n n
n
n
▷ Motosape electrice ieftine. Analiza comparativa

Cea mai buna motosapa electrica ieftina

Am modificat articolul ultima data pe: 13.12.19

 

Cum aleg cele mai bune motosape electrice ieftine

 

Daca vrei sa iti usurezi munca de intretinere a gradinii atunci, o motosapa electrica ar putea fi masinaria potrivita pentru tine. Este un utilaj cu un motor suficient de puternic, dotat cu freze al caror rol este de a marunti bulgarii de pamant. Dispozitivul isi gaseste intrebuintare in gradini, sere si solarii.

Daca nu stii sa alegi o motosapa electrica, ieftina (la un pret bun), noi te putem ajuta, prezentandu-ti cateva criterii de selectie:

 

 

Pentru un dispozitiv electric, puterea motorului poate varia in intervalul 700 – 2000 W.

Modelele de 700W(Hecht 737) sau 750 W(Hecht 730) sunt mai putin rezistente la uzura si se utilizeaza pentru lucrari de rutina si in aerarea solului pe suprafete limitate, intrebuintandu-se in regim hobby.

Cele care ofera in jur de 1000W (Hecht 738) sunt ceva mai trainice, fiind adecvate pentru persoanele care doresc sa isi lucreze gradina intr-un timp foarte scurt. Nu se preteaza pentru folosinta pe suprafete foarte extinse.

Dispozitivele care au motoare de circa 2000W (Texas El-Tex 2000) sunt ideale pentru pregatirea solului in vederea plantarii, dar si a plivitului.

Daca vom considera greutatea utilajului, un produs de calitate va fi usor(sub 10 Kg), permitand astfel manevrarea fara efort.

Totodata, e necesar sa prezinte cutite fabricate din aliaje de otel, tratate pentru a preveni uzura prematura a acestora. Tratarea are loc prin procese de carburare, nitrocarburare, calire in apa, uleiuri sau saruri si nitrurare, adica imbogatirea suprafetei materialului cu azot, cu scopul dezvoltarii calitatilor de exploatare.

Otelul este un aliaj care contine elemente precum fierul si carbonul. Duritatea otelului poate varia in functie de cantitatea de carbon, intrucat atunci cand se regaseste intr-o proportie mai mare de 2.11%, acest aliaj se numeste fonta.

De asemenea, fii atent la numarul de lame si de freze. Pe piata exista produse electrice cu 6 lame (Hecht 741) sau 4 lame (Ikra Mogatec EM 750, Gardenia GD 601). In general, modelele de pe piata prezinta 4 freze (Hecht 738, MTD T 30 E), iar legat de rotatia acestora, trebuie sa stii ca turatia poate fi mica, de numai 120 rotatii pe minut (Ikra Mogatec 1200W), de 280 (Texas Eltex 1400), de 380 (Bronto B-Elrot) sau chiar mai mare, de pana la 450 de rotatii pe minut (Gardenia GD 601). In mod firesc, o turatie mai mare poate indica si o posibilitate rapida de finalizare a lucrarilor

Trebuie sa tii cont si de nivelul sunetului care poate fi un criteriu semnificativ de alegere.

Exista modele care produc zgomot deranjant. Daca motosapa are specificat de producator un nivel de 71 dB, atunci este cam la fel de zgomotoasa ca un aspirator(Hecht 738), daca are o valoare mai mare de 80 dB, atunci se aude mai tare, similar cu traficul pe o strada aglomerata(Ruris 751 KS 8.5). La o valoare de 93 dB, zgomotul e asemanator in intensitate cu cel produs de masina de tuns iarba(Texas El-Tex 750), la o valoare de 110 dB, sunetul este similar cu cel al unui picamer (Hecht 740).

Un alt criteriu care nu este de neglijat tine de dimensiunile utilajului pentru ca atunci cand vrei sa alegi o motosapa electrica de calitate, te uiti mai intai la cat de voluminoasa este. De asemenea, trebuie sa te intereseze si la ce latime si adancime de lucru poate ajunge aceasta.

La adancimi de aproximativ 12cm, motosapa poate fi folosita indeosebi pentru a afana terenul. Pentru valori cuprinse intre 15 si 25 cm, produsul este adecvat folosirii atat in gradina la vita de vie, cat si la realizarea de santuri de dimensiuni reduse. Pentru valori de pana la 30cm, motosapele pot fi folosite la maruntirea solului in sere, dar si in gradini sau la realizarea unor santuri.

Exista motosape ce lucreaza la 26 cm latime si 19,5 cm adancime (Greenworks GTL9526), la 30 cm latime si 23cm adancime (Wolf Garten C30E ), la 36 cm latime si 21cm adancime (Hecht 737) si unele care pot ajunge o latime de aproximativ 40 cm si o adancime de 21 cm (Ikra Mogatec IEM 1200).

Citeste in continuare cateva pareri despre cele mai bune motosape electrice.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Ikra Mogatec EM 750 

 

Produsul despre care discutam este o motosapa electrica cu o putere minima de 750W, potrivita pentru lucrul in gospodarie. Viteza de rotatie a frezei este de 137 rotatii pe minut, in timp ce viteza maxima este de 430 rotatii pe minut, fiind potrivita pentru finalizarea lucrului intr-un timp scurt. Prezinta 4 lame, reusind sa faca fata cu brio solurilor cu mici denivelari, dar nu si celor cu bulgari foarte mari de pamant.

In ceea ce priveste greutatea, utilajul cantareste 8.5kg, si nu impune un efort deosebit de mare pentru a-l manevra in activitatile care tin de gradinarit. In acelasi timp, priza pe sol fiind redusa, impune eforturi considerabile in timpul sapatului.

Referitor la parametrii de lucru, trebuie sa stii ca produsul are o latime de lucru de 28 cm si ajunge la o adancime de 20 cm. Aceasta valoare este una medie, aratand faptul ca modelul este eficient in trasarea micilor santuri, aerarea solului si totodata, pregatirea acestuia pentru insamantarea cu legume. Totodata, e necesar sa cunosti detalii legate de pret. Acesta este mai ridicat in comparatie cu celelalte produse din aceeasi gama.

 

button 2

 

 

 

 

Hecht 738 

 

Daca iti doresti o motosapa electrica, ieftina si buna, acest model semiprofesional, cu o putere mare, de 1000 W, ar putea fi pe gustul tau. Este potrivit pasionatilor de gradinarit care doresc sa isi aranjeze sera sau lotul de pamant, cu scopul plantarii unor legume, fructe si zarzavarturi.

Pentru a nu fi suprins neplacut, trebuie sa stii ca produce un zgomot suportabil, avand un nivel relativ scazut, de 71 decibeli. Are 4 cutite de calitate, iar numarul lamelor este de 16, fiind eficiente in distrugerea bulgarilor de pamant uscat si in amestecarea ingrasamintelor in sol.

Un beneficiu este prezenta vitezelor multiple, in numar de 6. Datorita lor, vei putea rezolva treburile din gradina in ritmul propriu, fara graba. In legatura cu dimensiunile la care poate sapa, latimea de lucru maxima este de aproximativ 36.5 cm, iar adancimea la care ajunge freza este de 18cm, fiind eficienta in lucrul la vita de vie, dar si la camp. Referitor la materialul din care este confectionata, trebuie sa stii ca producatorul afirma ca este trainic si rezistent la socuri.

 

button 2

 

 

 

 

Gardenia GD 601 

 

Motosapa despre care discutam este dotata cu un motor puternic, de 1000 W. Frezele ating 450 de rotatii pe minut, fiind adecvata celor care dispun de suprafete de pamant de marimi medii sau reduse si care doresc sa il lucreze intr-o maniera eficienta si rapida. Este potrivita pentru pregatirea solului in vederea plivitului, plantarii culturilor si totodata, pentru zdrobirea bulgarilor de pamant.

Referitor la dimensiunile la care poate sapa la o singura trecere, este necesar sa stii ca latimea este de aproximativ 36.5cm, iar cu ajutorul frezei, poate ajunge pana la adancimea de 18cm. Aceste valori ale parametrilor de functionare incadreaza produsul in categoria utilajelor eficiente pentru lucrari hobby, adica efectuate exclusiv pe langa gospodarie.

Prezinta un numar de 4 lame, insa un dezavantaj este faptul ca are o singura viteza. In ceea ce priveste greutatea, produsul cantareste aproape 8 kilograme jumatate. De asemenea, are in dotare si 2 roti ajutatoare, fiind relativ mai usor de manevrat si de mutat dintr-un loc in altul.

 

button 2

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status