nivele laser ieftine. Analiza comparativa

Cea mai buna nivela laser ieftina

Am modificat articolul ultima data pe: 05.12.19

 

Cum aleg cele mai bune nivele laser ieftine

 

Ghidul cumparatorului

Si in domeniul constructiilor si amenajarilor, tehnologia a evoluat asa incat azi ofera cele mai performante dispozitive care corecteaza posibilele erori umane. Din aceasta perspectiva, o nivela laser este unealta ce-ti ofera precizie inalta, proiectand linii orizontale/verticale pe suprafata de lucru, calculand puncte simetrice si distanta dintre acestea. Producatorii ofera la momentul actual nivele laser ieftine, semiprofesionale si hobby, care te pot ajuta la o gama larga de operatiuni: montare parchet/gresie, etajere si alte piese de mobilier, aplicare tapet, agatare obiecte de arta s.a.m.d..

Exista trei tipuri de astfel de produse: cu puncte, cu linii si rotative. Pentru utilizarea de catre mesteri amatori, primele 2 sunt in general eficiente, usor de folosit si accesibile. Primele proiecteaza puncte ce formeaza linii simetrice drepte pe perete sau pe mai multi pereti.

Cele cu linii proiecteaza in general atat linii in plan orizontal, cat si vertical, in forma de cruce, in unghi de 90 de grade sau reglabil, fiind preferate pentru mai multe operatiuni, asa cum arata si destule pareri despre cele mai bune nivele laser ieftine.

Modelele rotative sunt profesionale, linia deplasandu-se la 360 grade.

In alegerea unei nivele bune, trebuie sa verifici in primul rand raza sa de actiune. In general, pentru constructii, renovari si amenajari la domiciliu, te poti multumi cu o raza de pana la 10 metri, suficienta daca nu lucrezi in spatii extrem de extinse (intr-un apartament conventional, o raza de pana la 7 m e convenabila).

Un dispozitiv de acest tip este mult mai precis decat omul, totusi are si el o anume marja de eroare. Pentru o raza de 10 metri, o precizie de +/- 0.5 mm este considerata normala (pentru modele tip hobby, chiar de 0.8 mm la raza de 10 m).

Pentru lucrul in siguranta, verifica clasa razei laser: daca este I sau II, aceasta indica faptul ca intensitatea nu va afecta ochii la expunerea accidentala, decat daca aceasta e prelungita. Clasele III si IV arata un risc sporit, deci necesitatea echipamentelor de protectie.

Majoritatea nivelelor functioneaza cu 2 sau 3 baterii de tip AA sau AAA (e important sa ofere o autonomie de macar 8-10 ore). Sistemul de prindere este si el important, asigurand stabilitatea dispozitivului: poate fi cu trepied (preferabil, inclus in oferta), sau cu accesorii de prindere pe perete sau pe diferite obiecte (masa, dulap).

Acum e mai simplu sa alegi un dispozitiv pentru uz casnic, iar daca nu stii unde gasesc nivele laser ieftine, la un pret bun, altii, noi iti indreptam atentia spre magazinele online, ce ofera constant modele de calitate si accesibile.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Bosch PCL 10 

 

Nu este simplu sa decizi care e cea mai buna nivela laser ieftina, de tip semiprofesional, unul dintre modelele ce pot fi recomandate fiind Bosch PCL 10, un dispozitiv ce proiecteaza linii drepte pe plan orizontal si vertical, in forma de cruce.

Este gata de utilizare in doar 4 secunde, nivelarea fiind automata, ceea ce-ti asigura lucrul rapid si precis. Raza de actiune este de pana la 10 metri, valoarea optima pentru constructii, renovari si amenajari interioare la domiciliu. Diodele de laser sunt luminoase, oferind o vizibilitate sporita, facand parte din clasa II (fara risc la expunere accidentala).

Masuratorile la distanta de 10 m au o precizie de +/- 0.5 mm. Include un stativ din aluminiu de 1.1 m, are un filet integrat de ¼ inch, compatibil cu orice tip de trepied, iar functia softgrip asigura o manevrare simpla si comoda (are dimensiuni de 108 x 66 x 92 mm). Oferta vine si cu baterii si o geanta de protectie.

 

 

 

 

 

Bosch QUIGO II 

 

Daca ai nevoie de o nivela laser, ieftina si buna, ideala pentru diverse lucrari acasa, poti lua in vedere modelul Bosch Quigo II, foarte util intr-o serie de operatiuni: agatarea tablourilor, montare gresie, parchet, aplicare tapet, instalare dulapuri suspendate.

Este o nivela cu linii drepte orizontale si verticale, de tip cruce, cu autonivelare (proiecteaza automat in timp scurt liniile in unghi de 90 grade pe suprafata de lucru). Poti obtine si linii inclinate, regland crucea laser. Raza ajunge pana la o distanta de 7 metri, este asadar un dispozitiv pentru interior, destinat uzului casnic. Precizia la distanta maxima este de +/- 0.8 mm.

Functioneaza cu 2 baterii tip AAA, permite o fixare stabila si flexibila datorita sistemului universal de prindere si este usor de manevrat, inclusiv pentru incepatori. Raza laser este inclusa in clasa II, fiind suficient de vizibila, fara insa a provoca rani daca iti expui din greseala ochii (evita in orice caz aceasta).

 

 

 

 

 

Skil LL0511 

 

Aceasta nivela laser semiprofesionala de la Skil este un dispozitiv practic pentru variate lucrari la domiciliu, cand renovezi sau reamenajezi. Raza de actiune atinge distanta de 10 metri, o valoare buna pentru dispozitivele de uz casnic, cu o precizie de plus/minus 5 mm. Este simplu de manevrat si cantareste doar 0.7 kg.

Ofera nivelarea automata in doar 6 secunde, fara a necesita aliniere manuala, permitandu-ti sa lucrezi rapid si eficient. Stabileste linii simetrice pe plan orizontal si vertical in unghi drept, avand si un mod de proiectare inclinat (liniile pot fi proiectate concomitent sau separat). Functioneaza cu 2 baterii AA.

Clasa fasciculelor de laser este II, indicand ca ochii nu vor fi afectati decat la o expunere prelungita, iar raza ofera o buna vizibilitate pe suprafata de lucru de la distanta maxima permisa. Filetul de ¼ inch o face compatibila cu multe tipuri de trepied, iar sistemul de prindere cu cleme asigura o montare stabila si flexibila.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 voturi, media: 4.75 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status