Cea mai buna masina de taiat faianta

Am modificat articolul ultima data pe: 07.06.20

 

Cum aleg cele mai bune masini de taiat faianta

 

Ghidul cumparatorului

O masina de taiat faianta este un dispozitiv esential pentru orice lucrare de amenajari interioare, intrucat va taia placa drept si perfect, fara a o crapa sau sparge. Fie ca esti un mester priceput sau un amator care vrea sa afle unde se gasesc masini de taiat faianta, la un pret bun, urmatorul mini-ghid de cumparaturi iti sta la dispozitie.

masina-de-taiat-faianta-task

Pentru inceput, daca stii ca vei utiliza dispozitivul ocazional, iti recomandam sa alegi un model manual, in defavoarea unuia motorizat, care e mai scump, mai voluminos si prea performant pentru nevoile tale. Primele se mai numesc si ghilotine, ia rola taietoare, cea care va despica faianta pe un traseu prestabilit, va lucra sub o presiune exercitata de tine. Necesita un efort mai mare, insa taietura se realizeaza rapid si fara riscuri pentru integritatea bucatii. E necesar ca zona de taiere sa fie dura, asa incat crestarea sa se faca sigur si dintr-o singura trasare. Aceasta poate avea, cel mult, burete presat, pentru a fixa placa. Pentru precizie, poti alege intre un model cu un ghidaj culisant central sau pe doua coloane. Trebuie sa alegi lungimea de taiere, ce porneste de la 40 cm, iar daca vrei sa tai si gresie, iti trebuie o dimensiune mai mare. De asemenea, in functie de configuratia camerei si de felul in care vor intra portiunile de faianta, e necesar sa ai in vedere ce fel de taieturi vei executa. Daca stii ca vei avea nevoie de sectionari in unghi sau pe diagonala, cauta o masina cu rigla si raportor. Intrucat rola se poate uza dupa numeroase repetari, ceea ce poate dauna faiantei, e bine ca aceasta sa fie facuta din titan sau cel putin sa aiba un invelis din acest material, recunoscut pentru rezistenta la uzura.

Consulta aceste pareri despre cele mai bune masini de taiat faianta si da o cautare pe Internet, pentru a gasi cele mai bune preturi. Le vei descoperi usor, avand in vedere multitudinea de  reduceri online.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Bosch PTC 640

 

1-bosch-ptc-640Cumparatorii dispusi sa investeasca in cea mai buna masina de taiat faianta, utila la indeletniciri semi-profesionale, trebuie sa apeleze la un producator renumit, pentru a avea incredere in calitatea aparatului achizitionat.

Tocmai de aceea iti recomandam produsul Bosch. Rola taietoare dispune de un strat de titan, care ii da durabilitate si asigura o trasare rapida a placilor.

Poate fi utilizat pentru bucati de ceramica care au o lungime de pana la 640 mm. Piesa va sta fixata pe un suport sigur, care nu permite deplasarea sau crestarea gresita a suprafetei. De asemenea, pentru confortul utilizatorului, suportul de sprijin are o forma extinsa, ce reduce din efortul pe care mesterul trebuie sa il depuna, in momentul aplicarii de presiune. Discul incizor are o forma ascutita ce iti da siguranta ca nu va fi nevoie de mai multe incercari pentru scindarea placilor de faianta sau de gresie. Masina are 9 kg si dimensiuni de 30 x 99 x 29 cm.

 

button 2

 

 

 

 

Strend Pro ML524W-3

 

2-strend-pro-ml524w-3Atunci cand calitatea si costul aparatului te intereseaza in aceeasi masura, achizitonarea unui produs poate fi mai anevoioasa, avand in vedere ca trebuie sa il cauti mai mult.

Ei bine, aceasta masina de taiat faianta, ieftina si buna, de la Strend Pro, prezinta numeroase avantaje care te pot convinge sa faci o investitie. Aceasta permite o lungime maxima de taiere de 60 cm, astfel ca vei putea introduce atat faianta, cat si gresie. Suportul de fixare este din tabla indoita de 3 mm, iar un ghidaj central culisant, care urmareste aceasi axa de taiere cu rola, te va ajuta sa scindezi cu precizie ridicata.

De asemenea, piesa de fixare prezinta suporti de cauciuc, precum si un burete presat, care au rolul de a conferi stabilitate. Dispozitivul este accesorizat cu rigla si raportori pentru taiere la unghi. Pentru confortul mesterului, exista un maner invelit in cauciuc, ce ofera protectie. Acesta are o forma ergonomica si un sistem anti-alunecare.

 

button 2

 

 

 

 

Strend Pro MT516-2

 

3-strend-pro-mt516-2Produsul MT516-2  de la Strend Pro  a trecut testul a numerosi utilizatori cu experienta, fiind ales atat pentru rezistenta masinii de taiat, cat si pentru precizia cu care lucreaza. Unealta poate fi folosita atat pentru despicarea placilor de faianta, cat si a celor de gresie, cu conditia ca acestea sa nu aiba o lungime mai mare de 40 cm.

Suportul de fixare este realizat din tabla ambutisata, fiind suficient de rigid pentru a permite o trecere rapida asupra placilor. Rola taietoare are diametru de 22 mm x 6 mm, iar masa de lucru are marimea de 40 x 16 cm.

Mai important este insa suportul pentru taiere, care vine imbracat cu un burete presat, care are grija sa protejeze impotriva deteriorarii placilor ceramice, in momentul in care este aplicata presiune asupra lor. Precizia cu care vei putea urmari linia de scindare este sustinuta de ghidajul culisant, care urmareste 2 coloane.

 

button 2

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status