Cea mai buna moara de uz gospodaresc cu ciocanele

 

Cum aleg cele mai bune mori de uz gospodaresc, cu ciocanele

 

Ghidul cumparatorului

Daca locuiesti la casa si obisnuiesti sa cresti tot felul de animale in jurul acesteia, o moara cu ciocanele de uz gospodaresc este un utilaj in care cu siguranta vei dori sa investesti, din moment ce promite sa macine cantitatea dorita de furaje sau cereale intr-un timp foarte scurt, inlesnindu-ti astfel munca zilnica. Prin urmare, daca ai decis deja sa cumperi un asemenea dispozitiv, noi te invitam sa lecturezi ghidul de mai jos pentru a avea certitudinea unei alegeri corecte.

Ca sa pregatesti cu usurinta hrana pentru animalele si pasarile tale, primul aspect ce trebuie avut in vedere este puterea motorului, luand in calcul ca aceasta influenteaza in mod direct performanta utilajului.

Se masoara in wati (W) si, de regula, modelele destinate aplicatiilor domestice si fermelor mici au o valoare cuprinsa intre 1000 – 3000 W (3 kW), numeroase pareri despre cele mai bune mori cu ciocanele de uz gospodaresc recomandandu-ti sa te orientezi intotdeauna catre dispozitivul cu puterea cea mai mare. Motivul este unul simplu: ca sa beneficiezi de o productie sporita in interval de o ora.

Mai apoi, ai face bine sa verifici cate ciocanele, respectiv cate site de rezerva insotesc modelul, intrucat granulatia produsului finit (grosiera, mijlocie si fina) depinde de numarul acestora. Or, este un fapt cunoscut acela ca maruntirea hranei promite o asimilare optima din partea animalelor si o crestere exponentiala a valorii nutritive.

Astfel, n-ar strica sa te asiguri ca produsul achizitionat beneficiaza de cat mai multe ciocanele (pot varia de la 16 la 24) si de cel putin doua matrite de dimensiuni diferite, ca sa poti obtine cerealele (grau, orz, secara) sub forma de uruiala si faina deopotriva.

Nu in ultimul rand, inainte de a te interesa unde gasesc toti ceilalti o moara cu ciocanele de uz gospodaresc, la un pret bun, ar trebui sa consideri si turatia oferita de motor, masurata in rotatii pe minut (rpm), o valoare de 3000 fiind indicata oricarei persoane care vrea sa scurteze timpii de lucru atunci cand vine vorba de a procesa o cantitate mare de furaje sau cereale. Pentru sarcini mai restranse, 1500 rpm ar trebui sa fie un numar suficient.

Dupa ce ai lecturat intregul ghid, consideram ca esti pregatit sa faci alegerea potrivita nevoilor tale, iar pentru a beneficia de reduceri, promotii si garantii avantajoase, noi te invitam sa achizitionezi produsul preferat direct din mediul online.

 

 

Model recomandat in 2020

 

 

Rotakt ROMC

 

 

Avantaje:

Randamentul este unul optim, aspect ce reiese din putere si turatie.

Se bucura de o functionalitate extinsa, datorata accesoriilor incluse.

Este un produs care pune un accent deosebit pe durabilitate.

Se foloseste cu usurinta si in conditii de siguranta deplina, avand un design perfect adaptat.

 

Dezavantaje:

Desi este apreciata drept o moara cu ciocanele de uz gospodaresc, ieftina si buna, unele voci insista asupra greutatii de 25 kg, spunand ca din cauza acestei caracteristici mobilitatea este una scazuta. Cu alte cuvinte, masa produsului nu permite instalarea facila (de unul singur), motiv pentru care este nevoie de doua persoane la montare. Totusi, greutatea ridicata are rolul de a asigura stabilitate dispozitivului pe durata intrebuintarii, asadar nu reprezinta un minus major.

 

 

 

AVANTAJE EXPLICATE:

Modelul de fata se remarca, in primul rand, prin randamentul crescut, caci incorporeaza un motor de 1,5 kW (2 CP), capabil sa ofere o productivitate sporita, si anume de 240 kg/h (in cazul in care folosesti sita de 5 mm). Astfel, promite ca macina in timp record o cantitate generoasa de cereale, mai ales ca turatia maxima este de 2900 rpm. De-aici putem deduce ca te va ajuta sa termini rapid muncile din jurul casei, ca sa iti ramana suficient timp liber pe care sa il dedici hobby-urilor tale.

 

Un alt argument invocat de cei care considera ca produsul acesta se numara printre cele mai bune mori cu ciocanele de uz gospodaresc se refera la utilitatea sa. Spre exemplu, modelul este recomandat pentru a marunti grau, secara, orez, fasole, arahide, orz, ardei gras, porumb s.a.m.d., gasindu-si locul atat in curtile de la tara, cat si in micile ferme.

 

Functionalitatea extinsa se datoreaza si faptului ca se prezinta cu 4 randuri de ciocanele si 4 site ce permit granulatii diverse – 1,5 mm; 2,5 mm; 3,5 mm; 5 mm –, ceea ce inseamna ca ai posibilitatea de a obtine o gama variata de produse finite din cereale.

 

De asemenea, tinem sa precizam ca are o constructie solida si durabila, ca sa te poti bucura mult timp de beneficiile produsului. Explicitand, bobinajul motorului este realizat din cupru, material care se defecteaza destul de greu; carcasa din fonta nodulara asigura o rezistenta sporita; iar protectia termica fereste dispozitivul de supra-incalzire. Multumita acestor caracteristici, moara cu ciocanele de uz gospodaresc, Rotakt ROMC1500D, promite o durata de viata crescuta.

 

Cat despre design, merita amintit ca modelul dispune de un sistem de prindere in 4 puncte, de o cuva inzestrata cu clapeta (ce regleaza debitul, prevenind infundarea sistemului de macinare), de o garnitura din cauciuc (al carei rol consta in etansarea capacului pentru ca materialul destinat maruntirii sa nu fie refulat) si de un buton de pornire (ca sa o poti pune in functiune fara a-ti asuma vreun risc major). Toate avantajele sunt completate de niste costuri de achizitie mici, drept care consideram ca este o moara cu ciocanele de uz gospodaresc, la un pret bun.

 

 

Concluzie:

Este un dispozitiv ce nu trebuie sa lipseasca din dotarea unei persoane care se ocupa cu cresterea animalelor, mai ales ca presupune o investitie accesibila.

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status