Cea mai buna masina electrica de taiat gresie

Am modificat articolul ultima data pe: 25.09.20

 

Cum aleg cele mai bune masini electrice de taiat gresie

 

Ghidul cumparatorului

Daca ai ajuns in situatia de a gasi o masina electrica pentru taierea gresiei si a faiantei, inseamna ca doresti sa o utilizezi in aplicatii profesionale si semi-profesionale. Spunem asta pentru ca, utilizatorilor casnici le recomandam mai degraba varianta manuala, avand in vedere ca vor avea de prelucrat cantitati restranse de materiale.

Totusi, cand ai un mic atelier sau o firma de constructii, varianta motorizata e cea mai inspirata alegere. Tuturor celor interesati le aratam, in cele ce urmeaza, unde gasesc masina electrica de taiat gresie la un pret bun si care sunt regulile unei selectii reusite.

masina-electrica-de-taiat-gresie-task

Puterea si viteza de lucru sunt caracteristicile ce te vor preocupa in principal, intrucat iti permit sa intuiesti cat de des si de intens poti utiliza dispozitvul. Pentru aplicatii hobby si semiprofesionale vei intalni minim 800W, maxim 1400W, in timp ce la categoria profesionala poti lua ca reper valori de 900-1000W, intrucat aceste produse vor consuma ceva mai putin, dar vor fi construite pentru utilizare heavy duty.

Gama de materiale pe care trebuie sa le poata debita un aparat performant va include obligatoriu gresie si faianta, iar facultativ chiar marmura si granit. Aceste performante sunt posibile daca dispune de un disc diamantat de calitate.

Printre indicatorii la taiere care te intereseaza putem aminti: lungimea cursei(cat poate taia efectiv in linie dreapta), unghiul in care poate sectiona (se considera suficienta o inclinatie de pana la 45 de grade), adancimea maxima de taiere (afli prin ce strat va trece discul, adaptand astfel grosimea materialelor debitate) si numarul de rotatii pe minut (in jur de 3000RPM sunt variantele frecvent recomandate de pareri despre cele mai bune masini electrice de taiat gresie).

Aparatele vor fi in mare parte stationare, iar din componenta lor nu va lipsi masa de lucru si nici dispozitvul de ghidaj, care asigura stabilitate si siguramnta in timpul utilizarii, permitand si precizia taieturilor efectuate. Intrucat discul se va incinge usor, ai nevoie obligatorie de o pompa cu apa sau de alt sistem de racire si lubrifiere integrat.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Matrix SSCM 1200-920

 

1-matrix-sscm-1200-920Suntem de parere ca la titlul de cea mai buna masina electrica de taiat gresie pentru utilizare hobby poate candida acest fierastrau stationar Matrix. Este un model prevazut cu motor electric de 1200W si masa de lucru foarte stabila. Va executa sectiuni in faianta, gresie, marmura si granit, permitand astfel utilizarea diversificata a materialelor de lucru.

Parcurge o lungime totata de 920mm la o cursa, avand integrata lama diamantata de 200×25.4×2.2mm. In gresie si faianta va taia printr-un strat de maxim 35mm, obtinand la nevoie un unghi de inclinare de cel mult 45 de grade.

Functia de taiere oblica iti permite sa realizezi taieturi precise, la fel cum o face si dispozitivul de ghidaj integrat. Va lucra cu 2950RPM, asa cum se recomanda in cazul procedeelor specificate, insa integreaza si pompa de apa, ce asigura racirea eficienta a materialului de lucru.

 

button 2

 

 

 

 

Norton Clipper TR 201 E

 

2-norton-clipper-tr-201-eDe la Norton iti propunem o masina profesionala de taiat gresie si faianta, mai ales ca te costa foarte putin sa o achizitionezi, comparativ cu modele hobby. Va lucra eficient cu materialele de baza(faianta si gresie), insa poate debita marmura si granit la fel de usor.

Forta de lucru rezulta din puterea motorului, care atinge valori de 900W si determina o viteza de rotatie la disc de 3000RPM. Lucreaza exclusiv cu panze diamantate si are o pompa de apa, ce va raci placile in timpul prelucrarii, evitand supraincalzirea, scanteile si deteriorarea discului.

Produsul este stabilizat pe o masa si integreaza deopotriva dispozitiv de stabilizare, maner soft grip, functie pentru taiere oblica, optiune de pendulare a panzelor, amortizare de vibratii si un racord pe baza caruia poate fi indepartat praful rezultat. Comutatorul Lock On reduce riscul accidentelor, constituind o foarte apreciata functie de siguranta. Lungimea maxima de taiere va fi de 650mm, iar adancimea de 25-35mm(45°- 90°).

 

button 2

 

 

 

 

Matrix SSCM 800-200

 

3-matrix-sscm-800-200Iata si o masina electrica de taiat gresie ieftina si buna. Este vorba despre un fierastrau stationar cu masa si dispozitiv de ghidaj, al carui motor de 800W iti permite sa obtii cele mai bune rezultate la utilizare hobby. Va taia gresie, granit, faianta si marmura, avand o cursa maxima de 510mm(masa de lucru are 560mm).

Intrucat diametrul panzelor acceptate va fi de 200mm, va atinge o adancime de debitare de 30mm pentru faianta si gresie, cand se foloseste functia de taiere verticala. Se poate utiliza si setata pe optiunea de taiere oblica, permitand o inclinare pana la valori de 45° ale unghiului.

Are pompa de apa si furtun pentru umezire, iar turatia maxima atinsa e cea conventional recomandata  -3000RPM. Stabilitatea dispozitvului este garantata de o constructie robusta, iar manevrarea sigura se realizeaza si cu ajutorul manerului captusit soft grip, anti-alunecare.

 

button 2

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status