n n
n
n
▷ Motopompe ieftine. Analiza comparativa

Cea mai buna motopompa ieftina

Am modificat articolul ultima data pe: 11.12.19

 

Cum aleg cele mai bune motopompe ieftine

 

Ghidul cumparatorului

Alimentate cu benzina sau motorina, independente energetic si accesibile ca pret, motopompele sunt o solutie practica si utila, atat pentru drenarea apei din piscine sau subsoluri inundate, cat si pentru irigarea gradinilor. Nu stii exact la ce trebuie sa te uiti pentru a alege cea mai potrivita motopompa la un pret bun? Gasesti mai jos toate informatiile de care ai nevoie.

Un criteriu foarte important este tipul de apa pentru care vei folosi acest dispozitiv. Cele mai multe modele sunt destinate lucrului cu apa menajera, cu impuritati de maxim 5mm. Daca vrei sa o folosesti pentru a transporta lichide murdare, cu particule peste aceasta dimensiune, ai nevoie de o versiune prevazuta cu tocator si filtru special.

Mai trebuie sa stii cantitatea de apa pe care ai nevoie sa o evacuezi sau sa o vehiculezi pentru a iriga o suprafata, ca sa poti evalua corect ce capacitate trebuie sa aiba pompa. Pentru locuinte ai nevoie in general de un debit de 8-10l/min pentru fiecare robinet din casa, iar pentru terenuri agricole poti estima un consum de 100.000l/h pe hectar udat. Daca o vei folosi pentru golirea si umplerea de rezervoare sau piscine, trebuie sa iei pur si simplu in calcul capacitatea lor si timpul in care vrei sa termini treaba.

Din punct de vedere al alimentarii, motopompele se impart in doua categorii: diesel (mai zgomotoase si mai grele) si cu benzina (mai usoare). Importanta in considerarea achizitiei mai este si adancimea de lucru indicata in specificatiile tehnice. Pentru 7 – 8m, poti utiliza un model centrifugal, insa pentru plasarea la 15 – 20m de suprafata apei, vei avea nevoie de o versiune cu ejector.

Pentru a fi sigur ca apa ajunge acolo unde trebuie, verifica inaltimea maxima de evacuare, care se incadreaza in general intre 10 si 30m, variind in functie de model, si distanta de refulare pe orizontala. Evalueaza de asemenea si presiunea dezvoltata de aparat, care se incadreaza de obicei intre 2 si 20bari. Vei avea nevoie de 1 bar pentru fiecare 10m pe care apa trebuie sa ii parcurga pe verticala si 100m pe care trebuie sa-i parcurga pe teren plan.

Gasesti pe Internet o varietate de modele, pregatite pentru livrare si usor de analizat pe baza detaliilor tehnice incluse. Pentru a-ti usura munca si cautarile, am studiat pentru tine diverse pareri despre cele mai bune motopompe ieftine si am selectat cateva exemple de produse care iti pot fi de folos in proiectele tale.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Stern GWP-200A

 

Destinat vehicularii apei menajere si potrivit atat pentru mentinerea subsolurilor de bloc uscate, cat si pentru asigurarea umiditatii necesare plantelor din gradina, modelul Stern GWP-200A lucreaza cu apa menajera, avand capacitatea de a transporta 28200l/h.

Conducta de absorbtie se introduce in apa pana la o adancime maxima de 8m, avand grija sa mentii sorbul la minim 0.5m de sol, pentru a evita infundarea cu impuritati. Datorita motorului, cu putere de 5.5CP, cu aceasta versiune de motopompa poti ridica apa pana la inaltimea maxima de refulare de 28m.

Are o greutate de 23kg, fiind usor de manipulat si instalat in teren. Pornirea se face prin intermediul unui demaror manual (cu sfoara), iar durata de viata a motorului este protejata prin intermediul unui senzor de ulei care semnalizeaza atunci cand rezervorul ajunge la un nivel riscant de scazut. Este un model durabil, cu piese interioare supuse la tratamente termice care le asigura o rezistenta buna in timp.

 

 

 

Ruris PP30

 

Este o versiune conceputa pentru uz casnic si indicata pentru irigarea prin inundare a diverselor suprafete de culturi agricole, care necesita suplimentare umiditatii asigurate prin precipitatii. Cu un motor de 1.7CP si un debit maxim de 300l/min sau 18000l/h, acest model este o optiune rentabila pentru oricine cauta o motopompa, ieftina si buna, destinata vehicularii de apa curata.

Are o greutate de doar 8.5kg, care o face extrem de usor de manevrat. Asigura o inaltime de refulare de 30m prin intermediul motorului termic de tip TEZ in doi timpi, alimentat cu benzina, care beneficiaza de un rezervor de 550ml. Pentru potrivirea furtunurilor necesare aspirarii si evacuarii apei, ai la dispozitie cate un racord cu diametrul de 1.5inch.

Sistemul lucreaza la o presiune maxima de 2 bari suficienta pentru a-ti asigura forta necesara evacuarii si umplerii oricarei piscine, sau drenajul apelor acumulate in santiere sau canale in urma precipitatiilor abundente.

 

 

 

Progarden

 

Cu un motor de 5CP in patru timpi si sistem de racire cu aer care ii asigura o temperatura ideala de functionare, acest model este dedicat activitatilor desfasurate in gradina. Este util pentru completarea cantitatii necesare de apa pentru dezvoltarea sanatoasa a plantelor, cat si pentru evacuarea surplusului determinat de precipitatiile abundente.

Permite vehicularea unei cantitati maxime de apa de 25000l/h si transportul acesteia pe verticala pana la inaltimea de cel mult 25m. Pornirea motorului model HM170F cu un cilindru se declanseaza prin intermediul unui sistem manual, cu sfoara, fiind foarte usor de pornit inca de la prima utilizare. Este o versiune destul de usoara, cu o greutate de 23kg, alimentata cu benzina, facil de instalat si manevrat in orice locatie.

Are o dimensiune de 395 x 495 x 465mm, se instaleaza la suprafata solului si functioneaza optim la o adancime de absorbtie de maxim 7m la care va trebui sa ajungi cu capatul conductei.

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 voturi, media: 4.75 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status