Cea mai buna motocositoare ieftina cu lama

Am modificat articolul ultima data pe: 22.04.19

 

Cum aleg cele mai bune motocositori ieftine, cu lama

 

Ghidul cumparatorului

Cand vrei sa tai iarba si buruienile crescute pe un teren, ai la dispozitie cateva variante dintre care sa alegi – o coasa manuala, o motocoasa portabila sau o motocositoare cu lama. Fiecare dintre acestea are propriile avantaje si dezavantaje, dar daca stii ca suprafata pe care vrei sa o cureti este mai putin denivelata, cu plante crescute haotic si cu tulpini groase, ultima varianta s-ar putea sa fie mai indicata pentru tine.

Desi pretul de baza este mai crescut decat in cazul primelor doua, o motocositoare cu lama ofera in plus manevrabilitate superioara si putere mai mare de taiere, iar daca vei cauta cu atentie, vei descoperi cateva optiuni ieftine ce s-ar putea incadra in bugetul tau.

Cand te intereseaza sa verifici unde gasesc motocositoare cu lama ieftina la un pret bun cei care vor sa isi intretina terenurile, trebuie sa analizezi mai intai specificatiile tehnice.

Motorul in 4 timpi este un element important in functionarea utilajului, iar puterea acestuia, masurata in cai putere, ofera o indicatie in privinta randamentului pe suprafete mari.

Astfel, un motor de 5 CP face fata cu brio in cazul unei suprafete de pana in 5000 de metri patrati, dar o suprafata mai mare va necesita un motor mai puternic, de 7 – 8 CP, pentru a obtine acelasi randament.

Alimentarea motocositoarei se poate realiza fie cu benzina, fie cu motorina. In cazul primei variante, va trebui sa verifici tipul indicat pentru fiecare utilaj in parte – unele modele au in descrierea tehnica cerinta specifica pentru benzina fara plumb, in timp ce altele functioneaza fara probleme cu varianta conventionala.

Lama este, de regula, inclusa atunci cand achizitionezi motocositoarea, dar trebuie sa verifici dimensiunile. In cazul in care terenul pe care doresti sa il cureti are si copaci, este indicata o lama mai mica, de 80 – 100 cm, in timp ce un teren relativ drept, acoperit doar de iarba, poti utiliza una mai mare, de 130 – 140 cm, care sa iti permita sa termini treaba cat mai rapid. Materialul din care este confectionata aceasta piesa este, de regula, otelul, ce asigura o rezistenta buna la uzura.

 

 

Ca elemente de facilitare a utilizarii, multe pareri despre motocositoare cu lama ieftine indica faptul ca trebuie sa verifici sistemul de pornire – ce poate fi electric sau cu sfoara, sistemul de oprire – ideal ar fi sa existe si optiunea opririi de urgenta, in caz de accident sau daca pierzi controlul aparatului.

Un element de adaptabilitate este posibilitatea ajustarii vitezei in functie de terenul pe care urmeaza sa lucrezi – iarba poate fi tunsa cu o viteza mai mare, dar tufisurile si arbustii vor necesita o prelucrare mai lenta.

Pentru a putea fi folosita in orice conditie, ar trebui ca motocositoarea sa aiba si optiunea actionarii in marsarier. Posibilitatea de ajustare a inaltimii ghidonului si cea de cuplare si decuplare rapida a lamei sunt detalii tehnice care contribuie la usurinta utilizarii acestui echipament.

Mai jos am trecut in revista cateva motocositoare cu lama ieftine ce ne-au atras atentia atunci cand am cautat cele mai bune variante de pe piata.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Grillo AGT GF3 

 

Grillo AGT GF3 este o motocositoare cu lama cu motor in 4 timpi si cu o putere de 6.5 CP, detalii ce o fac potrivita si pentru curatarea unor suprafete mai intinse de 5 mii de metri patrati. Pornirea se realizeaza mecanic, cu sfoara. Combustibilul recomandat este benzina fara plumb, iar consumul este de 1.7 litri la ora. Rezervorul are o capacitate totala de 3.1 litri.

Lama are o latime de 110 cm, cu indicatie in manualul de utilizare, pentru paioase. Ghidonul este reglabil pe axa verticala si pe cea orizontala si dispune de un dispozitiv de atenuare a vibratiilor produse in timpul functionarii.

Cutia de viteze, in baie de ulei, asigura functionarea in 6 viteze, 3 inainte si 3 in marsarier. Viteza de deplasare variaza intre 1km/ora, in viteza intai, si 3 km pe ora, in viteza a treia. In cazul pierderii controlului asupra masinii, aceasta dispune de optiunea debreierii automate, fara oprirea motorului, element ce incadreaza acest dispozitiv in categoria „cea mai buna motocositoare cu lama ieftina”, datorita posibilitatii utilizarii si de catre persoanele incepatoare.

 

 

 

 

Bertolini AGT 140 

 

Bertolini AGT 140 iese in evidenta datorita motorului puternic, in 4 timpi, de 5.5 CP, ce ofera un randament crescut si in cazul suprafetelor mai mari. Cutia de viteze, cu baie de ulei, asigura posibilitatea utilizarii in oricare din cele 7 viteze – 4 inainte si 3 in marsarier.

Lama are o latime de taiere de 115 cm, dar poate fi ajustata in functie de necesitati, oferind optiunea utilizarii acestui dispozitiv si in cazul suprafetelor cu copaci. Este indicata pentru taierea paioaselor sau ierbii pentru furajare sau pentru curatarea spatiilor verzi.  

Directia de deplasare poate fi modificata prin invertorul cu maneta de control rapid pe ghidon , fara ca viteza sa fie modificata. Inaltimea ghidonului este ajustabila, iar acesta dispune de un mecanism de atenuare a vibratiilor produse in timpul functionarii. Siguranta utilizatorului este oferita de optiunea opririi automate a motorului in cazul pierderii controlului asupra masinii.

 

 

 

 

Ruris BASSI 999B MAX 

 

Daca inca mai cauti o motocositoare cu lama ieftina si buna, Ruris BASSI 999B MAX poate fi o varianta demna de luat in seama, mai ales daca terenul pe care vrei sa il cureti are dimensiuni mai mari.  Cutia de viteze in 4 trepte si motorul puternic, de 6.5 CP asigura o functionare eficienta in zonele de deal si campie. Sistemul de aprindere este electronic, iar pornirea este manuala. Dispune de 4 viteze – 2 inainte si 2 inapoi, ideal pentru zone inclinate sau cu desis.

Lama, cu o latime de lucru de 97 cm, are dinti striati, de tip fierastrau si poate taia orice tip de iarba, indiferent de structura fibrei.  Inaltimea coarnelor ghidonului este ajustabila, asigurand astfel o utilizare confortabila si un grad de control crescut asupra directiei.

Combustibilul  recomandat este benzina fara plumb, iar capacitatea rezervorului este de 3.6 litri. Consumul mediu de carburant este de 0.6 litri/ora, iar suprafata medie lucrata este de 3000 de metri patrati/ora, elemente ce indica gradul crescut de eficienta al acestui utilaj.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...