Cea mai buna motosapa profesionala

Am modificat articolul ultima data pe: 24.09.20

 

Cum aleg cele mai bune motosape profesionale

 

Ghidul cumparatorului

Daca nu ai indeajuns de multe fonduri incat sa iti cumperi un motocultor pentru cultivarea intensiva a terenului, atunci va trebui sa te gandesti la o gama de pret mai scazuta si implicit la un utilaj de tip motosapa. Spre deosebire de motocultivatoare, aceste utilaje au plaje de putere mai restranse si se recomanda in prelucrarea suprafetelor de teren limitate, pana in 5000mp. Totusi, pot fi impartite in functie de nivelul de profesionalism abordat, fiabilitate si durabilitate, in piese hobby, modele semi-profesionale sau itemi profesionali.

Tocmai pentru a le arata cititorilor unde gasesc motosapa profesionala la un pret bun si pentru a le explica in ce mod o pot alege, am redactat acest ghid, tinand cont in special de opiniile specialistilor, raportul pret-calitate si ce vanzari se mai fac in mediul online din Romania. Iata baremul de selectie cel mai des utilizat:

 

 

Capabilitatile motorului: E drept ca exista deopotriva motosape electrice si variante cu motoare termice, dar numai cele pe carburant sunt indeajuns de trainice si de eficiente incat sa fie numite profesionale. Cand folosim acest termen ne gandim la un utilaj suficient de bun pentru a garanta circa 7CP(cai putere) si bine construit, incat sa faca fata la suprafete de 3000 – 5000mp sau poate mai mult. E indicat sa cauti module cu motoare in 4 timpi, sa analizezi consumul de combustibil, sistemul de transmisie si materialele integrate. Nu trebuie sa lipseasca un filtru de aer, un sistem de racire fortata si modulul aferent de ungere cu ulei a motorului. Aceste aspecte garanteaza nu numai capabilitati bune de lucru, ci si mentenanta corespunzatoare, alaturi de durabilitate.

 

Dimensiunile de cultivare: Toate motosapele se livreaza echipate cu freze formate din mai multe cutite, iar latimea si adancimea ce pot fi prelucrate cu piesele respective sunt esentiale pentru o buna afanare a solului. Ca dispozitivul sa fie profesional, trebuie sa cauti modele cu latime de frezare de 80 – 100cm sau chiar mai mare, iar adancimea sa fie de cel putin 15 – 25cm, daca nu pana in 30cm. Asta iti permite procesarea unor suprafete extinse in surt timp si lucrul cu diverse culturi, adica plantarea diferita a speciilor. Alege cutite cu auto-ascutire si facute din otel de cea mai buna calitate.

 

Optiunile: Esentiale pentru o buna functionare profesionala sunt: reglajul latimii de frezare, modificarea in trepte a adancimii de lucru(fiecare tip de planta necesita sol prelucrat la diverse adancimi), cutie de viteze cu mai multe viteze pentru avansare si una in marsarier, maner si ghidon reglabile, pentru o ajustabilitate maxima. Exista si functii care demonstreaza siguranta la utilizare, iar printre acestea trebuie sa te interesezi de: senzor de ulei care evita griparea motorului, ambreiaj cu atenuare de soc(util cand pamantul e foarte dur, asigurandu-se astfel evitarea agresarii motorului), frana pe maneta sau pozitionata pentru activare usoara, fulii cu rezistenta la temperaturi mari(daca sistemul de transmisie este astfel construit) etc.

 

 

Accesorizare: Toate piesele se livreaza neaparat cu freza standard de prasire, pe care sunt prezente cutite din otel de diferite forme, cele care rascolesc pamantul. Modelele profesionale livrate cu kit standard nu mai includ si alte dispozitive, dar pot avea priza de putere ce favorizeaza atasarea remorcilor sau a pompelor pentru irigare. Pachetul trebuie sa contina cel putin rotile pneumatice din cauciuc si cuiul de reglaj pentru adancimea de cultivare. Discurile metalice laterale sau roata de inaintare pot fi piese la fel de utile. La cerere, fiecare furnizor poate oferi, contra cost pentru modele profesionale, accesorii perfect compatibile: rarita, plug conventional sau de cartofi, cositoare, remorca, pompe si alte componente.

Toate aceste pareri despre cele mai bune motosape profesionale iti vor permite sa verifici prealabil fiecare aspect, asigurandu-te nu numai de calitatea aparatului vizat, ci si de posibilitatile de intretinere. Iti propunem cateva exemple concludente pentru categoria discutata si sugeram achizitionarea online, din moment ce costurile vor fi foarte avantajoase pe Internet.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

WM 500 -7 CP

 

1-wm-500-7-cpNu trebuie sa cauti mult pentru a identifica cea mai buna motosapa profesionala de 7CP, iar investitia necesara nici nu va fi una exagerata. Iti propunem ca varianta indeajuns de performanta aceasta piesa cu motor in 4 timpi OHV, prevazut cu racire fortata si un filtru de aer fiabil, foarte usor de tintretinut.

Dezvolta o putere de 7CP si va avea un consum moderat, de 1.5l pe ora. Se va alimenta cu benzina fara plumb, iar motorul se protejeaza cu ulei, avand si un senzor foarte util in prevenirea griparii. Vei alege aceasta piesa cand lucrezi in gradina, in vie sau pe suprafete de teren mai mari de 5000mp si pana la 10000mp, fiind bine confectionata opentru a rezista la solicitari extinse. Ofera 2 viteze de inaintare si una pentru marsarier, permitand astfel deplasarea indeajuns de versatila pe ogor.

Despre freza inclusa putem spune ca e formata din cutite de forma elicoidala care au si constructie specifica pentru auto-ascutire. Lucreaza cu latime de 60 – 100cm, fiind potrivita si cand suprafata cultivata mai are obstacole. E echipata cu un cui ce-ti permite reglarea adancimii intre 15 si 30cm, dimensiuni universal valabile in agricultura. La cerere, se pot atasa diverse accesorii(plug, rarita, remorca etc).

button 1

 

 

 

 

Media Line MS 6580/4

 

2-media-line-ms-6580Nu se poate sa nu-ti prezentam si o motosapa profesionala ieftina si buna, oferita de Media Line si catalogata printre cele mai convenabile produse echipate cu set de roti pneumatice din cauciuc si plug de bilonat. Utilajul e facut cu motor de 7CP si freze usor detasabile(24 cutite), oferind, totodata, si posibilitatea de a lucra cu semanatoare, pompa, rarita si restul accesoriilor utile in agricultura(la cerere).

Se recomanda pentru suprafete in medie de 5000mp, dar poate fi utilizata si pe teren mai extins, daca se respecta timpii de racire. Asigura trei viteze, una fiind marsarierul, in timp ce pornirea se realizeaza la sfoara, iar transmisia e pe lant. Necesita benzina pentru a functiona, iar ca masuri de fiabilitate include si un filtru de aer in baie de ulei. Frezele segmentabile permit latimi de cultivare de 56 – 80cm, fapt ce determina posibilitati de intrebuintare extinse, pe pajisti sau in gradina, printre pomi sau printre butuci de vita de vie.

Afanarea se face pana la adancimi de 25cm, suficient pentru destul de multe procedee agricole. O maneta cu actionare dubla previne continuarea lucrului in cazul in care operatorul va pierde controlul aparatului, asigurand si frana de urgenta.

button 1

 

 

 

 

Ruris 7088

 

3-ruris-7088Aceasta oferta pentru o motosapa profesionala Ruris  merita o mentiune in top tocmai pentru ca se livreaza cu un set reprezentativ de accesorii. Pachetul include utilajul cu freza, rotile din cauciuc, plug, cultivator si adaptor specific.

Are un motor de 7CP si producatorul o recomanda pentru terenuri de maxim 5000mp, indicand o medie de 500mp procesati intr-o singura ora, la un consum de numai 0.8l de benzina in tot acest timp. Va lucra pana la adancimi de 25cm, suficient pentru afanare buna a oricarui tip de sol. Latimea maxima de cultivare e de 83cm, asigurand un randament bun si in zone cu usoare denivelari.

Cele 2 viteze pentru inaintare si o treapta de marsarier compun optiunile de deplasare. Sub aspect tehnic, transmisia pe lant si utilizarea baii de ulei favorizeaza o functionare fiabila si de durata. In afara de accesoriile cu care este echipata in cadrul acestei oferte, motosapa mai poate tracta si alte piese mai grele. Pretul optim, in raport cu numarul de componente ale kitului si performantele moderate confirma ca va fi o solutie corespunzator aleasa.

button 1

 

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status