Cea mai buna motosapa de 12CP

Am modificat articolul ultima data pe: 07.07.20

 

Cum aleg cele mai bune motosape de 12CP

 

Ghidul cumparatorului

O motosapa face ca munca pamantului sa fie mult mai usoara, asa cum iti va spune orice agricultor cu experienta in cultivarea solului. Utilajul trebuie sa fie destul de puternic pentru a face fata suprafetei prelucrate, iar daca terenul depaseste 1000 mp, vei avea nevoie de o motosapa de cel putin 12 CP.

Intrucat acestea sunt utilaje performante, trebuie sa te astepti la costuri mai mari, asa ca e intelept sa te interesezi unde gasesc motosapa, 12CP, la un pret bun, si alti gospodari, dar si sa te documentezi in privinta acestor produse.

Avand o putere ridicata, motocultorul va reusi sa patrunda mult mai adanc, chiar si in solul dur, cu denivelari. Cele mai multe modele de pe piata ating o adancime de aproximativ 30 cm, astfel ca se preteaza la lucrari de nivelare a bulgarilor de pamant, de arat, afanare, etc. Cand vine vorba de latimea de teren cultivata, motosapa poate lucra rapid, dintr-o singura trecere, o portiune de pana la  130 cm (valoare e ajustabila, in functie de distanta randurilor).

Trebuie sa stii ca vorbim de utilaje cu motor alimentat pe combustibil – benzina sau diesel, astfel ca sunt necesare sesiuni periodice de mentenanta (curatat, schimbat ulei, etc.). Pornirea se poate face manual, la sfoara, dar si la cheie. De asemenea, te vei bucura de niste functii si dotari care protejeaza motorul si fac ca utilizarea motocultorului sa se produca in mod confortabil.

O supapa de decompresie si un filtru de aer umed protejeaza instalatia de praf. Mai mult, vei putea manevra usor motocoasa, multumita vitezelor (inainte si marsarier), ghidonului cu directie reglabila (sus-jos, stanga-dreapta) si rotilor din cauciuc, ce absorb din soc si trec usor peste radacini si bulgari de pamant.

Profitand de aceste cateva pareri despre cele mai bune motosape 12CP, vei gasi rapid produsul potrivit, mai ales daca il cauti in ofertele magazinelor online.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

BSR WM 1100 BE

 

BSR WM 1100 BE este un motocultor foarte puternic si eficient in cultivarea suprafetelor  extinse de pamant, care depasesc 1000mp. Modelul de fata se remarca prin fiabilitatea constructiei, ceea ce ne indeamna sa-l numim cea mai buna motosapa de 12CP.

Trebuie spus ca e dotat cu un motor in 4 timpi, care este alimentat cu combustibil diesel. De asemenea, acesta se va mentine curat, multumita filtrului de ulei. De mentionat ca are o capacitate cilindrica de 406 cc, iar diametrul interior al cilindrului motorului e de 86×70 mm.

Sistemul de pornire este ingenios, intrucat se poate realiza si manual, prin demarator, dar si la cheie, utilajul fiind prevazut cu un acumulator de 18 Ah. Cu aceasta motosapa vei reusi sa ajungi la adancimi de pana la 30 cm, chiar si in cazul in care solul este unul intarit si batatorit. Acest lucru e posibil datorita frezelor, care sunt prevazute cu numeroase cutite.

De asemenea, in ceea ce priveste latimea de teren cultivata, aceasta poate varia de la 90 cm, si pana la 125 cm. Cultivarea se va realiza intr-un mod eficient, chiar si pentru cei care lucreaza un ogor, intrucat motocultorul se va depasa cu 3 viteze, dintre care una in marsarier. Mai mult de atat, ghidonul e reglabil, pe directiile sus-jos, stanga-dreapta, iar greutatea utilajului e de 120 kg.

 

 

 

 

 

Progarden HS1100 D

 

Progarden HS1100 D este o motocoasa foarte puternica, pe care agricultorii o vor putea introduce la aratul portiunilor extinse si denivelate de pamant. Avand 13CP, e chiar mai performanta decat o motosapa 12CP ieftina si buna, iar oferta de pret te va convinge ca merita sa faci o astfel de investitie.

Este conceputa exact pentru prelucratul terenurilor batatorite, dar si al celor denivelate, unde trebuie sparti bulgarii de pamant si scoase radacinile ramase de la vechile culturi.

Eficienta cu care va face aceste lucruri cade in baza motorului in 4 timpi, care trebuie alimentat cu  benzina fara plumb, e racit cu aer si e protejat de praf, multumita filtrului de aer umed. De asemenea, rezervorul are un volum de 3,6 l, iar motocultorul consum in jur de 1,2 l/h, avand  un consum al carburantului destul de bun.

In ceea ce priveste parametrii de lucru, trebuie spus ca freza din dotare este echipata cu 16 cutite pe dreapta si 16 pe stanga, astfel ca va reusi sa ajunga la o adancime de 30 cm chiar si pe solul intari. De asemenea, latimea de cultivare e de 80 – 125 cm. Motocoasa se poate deplasa cu 2 viteze inainte si una in marsarier. De asemenea, are roti cu anvelope de cauciuc, cu profil agricol, iar pornirea de face manual.

 

 

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status