Cea mai buna masina de tuns iarba pe benzina

Am modificat articolul ultima data pe: 24.09.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cum aleg cele mai bune masini de tuns iarba pe benzina

 

Ghidul cumparatorului

Cei care de mult asteapta sa descopere unde gasesc masina de tuns iarba pe benzina la un pret bun sunt sfatuiti sa se intereseze, mai intai, cam care ar fi aspectele de selectie esentiale pentru alegerea unui dispozitiv de calitate. Pentru ca vrem sa te ajutam sa gasesti utilajul perfect pentru curte, gradina sau util in intretinerea gazonului, am facut un scurt studiu, totalizand criteriile de diferentiere cel mai des luate in considerare de catre specialisti:

 

 

Puterea motorului: se masoara in cai putere(CP) si trebuie aleasa direct proportional cu suprafata totala ce urmeaza a fi administrata. In genere, orice model pe benzina cu impingere la maner se utilizeaza pentru spatii de 600 – 1500 metri patrati, dar vom subdiviziona puterea oferita in mica/moderata si mare/foarte mare. Pentru spatii de 600 – 1000mp se recomanda sa alegi un model care sa genereze minim 3CP, alternativa foarte recomandata pentru orice utilizator casnic si chiar pentur exploatare de tip semiprofesional. Daca lucrezi cu 1200 – 1500mp, se cuvine sa mai adaugi 2 – 3CP. In eventualitatea in care ai de tuns suprafete extinse, deci pentru ingrijire profesionala, te sfatuim sa utilizezi un tractoras de gazon, acesta oferind peste 7CP si o medie de 12CP.

Am stabilit deja ca alimentarea se face cu carburant, ceea ce inseamna ca motorul incorporat va fi in 4 timpi, termic si va necesita ingrijirea adecvata pentru o functionare cat mai durabila. Daca nu cunosti notiuni de mecanica, sfatul nostru e sa respecti cu strictete instructiunile de alimentare si mentenanta date de catre producator.

 

Dimensiunile de taiere: variaza in functie de latimea rotorului cu freze incorporat si pot fi de 28 – 46cm. Daca tunzi peluza si nu exista denivelari, latimea de lucru poate fi una moderata, de 32 – 33cm. Daca toaletarea gazonului e o adevarata cursa cu obstacole, avand si pomi sau straturi de flori in curte, atunci poti alege dimensiunile minime. In caz opus, cand ai mult de lucru si vrei un randament optim, alegi ceva cu 37 – 44cm posibilitati de sectionare la o singura trecere. Nu uita sa consideri si inaltimea de taiere, maxima si minima, pentru a sti cu ce tip de vegetatie poti lucra, insemnand ca astfel afli si cat poti lasa plantele sa creasca.

 

Restul caracteristicilor: Verifica sistemul de pornire, posibilitatile de reglaj, viteza de lucru, capacitatea sacului sau casetei colectoare si ajustabilitatea manerului dispozitivului. Toate comenzile trebuie sa fie la indemana, ca sa poti opri in timp util, in cazul in care scapi masina de sub control. Modelele cu motor termic, avand autopropulsie, lucreaza doar dirijate, ceea ce inseamna ca presupun eforturi minime. Totusi, pentru o deplasare lipsita de evenimente, rotile incluse trebuie sa fie mari, iar greutatea totala a aparatului sa permita o priza buna pe teren. Valori de 18 – 30Kg sunt bune si ca putere de deplasare, si ca stabilitate.

Ca pareri despre cele mai bune masini de tuns iarba pe benzina, aceste elemente vor fi utile cand vrei sa cumperi orice tip de dispozitiv si mai ales la comada online. Asftfel nu trebuie sa vezi aparatul, ca sa stii cum lucreaza. Si daca tot e mai convenabil sa achizitionezi online utilajul(preturi mai mici), te sfatuim sa arunci o privire si pe propunerile noastre de mai jos.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Makita PLM4120N

 

1.Makita PLM4120NMakita iti propune cea mai buna masina de tuns iarba pe benzina recomandata pentru aplicatii casnice. Asadar, e bine sa o cumperi cand te pregatesti sa ingrijesti suprafete de cel mult 1000 de metri patrati. Dispozitivul are in componenta sa un motor Briggs & Stratton alimentat cu benzina, care dezvolta nu mai putin de 2.6CP.

Aceste valori, cumulate cu o capacitate cilindrica de 140 de centimetri cubi, demonstreaza ca pentru curte si gradina dispozitivul are putini concurenti in materie de eficienta. Va lucra cu o latime de taiere de 41cm, reusind sa sectioneze o cantitate generoasa de fire la o singura trecere. Si inaltimea de taiere este reglabila, in intervalul de 20mm si 75mm, motiv pentru care poate toaleta deopotriva gazonul si iarba mai inalta crescuta in curte, avand 5 inaltimi de taiere predefinite. Are atasat un sac colector de 50l, care va fi rar golit pentru a o lua de la capat.

Cele 4 roti garanteaza ca aparatul poate fi usor impins pe suprafata, carcasa si sasiul metalic promit fiabilitate, iar manerul se ajusteaza pe inaltime, pentru si mai mult confort la manevrare.

 

button 2

 

 

 

 

Heinner VMGB001

 

2.Heinner VMGB001Trebuie sa te astepti ca o masina de tuns gazonul pe benzina ieftina si buna sa coste putin mai mult decat una electrica, iar pentru aceasta categorie, recomandata celor cu buget restrans, am ales modelul VMGB001 de la Heinner. Dispozitivul are o capacitate cilindrica de 139cc si o putere de 2.8CP, demonstrand ca poate fi intrebuintat cu mult succes pentru gazon si iarba pe suprafete de pana la 800 – 1000mp.

Lucreaza cu un sistem de taiere ajustabil, care permite adaptarea inaltimii de sectionare la caracterisiticile plantelor. Astfel, se va regla in mai multe trepte, intre valorile de 25 – 70mm. Latimea de teren acoperita la trecere este de 46cm, iar munca va fi rapid finalizata. Masina este prevazuta cu un sac colector de 60l, care pastreaza in interior o cantitate considerabila de resturi vegetale, fara sa le lase in urma dispozitivului.

Cele 4 roti sint indeajuns de mari pentru deplasare fara probleme, iar manerul se ajusteaza pe dimensiune(inaltime) pentru a garanta ca operatorul manevreaza optim aparatul.

 

button 1

 

 

 

 

Alpina AL3 46B

 

3.Alpina AL3 46BPentru cei care au grija de curti si gradini in cazul propriilor gospodari, dau si in parcuri private, aceasta masina de tuns iarba pe benzina Alpina va fi un instrument foarte util. Este propulsata de un motor cu capacitate cilindrica de 125cc si putere de 2.3CP, valori ce indica performante foarte bune. Furnizorul o recomanda in spatii de 1000 – 1600mp.

Este echipata cu freze ce au o latime totala de secerare de 46cm, iar astfel deducem ca operatorul poate finaliza destul de rapid sarcinile. Se preteaza pentru toaletarea gazonului, la trepte de taiere reduse, cu un minim de 27mm sau pentru a sectiona plante crescute mai inalt, pana la un maxim de 80mm. Toate resturile rezultate vor fi stocate intr-un sac colector de 60l, deci suprafata parcursa ramane curata.

Desi autopropulsata, piesei nu-i lipseste manerul, acesta putand fi usor reglat pe inaltime, pentru ergonomie sporita. Doua roti mai mari, plasate in spate, garanteaza ca poate sa se deplaseze eficient si peste unele denivelari.

 

button 1

 

 

 

Lasa un comentariu

0 COMMENTS

DMCA.com Protection Status