Cea mai buna nivela laser Bosch

 

Cum aleg cele mai bune nivele laser Bosch

 

Ghidul cumparatorului

Fie ca planuiesti niste amenajari interioare, fie ca trebuie sa faci mici modificari de constructie la o locuinta, sa detii o nivela laser e noul trend. Acest dispozitiv iti permite sa determini linii si trasee, sa le aliniezi, sa obtii unghiuri precise.

Am decis sa analizam in acest articol oferta unui brand foarte cunoscut si apreciat la noi, intrucat din ce in ce mai multi utilizatori se declara interesati sa stie unde gasesc nivela laser Bosch la un pret bun. In continuare, iata un set de informatii pe care speram ca le vei considera utile.

Brandul a fost fondat de Robert Bosch in 1886, constituind un atelier de productie pentru piese auto la acea vreme. In a doua parte a secolului XX stabileste un parteneriat cu Denso, un subsidiar Toyota specializat pe productia de piese pentru motoare. Linia de fabricatie se diversifica, ajungand sa cuprinda electrocasnice si electronice, alaturi de unelte de mare putere pentru constructii, bricolaj si gradinarit.

In ceea ce priveste tipologiile de nivele produse, Bosch are de oferit 3 categorii principale:

Nivelele rotative sunt recomandate pentru bricolaj si lucrari in constructii, fiind considerate printre cele mai performante din productia brandului; se recomanda pentru firme de constructii si amenajari, dar pot fi alese si de catre utilizatori casnici. Singurul mic inconvenient ar fi pretul de cumparare, nu foarte scazut. Din aceatsa categorie dam ca exemple piesele: Bosch GRL 500HV, Bosch GRL 300HV sau Bosch GRL 250HV.

Nivela laser cu linii este cel mai des utilizata de catre utilizatorii casnici, avand si preturi de comercializare avantajoase. Aceste dispozitive asigura alinierea obiectelor, stabilirea distantelor egale, functie de autonivelare si operare cat se poate de facila si intuitiva. Oferim cateva exemple concludente: Bosch Quigo Plus, Bosch PLL 360, Bosch PLL 1P, Bosch PCL 20 etc.

Telemetrul este un aparat similar, din punct de vedere al functionalitatii, ofera majoritatea optiunilor unei nivele laser conventionale: masuratori cu acuratete milimetrica, raza de actiune extinsa(uneori pana la 40m), masurare de suprafata si transformari intre unitati de masura. Spre deosebire de nivelele Bosch conventionale, telementrele ofera afisaj electronic. Din aceasta categorie, oarecum adiacenta, putem enumera: Bosch PRL 30C, Bosch GLM40, Bosch GLM 50C etc.

Nivelul de uzura coincide cu tipul de lucrari pentru care decizi sa alegi aparatul. Nu recomandam sa faci investitii excesive, daca ai de gand sa folosesti doar ocazional produsul. In aceasta situatie, vei alege o piesa din gama Bosch semiprofesionala si hobby. Recunosti aceste dispozitive prin faptul ca au carcasa de culoare verde sau se specifica in descriere caracterul semiprofesional.

Daca ai nevoie de precizie avansata si intentionezi sa lucrezi zilnic cu acest produs, atunci iti sta la dispozitie gama Bosch Professional – cu instrumente de masura ce au carcasa de culoare albastra. In mod firesc, acestea sunt considerate mai fiabile, dar necesita si investitii pe masura.

Anumite pareri despre cele mai bune nivele laser Bosch te vor sfatui cu privire la performantele de masurare. E util sa cunosti distanta maxima de masurare(pentru bricolaj si in spatii interioare, o raza de pana la 7m este suficienta, in timp ce pentru exterior trebuie sa depaseasca aceste valori) si precizia de aliniere(trebuie sa fie una foarte buna, echivaland cu o marja de abatere de circa 0.7 – 0.8mm plus/minus pentru modelele de uz conventional).

Fiabilitatea te va interesa, intrucat constituie un aspect obligatoriu pentru un model ce va fi intrebuintat in spatiul extern, acesta necesitand sa reziste la fluctuatii mari de temperatura sau chiar la socuri si lovituri. Mai mult, e important sa stii daca piesa se livreaza cu sau fara stativ, pentru ca ulterior  va trebui sa il procuri din alte surse, pentru o masurare eficienta.

Stabilesti pe cont propriu, daca te intereseaza masuratori doar in linii perpendiculare sau si oblice, daca preferi o optiune de aliniere automata sau daca iti trebuie un dispozitiv cat mai usor, care sa poata fi fixat si pe perete(acestea se recomanda pentru alinierea placutelor de gresie si faianta).

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Bosch PCL 10 

 

Dintre toate cate se fabrica, nu ofera cele mai inalte performante, insa pentru orice utilizator care doreste sa impace calitatea cu un pret cat mai bun, acest model poate fi desemnat cea mai buna nivela laser Bosch pe care o poate alege pentru utilizare semiprofesionala.

Se va folosi cu setari intuitive si va asigura urmatoarele functii esentiale: autoreglare(facand parte din seria autonivelanta, nu necesita reglaje manuale), masoara cu linii(oferind o axa verticala si una orizontala, perpendiculare, care asigura lipirea precisa a placutelor de faianta si alinierea tablourilor), montaj facil, datorita unui filet compatibil cu toate stativele uzual intrebuintate.

Domeniul de masurare se extinde pana la 10m, fiind potrivita in spatiile interne, in timp ce precizia este una de apreciat, intrucat se inregistreaza o abatere infima, de numai 0.5mm in plus sau in minus. Produsul este fiabil, incorporand diode laser de inalta calitate. In setul de livrare primesti bateriile, o geanta de protectie si un stativ de 1.1m, facut din aluminiu.

 

 

 

 

 

Bosch Quigo II 

 

Pentru orice mester care cauta o nivela laser Bosch, ieftina si buna, modelul Quigo va constitui o solutie mult-asteptata. Este integrat in gama semiprofesionala si se recomanda pentru a ajuta in diverse lucrari prin gospodarie, intrucat, ca tipologie, este o nivela cu linii. Recomandam utilizarea in spatiile interne, nu numai pentru ca raza de actiune este indicata pana la 7m, ci si pentru ca fascicolul laser va deveni mai lat pe distante mari, pierzandu-si din precizie.

In orice caz, daca luam in calcul marja de eroare de 0.8mm, se poate considera ca aceasta piesa permite acuratete, in limitele unui dispozitiv util in aplicatii casnice. Reuseste sa obtina alinierea pe distante egale sau variabile, in functie de marcajele oferite direct pe fasciclui laser. Are optiune de aliniere automata, iar cele doua linii pe care le proiecteaza descriu un unghi perfect drept.

In dotare are un mic stativ, cu filet, pe care il poti fixa pentru a stabiliza obiectul in raport cu suprafata ce trebuie masurata. Primesti 24 de luni garantie la aceasta achizitie.

 

 

 

 

 

Bosch PLL 360 

 

Desi se presupune ca ar trebui sa fie mai performant decat alte modele si sa isi justifice pretul ceva mai ridicat, acest dispozitiv semiprofesional, cu dioda laser de 635nm, a primit doar recenzii cu note de mijloc. Spectrul aplicatiilor va include pozitionarea imaginilor pe perete, aplicarea bordurilor si chiar alinierea oblica a obiectelor, specificandu-se o precizie de 0.4mm.

Totusi, ca raza de actiune, laserul va fi vizibil pana la 7-10m si doar abia perceptibil pana la 20, ceea ce inseamna ca nu depaseste capabilitatile oricarui model destinat utilizarii in interior. De apreciat vor fi functiile de autonivelare automata(timpul de autonivelare va fi scurt, de numai 4 secunde), care nu mai necesita reglaje din partea utilizatorului, si alinierea simultana a obiectelor din intreaga incapere, pe baza unei linii laser orizontale, nivelata la 360 de grade.

Totodata, va proiecta linii diagonale in orice unghi, avand optiune de blocare. Mai mult, include o verticala la 90 de grade, pentru a indeplini astfel multiple sarcini de pozitionare a obiectelor pe pereti. In pachet gasesti geanta de transport si protectie, alaturi de un suport universal.

 

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status