Cea mai buna masina de gaurit si insurubat cu cablu

Am modificat articolul ultima data pe: 29.09.20

 

Cum aleg cele mai bune masini de gaurit si insurubat cu cablu

 

Ghidul cumparatorului

Daca iti place sa faci reparatiile din casa cu mana ta sau pur si simplu esti pasionat de arta bricolajului, atunci stii ca o bormasina este unul din instrumentele de baza care ar trebui sa existe in trusa ta de lucru. Pe langa functia de baza, de a gauri diverse materiale, o masina buna poate indeplini si alte functii, cum ar fi cea de insurubare, frezare sau functionarea ca ciocan percutor.

Pentru a fi sigur ca vei alege cea mai buna masina de gaurit si insurubat cu cablu pentru tine, va trebui sa urmaresti cateva caracteristici tehnice in momentul cand vei arunca o privire pe oferta existenta in magazine.

 

 

Bormasinile alimentate prin cablu, la reteaua de energie electrica, pot dezvolta o putere de lucru mai mare, ce ar permite prelucrarea unor materiale mai dure, cum ar fi betonul, caramida sau metalul. Lungimea cablului poate varia, mobilitatea fata de sursa de curent putand fi imbunatatita prin utilizarea unui prelungitor cu impamantare. Astfel, vei putea realiza diverse reparatii nu doar in locuinta, ci si in jurul acesteia.

Puterea motorului poate fi clasificata in doua categorii: medie sau mare. Daca lucrarile pe care doresti sa le realizezi pot fi incadrate in grupa reparatiilor de mica anvergura, o masina cu putere de 350 – 700W va fi suficienta, asigurandu-ti posibilitatea de a gauri materiale cum ar fi lemnul, plasticul sai placajele din PAL.

Daca planuiesti, insa, un proiect mai amplu, care sa necesite o functionare prelungita a aparatului si prelucrarea unor materiale mai dure, cum ar fi metalul sau caramida, atunci ar trebui sa te orientezi catre un dispozitiv cu un motor de putere mare, ce poate ajunge si pana la 1600W.

Viteza de gaurire este masurata in rotatii pe minut (RPM) si poate varia, in functie de tipul masinii, intre 300 si 1500 rpm. Ideal, ar fi ca dispozitivul ales de tine sa iti ofere posibilitatea ajustarii acestui parametru in functie de materialele pe care urmeaza sa le prelucrezi.

Greutatea totala a aparatului poate varia intre 1 si 3 kilograme si, in functie de aceasta, dispozitivul va fi mai usor sau mai dificil de manevrat. O greutate mai mare va asigura o stabilitate mai buna in timpul functionarii, dar forta de inertie va scade din cea de apasare, scazand randamentul de gaurire.

Siguranta in timpul utilizarii este o alta caracteristica ce trebuie verificata, iar multe pareri despre cele mai bune masini de gaurit si insurubat cu cablu o clasifica printre cele mai importante detalii ce trebuie urmarite. Manerele ar trebui sa fie acoperite cu un material care sa asigure o priza sigura in timpul utilizarii, in asa fel incat accidentele sa fie evitate. Mandrina ar trebui sa dispuna de un mecanism sigur de prindere al burghiului, dar care sa permita o schimbare usoara a acestuia atunci cand este necesar.

Luand in calcul cele enumerate mai sus, acum poti consulta magazinele online, unde gasesc masina de gaurit si insurubat cu cablu la un pret bun mesterii, si poti vizualiza, in cunostinta de cauza, variantele enumerate de noi mai jos.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Bosch GSB 16 RE 

 

Bosch GSB 16 RE este o masina de gaurit si insurubat alimentata prin cablu, de la reteaua centrala de energie electrica. Puterea motorului, de 750W, asigura o gaurire eficienta atat in cazul materialelor de consistenta mai scazuta, cum ar fi lemnul, cat si in cazul celor mai dure – caramida, metal.

Structura compacta si greutatea de 2.2 kg asigura o manevrare optima, facilitata si de existenta manerului secundar ce asigura un grad sporit de stabilitate. Carcasa metalica robusta ofera o buna rezistenta intregului aparat, asigurand o buna protectie impotriva socurilor mecanice. Cablul cu prindere pe bila asigura o raza de actiune mare, iar sistemul de prindere contribuie la evitarea accidentelor cauzate de ruperea acestuia.

Structura mandrinei, cu sistem Auto Lock, permite schimbarea rapida a burghielor cu o singura mana. Aparatul dispune de functia de reglare fara trepte a turatiei si permite miscari de rotatie dreapta – stanga, asigurand posibilitatea insurubarii si desurubarii burghiului sau a fixatorilor utilizati.

 

 

 

 

 

Makita MT M8100 

 

MT M8100 este o masina de gaurit si insurubat cu alimentare prin cablu, produsa de Makita, marca cunoscuta in domeniul uneltelor de constructie si bricolaj. Structura compacta si manerul lateral cu invelis moale cauciucat asigura un confort ridicat in timpul utilizarii si o prindere sigura.

Motorul are o putere de 710W, suficienta pentru a permite lucrul cu materiale mai dure, cum ar fi metalul sau zidaria. Controlul electronic al turatiei permite selectarea vitezei de lucru, oferind posibilitatea a adapta viteza la densitatea materialelor prelucrate. Invertorul de sens ofera optiunea desurubarii fixatorilor cu filet si indepartarea piliturii sau rumegusului din orificiul de gaurire.

La achizitionare, pachetul include si un limitator de adancime si o cheie pentru mandrina. Deschiderea maxima a mandrinei ajunge pana la 13 mm, oferind posibilitatea fixarii unor burghie cu dimensiuni mai groase, utilizate de regula pentru perforarea materialelor metalice.

 

 

 

 

 

Bosch PSB 570 RE 

 

O varianta ce merita luata in calcul atunci cand cauti o masina de gaurit si insurubat cu cablu ieftina si buna este Bosch PSB 570 RE. Structura compacta, cu manere acoperite cu material cauciucat moale, de tip softgrip si greutatea redusa a aparatului, de doar 1.6 kg, asigura un grad de manevrabilitate deosebit si un grad de confort ridicat in timpul utilizarii.

Performantele inalte, indiferent de manopera realizata, sunt asigurate de motorul cu putere de 570W, suficient pentru a executa si lucrari mai dificile. Sistemul electronic Bosch de reglare a turatiei poate fi actionat usor, prin intermediul unui buton, ce permite reglarea fina a turatiei pentru gaurirea suprafetelor netede si insurubarea de fixatori cu filet.

Mandrina cu doua bucse permite schimbarea simpla si rapida a accesoriilor, fara a fi necesara executarea unor manopere complicate. Comutatorul de functii permite schimbarea rapida a modului de functionare de pe modul standard, de gaurire, pe cel specific pentru insurubare sau gaurire cu percutie. Ghidajul nou pentru cablu, cu dispozitiv de suspendare, permite depozitarea practica in timpul utilizarii pentru a evita accidentele prin impiedicare sau prin sectionare a acestuia.

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status