n n
n
n
▷ Menghine ieftine de banc. Analiza comparativa

Cea mai buna menghina ieftina de banc

Am modificat articolul ultima data pe: 05.12.19

 

Cum aleg cele mai bune menghine ieftine, de banc

 

Ghidul cumparatorului

Menghinele de banc sunt niste unelte destul de simple ca principiu: prinse pe o suprafata de lucru, ele vor fixa strans intre bacuri piesele la care doriti sa lucrati, fie ele din metal, lemn, piatra, ori din alte materiale. In acest ghid, vom trece peste principalii factori pe baza carora puteti decide ce menghina va este mai potrivita, iar daca doriti sa achizitionati una rapid, va vom prezenta si cateva modele in a doua jumatate a articolului, cu tot cu linkurile prin care le puteti comanda:

 

 

Inainte de a cumpara o menghina de banc, ieftina, la un pret bun, va trebui sa aveti o idee cat mai clara asupra tipului de piese la care veti lucra, in timp ce acestea sunt fixate intre bacuri.

Pe scurt, daca piesele sunt de dimensiuni mari, veti avea nevoie de o menghina a carei deschidere sa permita prinderea acestora cat mai ferm. Ba mai mult, pe langa deschidere, lungimea bacurilor este si ea importanta, intrucat cu cat sunt acestea mai mari, cu atat vor prinde mai ferm piesele voluminoase!

Nu uitati sa evaluati si adancimea spatiului de prindere, intrucat pot exista cazuri in care va trebui sa prindeti o piesa astfel incat sa iasa numai o mica parte din ea deasupra bacurilor. Prin urmare, cunoasteti-va bine nevoile, si analizati exact cat de mult spatiu de prindere ofera menghinele din comert!

Materialul din care este turnat intregul produs trebuie sa fie rezistent la socuri, rugina, si coroziune. In foarte multe cazuri, fonta este aleasa pentru turnarea corpurilor principale ale menghinelor, iar axurile de strangere, nicovalele si bacurile sunt adesea facute din fier sau otel, pentru a fi mai rezistente la lovire (fonta poate fi casanta, spargandu-se daca este lovita foarte puternic).

Exista, de asemenea, si menghine turnate in intregime din otel, desi aceste modele sunt mai rare. In unele cazuri, veti putea inlocui marginile bancurilor, adica partile care iau contact direct cu piesele prinse. Acest lucru este foarte util, intrucat elementele respective se pot toci o data cu trecerea anilor, scazandu-le astfel aderenta, si deci siguranta de prindere.

Foarte multe pareri despre cele mai bune menghine de banc lauda avantaje precum posibilitatea de a fixa menghina in cat mai multe pozitii. Puteti intalni modele cu suport rotativ, care se pot roti bloca in orice pozitie la 360 de grade (cum este Irwin 10507771), sau modele care pot glisa pe un sistem de sine cu surub, mutand bacurile pe toata lungimea de glisare (vezi produsul Geko G01028).

Nu in ultimul rand, verificati daca menghinele dispun de nicovala, o suprafata speciala din fier sau otel pe care sa puteti bate cu ciocanul piesele la care lucrati. Majoritatea modelelor includ aceast element, insa exista si produse care nu il ofera, de genul lui Geko G01028.

In mare, acestea sunt criteriile de alegere a menghinelor de banc. Dupa cum v-am anuntat in introducere, vom include si descrieri a catorva modele pe care le puteti comanda online, folosind butoanele speciale pe care le alaturam fiecaruia:

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

NEO 35-15 

 

Menghina de banc prezentata aici are o deschidere a bacurilor de 150 milimetri, iar latimea acestora este la fel de larga. Ca adancime, beneficiati de un spatiu de 70 de milimetri, iar in ceea ce priveste materialele, fonta de calitate superioara este utilizata, iar tija de rotire este din otel bine finisat, cu aspect cromat.

Bacurile si nicovala sunt din otel, pentru a face fata socurilor repetate si strangerii materialelor dure. In plus, daca dupa ceva vreme de utilizare intensa, textura din interiorul placilor bacurilor se va uza, le veti putea schimba pe acestea, ele fiind fixate cu cate doua suruburi in corpul de fonta al menghinei.

Intregul produs se fixeaza cu patru suruburi pe suprafata mesei le lucru, iar scotand tija de fixare, veti putea roti unealta in mai multe pozitii, de jur imprejurul suportului. Ca dimensiuni, masoara 200 x 400 x 200 milimetri, iar greutatea sa totala este de 14.85 kilograme.

 

 

 

Geko G01028

 

Construita din fonta, cu axurile de glisare si strangere din otel, menghina aceasta fabricata de Geko prezinta un design util celor care au nevoie ca bacurile sa se poata muta inainte si inapoi, ori in fata si in spate, oferind o mobilitate diferita fata de posibilitatea de rotire oferita de cele mai multe alte menghine de banc.

Deschiderea maxima a falcilor sale este de 125 de milimetri, iar latimea lor este de 100 mm. Adancimea este destul de redusa, la circa 25 mm, iar placile care iau contact cu piesele pe care le fixati in menghina se pot scoate si inlocui cand se uzeaza, fiind prinse cu cate doua suruburi.

Toata partea cu bacurile poate glisa circa 200 mm in stanga si dreapta (sau in fata si spate, depinde cum priviti masa), si se poate fixa oriunde pe aceasta raza de lucru. Un posibil dezavantaj este ca produsul prezentat aici nu include o suprafata gen nicovala, spre deosebire de multe alte menghine.

 

 

 

Irwing ProEntry 10507771

 

Pentru cumparatorii care au de lucrat cu piese relativ mici (care sa poata fi fixate intr-un spatiu de 80 mm), aceasta menghina de banc, ieftina si buna, ofera o calitate ridicata a constructiei, la dimensiuni relativ reduse.

Latimea falcilor este de 120 milimetri, partile care iau contact direct cu piesele se pot schimba daca se uzeaza cu timpul, iar adancimea este de circa 40 mm. Produsul include si o suprafata ce poate utilizata ca nicovala, aceasta fiind din otel (corpul menghinei este din fonta, iar tijele de strangere sunt tot din otel).

Scotand tija, veti putea roti intreaga unealta, pentru a o fixa in diferite pozitii care sa va usureze lucrul. Se livreaza fara baza rotativa. Partile din fonta sunt vopsite, si toate componentele sunt selectate pentru a rezista cat mai bine coroziunii si ruginei. Greutatea totala a acestei menghine este de doar 3,9 kilograme, prin urmare poate fi prinsa si de o masa de lucru care nu sustine greutati mari.

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status